Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 10

QUOTE(geltonas @ 2010 07 01, 14:26)
Sumažinę jie dabar kainas, tik kažkodėl neskuba keisti puslapyje smile.gif ,tiksliai, reiks paieškot kas gyvena jų statytuose namuose

Kai rinkomes statytoja ir jie buvo musu sarasuose, deje paskui suskaiciavus visus + ir - taip pat ivertinus samatas ir keleta kitu dalyku, pasirinkom kitus.

Atsakyti
QUOTE(geltonas @ 2010 07 01, 13:26)
Sumažinę jie dabar kainas, tik kažkodėl neskuba keisti puslapyje smile.gif ,tiksliai, reiks paieškot kas gyvena jų statytuose namuose

as rinkausi tik pakalbejes su keliu namu gyventojais pastatytu. kaina zymiai didesne nei pigiausia dabar rinkoje, bet ir ne pati brangiausia. kokybe kainuoja.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2010 06 22, 22:27)
Sveiki,

Gal galėtumėt patarti, kokiais dažais dažyti išorines namo sienas (medines dailylentes)?
Galvojau tex-color lazūra, tačiau brangokai išeina, o ar laikys ilgiau klausimas  g.gif
Gal susidūrėt su Altaxin ar Aura lazūrom? ar prieš dažant reikia antiseptiku dažyti?

Aš tai rekomenduočiau Sikkens, Remmers dažus rąstų išorei. Esu taipogi bandęs Altaxin (sandėliuką dažiau) tai arba jų sluoksnių reikia daugiau arba man jie nelabai schmoll.gif. Tiesa namo vidų išdažiau bespalviu Altaxin'u pries tai dar apdorojęs balikliu, antiseptiku. O namo išorei pasirinkau Remmers - kolkas labai patenkintas. nesinori labai girti tad susilaikysiu nuo daugiau komentaru... biggrin.gif . O kaimyno namas nudažytas Rowan Best dažais - medžio nesimato, bet spalva per keletą metų nei kiek nepakito. Matosi, kad ilgai laikys.

Na niekaip nesiūlau taupyti išorės dažams, arba bent jau jų kiekiui.

Jai laiko yra - patariu nusipirkti vienu kitų ir išbandyti realybėje.

Dar viena pastaba - jei tai lazūra, tai spalva LABAI priklauso nuo medžio, jo apdirbimo. Ant skirtingos medienos uždažius atspalvis gali skirtis LABAI. Ant obliuotos, geria apdirbtos medienos pas mus buvo toks aukso atspalvis, o ant šiurkščios medienos - tamsesnis vos ne kaštono spalvos.

Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2010 06 22, 23:27)
Sveiki,

Gal galėtumėt patarti, kokiais dažais dažyti išorines namo sienas (medines dailylentes)?
Galvojau tex-color lazūra, tačiau brangokai išeina, o ar laikys ilgiau klausimas  g.gif
Gal susidūrėt su Altaxin ar Aura lazūrom? ar prieš dažant reikia antiseptiku dažyti?

mane domintų su kuo tepėte, gegnes, murlotus ir t.t. ir ar tepėte visa stogo konstruktyvą ar tik pasirinktinai t.y gegnes tepėte o grebestus ne g.gif
Atsakyti
Parasysiu ir savo pamastymus .....
Siuo metu renovuojam sena rastini namuka ir susidureme su viena problema ...- kirvarpos. Prisipirkau chemikalu ( altax, Xylotox ) ir davai tepti ir svirksti i skylutes, bet....kirvarpos kaip buvo taip ir yra, tuomet nupirkau bilduko rekomenduojamu (asepas 3+ ) ,vel ismaudziau nama ir jau po keliu dienu pamaciau nauju skyluciu, jos vistiek yra. Sukisau kruva pinigu o rezultatas nulinis. Tuomet kyla klausimas....ar cia vabalai tokie stiprus ar chemija per silpna ? Tai kaip tada apsaugoti naujai statomus namus, su ta pacia silpna chemija ?
Pradejau klausineti pas kaimiecius , ka jie daro ...apakau.....jie istepa nama su saliarka ir vabalu nerasta, ta pati jie daro naujos statybos namams.
Ir dar vienas bajeris....kaimieciai dazo savo naujus namus su tepalu, ne "atrabotkem' o nauju motoriniu tepalu, gaunasi grazi auksine spalva, virsune....apziurejau-apciupinejau nama dzyta pries metus....ne ivieno juoduliuko neradau . Sakiau po metu vel ateisiu, jei blyn bus taip pat....dazysiu tvora su tepalu.
p.s. nudazius taip nama turbut reiketu mesti rukyti, ania... biggrin.gif
Atsakyti
Reikėjo anksčiau sakyt wink.gif . Nes man tvorą reiks nebe normaliu tepalu, o su atrabotke juodai dažyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2010 07 08, 09:45)
...
Ir dar vienas bajeris....kaimieciai dazo savo naujus namus su tepalu, ne "atrabotkem' o nauju motoriniu tepalu, gaunasi grazi auksine spalva, virsune....apziurejau-apciupinejau nama dzyta pries metus....ne ivieno juoduliuko neradau . Sakiau po metu vel ateisiu, jei blyn bus taip pat....dazysiu tvora su tepalu.
p.s. nudazius taip nama turbut reiketu mesti rukyti, ania... biggrin.gif

Norvegijoj mačiau vieną medinę bažnytėlę kažkiek šimtų metų stovinčią visą išteptą degutu(!)... Va ji tai aptverta tvorele 50 metrų atstumu už kurios griežtai draudžiama nei degtukų nei cigarečių... ir visa apkabinėta automatine gesinimo sistema. Na tikrai atrodo kaip didelis degtukas... lotuliukas.gif

Atsakyti
del
knivarpu...deje visomis chemijomis reikia tepti kai nėra labai karšta nes ji tiesiog išgaruoja nespėjusi atlikti savo darbo.tads pats liečia ir berža...
dažnai rekomenduojama netgi uždengti plėvele kad greitai neišgaruotu tas tinka aišku gegnems ir tt.
knivarpos nudvesia grauždamos apdirbta medi ty rezultatu teks palaukti juk jos turi dar kie medžio praryti kad chemija suveiktu
todėl dar skylučiu kiektai atsiras....
juk tas pats liečia ir bulves purškiant nuo kolorado ,juk vabaliukai dar kiek tai lapuku suėda iki nudvesia...
Atsakyti
Pasistatem ir mes rastini nama, darom pertvaras dabar, ir mastom, ka daryt virtuvej prie kriaukles, kad rasto nesugadint g.gif Stiklas, plyteles, ar yra kokiu ivairesniu variantu? Vonioj tas pats... Plytelem aplink vonia klijuot kazkaip nesinori, tai negi lieka tik stiklas?
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2010 07 08, 12:28)
Pasistatem ir mes rastini nama, darom pertvaras dabar, ir mastom, ka daryt virtuvej prie kriaukles, kad rasto nesugadint  g.gif Stiklas, plyteles, ar yra kokiu ivairesniu variantu? Vonioj tas pats... Plytelem aplink vonia klijuot kazkaip nesinori, tai negi lieka tik stiklas?

yra... Laminuota plokštė su medžio imitacija (pas mus taip), oOSB plokštė ir kt. tik fantazijos reikia... O už stiklo labai gražiai atrodo voras voratinklyje. kasdiena gali stebėti kaip jo asortimentas didėja... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 07 08, 20:44)
yra... Laminuota plokštė su medžio imitacija (pas mus taip), oOSB plokštė ir kt. tik fantazijos reikia... O už stiklo labai gražiai atrodo voras voratinklyje. kasdiena gali stebėti kaip jo asortimentas didėja... wink.gif

Va su situo jau problemos doh.gif biggrin.gif O ka OSB, negraziai gi atrodys g.gif Ar ja dazyt? Noretusi gyvai pamatyt, bet jauciu parduotuvese kazi ar yra tokiu sprendimu
Atsakyti
QUOTE(Montis @ 2010 07 07, 10:03)
Aš tai rekomenduočiau Sikkens, Remmers dažus rąstų išorei. Esu taipogi bandęs Altaxin (sandėliuką dažiau) tai arba jų sluoksnių reikia daugiau arba man jie nelabai schmoll.gif. Tiesa namo vidų išdažiau bespalviu Altaxin'u pries tai dar apdorojęs balikliu, antiseptiku. 

Pabandžiau nemažai atspalvių, tačiau Altaxin man irgi nepatiko schmoll.gif labai netolygiai dengiasi ir atrodo spalva kaip murzina unsure.gif nedažyčiau namo jais.
Tas pats ir su Liuks Decor. Pigi kaina vilioja ir pardavėjai tvirtina, kad visi dažai po 3 metų išbluks, nesusigundžiau smile.gif
Atsakyti