Ai, gerai sekėsi, pirmą ir paskutinį kartą buvom, nes supratau, kad mane nuo tų Akrų, ozų ir megų pykina... Labiausia patiko kelionė traukinuku..o smelio skulptūrų parko bilieto kaina šokiravo... Vaikams tai žinoma patiko, tik mažė nusikalusi užmigo tėčiui ant kelių kavinėje..
Tai ir mes i bendrą muoniekienių paradą įsirašom:
QUOTE(dije @ 2010 07 12, 14:45)
jau Deivile.... Tikros manekenes pas mus....
QUOTE(dije @ 2010 07 12, 13:45)
Ai, gerai sekėsi, pirmą ir paskutinį kartą buvom, nes supratau, kad mane nuo tų Akrų, ozų ir megų pykina... Labiausia patiko kelionė traukinuku..o smelio skulptūrų parko bilieto kaina šokiravo... Vaikams tai žinoma patiko, tik mažė nusikalusi užmigo tėčiui ant kelių kavinėje..
super, aš dabar taip pažiūrėjau kokios panos didelės
Čia Erika, man šiandien dėsto: "Mama, aš ne vaikas, aš didelė, man jau tysss metai" Nuskambėjo lyg jai jau 18-lika būtų
sveikos,
visai nėra laiko ir noro SM laiką leiti, bet pagaliau per kelis mėnesius užsukau
mes gerai gyvename. Apie kalbą jau nieko ir nesakysiu, nes jau seniai kalba gerai. Kartais tokius žodelius pavartoja, kad net patys nustembam, iš kur tokių mandrų žino Prieš mėnesį važiavome į kelionę, tai labai Aidui patiko, vis dar prisimena ir kasdieną kartoja, kad dar norėtų ten nuvykti. Šiandien tai išvis nustebino. Sako: "Tėtis eina į darbą, kad uždirbtų daug pinigėliu, tada vėl galėsime į Tenerifę važiuot" O kaip, viską supranta vaikas!
O šiaip tai kitąmet jau kaip ir laikas man būtų į darbą grįžti, tik vis neįsivaizduoju, ką su tais vaikais daryt, nes į darželį tai nenoriu leisti (na į tuos valstybinius, kurie labiau yra kaip vieta, kur vaiką palikti). Norėčiau, kad vaikus lavintu, kad vyktų kokie įdomūs užsiėmimai...
visai nėra laiko ir noro SM laiką leiti, bet pagaliau per kelis mėnesius užsukau
mes gerai gyvename. Apie kalbą jau nieko ir nesakysiu, nes jau seniai kalba gerai. Kartais tokius žodelius pavartoja, kad net patys nustembam, iš kur tokių mandrų žino Prieš mėnesį važiavome į kelionę, tai labai Aidui patiko, vis dar prisimena ir kasdieną kartoja, kad dar norėtų ten nuvykti. Šiandien tai išvis nustebino. Sako: "Tėtis eina į darbą, kad uždirbtų daug pinigėliu, tada vėl galėsime į Tenerifę važiuot" O kaip, viską supranta vaikas!
O šiaip tai kitąmet jau kaip ir laikas man būtų į darbą grįžti, tik vis neįsivaizduoju, ką su tais vaikais daryt, nes į darželį tai nenoriu leisti (na į tuos valstybinius, kurie labiau yra kaip vieta, kur vaiką palikti). Norėčiau, kad vaikus lavintu, kad vyktų kokie įdomūs užsiėmimai...
QUOTE(*re* @ 2010 07 13, 22:41)
nes į darželį tai nenoriu leisti (na į tuos valstybinius, kurie labiau yra kaip vieta, kur vaiką palikti). Norėčiau, kad vaikus lavintu, kad vyktų kokie įdomūs užsiėmimai...
Sveika re Kad as manau normalus tie musu darzeliai.... ir lavinimo seis laikais per akis.Anksciau jokiu anglu,aerobiku,baseinu ir kitokios veiklos tikrai nebuvo.Buvo tik elementarus uzsiemimai su vaikais...ir visai issilavine uzaugom O dabar ir anglu uzsiemimai ir ivairus sokiai,baseinai ir t.t....Plius dar prie sito nuolatine veikla. As cia manau daugiau nuo aukletojos priklauso.... Nes as atsimenu savo dvi aukletojas vienos visai nelaukem,visa grupe verkdavo kai ji budavo,nes ji ir rekdavo,nieko su vaikais nedare...zodziu nuo savo piktumu jai net stogas pavaziavo,gulejo psichiatrinej,tai paskui gyvenimas ir pasibaige vienumoj...bet tikrai baisu tokiai palikt,o kita aukletoja buvo kaip koks angelas,puse musu grupes vaiku iki siol bendrauja su ja as irgi,ir tik silti jausmai jai.Ji net siule pas save namuose sukurti vaiku grupe,kad ziuretu juos kelias valandas,lavintu,bet taip ir liko ta ideja neigyvendinta,tai ji pati savo rankom sumeistravo namuka,kad su lelem zaistumem,dare kostiumus ir t.t..na zodziu tokia aukletoja visiems vaikams palinkeciau...O del veiklos darzeliuose tai tikrai per akis.Gal as ne taip supratau tavo pasakyma lavintu kad. Tai noreciau suzinot koki lavinima isivaizduoji?
Na galiu gal save priskirti prie darželio "senbuvių" , nes mano viena atžala jau išėjo darželio "repertuarą". Tai tikrai esu patenkinta viskuo- lavinimo mokymo buvo per akis, net gal per daug- nes sūnus skųsdavosi- mes dainuojam ir šokam net pažaisti gaudynių nėra kada. Piešinius įvairia technika padarytus tempdavo kasdien, lipdydavo, klijuodavo..Labai priklauso nuo auklėtojų, nes pz iš vienų darželių vaikai išeina kone mokėdami skaityti, iš kitų -tik raideles pažindami. O pačioms auklėtojoms dabar labai irmtai reikia dirbti, galvoti kuo užimti vaikus- kalbu iš savo krikštomamos patirties. Mūsų darželyje būdavo ir anglų ir keramikos ir dailės ir šokių būreliai..nepamenu, kad mano laikais dar kažkokie būreliai darže būtų..taip , kad bent jau dabar dauguma Vln darželių tikrai yra puikūs visais aspektais- tiek lavinimo, tiek maitinimo tiek gerbūvio...
Žinoma visada galima vesti į privatų. Tiek kad kaina skirsis 7 kartus, o lavinimas bus na beveik toks pat.
Žinoma visada galima vesti į privatų. Tiek kad kaina skirsis 7 kartus, o lavinimas bus na beveik toks pat.
Aš ir pritariu merginoms, nes dabar darželiuose tikrai užsiima su vaikais. Mane tai, net nustebino kiek daug Erika visokios veiklos ten turi. Nes auklėtojos pasibaigus metam tėvams padovanojo po CD su jų vaiko nuotraukom, ką jie veikdavo, taipogi piešinių albumą ir kitokių rankdarbių. Nuolat pakabinti ant sienų vaikų piešinukai. Dainos, mankštos. Atsisveikinimui paruošė pasirodymą - dainelės eilėraštukai, net nustebau, kad taip sugebėjo.
Aš tai labai patenkinta darželiu, kol kas jokių blogų atsiliepimų. Tikrai matau, kad Erika daug išmoko, ir ne tik lavinimo prasme, bet ir tvarkos
Aš tai labai patenkinta darželiu, kol kas jokių blogų atsiliepimų. Tikrai matau, kad Erika daug išmoko, ir ne tik lavinimo prasme, bet ir tvarkos
QUOTE(Euguteee @ 2010 07 14, 08:57)
Sveika re Kad as manau normalus tie musu darzeliai.... ir lavinimo seis laikais per akis.Anksciau jokiu anglu,aerobiku,baseinu ir kitokios veiklos tikrai nebuvo.Buvo tik elementarus uzsiemimai su vaikais...ir visai issilavine uzaugom O dabar ir anglu uzsiemimai ir ivairus sokiai,baseinai ir t.t....Plius dar prie sito nuolatine veikla. As cia manau daugiau nuo aukletojos priklauso.... Nes as atsimenu savo dvi aukletojas vienos visai nelaukem,visa grupe verkdavo kai ji budavo,nes ji ir rekdavo,nieko su vaikais nedare...zodziu nuo savo piktumu jai net stogas pavaziavo,gulejo psichiatrinej,tai paskui gyvenimas ir pasibaige vienumoj...bet tikrai baisu tokiai palikt,o kita aukletoja buvo kaip koks angelas,puse musu grupes vaiku iki siol bendrauja su ja as irgi,ir tik silti jausmai jai.Ji net siule pas save namuose sukurti vaiku grupe,kad ziuretu juos kelias valandas,lavintu,bet taip ir liko ta ideja neigyvendinta,tai ji pati savo rankom sumeistravo namuka,kad su lelem zaistumem,dare kostiumus ir t.t..na zodziu tokia aukletoja visiems vaikams palinkeciau...O del veiklos darzeliuose tai tikrai per akis.Gal as ne taip supratau tavo pasakyma lavintu kad. Tai noreciau suzinot koki lavinima isivaizduoji?
na kiek Jūs čia visos gero prišnekėjot apie tuos darželius. Bet nemažai aš ir blogo apie juos girdėjau. Taip, sutinku, viskas priklauso nuo auklėtojų, nuo darželio politikos, kt. Manęs netenkina tas argumentas "mes juk užaugom". Užaugom visi, žinoma. Užaugo žmonės ir bado metu, ir karo, bet juk tai nereiškia, kad galime dabar taikyti tai savo vaikams...
Aš nesu lankiusi darželio ir nesigailiu... Bet aš negaliu sau leisti visą laiką auginti vaikus pati, todėl noriu rasti jiems gera alternatyva. Aidas va jau metus atlankė saviraiškos mokyklėlę, kur jie ir piešė, ir dainavo, ir vaidino, ir sportavo. Norėčiau darželio, kur būtų ne vien tik lavinimas (ne gausoje juk esmė, o kokybėje), o kad tas lavinimas tiktų konkretaus amžiaus vaikams, kad jie nepervargtų, tačiau visą laiką būtų užsiėmę, kad kreiptų dėmesį į vaikų poreikius, kad jų neignoruotų, kad neskatintų ligų plitimo, kaip dažniausiai būna. Aš suprantu, kad darželiuose, kur grupėse po 20 vaikų, neįmanoma visko sužiūrėti, viską duoti. Na bet aš kažkaip savo vaikams noriu kažko gero, ko galbūt niekur ir nerasi...
QUOTE(*re* @ 2010 07 14, 12:58)
Aš nesu lankiusi darželio ir nesigailiu... Bet aš negaliu sau leisti visą laiką auginti vaikus pati, todėl noriu rasti jiems gera alternatyva. Aidas va jau metus atlankė saviraiškos mokyklėlę, kur jie ir piešė, ir dainavo, ir vaidino, ir sportavo. Norėčiau darželio, kur būtų ne vien tik lavinimas (ne gausoje juk esmė, o kokybėje), o kad tas lavinimas tiktų konkretaus amžiaus vaikams, kad jie nepervargtų, tačiau visą laiką būtų užsiėmę, kad kreiptų dėmesį į vaikų poreikius, kad jų neignoruotų, kad neskatintų ligų plitimo, kaip dažniausiai būna. Aš suprantu, kad darželiuose, kur grupėse po 20 vaikų, neįmanoma visko sužiūrėti, viską duoti. Na bet aš kažkaip savo vaikams noriu kažko gero, ko galbūt niekur ir nerasi...
o mes blogo turbut... aisku kiekviena ziuri savo,bet irgi kai vaikas tarp kitu yra isaukstinamas jam tikrai ne i gera...paskui isauga kaprizingi,egoistai,na cia kiekvienos reikalas,kaip augint savo atzala. O griztant prie darzelio,manau ten viskas yra tikrai suderinta,kad nepervargtu,nors ir cia kiekvienas vaikas skirtingas,vienam duok papiest jis jau pavarges,o kitas gali dukti ir visai nepavargs.O jeigu galvoji,kad privaciame darzelyje labiau kreips demesi butent i tavo vaika,tai reik gerai atbasliuot,tai aukletojai,ka tu gali padaryti ir darzelyje.Plius yra galimybe pasamdyt aukle..ir tavo vaikas augs kaip siltnami.... O gero savo vaikams davej jau dabar vien del to kad pagimdej,augini,myli...
QUOTE(Ciocė @ 2010 07 16, 09:52)
Sveikos
O jau manekenių paradas koks, o jau kokios pozos išlaužtos
Nu tai ta proga parodysiu ir kaip mano bernas atrodo Čia pas panas susiruošęs
O jau manekenių paradas koks, o jau kokios pozos išlaužtos
Nu tai ta proga parodysiu ir kaip mano bernas atrodo Čia pas panas susiruošęs
Jetus kaip visi išaugę ..
Cioce, o kaip jūsų statybos? Ar judate į priekį..
..aš tai kartais sau tyliai pagalvoju: blyn, visgi kokia aš laiminga, kad name gyvenu ..turim savo erdves visi, turim kiema, kieme kone atrakcionu parkas (baseinas, batutas, smelyne, supynes, čiuožyne, ir dar visokiu gerų dalykėlių). (3*tfu- kad nepridziaugciau)
QUOTE(dije @ 2010 07 16, 10:24)
Cioce, o kaip jūsų statybos? Ar judate į priekį..
..aš tai kartais sau tyliai pagalvoju: blyn, visgi kokia aš laiminga, kad name gyvenu ..turim savo erdves visi, turim kiema, kieme kone atrakcionu parkas (baseinas, batutas, smelyne, supynes, čiuožyne, ir dar visokiu gerų dalykėlių). (3*tfu- kad nepridziaugciau)
Kol kas ramybė statybų srityje Kaupiamės sekančiam etapui-vidaus darbams
Išorė visa namuko sutvarkyta, langai ir stogas vietoj, juodgrindės viduj išlietos, tai dabar reikia elektrą vedžiot ir tinkuot. Bet norim sulaukt, kol atves vandenuką, nes tinkavimui neprivežiosi su bačkute, tai va už tai ir stovi darbai vietoj. Bet jau užsisakėm, tai tikiuosi mėnesio bėgyje vandenuko sulauksim
O savas kiemas tai be abejo neišpasakytas gėris Neįsivaizduoju kaip reiktų man dabar su abiem suktis, jei ne nuosavas kiemas. Dabar Roką į lauką išleidžiu, tai jis ir maklinėja ten pusę dienos- tai smėlio dėžėj,tai su triratuku, tai su motociklu pasivėžina, tai baseine pasimaudo, tai katiną su laistytuvu pasivaiko Parsivedu tik pavalgyt ir pietų miegot O jei reiktų ir jį dar ganyt,kad po kokia mašina nepalystų bendram kieme, tai jaučiu nusišaučiau, nes jis vietoj nepabūna, o mažius nemėgėjas vežime būt.