Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikių hemangiomos

QUOTE(aGucci @ 2010 07 12, 11:29)
Oho, koks ilgas kursas blink.gif Kažin kas geriau, vaistai ar lazeris g.gif Ar tai  sprendžia daktaras atsižvelgdamas į tai, kurioj vietoj, kokio dydžio g.gif

turbut sprendzia daktaras g.gif nes mums jokiu vaistu nesiule..
Atsakyti
QUOTE(aGucci @ 2010 07 12, 11:29)
Oho, koks ilgas kursas blink.gif Kažin kas geriau, vaistai ar lazeris g.gif Ar tai  sprendžia daktaras atsižvelgdamas į tai, kurioj vietoj, kokio dydžio g.gif

Mes turejom 3 lazerio proceduras, gerem Prednisolon hormonus, o tik po to siuos naujuosius vaistus, nuo ju ir subliusko pagaliau musu hemangioma ....
Jau cia tik gydytojas pasakys, koks gydymas tinkamiausias jusu atveju, ir stebes, ar tas gydymas yra tinkamas, o jei ne, skirs kitoki metoda.

Deja, bet siu augliu naikinimas yra tikrai ilgas ir kantrybes reikalaujantis procesas ...To jums ir linkiu 4u.gif
Atsakyti
Labukas, mamytes!

Margareta, klausei, kaip sekasi su naujais vaistukais - propranololum.

Mes, kaip ir Redusytes mergaite, pradejome juos gerti vasario menesi. Musu kursas buvo trumpesnis - 3 men.
Rezultatas buvo akivaizdus ir geras. Kadangi mano pilieciui tuo metu buvo tik 5 menesiai, tai hemangioma dar augo ir visiems mums buvo daug nerimo. O vaistukai padejo sustabdyti jos augima, demes subliusko labai pasviesejo.
Taigi geguze nustojome juos gerti.

Nutraukus vaustukus, demes is esmes nepasikeite, na, gal vos vos paraudo, bet tikrai nedaug.

O vat birzelio viduryje labai is leto, po truputi, pradejo raudonuoti, "garbanotis". Kai kasdien po truputi, tai mes is pradziu nelabai ir pastebejom, bet, kai palyginom nuotraukose, kaip buvo birzelio pradzioje, sunerimome, nes skirtumas buvo didelis.

Lankemes pas Strumila, jis irgi nusigando. Sake manes, jog sunaus hemangiomai belieka tik nykti ir pasitraukti, o cia akivaizdus augimo pozymiai, nors jam jau 10 men. ir hemangioma kaip jau nebeturetu augti.
Nusigandom, nusiminem.
Po to Strumila paklause, ar mums kartais dantukai nedygsta. O is tikruju birzelio 26 d. issikale pirmasis, o liepos 12 d. salia ir antras perliukas islindo! smile.gif
Gydytojas pradejo mus raminti, jog demiu suaktyvejimas susijes su dantuku dygimu. Ir anksciau buvau girdejusi, kad taip buna.
Na, ir dar tai, kad paskutinemis savaitemis labai karsta.

Siandien ryte pastebejau, kad "garbanotumas" tarytum pliuksta. Tiesa, dienos begyje vel atsistato. Bet ant sirdies kazkaip ramiau.

Zinau, jog nauji vaistai efektyvus, bet po to, koks buvo prednisolono salutinis poveikis, vaikui apskritai jokiu vaistu duoti nesinori. O ir propranololumas nera visiskai nekaltas, ne be reikalo juk pas kardiologe reikia kaskart lankytis.

Tai labai tikiuosi, kad greitu laiku pamatysim, jog raudonumas ir "garbanuotumas" dingsta. Labai tikiuosi.

Redusyte, labai dziaugiuosi uz jus!

Visiems vaikuciams: SVEIKIT! 4u.gif
Atsakyti
sveikos.iskart noriu jus padrasinti ir palaikyti del jusu mazyliu.netycia radau sia tema.tai vat noriu tiesiog labai pasidziaugti kad siais laikais jau galima isgydyti sia liga lazeriais ir vaistais.tiesiog puiku! ftu ftu ftu aciu D mano maziukas neserga ta liga (nors ant sprando turi rausva deme,bet ji nesikeicia ir daktarai nieko blogo nemato),bet pries 22m as ja apturejau.baisaus strioko mamai ivariau,tada 3menesiu kai buvau,dare operacija,mama sake kad buvo su lyg kumscio dydzio guzas raudonas,db turiu atminimui nelabai man patinkanti randa.randas lb ryskus,per pati viduri toks vaizdas kad buvo ispjauta puse kojos,nes nemaza duobe yra,iki pat kaulo panasu,nes ten kieta lb.operacija buvo sekminga,tik sake kad lb nukraujavau,nzn as ten visko tiksliai,mama geriau zino.tai va tokios mano patirtys,todel lb dziaugiuosi kad db yra kitokie gydymo budai.ir i tokius maziukus kai pamatau stengiuosi neziureti ikiriai,nes mama pasakojo kad su manim budama jautesi kaip raupsuotoji,visi bijojo,na,bet gal siais laikais jau kitaip.lb tikiuosi.
va kaip issipleciau doh.gif sveikatos maziukams ir stiprybem teveliams 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.Na mes penktadieni vaziuojam Posiunui pasirodyt eilini karta,tik sikart vistik vaziuosim visi keturi verysad.gif Vis delto radau man nepatinkancia demele broliukui ant galvytes ir mano akim ji ryskeja vos ne kasdiena unsure.gif nufotografavau,bet tik pries savaite pastebejau tai sunku sprest.Vaziuosim pasirodyt.Tikiuosi nieko bloga (bet nepanasu),o jei kitaip tai kuo greiciau imsim jauti uz ragu mirksiukas.gif
Atsakyti
Ievukis, sekmes 4u.gif

musiske ir nuo vasario gere tuos vaistus..gal keliom savaitem veliau..zodziu ilgai. kad tas vaistas nera nekaltas tai aisku kaip diena, juk cia vaistas bet ka daryti musu mergaitei jau 3 metai lazeriu pridaryti belekiek rezutatai yar bet viskas vyksta taaaip letai..tik sie vaistai pajudino ledus kaip reikaint ir tai dar ne pabaiga.. koks gydymas toliau nezinau..gal dar koki lazeri darys. unsure.gif

gerai pas ka hemangioma mazyte tai galit samprotauti sau kas cia labiau kenkia kas maziau..gerti negerti..narkoze nenarkoze... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 07 14, 20:14)
gerai pas ka hemangioma mazyte tai galit samprotauti sau kas cia labiau kenkia kas maziau..gerti negerti..narkoze nenarkoze... verysad.gif

as manau nera jau taip gerai niekam is musu...juk cia musu vaikeliai.. del ju bet kada sirdi vienodai skauda.. 4u.gif

beje pas mus nedidele, laiku sake sustapdem, bet nesamprotaujam nieko, viska darom kaip liepia gyd. 4u.gif

sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 07 14, 20:14)

ojei, Margareta!
Ne taip, matyt, kazka parasiau.
Musu hemangioma labai didele. Per visa ranka, ant krutines, peties, zasto, dilbio. Tik kad pirma procedura spejom padaryti, kai ji tik pletesi, tai dabar ji ne istisine, o kaip atskiros demes. Jei skaiciuoti, tai gal kokio 8-9 atskiros hemangiomos.
Ne, tikrai ne mazyte.
Juolab, kad tiek Strumila, tiek Posiunas sake, kad ji labai agresyvi, butina intensyviai gydyti.
Tiesiog tie hormonai. Taip nesmagu prisiminti. Pirmuosius miltukus sumaisiau labiau ne su pienu, bet su asarom, nes zinojau, kad stabdyti ja reikia, bet kartu zinojau ir tai, kad vaikui duodu ne saldaini.
Kitos mamytes mane ramino ir drasino, sake, kad ju vaikuciams nei apetitas didejo, nei veidukas tino, nei ugis sustojo.
Jauciausi padrasinta.
O gavosi atvirksciai. Svoris augo nenormaliai, o ugis praktiskai sustojo. Vis tik hormonus gerti pradejom, kai mazyliui buvo tik 1,5 men. Soko terapija.
Velgi visi aplinkui ramina ir sako, susitvarkys, uzaugs, svarbu, kad hemangioma nebeauga.
Na, taip... bet gydydama nuo vienos ligos, vaikui pridariau kitu.

Tai tik del to "samprotauju", gerti ar negerti.

Manau, jog, tuo atveju, jei hemangioma butu kitoje vietoje, ne ant rankos, o ant veiduko ar galvytes, sukasciau dantis ir tikrai ne zodzio nesakyciau, duociau vaistus ir labai tikeciausi, kad tik padetu, o su pasekmemis kovociau veliau.

Labai nesmagu man del visu musu maziuku! 4u.gif

Praejusia savaite buvom baseine, tai vienos mamos paslapciomis, o kitos atviro siaubo akimis mano vaika nuziurinejo - kokia cia "zaraza" i baseina uznesiau, rrrrr!..
Na, bet mes stiprios, ar ne? Istversim ir vaikuciams padesim!
Papildyta:
Ievukis! O gal ne, gal ne tai?
Labai linkiu, kad viskas butu gerai, labai labai!!!
Atsakyti
viskas suprantama, hormonu musiske negere, nes hemangioma ant peties, tai Posiunas nusprende kad nera tokios dideles butinybes ja "hormoninti" taciau jos dydis doh.gif tik dabar ji subliusko ir is po rubu netaip matosi issokes gumbas...

o tie klausimai..ojeik keik kartu girdejau as juos doh.gif ir kiek kartu pasakojau ta pacia istorija kas cia per daiktas... maniske dar turejo ir ant kojos tokia ryskia aviete, tai nuo gimimo visi oi oi kas cia kaip, nuo ko.... bet ant kojos tos jau nebeliko thumbup.gif
Atsakyti
Tikrai labai svarbu kuo anksciau sustabdyt.Pati sita puikiai zinau.Ypac kai akyse kasdien atrodo vis didedsne doh.gif Na bet sikart esam pasiruose ir jei ka tai nebelauksim nei dienos mirksiukas.gif Mes vis dar geriam vaistus.Ziuresim ka penktadieni pasakys...
Papildyta:
Margareta dziugu kad rezultatai matosi thumbup.gif ir viena dalim jau atsikratet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ispanka @ 2010 07 14, 15:52)
sveikos.iskart noriu jus padrasinti ir palaikyti del jusu mazyliu.netycia radau sia tema.tai vat noriu tiesiog labai pasidziaugti kad siais laikais jau galima isgydyti sia liga lazeriais ir vaistais.

Gi tai ne liga 4u.gif

QUOTE(Ievukis @ 2010 07 14, 16:43)
Tikiuosi nieko bloga

Linkiu, kad tai ir liktų tik spėjimas 4u.gif

QUOTE(kroshkule @ 2010 07 14, 20:57)
Praejusia savaite buvom baseine, tai vienos mamos paslapciomis, o kitos atviro siaubo akimis mano vaika nuziurinejo - kokia cia "zaraza" i baseina uznesiau, rrrrr!..

Trūksta mūsų visuomenei žmoniškumo doh.gif Juk neišaiškinsi kiekvienai ciocei, kad tai ne liga, ne zaraza, ne raupai doh.gif

Labai džiaugiuosi už vaikučius, kuriems hemangiomos nyksta 4u.gif

Mano mažės dabar laaabai sparčiai didėja verysad.gif O pas Pošiūną tik po mėnesio.
Atsakyti
AGucci, o ko jus laukiat? unsure.gif puikiai zinau sita laikotarpi tas augimas tiesiog dienom doh.gif nelaukit, nes paskui ilgai naikinsit verysad.gif menesis yra daug auganciai hemangiomai unsure.gif
Atsakyti