Uzklydau i jusu tema, nors man visa tai jau praeity...
Labai laukiau vaikelio, Deja, budama 7,5 savaites nescia, patyriau persileidima. Buvo ziauriai skaudu, bet jau po 3 dienu ejau i darba. Gyvenu ne LT, tai ilgu nebuvimu cia niekas netoleruoja.
Po metu vel pasijutau nescia. Labai dziaugiausi, nors atrode keista, kad siek tie teplioja ir paskauda sona. Del tepliojimu - tai pasiskaiciau, kad buna, bet vis tie buvo neramu, nes ana karta nepasiseke. Dare ankstyva echoskopija, itare, kad kazkas negerai. Po kraujo tyrimo viskas paaiskejo - negimdinis. Paskyre operacija kitai dienai. Teko atsisveikinti su vienu kiausintakiu, nes cia kitaip nedaro. Pjauna viska, kad neliktu randu, nes jie atseit didina dar vieno negimdinio tikimybe. Po poros savaiciu - vel I darba.
Visko prisigalvojau, kad gal jau vaiku neturesiu, gal vyro sekla bloga. LT mane apziurejo ginekologe. Sako, viskas turi buti gerai. Isvaziavome atostogu, atsipalaidavau. Ir grizusi suzinojau, kad laukiuosi. Vel buvo neramu, bet si karta viskas buvo gerai. Dabar auginu 1,2 menesio suneli.
Svarbiausia, nepasiduokit blogom emocijom, laikykites ir tikekite, kad viskas bus gerai, o tada taip ir ivyks... Ir atsipalaiduokite, net ir su vienu kiausintakiu imanoma pastoti.
JuRu saunuole tu, sveikinu
o kuri pasalino kiausintaki, kair. ar desin.? o pastot imanona ir su vienu ir su dviem netykusiai ir be ju bet su IVF, kaip faina, kad tau pasiseke po tokiu nesekmiu, aciu, kad parasei, ir dar klausimas, kiek laiko praejo po negimdinio iki sekmningo pastojimo?
o kuri pasalino kiausintaki, kair. ar desin.? o pastot imanona ir su vienu ir su dviem netykusiai ir be ju bet su IVF, kaip faina, kad tau pasiseke po tokiu nesekmiu, aciu, kad parasei, ir dar klausimas, kiek laiko praejo po negimdinio iki sekmningo pastojimo?
QUOTE(paperdoll @ 2011 01 15, 21:43)
JuRu saunuole tu, sveikinu
Man pasalino kairi kiausintaki. Kazkaip visada ji labiau jausdavau per ovuliacijas, t.y. Labiau skaudedavo. Tiesa sakant, man ir dabar vis ta kaire puse paskauda. Sakau, gal cia psichologiskai as uzsiciklinau? Net ir tuo metu Kai vel pastojau, skaudejo kaire puse. Mistika kazkokia.
O pastojau gana greitai. Operacija man dare lapkricio menesi, o sunelis gime taip pat lapkriti, po metu, taigi pastojau gal po 3menesiu po operacijos.
Sekmes visoms!
Papildyta:
Dar pridursiu, kad tikrai niekaip specialiai nesigyziau po visko, neturejau jokiu proceduru. Tik geriau vitaminus norincioms pastoti su folio rugstimi, ir kaip sakiau, ilsejausi, atostogavau, t.y. Atsipalaidavau. Gal del to viskas taip greitai ir pavyko.
QUOTE(JuRu @ 2011 01 15, 21:35)
Uzklydau i jusu tema, nors man visa tai jau praeity...
Labai laukiau vaikelio, Deja, budama 7,5 savaites nescia, patyriau persileidima. Buvo ziauriai skaudu, bet jau po 3 dienu ejau i darba. Gyvenu ne LT, tai ilgu nebuvimu cia niekas netoleruoja.
Po metu vel pasijutau nescia. Labai dziaugiausi, nors atrode keista, kad siek tie teplioja ir paskauda sona. Del tepliojimu - tai pasiskaiciau, kad buna, bet vis tie buvo neramu, nes ana karta nepasiseke. Dare ankstyva echoskopija, itare, kad kazkas negerai. Po kraujo tyrimo viskas paaiskejo - negimdinis. Paskyre operacija kitai dienai. Teko atsisveikinti su vienu kiausintakiu, nes cia kitaip nedaro. Pjauna viska, kad neliktu randu, nes jie atseit didina dar vieno negimdinio tikimybe. Po poros savaiciu - vel I darba.
Visko prisigalvojau, kad gal jau vaiku neturesiu, gal vyro sekla bloga. LT mane apziurejo ginekologe. Sako, viskas turi buti gerai. Isvaziavome atostogu, atsipalaidavau. Ir grizusi suzinojau, kad laukiuosi. Vel buvo neramu, bet si karta viskas buvo gerai. Dabar auginu 1,2 menesio suneli.
Svarbiausia, nepasiduokit blogom emocijom, laikykites ir tikekite, kad viskas bus gerai, o tada taip ir ivyks... Ir atsipalaiduokite, net ir su vienu kiausintakiu imanoma pastoti.
sveika, man ir tas pats buvo, taip pat gyvenu ne LT.... o kada tau gydytojai sake kad galima vel lytiskai santykiauti ir kada galima bandyti vel pastoti?
QUOTE(iene @ 2011 01 17, 22:20)
sveika, man ir tas pats buvo, taip pat gyvenu ne LT.... o kada tau gydytojai sake kad galima vel lytiskai santykiauti ir kada galima bandyti vel pastoti?
Is tiesu as net neklausiau. Po persileidimo tai sake, kad galiu mazdaug po 3 menesiu vel bandyti, o po operacijos kazkaip pamirsau paklausti. Manau, reikia atsizvelgti I savo organismo busena. Jei blogai jautiesi, skauda, tai ir tu santykiu nesinori, o jei viskas gerai, zaizdos sugije, niekas nekraujuoja, tai kodel gi ne? Dabar, po echoskopijos, zaizdos tikrai nebuna dideles. Kaip sakiau, as po 3 menesiu ir uzkibau sekmingai. Ir jums visoms to linkiu. Pasistenkite daugiau isiklausyti I savo kuna.
QUOTE(JuRu @ 2011 01 18, 12:53)
Is tiesu as net neklausiau. Po persileidimo tai sake, kad galiu mazdaug po 3 menesiu vel bandyti, o po operacijos kazkaip pamirsau paklausti. Manau, reikia atsizvelgti I savo organismo busena. Jei blogai jautiesi, skauda, tai ir tu santykiu nesinori, o jei viskas gerai, zaizdos sugije, niekas nekraujuoja, tai kodel gi ne? Dabar, po echoskopijos, zaizdos tikrai nebuna dideles. Kaip sakiau, as po 3 menesiu ir uzkibau sekmingai. Ir jums visoms to linkiu. Pasistenkite daugiau isiklausyti I savo kuna.
as irgi pries puse metu turejau negimdini nestuma. po operacijos paklausiau kada vel galeciau bandyti pastoti ir ar reik kazka specialiai pries tai daryti. man ginekologe pasake,kad pastoti gali pradeti bandyti po 3menesiu,bet geriausia po puses metu. Nieko specialiai ruostis nereikia,svarbiausia kuo maziau streso. dabar mano dienos man veluoja ketvirta diena,nors siaip mano ciklas reguliarus kaip laikrodis,tad nezinau kaip ten bus,dariausi nestumo testa,buvo neigiamas,o kai buvo negimdinis,rode teigiama. rytoj eisiu pas daktare,ziuresiu ka pasakys
QUOTE(iene @ 2011 01 18, 23:47)
nu va kaip idomiai, o man gydytoja lietuvoje liepe dar sulaukti normaliu menesiniu (operacija daryta pries 4 sav) ir iskart bandyt pastot ir kuo greiciau pastosiu tuo bus geriau nes paskui sake saaugu visokiu gali atsirast ir pan
idomiai cia tau iene ta daktare pasake . as kiek ir pati visur skaiciau,visur budavo parasyta,kad geriausia bandyti pastoti po pusmecio. nors siaip logiska... juk per viena menesi dar ten viskas nebus gerai sugije,o juk organizmui dideli kruvi per nestuma reiktu atlaikyti. aisku,tau paciai reiks apsispresti kas ir kaip,bet kokiu atveju linkiu sekmes
QUOTE(iene @ 2011 01 19, 00:47)
nu va kaip idomiai, o man gydytoja lietuvoje liepe dar sulaukti normaliu menesiniu (operacija daryta pries 4 sav) ir iskart bandyt pastot ir kuo greiciau pastosiu tuo bus geriau nes paskui sake saaugu visokiu gali atsirast ir pan
Man irgi sake iskart bandyti, nors as del saves pasisaugojau menesiuka - po operacijos pats kiausintakis greitai sugyja, bet jo funkcija vis tiek lieka neaiski.
bet vis tiek labai daug uzkoduoja ir musu smegenys. atsipalaidavimas - tikriausiai vienas efektyviausiu mums vaistu
Cia yra viena is didziausiu problemu PO negimdinio. vieni sako " davai greiciau, tik gteiciau kol nera saaugu ir t.t." , o kiti sako " na bet susitvarkyk is pradziu savo vidines emocijas ir siela, kad nebutu dar karta vien nuo tavo blogo uzprogramavino blogai", ir tu kaip ir lieki tarp tu dveju dilemu, kaip cia laukti kai saaugos gali buti? arba kaip cia nelaukti kai dar nesu pasiruosusi?.
as manau tiems, kad turi tvarkoje galva ir vidine ramybe- i starta, o tiems kas ne- laukti nors ir keleta metu, nes saaugos, kad susidarys ne taisykle, o plius ir gal net geriau bus, kai pailsesi ir busi visiskai pasiruosusi.
as manau tiems, kad turi tvarkoje galva ir vidine ramybe- i starta, o tiems kas ne- laukti nors ir keleta metu, nes saaugos, kad susidarys ne taisykle, o plius ir gal net geriau bus, kai pailsesi ir busi visiskai pasiruosusi.
QUOTE(paperdoll @ 2011 01 26, 10:07)
Cia yra viena is didziausiu problemu PO negimdinio. vieni sako " davai greiciau, tik gteiciau kol nera saaugu ir t.t." , o kiti sako " na bet susitvarkyk is pradziu savo vidines emocijas ir siela, kad nebutu dar karta vien nuo tavo blogo uzprogramavino blogai", ir tu kaip ir lieki tarp tu dveju dilemu, kaip cia laukti kai saaugos gali buti? arba kaip cia nelaukti kai dar nesu pasiruosusi?.
Sveikos merginos patyrusios negimdini. Man ji irgi teko patirti lygiai pries 6 men. Ta jausma nusivylimo ir nezmoniskos nevilties, deja ir as isgyvenau labai skaudziai. Taip skaudziai, kad ir dabar dar negaliu pasakyti, kad jaau esu psichologiskai pasiruosus dar karta pastoti. Nes stabdo didele baime, kad tai gali vel pasikartot...
Nors konsultacijoje po laparoskopijos pas ginekologes (isgirdau 2 nuomones) buvau ispeta kad saugociausi nuo pastojimo 3-6 men, tiek paprastai trunka sugyti kiausidei. Laimei as jos nepraradau, todel nors ir sansai didesni pastoti, taciau ji ateityje (man buvo pasakyta) gali nebefunkciotuoti taip, kaip sveikoji.
Mano nepastojimo "stazas" nei daaug nei mazai bus 5 metai...
Taigi, si vakar prisiminiau apie si foruma, nors atsitikus mano nelaimei tuo metu si tema buvo lyg apmirus, todel net nustebau siandien isvydus, kad kazkuri is jusu atgaivino ja ne perseniausiai. Ejaau tuo metu visur ir ieskojau priezasciu kodel taip nutiko, nes mano ginekologe taip ir nesugebejo paaiskint kodel taip atsitinka moterims. Todel informacijos ieskojau visur ir supratau, kad priezastis gali buti ne viena...
Linkiu jums visom nepaluzti taip pat. O kas liecia vaikelio, mano nuomone neskubekit, nes antra karta bus dar skaudziau