sveikos.katik gryzau is ligonines pasalino kairi kiausintaki nes pastojimas buvo jame.gal yra kam taip buve?dabar pradejau kraujuoti labai ir nezinau ar taip turi but ar ne?esu ne lietuvoje tai zinot cia problemos su tais daktarais.gal kas ka turit patari.
Mano atvejis, mum jau 30 sav. ,augam ,spardomes. As apie save cia rasiau, o kartais cia dar uzeinu nes pamenu kaip paciai truko tu geru istoriju ir vilties.
Viskas bus gerai m ergaites. Kada dievulis parasys gyvenimo scenariju ir jusu kudikeliui jis butinai pas jus ateis, isitvirtinsir vysstisis ten kur reikia
Noriu pasiguosti Vakar buvau pas savo ginekologa klinikose, ir po keliu valandu verdiktas: pasiule laukti stebuklo arba kreiptis i nevasingumo klinika del dirbtinio apvaisinimo jei noriu susilaukti kudikio
as jau neturiu ne vieno kiausintakio,deja.. 2007metais buvo pirmas negimdinis nestumas,kuri pastebejau,jei taip galiu issireiksti,tik po 3menesiu! Ciklas kas menesi buvo normalus,tiesiog viena karta Mano Dienos nesustojo ir po 10paru,pilvas vis didejo,oda balo,pati jauciau vis didesni silpnuma,galiausiai nuejau pas gydytoja,ten patikrino hemoglobina ir dar kazka..nepamenu.. Po keliu minuciu isgirdau isvadas-reikia skubiai i ligonine! Maniau,kad sokas mane istiks.. Issigandau..bet mane gydytoja tik ramino ir sake,jog viskas bus gerai,tiesiog reikia skubiai i ligonine! Nieko sau 'viskas gerai',jei reikia 'skubiai'! Zodziu,ten dar vienas tyrimukas buvo padarytas ir tiesiai i operacine. Is baimes verkiau dramblio asaromis,nes nezinojau nei kas man yra,nei kas bus.. Niekas nekreipe demesio,tik po operacijos suzinojau savo 'vizito' i ligonine priezasti: negimdinis nestumas,kuri jau turejau savyje 3 menesius! Kraujo visam kune buvo like vos 300ml,sake,kad gavau Dievo dovana,nes normaliai su tiek kraujo zmones jau neateina patys pas gydytoja,plius jei buciau dar ta diena nenuejusi,daktare sake,jog sekancio ryto aplamai buciau nesulaukusi.. Dziaugiausi,kad likau gyva. Pries tai niekad neteko lankytis pas gydytoja,visa gyvenima buvau stipri,nereikejo niekuo skustis. Deja,po tos siaubo dienos sventai tikejau,kad viskas bus gerai,nes mane daktarai irgi tikino,jog turiu puiku sansa pastoti per kita kiausintaki. Lygiai po 2metu velavo Mano Dienos,nubegau i vaistine testo..kita ryta pasitikrinau..teigiamas. Daug dziaugsmo sirdy. Po poros dienu prasidejo tepimas,ta pacia diena nubegau pas gydytoja-diagnoze isgirdau,kokios net nesitikejau..vel negimdinis nestumas,tik jau kitame kiausintakyje.. Vel operacija.. Siai dienai neturiu ne vieno kiausintakio,pirmosios operacijos metu netekau vienos puses kiausintakio ir kiausides,po antros operacijos-tik kiausintakio. Daktarai vel islydejo mane su viltimi,kad dar ne viskas prarasta. Taciau dabar jau puikiai zinau,kad padeti gali tik pagalbinis apvaisinimas.. Liudna..nuo tos dienos prabego trys metai..bandom laime eidami per daktarus..ziuresim,kas bus..taciau vilties dar neprarandu.. Papildyta: juratele2006,jei neturi daug pinigeliu pagalbiniam apvaisinimui,tai tiesiog lauk stebuklo ir melskis,kazkas ten aukstai tikrai mus girdi. Tikiu tuo ir as. Mums jau viskas aisku,kada pradesim savo stebukla-kai turesim 5000 euru rankose! Vos nenuvirtau,kai isgirdau.. Taciau pasake,kad reikia visos sumos is karto ir viskas. Mes ne LT. Sekmes Tau ir neprarask tikejimo!!!!
Papildyta:
juratele2006,jei neturi daug pinigeliu pagalbiniam apvaisinimui,tai tiesiog lauk stebuklo ir melskis,kazkas ten aukstai tikrai mus girdi. Tikiu tuo ir as. Mums jau viskas aisku,kada pradesim savo stebukla-kai turesim 5000 euru rankose! Vos nenuvirtau,kai isgirdau.. Taciau pasake,kad reikia visos sumos is karto ir viskas. Mes ne LT.
Sekmes Tau ir neprarask tikejimo!!!!
dieve tu mano kaip brangu , o kokioj tu cia salyje ? tai ka daryti moterims kurios tikrai neturi is ko ... manau ttokios paslaugos turetu buti prienamos visoms ... liudna skaityti tokias istorijas . Man paciai pries menesi pasalino viena kiausintaki .. labai bijau kad ateity vel nebutu taip (( juk ir sako kad dbr dar didesne galimybe vel pastoti ne gimdoje
man tai operavo viena kiausintaki, bet paliko ji viduj, taciau snekejo daktarai, kad labai didele tikimmybe , kad vel bus negimdinis ypac , jei per ta pati kiausintaki eis tas kiausinelis...Tai palauksiu kelis mmenesius po to zadu eit pas daktarus , kad patikrintu mano abieju kiausintakiu praeinamumus ir jeigu tas kiausintakis bus praeinamas kuris nebuvo operuotas, noresiu butent bandyt pastot per ta puse, reikes daktaru pagalbos prasyt, kad stebetu kurioj pusej subrendo folikulai ir kada galiu kibt i darba daryt vaika...manu paprasciausiai reikia pries tai nepult vel daryt vaiko, nepasikonsultavus su gyditojais ir neisityrus praeinamumu kiausintakiu.
irena1987,mes Airijoj gyvenam. O kainos tai tikrai sokiruojancios.. Taciau ka daryti.. o kas neturi tokiu pinigeliu,tai tiktaupyti,laukti ir tiketis.. Tiesa,po metu mokesciai grazina 20proc. nuo visos sumos. Apskritai gal kazkiek pigiau butu,jei stovetume eileje prie nemokamu tyrimu,taciau laikas zudo! Tad ir nutarem eiti i privacia istaiga. Beje,nuolaidos is ju galima sulaukti tik tuo atveju,jei abu turetume medical card.Na nieko-esu nepalauziama optimiste,tad tikiu sekme kada nors.. Papildyta: masakra,nepades laukimas,kaip sakai,kad po vienos operacijos neskubeti ir paluketi. Taip tiesiog atsitinka ir viskas. Domejausi sia tema labai ilgai,taciau konkretaus atsakymo taip ir niekas nesuformulavo. o praeinamumas gali buti ir skirtingas abieju kiausintakiu. Linkiu Tau sekmes.
irena1987,mes Airijoj gyvenam. O kainos tai tikrai sokiruojancios.. Taciau ka daryti.. o kas neturi tokiu pinigeliu,tai tiktaupyti,laukti ir tiketis.. Tiesa,po metu mokesciai grazina 20proc. nuo visos sumos. Apskritai gal kazkiek pigiau butu,jei stovetume eileje prie nemokamu tyrimu,taciau laikas zudo! Tad ir nutarem eiti i privacia istaiga. Beje,nuolaidos is ju galima sulaukti tik tuo atveju,jei abu turetume medical card.Na nieko-esu nepalauziama optimiste,tad tikiu sekme kada nors.. Papildyta:
masakra,nepades laukimas,kaip sakai,kad po vienos operacijos neskubeti ir paluketi. Taip tiesiog atsitinka ir viskas. Domejausi sia tema labai ilgai,taciau konkretaus atsakymo taip ir niekas nesuformulavo. o praeinamumas gali buti ir skirtingas abieju kiausintakiu. Linkiu Tau sekmes.
Na cia Airijoje kainos tikrai dideles darant IVF.Bent jau as ruosiuosiu darytis LT,daug pigiau,cia mano jau butu antras kartas.Per pirma karta nepavyko,tikiuosi kad sikart tikrai pavyks
O kodel tu nenori LT darytis?
irena1987,mes Airijoj gyvenam. O kainos tai tikrai sokiruojancios.. Taciau ka daryti.. o kas neturi tokiu pinigeliu,tai tiktaupyti,laukti ir tiketis.. Tiesa,po metu mokesciai grazina 20proc. nuo visos sumos. Apskritai gal kazkiek pigiau butu,jei stovetume eileje prie nemokamu tyrimu,taciau laikas zudo! Tad ir nutarem eiti i privacia istaiga. Beje,nuolaidos is ju galima sulaukti tik tuo atveju,jei abu turetume medical card.Na nieko-esu nepalauziama optimiste,tad tikiu sekme kada nors.. Papildyta:
masakra,nepades laukimas,kaip sakai,kad po vienos operacijos neskubeti ir paluketi. Taip tiesiog atsitinka ir viskas. Domejausi sia tema labai ilgai,taciau konkretaus atsakymo taip ir niekas nesuformulavo. o praeinamumas gali buti ir skirtingas abieju kiausintakiu. Linkiu Tau sekmes.
Tai tu nori pasakyti, kad tureciau praeinamumus tikrintis jau dabar, nors neseniai laparodkopija padaryta? Ar isvis neziuret praeinamumo? Nes , kai gulejau ligoninej man gyditoja viena sake, kad prie spastojant visada reikia apsitikrint ar praeinami kiausintakiai
Daivuk,mes tiesiog neturime laiko grizti i LT-is darbu tektu prasytis atostogoms keleta kartu,o abu dirbam gan rimtose ir busy imonese,tad turime likti cia. Plius girdejom daug geru atsiliepimu apie sia istaiga,kurioje darysim ivf,taigi meldziames ir tikimes.. Dar vienas dalykas: paskaiciavus,kiek isleistume per tuos kelis kartus grizinedami pastoviai i LT (bilietai,pragyvenimas ten,sustojusi alga atostogaujant),tai gausis vos ne tas pats. Plius cia dar po metu nors kiek grazins pinigeliu,o LT-spyga taukuota. Masakra,tikrai nesiulau eiti tikrintis jau dabar.Zinau,kad reikia palaukti ir geriausia butu lukteleti kokius tris menesiukus,kol organizmas visiskai atsigaus. Po to pagerk folio,tad jau bandyk laime. Po pirmosios operacijos man taip sake daktarai. Deja,mano atveju nepadejo niekas,taciau visoms gali buti skirtingai. Viena is priezasciu,del kurios kiausintakiu praeinamumas suprasteja,gali buti ir vaikystes ar jaunos jaunystes pasitempimai,kas-speju-man ir nutiko. reikia buti labai atsargiaisu sunkiais dalykais,nesvarbu,ar pajegi-svarbu,kaip organizmas i tai sureagavo. Patarkit visos jaunesnioms sesutems ar draugems,kad pasisaugotu,nes puse musu,turbut,to net nezino.
Daivuk,mes tiesiog neturime laiko grizti i LT-is darbu tektu prasytis atostogoms keleta kartu,o abu dirbam gan rimtose ir busy imonese,tad turime likti cia. Plius girdejom daug geru atsiliepimu apie sia istaiga,kurioje darysim ivf,taigi meldziames ir tikimes.. Dar vienas dalykas: paskaiciavus,kiek isleistume per tuos kelis kartus grizinedami pastoviai i LT (bilietai,pragyvenimas ten,sustojusi alga atostogaujant),tai gausis vos ne tas pats. Plius cia dar po metu nors kiek grazins pinigeliu,o LT-spyga taukuota.
Masakra,tikrai nesiulau eiti tikrintis jau dabar.Zinau,kad reikia palaukti ir geriausia butu lukteleti kokius tris menesiukus,kol organizmas visiskai atsigaus. Po to pagerk folio,tad jau bandyk laime. Po pirmosios operacijos man taip sake daktarai. Deja,mano atveju nepadejo niekas,taciau visoms gali buti skirtingai. Viena is priezasciu,del kurios kiausintakiu praeinamumas suprasteja,gali buti ir vaikystes ar jaunos jaunystes pasitempimai,kas-speju-man ir nutiko. reikia buti labai atsargiaisu sunkiais dalykais,nesvarbu,ar pajegi-svarbu,kaip organizmas i tai sureagavo. Patarkit visos jaunesnioms sesutems ar draugems,kad pasisaugotu,nes puse musu,turbut,to net nezino.
Na is tikruju gal ir panasiai gautusi viska suskaiciavus.Linkiu,kad pasisektu .Gal ir as cia bandyciau butu paprasciau,bet del kalbos,lekiu i LT O kur darysiesi,jei gali i az