QUOTE(wajew @ 2010 04 09, 22:24)
implanto protezo rekonstrukcija, ar teisingai supratau, o kaip ji atliekama, Florestina?
Ne, ne implanto, o seniai plombuoto negyvo danties, ten yra įcementuoti kaiščiai. Kaip supratau, nuims vainikėlį ir jį pakeis kitu, tokiu, kuris nedirgins dantenų. Sakė, kad vainikėlis pagamintas ne preciziškai, už tai taip ir nutiko. To tarpdančio visai neįmanoma išvalyti, siūlai kliūna ir pleišėja, dantenos kraujuoja ir pan. O aš vis kaltinau protinį, o kai prieš porą metelių apie šia problemą prasitariau
gyd. Dariui Mažučiui - tai liepė neprisigalvoti nesąmonių. O dabar, tas kuris uždėjo tą vainikėlį pasakė, kad blogai, ten kaip pakrapštė- tai galvojau iš kėdės išlėksiu, kaip suskaudo.
O nuo implantų vainikėlį nuimti irgi galima, juk jį pricementuoja laikinu cementu, kad iškilus problemoms lengvai būtų galima nuimti (taip man aiškino gydytojas), bet jis tikrai gerai laikosi.
Papildyta:
QUOTE(wajew @ 2010 04 09, 22:30)
Kalpana, nors valau lyg ir nepriekaištingai, apnašos ant mano dantukų labai kaupiasi, nespėju vaikščioti pas higienistę, kas 1,5 mėn pas ją lankausi, o kaip dabar su implantų protezais, kaip juos prižiūrėti, ir dar ramybės neduoda klausimas, kad matosi (tik man, tnes neturiu tokios plačios šypsenos, aplinkiniai nepastebės) implanto karkasas, ne implantas, bet tik truputėlį, mažytis kraštelis, dantukų protezas ne iki pat gleivinės pritrauktas, čia techniko darbas, ne gydytojo. Mąstau ar eiti pas gydytoją ir kažką keisti ar ne. Jau 1,5 metų su dantukais šiatip draugauju
Aš valausi su dantų milteliais, apnašų sumažėjo. Pas mane irgi matosi karkasas, bet tik iš vidinės pusės, išorėje nieko nesimato.
Bet maistas po protezais nelenda. Pradžioj lyg ir lindo, bet dabar dantenos užpildė tą vietą ties viduriuku. Pas mane dviejų dantų tiltelis ant dviejų implantų. Ta prasme, du dantukai šalia vienas kito, bet sulipę tokie.
Jei visiems patiktų vienas ir tas pats, būtų labai nuobodu gyventi.
Išminčiai kalba, nes turi ką pasakyti, o kvailiai nes turi kažką pasakyti Platonas.