Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

sveikos 4u.gif
gal galėtumėt padėti patarimu, kaip nudažyti pastilažą stipria raudona spalva? Nudažau, raudona, tinka. Tačiau nesikočioja gerai, limpa. Dadedu cukraus pudros. Kočiojimui tinka, tačiau spalva žymiai pašviesėja. Padažau, atsiskiedžia konsistencija.. ir taip be galo..

kol kas atmetu variantą pirkti dažytą masę..
Atsakyti
QUOTE(*Ivona* @ 2010 01 28, 22:26)
labas vakaras mergaites 4u.gif   norejau uzduot klausima, arba labiau paklaust jusu nuomones biggrin.gif  noriu padaryt vaisini torta (viduje su vaisiais ir grietininio pagrindo pertepimais), papuost noriu tuo pastilazu(karta jau dariau, nelabai gavosi, labai trapus verysad.gif gal kas kokiu patarimu turi del jo darymo?), tai va pagrindinis klausimas butu toks, ar tiktu pastilazu dengt, jei vidui bus na grietine ir vaisiai?

Netiks ....kol neaptepsi sviestiniu kremu .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 28 sausio 2010 - 22:32
QUOTE(Jurginė @ 2010 01 28, 22:14)
bus "ne į temą", bet... pati vargstu su papuošimais, tai ir sakau, jog "vargs". jau aplinkiniai susitaikė, jog mano keptų torto, pyrago skonis geras, o papuošimas niekam tikęs. kiek mama prieš n metų stebindavo darydama gulbes, kaštonus, grybus, ežiukus ir t.t. stalo papuošimui, tiek aš stebinu tokio dalyko neišmanymu. tiesiog rankos ne iš tos vietos dygusios. ech, pasiguodžiau ir einu toliau skaityti papuošimų temos. ryt laukia mašinos puošimas.  unsure.gif

Viskas OKI, gi nieko nesakau. Visos savotiskai vargstam. Teisingai, kaip kitaip ismokt, taip ir reikia mokytis, tai seimai, tai draugam koki tortuka sumeistravot. Savi supras.

O svetimems zmonems daryt torta yra labai didele atsakomybe. Nes labai lengva sugadinti svente cool.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 01 28, 22:29)
sveikos  4u.gif
gal galėtumėt padėti patarimu, kaip nudažyti pastilažą stipria raudona spalva? Nudažau, raudona, tinka. Tačiau nesikočioja gerai, limpa. Dadedu cukraus pudros. Kočiojimui tinka, tačiau spalva žymiai pašviesėja. Padažau, atsiskiedžia konsistencija.. ir taip be galo..

Visada išgaunu sodrią raudoną ( ir ne tik ) dažus įdėjusi į šildomą želatiną ( su medum ) 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 01 28, 22:29)
sveikos  4u.gif

Naitai, bet kokie dazai, jeigu idedi ju daug, keicia mases konsistencija. Ji tampa neelaistinga, tamposi, limpa, plista. Lengviausiai nudazoma yra sokoladine saldainiu mase, ji gerai ima dazus, ju nereikia daug.

Kitas budas - dazyti pavirsiu

O cipciuko budo nesu isbandzius, bet labai aciu, kad pasidalinot, man kaip tik reikia bordines spalvos

Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 28 sausio 2010 - 22:36
QUOTE(Cipciukas @ 2010 01 28, 23:31)
Netiks ....kol neaptepsi sviestiniu kremu .

aha, sita tai zinau, kad po pastilazu turetu but sviestinis kremas smile.gif aciu smile.gif o va del pacio pastilazo tai man kilo daug problemu, dariau pgl jusu recepta, bet kazkaip man nesiseke, na visai neisejo iskociot tinkamo dydzio, skiinejo kampai nors tu ka... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2010 01 28, 23:03)

monikiute , ten nepurkšta , ten teptuku patepta aukso kondūrinu .

"stiprus" kondūrinas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Ivona* @ 2010 01 28, 22:36)
aha, sita tai zinau, kad po pastilazu turetu but sviestinis kremas smile.gif aciu smile.gif  o va del pacio pastilazo tai man kilo daug problemu, dariau pgl jusu recepta, bet kazkaip man nesiseke, na visai neisejo iskociot tinkamo dydzio, skiinejo kampai nors tu ka... verysad.gif

Jei masė skilinėja - trūksta želatinos ( arba ji nėra stipri ) aš naudoju stiprią ....jei tąsosi kaip guma - per dauk želatinos .

Prašau Asseni , nėra už ką .... tikrai išbandyta metodika , kad ir tas raudonas mano tortas ....tik vienas minusas , ji visa bus raudona , jei nereikia dauk , galima daryti iš pusės normos pastilažą .... be to iš likusios pasidaryti mažų makvyniukų 4u.gif .

Papildyta:
QUOTE(*monikute* @ 2010 01 28, 22:37)
"stiprus" kondūrinas  biggrin.gif

mastau.gif .... nežinau , nekilnojau .... biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Cipciukas,2010 01 28, 23:44]
Jei masė skilinėja - trūksta želatinos ( arba ji nėra stipri ) aš naudoju stiprią ....jei tąsosi kaip guma - per dauk želatinos .

Labai aciu 4u.gif pabandysiu db daugiau idet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2010 01 28, 22:34)
Visada išgaunu sodrią raudoną ( ir ne tik ) dažus įdėjusi į šildomą želatiną ( su medum )  4u.gif .

kiek želatinos, kiek vandens ir kiek, kokio medaus bigsmile.gif ir čia į minkomą masę ar paviršiaus dažymui blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif nu 1000 kartų gėda, bet neįsikirtau šioje vietoje blush2.gif blush2.gif blush2.gif

Majoras be žodžių, griūk negyvas thumbup.gif
dukrytė sakė, makvyniukai nemandagūs, sakau kodėl g.gif o kam liežuviukus rodo lotuliukas.gif
Atsakyti
Kai išbrinksta želatina , dedi medų ir beri kiek nori dažų ( reikiamam intensyvumui ) , statai , šildai , ir tą raudoną viralą pili į pudrą .... suminkai ir turi ryškią norimą spalvą 4u.gif .

Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2010 01 28, 23:10)
Kai išbrinksta želatina , dedi medų ir beri kiek nori dažų ( reikiamam intensyvumui ) , statai , šildai , ir tą raudoną viralą pili į pudrą .... suminkai ir turi ryškią norimą spalvą  4u.gif .

notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti