QUOTE(Montis @ 2010 09 21, 21:59)
Nelogiška statyti iš 22cm rąstų, o vėliau juos šiltinti. Kaip minimum neekonomiška. Jau geriau tada statyti karkasinį ir iš vidaus susikalti dailylentes ale rąstų imitacija.
O kas nors yra matęs kaip "kokybės" inspekcija matuoja jūsų namo varžas? Pas mane kaime stovi krūva rastinių namų be jokių papildomų apšiltinimu - juos visus ką, nugriauti?
Ir namo projekte, kuris suderintas su vyr architektu ir išduotas leidimas statyti, yra aiškiai nubraižyta ir parašyta 20 cm storio rąstai. Tai gaunasi netgi priešingai - jei aš papildomai apšiltinsiu namą - tai jau gali užkliūti "kokybės" inspekcijai - nes būtų ne pagal projektą!
Tad nebekelkit abejonių.

O kas nors yra matęs kaip "kokybės" inspekcija matuoja jūsų namo varžas? Pas mane kaime stovi krūva rastinių namų be jokių papildomų apšiltinimu - juos visus ką, nugriauti?

Ir namo projekte, kuris suderintas su vyr architektu ir išduotas leidimas statyti, yra aiškiai nubraižyta ir parašyta 20 cm storio rąstai. Tai gaunasi netgi priešingai - jei aš papildomai apšiltinsiu namą - tai jau gali užkliūti "kokybės" inspekcijai - nes būtų ne pagal projektą!
Tad nebekelkit abejonių.

Tai kad architektas sako kad negali taip palikti 22 cm.Turi rodyti kad bus apšiltintas ir pasiekta tinkama varža. Jau perdavus projektą t.y. priduodant vyr. tikrina ar tiks ta šilumos varža. Tada aš jau nieko nebesuprantu