Užkandžiai.
Pikantiškos salotos (sūris,virti kiaušiniai,česnakas,majonezas) susuktos į kumpio gabaliuką.
Vėrinukai:maži pomidoriukai+mini mazarella,alyvuogės+mini mazarella.
Sumuštiniai:prancūziškas batonas,tepamas sūris Prezident,lašiša sūdyta ir džiovintas saulėje pomidoras.
Marinuoti svogūniukai,alyvuogės ir džiovintos slyvos įsuktos į rūkytą bekoną ir užkeptos orkaitėje.
Čia su ryžiais.Ryžius verdame kaip suši gaminimui.Po to su ranka darom kamuoliukus,dedame gabaliuką krabų lazdelės ir surišame su svogūno laišku.
Sluoksniuotos vištienos salotos.
Viską dedame sluoksniais,sutepame majonezu kiekvieną sluoksnį.
Rūkyta vištiena susmulkinta,smulkintas poras,virtos bulvės tarkuotos,virtos morkos tarkuotos,virti kiaušiniai tarkuoti,marinuotas agurkas tarkuotas.
Ant lėkštės formuojame kankorėžius,sutepame majonezu ir papuošiame migdolų riešutais.
[quote=Elena,2010 02 22, 14:37]
[color=purple]Užkandžiai.
na cia tai grozis....
[color=purple]Užkandžiai.
na cia tai grozis....
pukiena, Saulėgražą ir aš išbandžiau tik nevalgiau (nes svogūnų nemėgstu) bet sakė kad skanu
Papildyta:
Elena, tau kaip visada
Papildyta:
Elena, tau kaip visada
Elena - super uzkandziai
o as atsinesu trapiu pyrgeliu su juodgrudem
Reikia:
* 200 g. sluoksniuotos tešlos
* 1 nedidelio kiaušinio
* 100 g. plonai pjaustyto kumpelio
* 1/2 geltonos paprikos
* 1/2 raudonos paprikos
* nedidelio mėlyno svogūno
* apie 100 g. mimolette sūrio
* žiupsnelio jūros druskos
* žiupsnelio juodųjų maltų pipirų
* žiupsnelio juodgrūdžių
Kumpelį supjaustykite nedideliais gabalėliais kvadratėliais ar juostelėm, papriką nedideliais šiaudeliais, svogūną plonais pusžiedžiais bei sutarkuokite sūrį.
Iš sluoksniuotos bemielės tešlos stikline ar formele išpjaukite apskritimą, įdėkite į spec. formeles jei tokių neturite galite tiesiog ištelioti ant kepimo popieriaus išklotos skardos arba dėti į keksiukams skirtą formelę), patepkite paviršių kiaušinio plakiniu. Ant viršaus sudėkite kumpelio, paprikų, svogūno, užbarstykite sūriu, šiek tiek druskos, pipirų bei pabarstykite juodgrūdėmis. Dėkite į įkiatintą iki 180 °C orkaitę bei kepkite apie 10-15 min. kol sluoksniuota tešlą gražiai paruduos, o sūris išsilydys.
o as atsinesu trapiu pyrgeliu su juodgrudem
Reikia:
* 200 g. sluoksniuotos tešlos
* 1 nedidelio kiaušinio
* 100 g. plonai pjaustyto kumpelio
* 1/2 geltonos paprikos
* 1/2 raudonos paprikos
* nedidelio mėlyno svogūno
* apie 100 g. mimolette sūrio
* žiupsnelio jūros druskos
* žiupsnelio juodųjų maltų pipirų
* žiupsnelio juodgrūdžių
Kumpelį supjaustykite nedideliais gabalėliais kvadratėliais ar juostelėm, papriką nedideliais šiaudeliais, svogūną plonais pusžiedžiais bei sutarkuokite sūrį.
Iš sluoksniuotos bemielės tešlos stikline ar formele išpjaukite apskritimą, įdėkite į spec. formeles jei tokių neturite galite tiesiog ištelioti ant kepimo popieriaus išklotos skardos arba dėti į keksiukams skirtą formelę), patepkite paviršių kiaušinio plakiniu. Ant viršaus sudėkite kumpelio, paprikų, svogūno, užbarstykite sūriu, šiek tiek druskos, pipirų bei pabarstykite juodgrūdėmis. Dėkite į įkiatintą iki 180 °C orkaitę bei kepkite apie 10-15 min. kol sluoksniuota tešlą gražiai paruduos, o sūris išsilydys.
QUOTE(Rastika @ 2010 02 22, 15:27)
pukiena, Saulėgražą ir aš išbandžiau tik nevalgiau (nes svogūnų nemėgstu) bet sakė kad skanu
Papildyta:
Elena, tau kaip visada
Papildyta:
Elena, tau kaip visada
O as svogunu nedejau
Elena
QUOTE(Rastika @ 2010 02 21, 19:04)
Pagal daivaP padariau tokią mišrainytę gal ne tokia daili kaip jos bet ne tik stalą papuošė bet ir l. skani dėl visako pakartoju receptą "Tigro salotos"
Tikrai labai gražus tigriukas gavosi
QUOTE(Elena @ 2010 02 22, 14:37)
Kaip visada nuostabiai atrodo
QUOTE(Nerytė @ 2010 02 22, 15:46)
o as atsinesu trapiu pyrgeliu su juodgrudem
Trakšt-trakšt, kaip skanu
Netyčia užtikau ir manau būtų nuodėmė su jum nepasidalint...
Salotos, užkandžiai
Salotos, užkandžiai
QUOTE(Vaidullka @ 2010 02 23, 14:38)
ačiū
QUOTE(Vaidullka @ 2010 02 23, 13:38)
Netyčia užtikau ir manau būtų nuodėmė su jum nepasidalint...
tos rusaites super patiekaliuku prigalvoja
Vaisinu KEPTU KOPUSTU SALOTOM
Reikes:
1 nedidukas kopustas
1 svogunas (nebutinai)
150-200g pievagrybiu
200 g mesos. Si karta dariau su "Panevezio" file, bet esu darius ir su slapdesre, ir su virta mesa, ir su lengvai apkepta sonine (bet tada jau rieboka).
majonezo.
Kopusta supjaustom kubeliais(as pripjaustau keptuve su nedideliu kaupu, nes kopustas kepdamas "sukrenta"), beriam i keptuve su aliejum ir leidziam jam kepti, karts nuo karto pamaisant. Svoguna, t.p. pjaustom kubeliais ir metam i keptuve su kopustais. Nedaug padruskinam. Kopustas turi issitroskinti atsiradusiose savo sultyse. Stebekite, kad kopustas nesutiztu, nes gausis kose. O jei kopustas jau iskepes, bet skyscio dar yra, tai ji butina nupilti. Iskepusi kopusta dedame i gilu dubeni ir paliekam vesti. Tuo metu imam apie 150-200g pievagrybiu, juos supjaustom ir kepam ant silpnos ugnies. Padruskinam, papirinim. Juose atsiradusi skysti isgariname padidine ugni arba nupilame. Beriame ant kopustu. Kol sie produktai vesta susipjaustom kumpi. Atvesusiuose produktuose neturi likti jokio skyscio! Kai viskas atsala, sudedam kumpi ir sumaisom su majonezu. Skanaus
Reikes:
1 nedidukas kopustas
1 svogunas (nebutinai)
150-200g pievagrybiu
200 g mesos. Si karta dariau su "Panevezio" file, bet esu darius ir su slapdesre, ir su virta mesa, ir su lengvai apkepta sonine (bet tada jau rieboka).
majonezo.
Kopusta supjaustom kubeliais(as pripjaustau keptuve su nedideliu kaupu, nes kopustas kepdamas "sukrenta"), beriam i keptuve su aliejum ir leidziam jam kepti, karts nuo karto pamaisant. Svoguna, t.p. pjaustom kubeliais ir metam i keptuve su kopustais. Nedaug padruskinam. Kopustas turi issitroskinti atsiradusiose savo sultyse. Stebekite, kad kopustas nesutiztu, nes gausis kose. O jei kopustas jau iskepes, bet skyscio dar yra, tai ji butina nupilti. Iskepusi kopusta dedame i gilu dubeni ir paliekam vesti. Tuo metu imam apie 150-200g pievagrybiu, juos supjaustom ir kepam ant silpnos ugnies. Padruskinam, papirinim. Juose atsiradusi skysti isgariname padidine ugni arba nupilame. Beriame ant kopustu. Kol sie produktai vesta susipjaustom kumpi. Atvesusiuose produktuose neturi likti jokio skyscio! Kai viskas atsala, sudedam kumpi ir sumaisom su majonezu. Skanaus
Sveikutes norejau paprasyti gal kas zino kokia nuoroda,kur butu nuotraukos kaip galima papuosti patikalus Aciuks is anksto