Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 10

QUOTE(vikusedo @ 2010 03 23, 17:41)
Gal kam burokėlių sriubos su rūkytais šonkauliukais, kad nekiltų pyktis?  4u.gif  4u.gif  4u.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Labau ačiū už išsamią info  drinks_cheers.gif nuvat visgi namas "juda" ar džiovinti rąstai ar žali  smile.gif Nida, labai gera mintis su tapetais  thumbup.gif

o šiaip sudėję visus +- ar tie kurie turi rąstinukus, jeigu vėl reiktų statyt namą vėl rinktųsi rąstinį, ar visgi apgalvotų ir kitokį variantą?  ax.gif

is vienos puses zinau kad tikrai noriu gyventi rastiniame name, is kitos puses butu idomu save isbandyti murinio namo statyboj. po to dar pastatau viena karkasini ir varau dirbt statybu prarabu
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2010 03 23, 15:25)
tu mano simpatija ir su tavim as irgi gincytis nenoriu

4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 23, 15:41)
Gal kam burokėlių sriubos su rūkytais šonkauliukais, kad nekiltų pyktis?  4u.gif  4u.gif  4u.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Labau ačiū už išsamią info  drinks_cheers.gif nuvat visgi namas "juda" ar džiovinti rąstai ar žali  smile.gif Nida, labai gera mintis su tapetais  thumbup.gif

o šiaip sudėję visus +- ar tie kurie turi rąstinukus, jeigu vėl reiktų statyt namą vėl rinktųsi rąstinį, ar visgi apgalvotų ir kitokį variantą?  ax.gif

jamu burokėlius mirksiukas.gif

šiaip labai geras dalykas yra kažkokie japoniški tapetai. Kaimynas išsiklijavo sienas jais. Nori ir mano žmonelė juos išbandyti... Kai sužinosiu kas per biesas ten - pranešiu.

taip, kitas būtų tik rąstinis, bet su mažiau kliauzų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 23, 18:29)
šiaip labai geras dalykas yra kažkokie japoniški tapetai. Kaimynas išsiklijavo sienas jais. Nori ir mano žmonelė juos  išbandyti... Kai sužinosiu kas per biesas ten - pranešiu.

dar vadinami skysti? perki tokia mase kaip pukus slapini ir dedi ant sienos su glaistykle?
as tokius randonus miegamajam nusipirkus, kai baigsim grindis darysim siena - papasakoius
Atsakyti
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 23, 16:41)

Muriniam gyvenu, tai vienareiksmiskai-murinis, ale brangus, zaraza lotuliukas.gif O va del sodybos blaskausi tarp rastinio bei karkasinio mastau.gif
Atsakyti
rąstinis, nes man tiko kaina, o ji buvo lygi karkasui ir mažesnė nei blokelių.
rąstinis, nes visai kitokia aura viduje.
rąstinis, nes pakankamai šiltas (lyginant su tokio pat ploto draugų blokeliniu/putplastiniu/apdailiniu)
rąstinis, nes prikaupia sienos šilumos, tas man patinka.

ne rąstinis jei nenorėsit "dirbt" aplink namus. T.y. dažymas, kamšymas, reguliavimai varžtų ir pan.

čia labai padėjo pavasarinė saulė palaikyt temperatūrą namuose.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 03 23, 17:13)
Muriniam gyvenu, tai vienareiksmiskai-murinis, ale brangus, zaraza lotuliukas.gif O va del sodybos blaskausi tarp rastinio bei karkasinio mastau.gif

taiva ir man gražu plytos, klinkeris tamsus nu bet kainos doh.gif ir visgi jei rinksimės rąstinuką jau turiu viziją kaip padailinti klinkeriu mirksiukas.gif

QUOTE(aistuzka @ 2010 03 23, 18:58)
rąstinis, nes man tiko kaina, o ji buvo lygi karkasui ir mažesnė nei blokelių.
rąstinis, nes visai kitokia aura viduje.
rąstinis, nes pakankamai šiltas (lyginant su tokio pat ploto draugų blokeliniu/putplastiniu/apdailiniu)
rąstinis, nes prikaupia sienos šilumos, tas man patinka.

ne rąstinis jei nenorėsit "dirbt" aplink namus. T.y. dažymas, kamšymas,  reguliavimai varžtų ir pan.

čia labai padėjo pavasarinė saulė palaikyt temperatūrą namuose.

dėl darbų tai MB iš proto eina kaip jam trūksta veiklos. Darbo jis visai nebijo, viską pats savom rankom padarytų thumbup.gif jis visom keturiom už rąstus, o aš vis lyginu, dėlioju +- g.gif

o dėl voriukų, tai tų pas visus jų turbūt yra. pas mane irgi biggrin.gif (mūrinis namas)

dar va klausimėlis... kokio storio jūsų rąstai? 200 mm gyv. namui užtenka? kažkas minėjo 19 cm - pakanka, o vat kitų nuomone?
Atsakyti
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 24, 00:05)
dar va klausimėlis... kokio storio jūsų rąstai? 200 mm gyv. namui užtenka? kažkas minėjo 19 cm - pakanka, o vat kitų nuomone?

pas mane 20cm, vietom 19,5. Pilnai pakanka. Svarbu, kad nebūtų kertės su plyšiais ir nesimatytų lauko iš vidaus biggrin.gif
Atsakyti
user posted image

Stoglangiai turi buti ideti va taip, kaip nubrezta tos raudonos linijos.
Mums teko taisyti juos, manau ir Gorada tuo klausimu turetu ka papasakoti.
Gal kazkam dar nevelu pasitikrinti, ar teisingai ideta.
Atsakyti
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 24, 01:05)
taiva ir man gražu plytos, klinkeris tamsus nu bet kainos  doh.gif ir visgi jei rinksimės rąstinuką jau turiu viziją kaip padailinti klinkeriu  mirksiukas.gif
dėl darbų tai MB iš proto eina kaip jam trūksta veiklos. Darbo jis visai nebijo, viską pats savom rankom padarytų  thumbup.gif  jis visom keturiom už rąstus, o aš vis lyginu, dėlioju +-  g.gif

o dėl voriukų, tai tų pas visus jų turbūt yra. pas mane irgi  biggrin.gif  (mūrinis namas)

pastatykit is rastu nama, isore apmurikit klinkeriu, o vidu iskalkit gipso kartonu - bus super biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2010 03 24, 11:51)
pastatykit is rastu nama, isore apmurikit klinkeriu, o vidu iskalkit gipso kartonu - bus super  biggrin.gif

kaip mano kaimynas - džiaugiasi, kad rąstinis, bet sakau parodyk kur rąstai - rodo į sieną - va. Sakau čia gipsas su tapetais, o iš lauko plastikinės dailylentės. Sako - viduj rąstas biggrin.gif mnu jo.. irgi bandė tyčiotis, kad žiemą sušalsim, bet kai užėjo prie minus 30 į namus ir pamatė +24, tai apsiramino... O taip būdavo: nu, miegas su pufaikėm, su veilokais? Aš jam - aga, ir su kepurem... smile.gif
Atsakyti
aga
bildukas statytojas.................
statyti galiu iš nedžiovinto,džiovinto,klijuoto.taigi jokio intereso statyti tik džiovintus neturiu.
tiesiog tokios rekomendacijos ....bet juk ne visada darome tai kas rekomenduojama.juk rekomenduojama nereiškia draudžiama.
tiesiog jei klausia kas geriau atsakau kad džiovintas.... o iš ko statysitės tai jau jusu reikalas.
džiovinimo paslauga kainuoja pinigus ty apie 40-50 lt sienos m2 todėl kaina tiek ir skiriasi nuo nedžiovinto.
padaugėjo rašančiu man kad vat siulo firmos džiovinta rasta gerokai pigiau nei mano darbovietė..... na pasirodo tiesa siulo pigiau.....
tik tas džiovintas pasirodo žiema pjautas ty prieš mėnesi ar du ir gulės iki birželio o tada i siena........
..............................................................................................................
bilduko asmeniniai rastai guli metus ir du mėn laiko ir 6 cm gylyje rodo 36,6 drėgmės tokie rezultatai nesikeičia jau pusmeti ty jie tokiu budu nepasieks 18-20proc
tad visokiospasakos kad pagulėjas rastas 1metus bus džiovintas tai tik apgaulė......

Atsakyti
Dar galėčiau pridurti dėl rąstų džiovinimo, kad mano namuke tarp džiovykloje džiovintų rąstų įdėjo kelis natūraliai džiovintus, nu ir iš vieno išlindo pavasarį visa gvardija medžio graužikų...toks visas skylėtas dabar, chemikalais permirkęs.
Atsakyti