Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai ir dantų protezavimas

@milla@, daug kas priklauso nuo atraminių dantų būklės. Šiuo atveju, 5 ir 8. Šiems dantims teks pagrindinių kramtomųjų dantų krūvis (6-o ir 7-o). Protezuotojai dėl to, kad paskirstytų krūvį, neretai į protezo konstrukciją jungia ir 4 dantį.
Tikėtina, kad prieš protezavimą reikės gydyti šių dantų kanalus (jei jie dar negydyti), todėl prie protezavimo kainos dar reikėtų pridėti ir kanalų gydymo kainą. Taip pat įvertinti reikia komplikacijų, susijusių su kanalų gydymu, riziką.
Dažnos priežastys, dėl ko tenka nuimti 8-5 tiltus, tai uždegimas ties dantų šaknų viršūnėmis, kariesas po 8 danties vainikėliu, nes aplink tą dantį sunkiau būna išsivalyti. Jei neteisingai paskirstytas krūvis, netaisyklingas sąkandis, greičiau atsiranda atraminių dantų (5 ir 8) dantų paslankumas. O jei apie atraminius dantis aptirpęs kaulas jau dabar, papildoma rizika, kad šių dantų paslankumas atsiras greičiau.
Reikia viską gerai įvertinti. Jei 8 ir 5 (o gal ir 4) šiaip ar taip reikia protezuoti vainikėliais, tuomet gal geriausias sprendimas - tiltas. Bet jei tie dantys sveiki, as, asmeniškai, sau nenorėčiau tilto.
Šiais laikais, aišku, ir kaina labai svarbu.
Geriausiai visus „už“ ir „prieš“ vieno ar kito varianto galėjo pasakyti tik apžiūrėjęs gydytojas, nes gydymo planas priklauso nuo, kaip jau rašiau, atraminių dantų būklės, sąkandžio, kaulo būklės
Atsakyti
QUOTE(@milla@ @ 2010 01 25, 11:47)
matai, pas mane 8 dantis yra.o butent ta tilteli laikys 8 ir 5 dantys.

pas mane padare tilteli ant 8 - 5 4. kadangi 7 seniai nebuvo tai 8 vos ne jo vietoje isaugo - realiai truko tik pusantro danties. kol ta puse kur tiltelis beveik nieko nevalgiau buvo viskas gerai, o dabar net duona valgyti sunku. tada man implantu daktaras nesiule, o dabar ziauriai gailiuosi kad isidejau tilteli, nes jis tik del grozio, o naudos is jo mazai - sriubytes galiu kaip bobute valgyti ir viskas doh.gif
Atsakyti
dekui uz pasisakymus. gydytoja prigasdino, kad reik protezuot kuo greiciau, nes dantys issivaiksto, virsutiniai "slenka" zemyn.
man 6 ir 7 dantis isrove pries beveik 2metus.Idomu, ar blogai palaukti dar pora metu. Jetus tie dantys sujauke visus mano planus doh.gif Kol kas maitinu pirmagimi, o uz pusmecio planuojam antra.tai negi reiks nukelt nestuma doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @milla@: 26 sausio 2010 - 10:22
QUOTE(@milla@ @ 2010 01 26, 10:22)
dekui uz pasisakymus. gydytoja prigasdino, kad reik protezuot kuo greiciau, nes dantys issivaiksto, virsutiniai "slenka" zemyn.
man 6 ir 7 dantis isrove pries beveik 2metus.Idomu, ar blogai palaukti dar pora metu. Jetus tie dantys sujauke visus mano planus doh.gif Kol kas maitinu pirmagimi, o uz pusmecio planuojam antra.tai negi reiks nukelt nestuma doh.gif

Ir man tą patį sakė. Bet ir sakyti nereikėjo, kai pirmą kartą protezavo teko šlifuoti viršutinį negyvą dantį, nes jis buvo išilgėjęs, o tiltelio juk nedarysi išlinkusio per vidurį.
Atsakyti
@milla@, keturi metai po danties traukimo yra daug. Tirpsta kaulas išrautų dantų vietoje. Bus sunkiau implantuoti. Gretimi dantys krypsta į išrautų dantų vietą.
Implantuoti ar gydyti dantų šaknų kanalus reikia iki nėštumo. Na o protezuoti, jei nėra dantenų uždegimo ar kitų vietinių ar viso organizmo komplikacijų, galima iš bėdos ir nėštumo metu ar maitinant. Tačiau, reikia turėti omenyje, kad, jei buvo sukti implantai, praėjus keliems mėnesiams po jų įsukimo, juos reikės atidengti pakartotinai, įsukti dantenas protezui formuojančias specialias galvutes. Tam naudojamas nuskausminimas. Šiaip medikamentų ir kitokios chemijos nėštumo metu reikėtų kuo mažiau.
Pusė metų iki planuojamo kito nėštumo - tarpas, per kurį galima spėti šį tą dantų labui nuveikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 01 26, 19:00)
Implantuoti ar gydyti dantų šaknų kanalus reikia iki nėštumo. Na o protezuoti, jei nėra dantenų uždegimo ar kitų vietinių ar viso organizmo komplikacijų, galima iš bėdos ir nėštumo metu ar maitinant.

dekui, apie tokia galimybe net nepagalvojau.
dabar reik susirast gera implantologa, ar kaip jie ten vadinas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @milla@: 26 sausio 2010 - 21:08
QUOTE(@milla@ @ 2010 01 26, 21:07)

dabar reik susirast gera implantologa, ar kaip jie ten vadinas ax.gif

Na čia tik aš taip sau vadinu implantologu, šiaip jis yra chirurgas-odontologas. Jums reikia susirasti kliniką, kur stato implantus.
Atsakyti
Man irgi isrove danti, jis buvo perskiles visas. tai ir iseities nebeliko, o dar ant kiekvienos saknies po pulinuka. Rode gydytojas, kai isrove. Dar viena bedele, kad visa tai virsutiniame zandikaulyje... Mano gydytojas visgi pasake, kad nori siusti mane i Vilniaus implantologijos centra, nes sake, kad jais pasitiki labiau nei savimi. Tai ir uzrase mane pas Algirda Puisi (atrodo tokia pavarde). Kelis puslapius atgal skaiciau, kad kazkur kaina apie 4000 Lt. Negi tikrai tokios kainos?
Atsakyti
QUOTE(JurgaJ @ 2010 01 27, 14:41)
Kelis puslapius atgal skaiciau, kad kazkur kaina apie 4000 Lt. Negi tikrai tokios kainos?

Vidutinė implanto kaina 2000-2500 Lt + 1000-1500 Lt protezavimas.
Atsakyti
Merginos, gal galėtumėte parašyti apie gijimo galvutes. Man 1 implantas matosi - tai ar čia suks gijimo galvutę ar ne. Kitas, šalia, nesimato, užsiūtas. Kiek suprantu vėl pjaus, o kaip toliau? Ar tai kaip implantuojant bus, skausminga? Kažin kaip bus su laikinu protezu, jo toj vietoj negalės būti? O su priežiūra kaip daryti su gijimo galvutėm? Ar jie netrukdo dėl maisto vartojimo? Na, Florestina pradžioj daug pateikė informacijos, o va ieškau apie gijimo galvutes informacijos - nerandu.
Atsakyti
QUOTE(wajew @ 2010 01 27, 22:56)
Merginos, gal galėtumėte parašyti apie gijimo galvutes. Man 1 implantas matosi - tai ar čia suks gijimo galvutę ar ne. Kitas, šalia, nesimato, užsiūtas. Kiek suprantu vėl pjaus, o kaip toliau? Ar tai kaip implantuojant bus, skausminga? Kažin kaip bus su laikinu protezu, jo toj vietoj negalės būti? O su priežiūra kaip daryti su gijimo galvutėm? Ar jie netrukdo dėl maisto vartojimo? Na, Florestina pradžioj daug pateikė informacijos, o va ieškau apie gijimo galvutes informacijos - nerandu.

Gijimo galvutes prisuka prie implantų, pas mane viskas buvo užsiūta, todėl vėl pjovė. Kai buvo vienas implantas- tai išpjovė tik skylutę ties juo, o kai buvo du vienas šalia kito- tai pjovė ir siuvo visas dantenas. Priežiūra tokia pati kaip ir po operacijos, valyti aplink gijimo galvutes su vandenilio peroksidu ir skalauti chlorheksidino gliukonato tirpalu. Dantis valyti minkštu šepetėliu, pradžioj operuotoj pusėj atsargiau, vėliau galima ir normaliai. Laikinų protezų aš nenešiojau. Man buvo neskausminga, truputį pamaudė, bet man ir po implantacijos neskaudėjo. Valgymui netrukdo. 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Oi, merginos, prisiskaičiau čia apie implantus, kad net galva apsisuko doh.gif . Bet visvien noriu gerųjų patarėjų patarimo iš patirties.
Ar yra esminis skirtumas pacientui (skausmas per ir po/laikas/implanto prigijimas), kai implantui vieta ruošiama su grąžtu ir kai skylę daro lazerio pagalba? ax.gif Berods Florestina kalbėjo, kad jos gydytojas lazerį turi, ar ne?
Atsakyti