QUOTE(vikusedo @ 2010 03 21, 12:31)
mes planuojam statyt rąstinį namuką, tiksliau svarstom. Norėčiau tų kurios jau turi tokius namelius paklausti, kokia technologija statomi tie namai? turim draugus, kurie stato tokius namus, jau mum pastatytų, bet man kažkaip nepatikimai jų tos statybos atrodo

paprasti rąstai, sukabinami, jokio džiovinimo nieko, apšiltinimo taip pat jokio, eini ir gyveni sau

esu dar visai žalia tam reikale, paaiškinkit man iš kur tos kojos dygusios
girdėjau kad metus laiko reikia palikt be vidaus apdailos kad rąstai susistovėtų, paskui tik rengti pradėt

jie sako kad nesamonė...
Geriausias patarimas-nuvykite pas tuos zmones, kuriems draugai state rastinuka ir pasiziurekite, pasikalbekite

Geriau atsisakyti, nei susipykti
1. Jei is apvaliu rastu ir zaliu-tai keltis negalima, nes medis-gyvas, nuo karscio, salcio raitosi kaip ir gamtoj, atsiranda skyles ten, kur ju buti neturejo. vasara gal ir nieko, nesalta(todel ir sako, kad apvalus rastai be vidines apdailos tinka daugiau vasarnamiams), bet ziema atsiranda salcio tiltai, kampuose vejai kosia.
2. Jei is apdirbtu rastu, t.y. keturkiampiu(nu nemoku ivardinti), isdziovintu iki tam tikro dregnumo, impregnuotu ir kitaip paruostu-sudeda is karto ir eik gyvenk, dek apdaila, langus ir panasiai

Tevu pirtis(na tik ant popieriu pirtis, realiai ten su pokyliu sale) buvo pastatyta ir irengta per menesi, is karto leista i trasa naudojimui, praejo pora metu-jokiu pakitimu, "vaiksciojimu" ir panasiu dalyku, nors kainavo nepigiai
Noriu paklausti ismananciu

Statyti noriu nama pagal KPP, nereikia man didelio, nes tai butu daugiau vila poilsiui, bet kaip ten su tais 80kv?

Jei namas su mansarda, tai i Nesudetingu statiniu savoka ieina, jei pirmas aukstas butu 40kv ir tiek pat antras aukstas? Ar cia turima galvoje isoriniu sienu kvadraturos suma?

Ar man leis ji kaip gyvenama nama registruoti?