QUOTE(*re* @ 2010 01 25, 22:18)
Bandau dabar kitą taktiką, kai tik pradeda muštis ar rėkti, vedu, sodinu ant "stebuklingų" pagalvėlių, kur reikia kantrybę laikyti. Kartais padeda.
Prašom plačiau, man įdomu ar tai yra tai, apie ką aš galvoju
QUOTE(meskius @ 2010 01 26, 12:24)
As ne is tu , kur tuoj isizeidziu... gal ir per smarkiai pasakiau, kad hyper, et siuo metu ,tai man labai nelinksma. visur i mus atkreipiamas demesys. siuo metu ji stipriai virsyja savo bendraamzius .apie susikaupima ir pasedejima prie stalo, tai ner net snekos.
Nepergyvenk, dažnai savaime išsisprendžia, bet patariu ir literatūros truputuką pasiskaityti, nes tokių vaikučių auklėjimas skiriasi nuo įprasto, jie kartais gali daryti viską atvirkščiai, užsisklęsti, jei mama per griežta ir pan. Žodžiu, reikia truputį daugiau laiko ir kantrybės, viskas bus ok.
Mano brolis buvo gyvas sidabras, kaip mes su juo vargom , net minutės nenustygdavo vietoje, man atrodė, kad jau mokykloje jam bus "kapiec", bet nieko, išaugo vaikas ir gana protingas, gerai mokosi. Didelių bėdų nėra su juo. Tiesa, lankė sporto būrelius, tai leido jam išlieti energiją ir net sporte sekėsi labai neblogai.
QUOTE(Euguteee @ 2010 01 26, 15:14)
aisku nejuokinga tau turbut...bet taip parasei....
aha juokinga . Man tai yra ne nauja, kaip minėjau, iš brolio daug dar atsimenu tokių dalykų, o ir mano mažoji jau nėra iš tų ramiųjų, gal prie aktyvesnių priskirčiau... Manau, daugelis vaikų judrūs ir aktyvūs, juk tai yra vaiko bruožas, jei vaikas per daug ramus tada irgi turi būti neramu
Mūsų tai pagrindinė bėda yra kaip mes sakom "įsakomoji nuosaka" (liepiamoji nuosaka ). "Imk", "duok", "ateik"... Dažnai vietoj to, kad paprašytų pazirzia atėjus... Tai mokomės gražiai paprašyti, kad sakinukas prasidėtų žodeliu "prašau", baigtūsi "ačiū". Sekasi neblogai. O šiaip tai neblogai jau ir parduotuvėje ramiai prekinamės, ir į svečius galime nueiti, ir kavinėje gražiai pavalgom... Ai, dar nemėgsta tvarkytis Kovojam... Na, o šiap tai pas draugų vaikus didesnių išdykimų ir neklausymų matau, viską leidžia jiems, cypti, rėkti, dūkti. Man kaimynų gaila, tai ir drausminu. Apskritai, sakyčiau, kad tikrai negalim skūstis