Įkraunama...
Įkraunama...

***Birželinukai***

QUOTE(eufrozina @ 2010 01 25, 17:01)
Ir dar saugau, kad kokių smulkių žaisliukų (iš Kinder kiaušinių ir pan.) nesineštų prie sesės.

Čia kaip prieš kelias dienas Vilius norėjo Gytį guminiu saldainiuku pavaišint rolleyes.gif
Atsakyti
Labai miela foto wub.gif
Atsakyti
niuma labai gražus momentas ir foto labai graži gavosi thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
sveikos,
QUOTE(Euguteee @ 2010 01 24, 13:14)
O kelinta pas jus vakariene buna? 

Nu va prirasiau...einu zirniu sriuba virt... tongue.gif

pas mus maždaug apie 20 val. vakarienė, kai tėtis iš darbo namo grįžta. Na kartais šiek tiek anksčiau, bet maždaug

QUOTE(baltė @ 2010 01 25, 11:49)
Man įdomu, kas pas jus (birželinukus) griežtai draudžiama, o kas leidžiama, t.y. kas auklėjime svarbu?
O kaip jums sekasi sutarmdyti savo išdykėlius?

na sudėtingi čia klausimai. Šiaip pas mus kažkaip natūraliai Aidas supranta, kas leidžiama, o kas ne. Tiesiog nuo kudikystės toks gan supratingas jis. Na bet, žinoma, visko pasitaiko.
Pastaruoju metu topas - jei kas nepatinka, rėkti visa gerkle, o namie tai ir ant grindų trepsėti. Ir taip gan sunkiai išvaroma tai yra, nes vaikas žiauriai užsispyręs. Ignoravimas išbandytas - gali ir dvi valandas žviegti, bet pats nenurims. Kažkada čia jau taip išvedė iš kantrybės, kad gavo su šlapiu skuduru per nuogą užpakalį. Kas keisčiausia - akimirksniu nurimo, po to ilgai diskutavo apie tai, kad gavo už tai, kad tėvelių neklausė ir pan. Aš jau taip nenoriu tų fizinių bausmių, bet kartais tikrai nematau kitos išeities, nes nieko neklauso, tik dar labiau rėkia. Bandau dabar kitą taktiką, kai tik pradeda muštis ar rėkti, vedu, sodinu ant "stebuklingų" pagalvėlių, kur reikia kantrybę laikyti. Kartais padeda.
O šiaip tai tikrai švelnus, supratingas, meilus, daug kalbantis vaikas. Ir su broliu moka gražiai žaisti.
Iš taisyklių tai ryškesnė pas mus yra - ne daugiau vieno saldainio per dieną. Ir šiaip visada pasiklausia, ar galima daryti kažką, valgyti ir pan.
Atsakyti
niuma, labai grazi nuotrauka wub.gif

galvoju kas cia pas mus grieztai negalima ir nelabai ka sugalvoju, daug ko neleidziu g.gif pvz jei valgom, tai valgom, jokiu zaidmu prie stalo, nueinama nuo stalo tik pavalgius, jei nueinama nevalgius, maistas buna nunesamas ir atgal nepadedamas, gal griezta, bet tik taip eina kovotis su pasiokimais, maivymaisiais ir pan, po kuriu buna islietas gerimas, maistas ant zemes ir t.t.
grieztai drauziu neduoti rankos prie gatves, neleidziu palikti sukuistu zaislu, pries einant miegoti pietu ar nakties miego, privaloma susitvarkyti ir siaip daug dalyku yra kuriu neleidziu, nors jis noretu vienaip ar kitaip elgtis g.gif ai, pas mus grieztai negalima plesyti, metyti ir kitaip niokoti knygutes, i jas piesti, dar nei viena nera sugadinta, graziais varto
Atsakyti
taip vaikams galima daryt negalima jei jie pakankamai valgūs ir gerai atrodantys, maniškis ,kadangi vos vos tela į skalės tunelį, ir tau jau ant ribos, valgom isšijuosę ir visiap, žodžiu nešiurpinsiu , bet jei ale tai pasodinčiau nevalgytų ir ką.... toliau džiūstam doh.gif
pas mus negalima irgi knygų niokot, bet deja nematant visko atsitinka, ir sienų papaišytų randam, ai o šiaip galima mums beveik viskas, kas negresia gyvybei , pirmą augindama daugiau taisyklių turėjom blush2.gif , dabar į vsiką žiūriu paprasčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2010 01 25, 12:49)

Beje, hiperaktyvumas yra ne šiaip vaiko aktyvumas, tai jau psichinis sutrikimas. Ir pasireiškia jis ne vien fiziniu judrumu, o ir nemokėjimu sutelkti dėmesio, vaikui sunku susikaupti, išklausyti, ramiai kažko išmokti... Neskubėkit savo vaiko taip vadinti, nes tai tikrai labai rimta problema, kuri nediagnozuojama, kol vaikui nėra 5 m., nes iki to laiko daugelis vaikų yra tiesiog labai aktyvūs, dar vadinami "gyvas sidabras". Tai nereiškai, jog jis yra hiperaktyvyus mirksiukas.gif

Va šitą aš irgi norėjau pasakyti, bet pabijojau, kad būsiu ne taip suprasta.
mes, mamos, gi nesakom, mano vaikas serga, vėžinukas..ar mano vaikas toks nekalbus, kaip dauniukas . o jei vaikas judrus- tuoj skubama jį apibūdinti hyperaktyviu, tas žodis tarsi komplimentinis būdvardis naudojamas...iš tikro neduok diev turėti hyperaktyvų, sergantį šia liga vaikutį. Tai bėda ir mamai ir aplinkiniams...
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 01 26, 02:27)
taip vaikams galima daryt negalima jei jie pakankamai valgūs ir gerai atrodantys, maniškis ,kadangi vos vos tela į skalės tunelį, ir tau jau ant ribos, valgom isšijuosę ir visiap, žodžiu nešiurpinsiu , bet jei ale tai pasodinčiau nevalgytų ir ką.... toliau džiūstam  doh.gif
pas mus negalima irgi knygų niokot, bet deja nematant visko atsitinka, ir sienų papaišytų randam, ai o šiaip galima mums beveik viskas, kas negresia gyvybei , pirmą augindama daugiau taisyklių turėjom  blush2.gif , dabar į vsiką žiūriu paprasčiau  ax.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

aš irgi labai daug suvaržymų augdama turėjau- todėl dabar mano vaikai šokinėja ant lovų, bėgioja, žaidžia slėpynių, duodasi net namas linguoja.
tvarkos žinoma reikalauju, bet ne drąstiškai, o žaidimo forma.
Su valgymu būna visko- ir pabėgioja nuo stalo, ir pasimaivo- bet tiesiog liepiu grįžti prie stalo, pabaigti valgyti. Maža dar ji, mokosi itk viso etiketo, todėl nereikalauju, kad elgtusi kaip suaugęs žmogus. Gal aš per daug lepinu, bet esu minkšta mama, jie dar vaikai, jiems dar visas pasaulis vaikiškas ir toks gražus, reikia viską daryti tada kai sugalvoja, jie nelabai dar supranta žodelį PALAUK...viskam savas laikas. Mano dičkis irgi taip auklėtas, bet jau neliepiamas ir susitvarko ir apsirengia ir dantis valosi ir lovą kas rytą pasikloja...O buvo ir žaislų nesitvarkydavo ir prei stalo išsidirbinėdavo... Dabar tuo nesiskundžiu, nors niekada neverčiau.
Žodžiu, aš auklėju pamažu ir nereikalauju daug... viskam savas laikas. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 01 26, 09:14)
Va šitą aš irgi norėjau pasakyti, bet pabijojau, kad būsiu ne taip suprasta.
.

As ne is tu , kur tuoj isizeidziu... gal ir per smarkiai pasakiau, kad hyper, et siuo metu ,tai man labai nelinksma. visur i mus atkreipiamas demesys. siuo metu ji stipriai virsyja savo bendraamzius verysad.gif .apie susikaupima ir pasedejima prie stalo, tai ner net snekos.
Atsakyti
dije gražus postas thumbup.gif , būtent ir dar esu pastebėjus iš pirmų vaikų daugiau reikalaujam daugiau knygų apie auklėjimą ir auginimą skaitom, taisykles įvedinėjam, o va antrą aš auginu iš širdies, taip kaip mums norisi, pvz vakare kaip man jie sugula amžinai ten pakrykštauja na neužmiega iš kart ir kelia triukšmą save blaško, bet aš už durų klausydama kaifuoju nuo to klegesio, žinoma simboliškai sakau nurimkit, baikit biggrin.gif , bet tikrai nesiimu drastiškų priemonių, nes pati atsimenu kaip suguldavom su seserimi amžinai juoko priepuoliai užpuldavo , na o dičkis mano ir tvarkosi ir daro ką reikia, ai manau viskas bus gerai

QUOTE(meskius @ 2010 01 26, 12:24)
As ne is tu , kur tuoj isizeidziu... gal ir per smarkiai pasakiau, kad hyper, et siuo metu ,tai man labai nelinksma. visur i mus atkreipiamas demesys. siuo metu ji stipriai virsyja savo bendraamzius verysad.gif .apie susikaupima ir pasedejima prie stalo, tai ner net snekos.

na nereikia taip pergyvent, mes irgi judrūs be proto, o dar jis kaip toks mažytis ir kūdas iš vis atrodo kaip stich iš to filmuko, jis nenustygsta vietoj, gydytojo kabinete jie ilgiau būna kaip minutę pradeda jį siaubti, nes jam viskas įdomu, tai pas gastro kaip buvom prispaudžiau su kelieniu stalčius ir kalbu su gyd doh.gif , ir visur kur nueinam ir visi pakomentuoja , kad turbūt man nelengva su tokiu sidabriuku, bet aš pripratau ir man atrodo normalu, jis man krečia kiekvieną minutę ką nors lotuliukas.gif , jei kur nueinam esu pakabinus akį ant jo ir viskas , man svarbu nesusižeistų ir kitų nesužeistų, blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 01 26, 15:18)
mes irgi judrūs be proto, o dar jis kaip toks mažytis ir kūdas iš vis atrodo kaip stich iš to filmuko, jis nenustygsta vietoj, gydytojo kabinete jie ilgiau būna kaip minutę pradeda jį siaubti, nes jam viskas įdomu, tai pas gastro kaip buvom prispaudžiau su kelieniu stalčius ir kalbu su gyd  doh.gif , ir visur kur nueinam ir visi pakomentuoja , kad turbūt man nelengva su tokiu sidabriuku, bet aš pripratau ir man atrodo normalu, jis man krečia kiekvieną minutę ką nors  lotuliukas.gif , jei kur nueinam esu pakabinus akį ant jo ir viskas , man svarbu nesusižeistų ir kitų nesužeistų,  blush2.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif aisku nejuokinga tau turbut...bet taip parasei.... lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Euguteee @ 2010 01 26, 15:14)
thumbup.gif  lotuliukas.gif aisku nejuokinga tau turbut...bet taip parasei.... lotuliukas.gif  thumbup.gif

žinok juokinga , beveik nieko neatsimenu iš pokalbio lotuliukas.gif , laikiau iš visų jėgų , nes jis jau kėlė net lubas kabinete, nes tądien pusę dienos po daktarus malėmės ir jam viskas atsibodo doh.gif , lor atsimenu iš daktaro ėmėm tušinuką, tai gerai dar vieną turėjo, pradėjo ant kortos rašyt, tai sesutė greit pakišo popieriaus lotuliukas.gif , ir galit sakyt ką norit mėtyti pomidorais ,kad neauklėju auklėju ir aiškinu kas galima ir kas ne, bet tiesiog jis toks yra nepiktybiškas , bet labai žingeidus, nu nenusėdi ramybėj, jei duryse raktai būtinai turi rakint ir t.t taip ir medžioju aš jį amžinai, nu šiaip dar nesam niekam skriaudos padarę , bet jis jau toks biggrin.gif
Atsakyti