QUOTE(Carpe diem @ 2010 06 22, 22:27)
Sveiki,
Gal galėtumėt patarti, kokiais dažais dažyti išorines namo sienas (medines dailylentes)?
Galvojau tex-color lazūra, tačiau brangokai išeina, o ar laikys ilgiau klausimas
Gal susidūrėt su Altaxin ar Aura lazūrom? ar prieš dažant reikia antiseptiku dažyti?
Aš tai rekomenduočiau Sikkens, Remmers dažus rąstų išorei. Esu taipogi bandęs Altaxin (sandėliuką dažiau) tai arba jų sluoksnių reikia daugiau arba man jie nelabai

. Tiesa namo vidų išdažiau bespalviu Altaxin'u pries tai dar apdorojęs balikliu, antiseptiku. O namo išorei pasirinkau Remmers - kolkas labai patenkintas. nesinori labai girti tad susilaikysiu nuo daugiau komentaru...

. O kaimyno namas nudažytas Rowan Best dažais - medžio nesimato, bet spalva per keletą metų nei kiek nepakito. Matosi, kad ilgai laikys.
Na niekaip nesiūlau taupyti išorės dažams, arba bent jau jų kiekiui.
Jai laiko yra - patariu nusipirkti vienu kitų ir išbandyti realybėje.
Dar viena pastaba - jei tai lazūra, tai spalva LABAI priklauso nuo medžio, jo apdirbimo. Ant skirtingos medienos uždažius atspalvis gali skirtis LABAI. Ant obliuotos, geria apdirbtos medienos pas mus buvo toks aukso atspalvis, o ant šiurkščios medienos - tamsesnis vos ne kaštono spalvos.