Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 10

QUOTE(Montis @ 2010 09 21, 21:59)
Nelogiška statyti iš 22cm rąstų, o vėliau juos šiltinti. Kaip minimum neekonomiška. Jau geriau tada statyti karkasinį ir iš vidaus susikalti dailylentes ale rąstų imitacija. biggrin.gif
O kas nors yra matęs kaip "kokybės" inspekcija matuoja jūsų namo varžas? Pas mane kaime stovi krūva rastinių namų be jokių papildomų apšiltinimu - juos visus ką, nugriauti? g.gif
Ir namo projekte, kuris suderintas su vyr architektu ir išduotas leidimas statyti, yra aiškiai nubraižyta ir parašyta 20 cm storio rąstai. Tai gaunasi netgi priešingai - jei aš papildomai apšiltinsiu namą - tai jau gali užkliūti "kokybės" inspekcijai - nes būtų ne pagal projektą!
Tad nebekelkit abejonių. drinks_cheers.gif  4u.gif

Tai kad architektas sako kad negali taip palikti 22 cm.Turi rodyti kad bus apšiltintas ir pasiekta tinkama varža. Jau perdavus projektą t.y. priduodant vyr. tikrina ar tiks ta šilumos varža. Tada aš jau nieko nebesuprantu doh.gif . Su 22 cm sako nepraeisite. Tai ką tada daryti blink.gif O mes tai ir prieš viskakokius apšiltinimus thumbup.gif
Atsakyti
apie bilduka....
rekomenduojame iš džiovintu džiovykloje tačiau jei klientas pageidauja statome iš nedžiovintu....
rasoja stiklai ne del rastu ,pas mane asmeniškai rasoja plytiniame daugiaaukštyje nežiurint i tai kad po visais langais yra radiatoriai,bet rasoja tik du langai iš penkiu tad bala žin kur čia paslaptis....matyt languose ir vėdinime
deje del labai karštos vasaros šiemet perdžiuvo ir džiovinti džiovyklose tikslaiu iš pietines puses perdžiuvo perdaug o vakarines puses sedo ir džiuvo normaliai.todel po šios vasaros teks visiems gerokai pasikamšyti namus nes dalis namo sedo pergreitai ir kita dalis nespejo vytis vaizdžiai sakant.tačiau pasikamšius nesunku gauti geru rezultatu.tuo labiau kad tam pakanka siauros špakliuotės ir linu..
ir nesvarbu kasstate ar bildukas ar kitas ukas,gamta padare savo,kviete keli aplankyti kolegu darbo todel žinau kad vaizdas tas pat iš pietines puses teks kamšyti daugumai čia jau kaip sakome naturalios aplinkos kaina...
....................
rastu storis diedukai,tėvai ,mes,musu vaikai užaugo 14-16 cm rečiau 18 cm storio apipjautu rastu namuose.niekas nesušalo...
dabar statomi pagrinde 20 cm tai gana ekonomiški medienos kainos ir šilumos atžvilgiu,20cm rasto varža apie 1,8 reikalaujama apie 5.....
nežinau iš kur aplink vilniu architektai ima tuos22-25 cm,juk varža tebus 2-2,2
žodžiu mediena žymiai pabrangsta o efekto beveik jokio.....
du iš penkiu Vilniškiu projektu tenka perdarinėti i 20cm
projektuose nera numatoma jokio šiltinimo ,pats toki turiu patvirtinta be jokiu šiltinimu....žodžiu jei architektas nesugeba gauti leidimo be jokiu šiltinimu keiskite ji i kita....manau tikrai rasite...
dabar statome 1aukšto šalia Vilniaus 20cm be jokiu šiltinimu,prieš tai velgi Ignalina,Panevežys,Utena ir tt jokiu šiltinimu rastiniams namams numatyta nebuvo leidimai išduoti...o tai reiškia kad ir niekas nereikalaus priduodant jie nera projekte.....

Papildyta:
ps.forumas tskant laisvas kiekvienas galireikšti savo nuomone todel čia ir as ir kiti statytojai laisvai gali rasyti ,tik kad ju tarp forumieciu nedaug tera,tai dar specas raso ir dar kazkas buvo berods...gal todel susidaro ispudis kad tik bildukas cia rasineja is statytoju.

tiesa del rasojimo labai gerai padeda dregmes surinkejai tie apie 20 lt kainuojantys kur plastikinėse dežutese senukuose bauhofe parduodami pastatai ir tereikai kas kiek laiko vandeni išpilti- jokiu elektru rasojo net sienos tad pastačiau kampe ir visos bedos dingo.berods mėnesiui pakako vieno maišelio sorbento... langai ir sienos išdžiuvo
Atsakyti
QUOTE(bildukas666 @ 2010 09 22, 08:40)
apie bilduka....
du iš penkiu Vilniškiu projektu tenka perdarinėti i 20cm
projektuose nera numatoma  jokio šiltinimo ,pats toki turiu patvirtinta be jokiu šiltinimu....žodžiu jei architektas nesugeba gauti leidimo be jokiu šiltinimu keiskite ji i kita....manau tikrai rasite...
dabar statome 1aukšto šalia Vilniaus 20cm be jokiu šiltinimu,prieš tai velgi Ignalina,Panevežys,Utena ir tt jokiu šiltinimu rastiniams namams numatyta nebuvo leidimai išduoti...o tai reiškia kad ir niekas nereikalaus priduodant  jie nera projekte.....

sveiki, tai dabar jau nesuprantu as... Negi dabar man reiks keist architekta? Visad galvojau jog su rastiniais namais vyksta taip. projekte numatomas apsiltinimas, nes kitaip savivaldybeje netvirtina projekto kaip gyvenamo namo, neleidzia statyti nes neatitinka STR. Neatitinka STR - pazeidziamas istatymas. Na tada pastatai be apsiltinimu ir kai pridavineji - kazkaip priduodi su litu ar be litu pagalbos. Nors projekte buvo numatytas apsiltinimas. Na - o jei projekta nesi derinti be apsiltinimu ir nori statybu leidimo - tai gali tiketis registruot kaip vasarnami, o ne kaip pastoviai gyvenama nama. Taip esu girdejes is daugelio architektu. Tai paaiskinkite man kaip jus sugebat gaut statybu leidimai pazeidziant STR. jei architektas nesa i letena kazkam savivaldybeje kad patvirtintu, tai nematau jokios ksirtumo tarp to, kai dedama i letena priduodant. jei niekas niekam nieko nenesa, tuomet as kazko nesuprantu ir kaip vienas arhitektas yra krutas gaudamas leidima pazeidziant STR ir kaip kitas yra lochas nes nesugeba gaut leidimo. Kame tie sugebejimai pasireiskia? Paaiskinkit man kaip gaut leidima, be siltinimu ir kad taiu butu ne vasarnamio o gyvenamo vienbucio namo statybos projektas. 20 cm rastai be jokiu siltinimu projekte numatytu.
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2010 09 22, 16:12)
Tai paaiskinkite man kaip jus sugebat gaut statybu leidimai pazeidziant STR. jei architektas nesa i letena kazkam savivaldybeje kad patvirtintu, tai nematau jokios ksirtumo tarp to, kai dedama i letena priduodant. jei niekas niekam nieko nenesa, tuomet as kazko nesuprantu ir kaip vienas arhitektas yra krutas gaudamas leidima pazeidziant STR ir kaip kitas yra lochas nes nesugeba gaut leidimo.  Kame tie sugebejimai pasireiskia? Paaiskinkit man kaip gaut leidima, be siltinimu ir kad taiu butu ne vasarnamio o gyvenamo vienbucio namo statybos  projektas. 20 cm rastai be jokiu siltinimu projekte numatytu.

Tiksliai nežinau, bet kai su architektu dirbome prie projekto nebuvo nė kalbos apie papildoma šiltinimą. Ir kaimyno namas be jokio apšiltinimo ir dar vienas pažystamas stato be jokio apšiltinimo...
Atsakyti
QUOTE(Montis @ 2010 09 22, 16:51)
Tiksliai nežinau, bet kai su architektu dirbome prie projekto nebuvo nė kalbos apie papildoma šiltinimą. Ir kaimyno namas be jokio apšiltinimo ir dar vienas pažystamas stato be jokio apšiltinimo...

auuu, ar yra cia architektu ?
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2010 09 22, 17:12)
sveiki, tai dabar jau nesuprantu as... Negi dabar man reiks keist architekta? Visad galvojau jog su rastiniais namais vyksta taip. projekte numatomas apsiltinimas, nes kitaip savivaldybeje netvirtina projekto kaip gyvenamo namo, neleidzia statyti nes neatitinka STR. Neatitinka STR - pazeidziamas istatymas. Na  tada pastatai be apsiltinimu ir kai pridavineji - kazkaip priduodi su litu ar be litu pagalbos. Nors projekte buvo numatytas apsiltinimas. Na - o jei projekta nesi derinti be apsiltinimu ir nori statybu leidimo - tai gali tiketis registruot kaip vasarnami, o ne kaip pastoviai gyvenama nama. Taip esu girdejes is daugelio architektu. Tai paaiskinkite man kaip jus sugebat gaut statybu leidimai pazeidziant STR. jei architektas nesa i letena kazkam savivaldybeje kad patvirtintu, tai nematau jokios ksirtumo tarp to, kai dedama i letena priduodant. jei niekas niekam nieko nenesa, tuomet as kazko nesuprantu ir kaip vienas arhitektas yra krutas gaudamas leidima pazeidziant STR ir kaip kitas yra lochas nes nesugeba gaut leidimo.  Kame tie sugebejimai pasireiskia? Paaiskinkit man kaip gaut leidima, be siltinimu ir kad taiu butu ne vasarnamio o gyvenamo vienbucio namo statybos  projektas. 20 cm rastai be jokiu siltinimu projekte numatytu.

mano architektas tik pabraize ir atidave segtuvelius man. pati vaiksciojau po savivaldybe derinausi projekta, rinkau reikiamus parasus is higienos centro, zemetvarkininkes man rodos ir skyriaus virsininko. nebepamenu kieno dar ten buvo parasu.
pirma karta mano projekta atmete, nes paaiskejo, kad ten kur turi buti 3 metrai iki sklypo ribos, pas mane iki namo yra tie trys metrai, bet stogas issikisa dar apie pusmetri (namo stogo krastas.... kampas), tada architektas nureze stogo krasta popieriuje, nes pamatai jau buvo toj vietoj padaryti.... antra kart atmete nes nepamate kad mano geodeziniai i byla yra isegti... galvojo nera....
viskas. jokiu kysiu as nedaviau, projekte gyvenamasis namas, rastai be apsiltinimo. nepamenu kokio storio jie ten rodyti, man rodos apvalus 25 gal skersmens.
dabar iregistruotas 95 procentu namo baigtumas, baigtuma registravau jau trecia karta (vis didejo procentai), kadastro bylutej matosi kad namas rastinis, nieko nesiltintas, esu netgi is musu rajono statybu inspektores (nzn kaip i ten vadinasi) pagyrimu gavus kad labai grazus tas mano namas.
todel tikiu kad ir priduosiu as ji be kysiu.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2010 09 22, 20:53)
mano architektas tik pabraize ir atidave segtuvelius man. pati vaiksciojau po savivaldybe derinausi projekta, rinkau reikiamus parasus is higienos centro, zemetvarkininkes man rodos ir skyriaus virsininko.  nebepamenu kieno dar ten buvo parasu.
pirma karta mano projekta atmete, nes paaiskejo, kad ten kur turi buti 3 metrai iki sklypo ribos, pas mane iki namo yra tie trys metrai, bet stogas issikisa dar apie pusmetri (namo stogo krastas.... kampas), tada architektas nureze stogo krasta popieriuje, nes pamatai jau buvo toj vietoj padaryti.... antra kart atmete nes nepamate kad mano geodeziniai i byla yra isegti... galvojo nera....
viskas. jokiu kysiu as nedaviau, projekte gyvenamasis namas, rastai be apsiltinimo. nepamenu kokio storio jie ten rodyti, man rodos apvalus 25 gal skersmens.
dabar iregistruotas 95 procentu namo baigtumas, baigtuma registravau jau trecia karta (vis didejo procentai), kadastro bylutej matosi kad namas rastinis, nieko nesiltintas, esu netgi is musu rajono statybu inspektores (nzn kaip i ten vadinasi) pagyrimu gavus kad labai grazus tas mano namas.

tai jau nieko nebesuprantu. gal cia nuo savivaldybes priklauso ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2010 09 22, 20:53)

Būtų labai malonu pamatyti Jūsų namuką blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vandenex81 @ 2010 09 22, 22:41)
Būtų labai malonu pamatyti Jūsų namuką  blush2.gif

pamatuok koju temperatura lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 23, 11:10)
pamatuok koju temperatura  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

cia mano ar vandenes matuot reikia????
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2010 09 23, 12:44)
cia mano ar vandenes matuot reikia????