Sveikos
Noriu padėkoti toms, kurios dalinasi savo istorijom
![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
Jos padeda suvokti kokioje situacijoje galbūt atsidūriau aš pati. Padeda suprasti kas nutiks artimiausioj ateity. Dalinuosi ir aš savo vieno negimdinio nėštumo patirtim.
Man nebręsta folikulai ir, aišku, nevyksta ovuliacijos. Gydymas - ovuliacijų stimuliavimas. Neigiami veiksniai - skydliaukė (autoimuninis tiroiditas), viršvoris. Visi kiti hormonai geri, kiaušintakiai pratekami, nerūkau, negeriu. Turėjau vieną sėkmingą nėštumą su natūraliu gimdymu. Persileidimų neturėjau, negimdinių nebuvo, jokiom lytiškai plintančiom ligom nesirgau ir nesergu. Vyro sperma, kaip gyd.Klimas sakė "Nu nelabai kas". Trūksta judrių bendram kiekyje, o ypač A ir B tipo. Na, bet patirtis rodo, kad įmanoma ir natūraliai.
Taigi gydausi pas Klimą, santariškėse. Dabartinio nepastojimo stažas - 3 metai. Pas gydytoją lankausi jau aštuntą mėnesį. Per tą laiką atlikti visi reikalingi tyrimai, dvi spremogramos, kiaušintakių pratekamumas (puikiai pratekami), viena stimuliacija. Tačiau jos metu folikulas buvo vadinamas kažkokiu keistu keiksmažodžiu, lyg tai "liuteinizuotas" folikulas. Bet gerai nebemanenu. Ši stimuliacija buvo nesėkminga.
Antra stimuliacija (Clostilbegyte 5d./ 1 tbl.x 2k.dienoj; Puregon 5d.x50UI + 4d.x75UI; Ovitrelis 2 kartus, nes po pirmo ovuliacija neįvyko; Duphastone 3 tbl.per dieną; ir aišku Inofolic kasdien du kartus). Nu gi šitas tam tikra prasme sėkmingas bandymas. 13 dieną po ovuliacijos NT teigiamas. Būdama 6,5 nėštumo savaičių apsilankau pas Klimą. Gimdoj nieko nemato. Liepia pasidaryti HCG ir Progesteroną. Pasidarau: HCG 2500, Prog 23. Įtariamas negimdinis. Progesteronas žemas, liepia toliau gerti duphastoną. Instrukcija išlydint iš kabineto - jei prasidėtų stiprūs pilvo skausmai, nedelsiant kviesti greitąją. Jei neprasidėtų - ateiti po savaitės.
![huh.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/huh.gif)
Atėjau po savaitės (7,5 nėštumo savaitė). Gimdoj nieko nemato. Pakartoti HCG ir Prog. Prieš darant tyrimą klausiau ko tikėtis, ką jie parodys. Atsakymas buvo:
1.Jei HCG auga +- normaliai, o progesteronas vis dar žemas arba krenta, tada negimdinis;
2.Jei HCG auga +- normaliai ir progesteronas gerokai pakilęs (artėja prie normos), tada viskas dar gali būti gerai, tiesiog nesimato;
3.Jei HCG krenta, tada nykstantis nėštumas ir greitai turėtų prasidėti persileidimas. Šiuo atveju prograsteronas nebesvarbus.
HCG 10992, Prog 28. Dar tą pačią dieną paguldė į ligoninę ir padarė operaciją. Teorinė dalis:
Negimdinis nėštumas paprastai nutrūksta 5-6 nėštumo savaitę, nes vaisius būna prisitvirtinęs kiaušintakyje, o ten vietos nedaug, todėl ir plyšta. Mano atveju vaisius buvo kiaušidėje, kur vietos šiek tiek daugiau, todėl sulaukiau 7 savaitės vidurio.
Jokių skausmų nejutau, nekraujavau nė trupučio.
Vaisiukas buvo 2 cm dydžio, jis buvo apsigyvenęs kiaušidėje. Po operacijos chirurgas papasakojo, kad viskas praėjo sklandžiai, kad kiaušidę prapjovė, išėmė vaisių ir užsiuvo. Viskas priklauso nuo kūno ir kaip jis sugeba užsigydyti randus, bet paprastai tokia kiaušidė lieka tik 30% funkcionali. Man pasisekė, aš dar turiu antrąją. Po mėnesio nuo operacijos Klimas liepė atvykti, turbūt bandysim toliau.
* Aš neturiu medicinio išsilavinimo ir viskas ką parašiau yra perskaitytos žinios, faktai ir gydytojų komentarai. Jūsų situacija gali būti visai kitokia. Būtent gražios pabaigos aš visoms ir linkiu
![wink.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wink.gif)
Ačiū toms, kurios skaitėt. Tikiuosi, kam nors tai bus naudinga.