Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai ir dantų protezavimas

Lazeris gali būti naudojamas tam tikruose etapuose kaip pagalbinė priemonė. Vieta implantui šiaip ar taip formuojama su grąžtais. Jei skauda procedūros metu, visuomet apie tai pasakykite gydytojui ir suleis vaistų. Kiek skausminga po implantacijos, priklauso nuo to, kurioj srity implantas suktas, koks atstumas iki svarbių nervų ir t.t. Bet irgi po procedūros būna paskiriami medikamentai, kurie diskomfortą sumažina iki minimumo. Implanto prigijimas priklauso nuo kaulo kokybės, nuo organizmo imuniteto, nuo sriegimo režimo ir kt.
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 01 29, 00:49)
Lazeris gali būti naudojamas tam tikruose etapuose kaip pagalbinė priemonė. Vieta implantui šiaip ar taip formuojama su grąžtais. Jei skauda procedūros metu, visuomet apie tai pasakykite gydytojui ir suleis vaistų. Kiek skausminga po implantacijos, priklauso nuo to, kurioj srity implantas suktas, koks atstumas iki svarbių nervų ir t.t. Bet irgi po procedūros būna paskiriami medikamentai, kurie diskomfortą sumažina iki minimumo. Implanto prigijimas priklauso nuo kaulo kokybės, nuo organizmo imuniteto, nuo sriegimo režimo ir kt.

Man rodos labai daug kas ir nuo organizmo priklauso. Man nei skaudėjo, nei tino, nei mėlynių ant veido buvo. g.gif
Atsakyti
Ačiū Kalpanai už atsakymą 4u.gif . Tiesiog domiuosi, kiek tas lazeris palengvina paciento kančias, ir ar verta ieškoti odontologo-chirurgo, naudojančio būtent šią technologiją. Ar chirurgo turimas lazeris tik brangina implantavimo paslaugas? Na, žodžiu suprantat blush2.gif Čia gal labiau klausimas toms, kurioms implantai buvo statomi įprastu būdu ir panaudojant lazerį g.gif
Atsakyti
QUOTE(nieko_nežinau @ 2010 01 29, 23:11)
Ačiū Kalpanai už atsakymą  4u.gif . Tiesiog domiuosi, kiek tas lazeris palengvina paciento kančias, ir ar verta ieškoti odontologo-chirurgo, naudojančio būtent šią technologiją. Ar chirurgo turimas lazeris tik brangina implantavimo paslaugas? Na, žodžiu suprantat  blush2.gif Čia gal labiau klausimas toms, kurioms implantai buvo statomi įprastu būdu ir panaudojant lazerį  g.gif

Kainos tai tikrai nekeičia. Bent jau aš mokėjau vienodai. Pacientui nėra jokių kančių, juk nuskausmina. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2010 01 19, 16:15)
Tik piniginė piestu stojas, kai reik susimokėt doh.gif rolleyes.gif

doh.gif Man reikia 6 dantu impalntu, ir pinigine stojasi piestu, bo..... doh.gif blink.gif Turiu vienoje puseje tilta , ir esu patenkinta nei sriubytes valga nei ka normalu as net nejauciu jo, ir jis jau 10 metu su virsum..
Na ziuresiu ka pasakys stomatologas. blush2.gif

O KLPkas zinot gera odontologa? kaip gyd. Puskunigis Avitelos virsuje? blush2.gif
Atsakyti
O ką daryti, jei dantis išrauta sprieš 12 metų doh.gif
Ar dar galima bandyti kažką, ar ne ? Nes girdėjau, kad žandikaulis tirpsta ir gali būti, kad implantas nesilaikys ? g.gif
Atsakyti
Labutis, ar kam teko susidurti su vadinamu belopiu implantavimu? Ar dabar visur tokiu būdu implantuoja? Mačiau, kad skirtingos kainos yra skirtingiems implantams, kuo vieni geresni už kitus gal gali kas palyginti? (pvz. Nobel biocare, Strauman, Biohorizons ir kt.) ar tas visai neturi jokios reikšmės implantuojant dantukus? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Luna* @ 2010 02 02, 14:47)
O ką daryti, jei dantis išrauta sprieš 12 metų

Užsirašyti konsultacijai (į kurią reikės atsinešt panoraminę nuotrauką arba kompiuterinę tomogramą) pas implantologą.
QUOTE(Niki @ 2010 02 02, 16:35)
ar kam teko susidurti su vadinamu belopiu implantavimu? Ar dabar visur tokiu būdu implantuoja?

Apie tai šiek tiek kalbėta senoje temoje - čia.
Atsakyti
QUOTE(Luna* @ 2010 02 02, 14:47)
O ką daryti, jei dantis išrauta sprieš 12 metų  doh.gif
Ar dar galima bandyti kažką, ar ne ? Nes girdėjau, kad žandikaulis tirpsta ir gali būti, kad implantas nesilaikys ?  g.gif

Man implantavo dantuką, išrautą prieš 14 metų, reikėjo dirbtinio kaulo.
Atsakyti
Niki, belopiu būdu labai retai, palyginti, implantuojama, dėl kelių priežasčių. Viena iš jų ta, kad lietuvių žandikauliai nėra tokie masyvūs, kaip, sakykim, Pietų Europos gyventojų. Tai nulemta genetiškai, perduodama iš kartos į kartą. Kai kaulas platus, jo daug, nėra didelio pavojaus ruošiant ertmę implantui, perforuoti žandikaulio sienelę. Jei kaulo mažai, labai svarbu parinkti tinkamą implanto kryptį. O kaulo forma, plotis geriausiai matosi atkėlus dantenų lopą. Vėlgi, kai trūksta kaulo, neretai dedamas dirbtinio kaulo, membranos specialios, o to negalima padaryti neatkėlus dantenų lopo.
Taigi, jei kaulo super daug, galima implantuoti belopiu būdu.
Kitas variantas (kai kaulo nėra labai daug), implantuoti su vadinamuoju chirurginiu gidu. Tai pakelia implantacijos kainą, nes reikalinga kompiuterinė tomograma, reikalingas chirurginis gidas, kuris užsakomas Švedijoj, Belgijoj ar kitur. Kaina pacientui labai išauga. Apsimoka implantuoti su chirurginiu gidu, kai implantuojami keli implantai vienoje srityje.
Pigiau, jei daro dantų technikas vietoje pagal žandikaulių atspaudus, tačiau tokie chirurginiai gidai nėra tikslūs, nes kaulo forma, storis lieka nežinomi.
Belopės implantacijos privalumai: mažesnis diskomfortas, skausmas po implantacijos, nėra tinimo. Trūkumus parašiau aukščiau. Jei yra idealios sąlygos implantuoti belopiu būdu, tai kodėl gi tokiu būdu neimplantavus. Tačiau, jei kyla klausimų ar abejonių dėl kaulo kokybės, geriau nerizikuoti.
Atsakyti
Sveiki.Aš norėčiau tokiu klausimu padiskutuoti , gal gydytoja ką galėtų parašyt.Ar dažnai būna taip, kad padarytą ir pricementuotą tiltą reikia nuimti?Kad jis netiktų?Turiu tiltą, kurį nešiojau daugiau kaip pusę metų, ir visą laiką jaučiau diskomfortą.Jis man buvo nepatogus, veržiantis ir t.t.Kelis kartus buvau pas gyd , jis pažiūrėjęs sakydavo, kad viskas gerai.Paskutinį kartą, kai nuėjau, man tą tiltą nuėmė.Ir vistiek, pasakė, kad viskas čia buvo gerai, nebuvo jokios priežasties tokiems mano pojūčiams.Ištiesų, pasijaučiau bjauriai.Atrodo, kad aš čia šiaip sugalvojau kad negerai, nors viskas gerai .Dar tiek prikankino nuimant.Ir sako, aš pirmą kartą nuiminėju tiltą, kuris netinka.Tai norėjau paklausti, ar tikrai taip yra? Ar tikrai dabar visi tiltai padaromi idealiai ?Ir jei jauti diskomfortą, vadinasi kaltos dantenos, dantų forma ar pan. to pakeisti neįmanoma ,ir lemta visą gyvenimą su tokiais dantukais praleisti? Žodžiu, aš dabar jaučiuosi kalta, kad man netiko dantys, kuriuos gydytojas buvo labai gerai padaręs.Būtų labai malonu išgirsti Jūsų nuomonę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2010 02 04, 00:16)
Sveiki.Aš norėčiau tokiu klausimu padiskutuoti , gal gydytoja ką galėtų parašyt.Ar dažnai būna taip, kad padarytą ir pricementuotą tiltą reikia nuimti?Kad jis netiktų?Turiu tiltą, kurį nešiojau daugiau kaip pusę metų, ir visą laiką jaučiau diskomfortą.Jis man buvo nepatogus, veržiantis ir t.t.Kelis kartus buvau pas gyd , jis pažiūrėjęs sakydavo, kad viskas gerai.Paskutinį kartą, kai nuėjau, man tą tiltą nuėmė.Ir vistiek, pasakė, kad viskas čia buvo gerai, nebuvo jokios priežasties tokiems mano pojūčiams.Ištiesų, pasijaučiau bjauriai.Atrodo, kad aš čia šiaip sugalvojau kad negerai, nors viskas gerai .Dar tiek prikankino nuimant.Ir sako, aš pirmą kartą nuiminėju tiltą, kuris netinka.Tai norėjau paklausti, ar tikrai taip yra? Ar tikrai dabar visi tiltai padaromi idealiai ?Ir jei jauti diskomfortą, vadinasi kaltos dantenos, dantų forma ar pan. to pakeisti neįmanoma ,ir lemta visą gyvenimą su tokiais dantukais praleisti? Žodžiu, aš dabar jaučiuosi kalta, kad man netiko dantys, kuriuos gydytojas buvo labai gerai padaręs.Būtų labai malonu išgirsti Jūsų nuomonę  4u.gif

Mano bendradarbe visai negalėjo nešioti nei tiltų, nei išimamų protezų, jai nuolat trynė, kad ir kiek kartų perdarinėjo. Po to jai išrovė likusius dantis, kurių ne kažkiek ir buvo, įsuko aštuonis implantus ir padarė naujus dantis ir viskas tiko.
Atsakyti