Ot, šaunuolės, kurios dar sugeba ir studijuoti.
Aš nebent į doktorantūrą norėjau, bet dabar atšalo tas noras, juk darbo paieškai tai nepernelyg daug naudos duoda, didesnė nauda patirties turėjimas...
QUOTE(niuma @ 2010 01 20, 15:15)
Cioce, o nenori vienkartinių palučių vaistinėj nupirkt? Greičiau atpras, jei būna po kelias savaites sausa.
labai geras daiktas, mes irgi sunaudojom porą jų ir pakako, nei karto į lovytę nepridarė, tik atsargai buvo. Bet tikrai labai rekomenduoju
Daug greičiau atprasit.
QUOTE(meskius @ 2010 01 20, 17:41)
o tos pusantros valandos turejom uzsiimti pacios, nieko neorganizavo, tik muzika buvo paleide pirmas kokias penkias minutes. Patalpos ziauriai saltos, kai dar turejom buti tik su kojinemis, tai susalau kojas siaubingai va.tai kai grizom MB klausia ko ismokom, o ka gi ismokom , kai nieko nieks neorganizavo, tik lakstem, sokinejom, vertemes kuliais ir tiek.
Na, panšiai ir man su "Vėjų fėja" gavosi, ten nekrizės laikais net vietų nebūdavo, dabar užsirašę buvom į 'Mamos ir vaiko kūrybinę grupę', tai nusivyliau. Nes pastoviai ateina vos du vaikai, todėl nyku. Laikas dar blogas, po daržo iš kato lėkt ten, o iš ten (1,5 h.) atgal namo ir vos ne miegot vaikui. Kaina vieno užsiėmimo 20 lt. (1 k. per savaitę). Nepatiko, kad patalpos jau gerokai aptriušę, programėlė nėra labai jau patraukli, man į tą salę nusiauti batus net nemalonu, nes kiliminė danga purvinoka jau tokia.
Na, žodžiu, pavasarį ieškosim geriau.
QUOTE(Naktibalda @ 2010 01 21, 10:19)
tik turim bėdą ,kurį kviečia tas turi eiti, jei ateina ne pagal kvietimą tai varo šalin ir vis tiek reikalauja kito
Mes irgi turim šia bėdą... Netinka kartais mama, o kartais tėtis
Nors tikrai nenuolaidžiaujam atrodo, bet visvien
QUOTE(Euguteee @ 2010 01 23, 11:47)
Mamytes papasakokit dar apie savo vaiko dienos raciona?Kas lanko darzeli,tai savaitgaliais ka valgo,arba kai grizta is darzelio ar dar valgo namuose?Ko nemegsta?Ir ka ruosiat valgyt...nes jau fantazija senka....
Vis daugiau kažko valgom, pamėgo kiaušinį, pieną (darželio dėka). Rytais nevalgom, nes daržiuke pavalgo. Ji neturi pabudus dar apetito. Savaitgaliais rytais tėtis verda grikių košę, arba kepa omletuką - labai jam skaniai tai gaunasi
Na, o šiaip mėgsta bulvių košę, makaroniukus (su sūriu), blynus, varškėtukus, sriubytes (praktiškai visas, pieniškų neverdu, nes pati labai nemėgstu
), žuvį, mėsos nelabai mėgsta, kaip ir aš, bet darau dėl tėčio, tai ir mes palesam. Labai mėgsta vaisius ir daržoves, kasdien duodu graužti morką, obuolį ir pan.
Džiaugiamės, kad labai pagerėjo apetitas.
Sveriam dabar 13 kg. ir ūgis jau, manau, turėtų būti 95 (+-1) сm. (Tiek buvo prieš mėnesį/du).
QUOTE(eufrozina @ 2010 01 23, 16:42)
bet pas mane
griežta auklėjimo programa Tai ji paverkia, paisterikuoja, bet mato, kad iš to nieko gero nesigaus, tai nusiramina ir žaidžia viena arba su sese
Žiauriai kažkaip nuskambėjo...
Aišku, kai mokslai spaudžia, tai nori nenori tenka susidėlioti viską į vėžes.
Man įdomu, kas pas jus (birželinukus) griežtai draudžiama, o kas leidžiama, t.y. kas auklėjime svarbu?
Aš tai jaučiu, kad truputį
kartais palepinu savo mažę, aišku, proto ribose. Leidžiame rinktis, ką nori veikti, rinktis parduotuvėje daiktus, maistelį... ir pan. Stengiuosi dažnai nedrausminti, nes kartais žiūriu, kad jau viskas pasidaro "negalima"... Anksčiau nedraudžiau nieko, kas nekelia pavojaus, pvz. aštrūs daiktai, elektros prietaisiai, eismas gatvėje ar pan. O dūkti ir žaisti - ok. Dabar jau žiūriu, nei trepsėti nebeleidžiu, nei garsiai paišdykauti, nei pakraustyti daiktų... Pvz. netvarkos daryt... Vyras pyksta, net jei pvz. tuoletinio pop. ritinukas išvyniojamas, kas man atrodo natūralus vaiko pažinimo procesas. Tada
save protinu, jog dar tik mažas vaikas, reikia leisti pabūti vaiku, nereikalauti per daug. Mano tėvai buvo griežti, ne kratą esu gavus diržo, todėl visai nenoriu to paties savo vaikui. Esu prieš 'mušimą', nors esu ir nesusivaldžius kelis kartus. Tačiau fizinis baudimas neduoda naudos (mūsų atveju), todėl jo nenaudoju, nebent nesusivaldau iš šlepteliu per sėdimą vietą. Paskui save graužiu, nes suprantu, jog tai, tik mano pykčio išraiška, o ne auklėjimas. Sako, kad auklėti reikia nereiškiant pykčio, jei supykus, tai pirma nusiraminti, o paskui bausti, nes dažani po minutės jau kitaip nubaustum - ramiai, o tą sekundę, kai susierzini, tai ne auklėjimas...
O kaip jums sekasi sutarmdyti savo išdykėlius?
Beje, hiperaktyvumas yra ne šiaip vaiko aktyvumas, tai jau psichinis sutrikimas. Ir pasireiškia jis ne vien fiziniu judrumu, o ir nemokėjimu sutelkti dėmesio, vaikui sunku susikaupti, išklausyti, ramiai kažko išmokti... Neskubėkit savo vaiko taip vadinti, nes tai tikrai labai rimta problema, kuri nediagnozuojama, kol vaikui nėra 5 m., nes iki to laiko daugelis vaikų yra tiesiog labai aktyvūs, dar vadinami "gyvas sidabras". Tai nereiškai, jog jis yra hiperaktyvyus