Įkraunama...
Įkraunama...

Negimdinis nėštumas

Sveikos mergaites...
Nezinau i ka kreiptis, radau sia tema, tai nusprendziau pasipasakoti... Mano istorija labai panasi i Felt Toys...
Su vyru planavome vaikiuka, labai jo laukeme, nes tai butu musu pirmagimis... kovo menesi suzinojau, kad laukiuosiu, apsidziaugiau... taciau pradejo tepti ir tepe apie gera savaite, iskart kreipiausi pas gydytojus, jie nieko nemate...buvau pas du ( del viso pikto)... tada padare kraujo tyrimus ir nustate, kad vaisius auga, taciau jo gimdoje nerado...jis kiausideje...pagulde i ligonine, padare operacija...viskas gerai, nepasalino kiausides, taciau sake uzdegimas (turbut chlamidijos, pirmadieni istirs vyra ir zinosim)...israse man antibiotiku... prisiskaiciau, kad chlamidijos lytiniu keliu plintantis uzdegimas, taciau jokiu nei as nei MB pozymiu nepastebejome...gyvenime nebuvau niekuo sirgusi...abu sveiki zmones smile.gif norejau pasiteirauti, gal yra mamyciu, kurioms taip buvo? as tikiuosiu, kad ateityje turesme vaiku...bet griauzia nerimas viduje verysad.gif juk taip norisi buti nestuke.gif
Atsakyti
doweee, laikykis.
Chlamidijas reikai ištručyti. Iš kur jos atsirado, nesuk galvos.
Jums tiesiog šį kartą nepasisekė, greičiausiai kitąkart viskas bus gerai.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2014 04 04, 10:55)
doweee, laikykis.
Chlamidijas reikai ištručyti. Iš kur jos atsirado, nesuk galvos.
Jums tiesiog šį kartą nepasisekė, greičiausiai kitąkart viskas bus gerai.
4u.gif

Bandysim jas isvyti, jei jos uzpuole smile.gif Aciu uz palaikyma!!! siu metu man jo lb reikia 4u.gif
Atsakyti
ar yra koks pagrindinis vienas pozymis, kuris jau leistu itarti negimdini nestuma?
Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2014 05 14, 12:45)
ar yra koks pagrindinis vienas pozymis, kuris jau leistu itarti negimdini nestuma?

Man tai buvo tepliojimas rudomis išskyromis ir dieglys šone..
Atsakyti
QUOTE(kyka666 @ 2014 05 14, 14:40)
Man tai buvo tepliojimas rudomis išskyromis ir dieglys šone..

man tik truputį paskauda kairį šoną ir iš nugarinės pusės. Bet netepliopja unsure.gif įdomu kelintą maždaug savaitę gali pasireikšti tepliojimas?
Atsakyti
vis delto manau prisigalvojau.. nes kazkiek ir kita puse pamaudzia. Turbut cia normalu...
Atsakyti
Sveıkos . labaı pergyvenu. kad yra negımdybınıs nestumas. 2009 metaıs jau esu vıena tokı turejus . kurıo pasekoje netekau desnıo kıausıntakıo.
Paskutınes mm buvo kovo 24 .Balandı nesırgau susıragau (jeı taıp galıma pavadıntı) geguzes pırmoj pusej . tad nuo kovo mm buvo praeja 54 dıenos. Labaı nekreıpıau demesıo. nes paskutınıu metu cıklas grybaudavo daznaı. beto prıes kelıs menesıus jau bandzıau darytıs testa. bet nıeko nebuvo. tad manıau velgı veluoja tık sıaıp. Plıus vısokıe skraıdymaı. kraustymasıs ır streso nemazaı.
Taıgı prıes sıasıas dıenas kokıa 22 vakaro atejo mm. Negausıaı bet skausmıngaı . sunku buvo atrastı patogesne padetı. bet na ır kartu ne ıkı tokıo skausmo . kad reıktu vaıstu. Kıta dıena nusıstebejau nes velgı kraujo gausıaı nebuvo. bet nıeko galvoju . na buna. Trecıa dıena kraujo beveık nera . pabundu su tokıu tarsı suspradytu pılvu. Bet galvoju na mensturuacınıs gal skausmelıs kazkoks kıtonıskas uzejo. Dıena labaı uzsımanau ı wc. slapınuosı . nıeko negalvodama nusıvalau ır pajuntu kazka popıeryje. pazıurıu - ant popıerıau tarp tamsıu kresulıuku aıskıos formos ovalus kıausınukas . tarsı pupa . mınksta vıdujtarsı vandenınga . bet neperkurdoma lengvaı. Pırma sykı tokı dalyka macıau . ır atı tıkraı na nepaprastas kresulys nes aıskıos formos. aıskıaı ıssıkırıantıs. Tas mane labaı nustebıno. pradejau narsyt ınternete- lıepıau vyruı nupırkt testa. Velaı vakare pasıdarau - teıgıamas. Rytas. Sesta prabudus jaucıu akıp norıu ı wc slapıntıs. Nueınu labaı ılgaı slapınuos ır jaucıu akıp darosı sılpna bandau atsıtotı -suklupau. Ispyle karstıs . po to saltıs . Negalıu atstotı . vyras mıega. ropoju ır suakıu vyra bet ajucıu kaıp darosı sılpna ır baısu. Kaı vyras ısgırdo prıbego keltı taı as dar karta bloskıausı ant zemes .kol ıkele ı lova man vıskas balta pasıdare o pızama slaput slaputele. Galvojau mırsıu.Atsıgavau kazkaıp na ır nuvaarem ı lıgonıne. Su vıenu echo pazıurejo- gımdoj nıeko nemate. Padare kraujo tyrıma-nestumas yra ( rezultatas 235.2 mIU ml kaı 4 savaıtes 9.5- 750 5 savaıtes 217-7138 6 savaıtes 158- 31795 ) . tıkslesnıs jautresnıs echo ırgı nıeko neparode tıpo gımda tnormalaus dydzıo konturaı teısıngı slapımo puslej jokıu polıpu mıomu. gımdos ertmeje mınımalıaı skyscıu.Gımdos gleıvınes storıs 7 mm. Nu ır lıepe ateıt pokelıu dıenu. taı ryt vel eısıu bet baısıaı neramu. Sake jeı karujuojı vadınası persıleıdımas . bet kad nera man to kraujo paskutınes dıenas tık tepımas . toks sokoladınıs. Bet jeı negımdybınıs taı kas man ten ıskrıto ? Sake gal dar labaı mazas ır prades matytıss jeı nustosı kraujuot . Bet as tuo netıkıu . nes vıstık kazkas ıskrıto..Labaı pergyvenu zodzıu..Kokıos nuomones?
Papildyta:
beje antras testas jau beveık nematomas ar galı but kad vıstık taı persıleıdımas ? ( dıevazı kaıp to norıu . nes gera pabaıga netıkıu)
Atsakyti
Sveikos ax.gif
Noriu padėkoti toms, kurios dalinasi savo istorijom 4u.gif Jos padeda suvokti kokioje situacijoje galbūt atsidūriau aš pati. Padeda suprasti kas nutiks artimiausioj ateity. Dalinuosi ir aš savo vieno negimdinio nėštumo patirtim.
Man nebręsta folikulai ir, aišku, nevyksta ovuliacijos. Gydymas - ovuliacijų stimuliavimas. Neigiami veiksniai - skydliaukė (autoimuninis tiroiditas), viršvoris. Visi kiti hormonai geri, kiaušintakiai pratekami, nerūkau, negeriu. Turėjau vieną sėkmingą nėštumą su natūraliu gimdymu. Persileidimų neturėjau, negimdinių nebuvo, jokiom lytiškai plintančiom ligom nesirgau ir nesergu. Vyro sperma, kaip gyd.Klimas sakė "Nu nelabai kas". Trūksta judrių bendram kiekyje, o ypač A ir B tipo. Na, bet patirtis rodo, kad įmanoma ir natūraliai.
Taigi gydausi pas Klimą, santariškėse. Dabartinio nepastojimo stažas - 3 metai. Pas gydytoją lankausi jau aštuntą mėnesį. Per tą laiką atlikti visi reikalingi tyrimai, dvi spremogramos, kiaušintakių pratekamumas (puikiai pratekami), viena stimuliacija. Tačiau jos metu folikulas buvo vadinamas kažkokiu keistu keiksmažodžiu, lyg tai "liuteinizuotas" folikulas. Bet gerai nebemanenu. Ši stimuliacija buvo nesėkminga.
Antra stimuliacija (Clostilbegyte 5d./ 1 tbl.x 2k.dienoj; Puregon 5d.x50UI + 4d.x75UI; Ovitrelis 2 kartus, nes po pirmo ovuliacija neįvyko; Duphastone 3 tbl.per dieną; ir aišku Inofolic kasdien du kartus). Nu gi šitas tam tikra prasme sėkmingas bandymas. 13 dieną po ovuliacijos NT teigiamas. Būdama 6,5 nėštumo savaičių apsilankau pas Klimą. Gimdoj nieko nemato. Liepia pasidaryti HCG ir Progesteroną. Pasidarau: HCG 2500, Prog 23. Įtariamas negimdinis. Progesteronas žemas, liepia toliau gerti duphastoną. Instrukcija išlydint iš kabineto - jei prasidėtų stiprūs pilvo skausmai, nedelsiant kviesti greitąją. Jei neprasidėtų - ateiti po savaitės. huh.gif Atėjau po savaitės (7,5 nėštumo savaitė). Gimdoj nieko nemato. Pakartoti HCG ir Prog. Prieš darant tyrimą klausiau ko tikėtis, ką jie parodys. Atsakymas buvo:
1.Jei HCG auga +- normaliai, o progesteronas vis dar žemas arba krenta, tada negimdinis;
2.Jei HCG auga +- normaliai ir progesteronas gerokai pakilęs (artėja prie normos), tada viskas dar gali būti gerai, tiesiog nesimato;
3.Jei HCG krenta, tada nykstantis nėštumas ir greitai turėtų prasidėti persileidimas. Šiuo atveju prograsteronas nebesvarbus.
HCG 10992, Prog 28. Dar tą pačią dieną paguldė į ligoninę ir padarė operaciją. Teorinė dalis:
Negimdinis nėštumas paprastai nutrūksta 5-6 nėštumo savaitę, nes vaisius būna prisitvirtinęs kiaušintakyje, o ten vietos nedaug, todėl ir plyšta. Mano atveju vaisius buvo kiaušidėje, kur vietos šiek tiek daugiau, todėl sulaukiau 7 savaitės vidurio.
Jokių skausmų nejutau, nekraujavau nė trupučio.
Vaisiukas buvo 2 cm dydžio, jis buvo apsigyvenęs kiaušidėje. Po operacijos chirurgas papasakojo, kad viskas praėjo sklandžiai, kad kiaušidę prapjovė, išėmė vaisių ir užsiuvo. Viskas priklauso nuo kūno ir kaip jis sugeba užsigydyti randus, bet paprastai tokia kiaušidė lieka tik 30% funkcionali. Man pasisekė, aš dar turiu antrąją. Po mėnesio nuo operacijos Klimas liepė atvykti, turbūt bandysim toliau.
* Aš neturiu medicinio išsilavinimo ir viskas ką parašiau yra perskaitytos žinios, faktai ir gydytojų komentarai. Jūsų situacija gali būti visai kitokia. Būtent gražios pabaigos aš visoms ir linkiu wink.gif

Ačiū toms, kurios skaitėt. Tikiuosi, kam nors tai bus naudinga.
Atsakyti
sveikos,

Parašysiu savo patirtį... unsure.gif
2008 m rugpjūtį turėjau negimdinį neštumą Ispanijoje. Pykino, tepliojo, be proto skaudėjo dešinį šoną (nors skaudėjo jau taip smarkiai, kad, rodės, visą pilvo ertmę skaudėjo). Neštumo testas buvo neigiamas. Ligoninėj nėštumą patvirtino iš kraujo tyrimų. Pašalino dešinį kiaušintakį per atvrirą pilvo pjūvį.
2009 m sausį pastojau vėl. (2 mėn nesimylėjau visai, vieną mėnesį saugojaus, gruodį nepastojau, sausį užkibau). Nėštumas sėkmingas. Ant rankų sūpavau gražų ir sveiką sūnelį.
2013 m. spalį nusprendėm, kad sūneliui reikia draugijos. 2014 m. pastojau gegužę. MM nebuvo, skaudėjo krūtis, testas rodė vaiduoklį. po dviejų savaičių prasidėjo tepimas. Išsigandau ir variau į priimamąjį. Vėl negimdinis. Pragulėjau penkias dienas ligoninėj nežinioj, streso būsenoj. Nėštumą stengėsi išvalyti medikamentais. Jų poveikis pasireiškė tik ketvirtą dieną, tad visą laiką buvo neaišku, ar man gresia operacija ir likusio kiaušintakio pašalinimas, ar dar sugebės organizmas išsivalyti pats. Be galo apsidžiaugiau, kai pradėjau valytis pati.
Iš ligoninės paleido pažvelgę į kraujo tyrimus, kur buvo nustatyt, kad Hcg mažėja. Nėštumas turėjęs būti apie 6 sav. tebuvo 2-3 sav būsenos. Visą laiką stresas dėl kiaušintakio. Be galo džiaugiuos, kad mano antrasis nėštumas buvo sėkmingas ir aš turiu galimybė patirti, ką reiškia būti mama. Užjaučiu mergaites, kurioms negimdinis yra pirmasis nėštumas. Mano patirtis rodo, kad leliuką įmanoma turėti, nors tos bėdos ir aplanko pakartotinai...
Dabar sėdžiu strese, gimda vis dar valosi. Vaidenasi, kad skauda šoną. Gimda šiuo metu apimta uždegimo. Jokių antibijotikų, vitaminų ir stiprinančių žolelių niekas man nepatarė gerti. Tikiuosi, kad viskas susitvarkys ir vėl galėsiu bandyti gaudyti žirniuką. Stiprybės Jums, mergaitės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikusituka: 01 liepos 2014 - 19:48
Sveikutes,

Labai uzjauciu visas kas patyret toki siauba - Negimdini Nestuma. Man birzelio 11d pasalino 6savaiciu negimdini nestuma kartu su kiausintakiu.
Galvoje milijonas klausimu o ir organizmas pokstus krecia.
Labai norim savo angelelio.
Gydytojai leido bandyt po 2 ciklu. Tai jau kaip ir galim bet menstruacijos labai keistos ir pergyvenu ar viskas tvarkoj.
Chirurgas dares operacija sake kad kitas kiausintakis sveikas. O realiai ar jie tikrai mato laparoskopijos metu?
Dabar mane neramina tai kad menesines trunka vos 2 dienas ir labai negausios. Skausmingos ko anksciau nebudavo.
Esu Uk tai su gydytojais konsultuotis sudetinga. Tepasako : wait and see everything will be back to normal.
Gal kam panasi situacija?
Atsakyti
QUOTE(gitast @ 2014 08 20, 13:03)
Sveikutes,

Labai uzjauciu visas kas patyret toki siauba - Negimdini Nestuma. Man birzelio 11d pasalino 6savaiciu negimdini nestuma kartu su kiausintakiu.
Galvoje milijonas klausimu o ir organizmas pokstus krecia.
Labai norim savo angelelio.
Gydytojai leido bandyt po 2 ciklu. Tai jau kaip ir galim bet menstruacijos labai keistos ir pergyvenu ar viskas tvarkoj.
Chirurgas dares operacija sake kad kitas kiausintakis sveikas. O realiai ar jie tikrai mato laparoskopijos metu?
Dabar mane neramina tai kad menesines trunka vos 2 dienas ir labai negausios. Skausmingos ko anksciau nebudavo.
Esu Uk tai su gydytojais konsultuotis sudetinga. Tepasako : wait and see everything will be back to normal.
Gal kam panasi situacija?

Sveika 4u.gif
Birželio 13 d man pačiai buvo antras negimdinis. Pirmas negimdinis irgi buvo kiaušintakio pašalinimu. Ši kartą viską išvalė medikamentais. Po operacijos mm iš pradžių buvo netikros, po 2 mėnesių susinormalizavo. Kiekvieną mėnesį būdavo po 3 d ir ciklas 30 d. Tikra svajonė biggrin.gif Po dviejų mėnesių laimingai pastojau ir dabar turiu nuostabų sūnų.
Po medikamentais išvalyto negimdinio mm buvo labai keistos, ilgos su pertraukom, krešuliais. nuo rugsėjo bandysim su brangiausiuoju savo laimę vėl. Gydytojai perspėjo, kad negimdinis gali kartotis. Svarbiausia apie tai negalvoti ir nesukelti stresinių situacijų blogom mintim. Stresas – vienas veiksnių, sukeliantis negimdinį nėštumą! Patarčiau tau nueiti pas privačia ginę, kad pažiūrėtų echoskopu, kaip atrodo dabar tavo gimda ir koks judrumas kiaušintakio. Nenusimink, ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti