Įkraunama...
Įkraunama...

Sumažintos motinystės išmokos

QUOTE(salamandra07 @ 2010 01 26, 22:01)
mega_shok.gif siandien suzinojau, kad daugiavaikems bus mokama tik toms, kas negauna seimos nariui 500 lt.  konreciai  musu seimos pajamos per metus sumazeja del to apie 4000 lt. Nesakau kad mirsiu jei negausiu tos ismokos, bet vistiek jauciuosi nekaip. Kai planavau 3 nestuma paskaiciavau viska ir nusprendem kad galim, - o cia spyga taukuota.

kaip p suprantu jus. pati esu iš daug šeimos kilus. atmenu, būdavo taip: ateina mama į seniūniją ar kur ten. ir jai sako; db jūsų pajamos vienam šeimos nariui viršija 8lt -tai nuimam tokias ir tokias išmokas. nes atseit perdaug turtingi. lotuliukas.gif lotuliukas.gif toks įstatymas.

taip pat atmenu, kai studijavau ir yvenau namie ir gaudavo padidintą stipendiją - irgi iš tėvų nurėždavo už likusius vaikus. tėvai juokdavos - nesimokyk taip gerai, matai, mums per pajamas kerta. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ant bajerio, aišku.
Papildyta:
QUOTE(kristynka* @ 2010 01 27, 05:08)
kaip gaila tu mamyciu kurios turi neviena vaikuty ir kad nemirtu badu atiduoda atiduoda y bendrabucius kad ir ten mokytusi, o tik savaitgaliais grysta.

nelabai šito sakinio supratau.... blink.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 27 sausio 2010 - 07:37
QUOTE(zuzu @ 2010 01 27, 08:38)
kaip p suprantu jus. pati esu iš daug šeimos kilus. atmenu, būdavo taip: ateina mama į seniūniją ar kur ten. ir jai sako; db jūsų pajamos vienam šeimos nariui viršija 8lt -tai nuimam tokias ir tokias išmokas. nes atseit perdaug turtingi.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  toks įstatymas.

taip pat atmenu, kai studijavau ir yvenau namie ir gaudavo padidintą stipendiją - irgi iš tėvų nurėždavo už likusius vaikus. tėvai juokdavos - nesimokyk taip gerai, matai, mums per pajamas kerta.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  ant bajerio, aišku.
Papildyta:

nelabai šito sakinio supratau....  blink.gif  g.gif

va atsiminiau ta zody ne y bendrabucius, o y internatus vaikucius issiuncia...

nu bent cia pas mus tokiu seimu yra kurios neturi kuo islaikyti vaikuciu tai issiuncia y internatus o gryzineja savaitgaliais, ir vistiek teveliai prasiskolina iki kito menesio pinigeliu, nes vaikuciam daug ko reikia skirt
Atsakyti
QUOTE(salamandra07 @ 2010 01 27, 01:01)
"tu nepilnai 100 lt iki 3 vaikucio metuku niekas nenueme. Ejo kalba apie 50 lt, kurie mokami iki 18 m, jei tevu pajamos nevirsija tam tikro dydzio. Va tuos gaus labai mazai kas (daugiavaikes seimos lygtai)."
mega_shok.gif siandien suzinojau, kad daugiavaikems bus mokama tik toms, kas negauna seimos nariui 500 lt. Reiskia jei per abu su vyru mes gaunam 2500 lt , tai jau yra tiek daaaauuuug, kad tuos 330 kur gaudavau kaip 3 vaiku mama man galima nuimti. Kaip pasake socialiniam "laikinai 2 metams, kol krize".Gal krize ir man, o konreciai  musu seimos pajamos per metus sumazeja del to apie 4000 lt. Nesakau kad mirsiu jei negausiu tos ismokos, bet vistiek jauciuosi nekaip. Kai planavau 3 nestuma paskaiciavau viska ir nusprendem kad galim, - o cia spyga taukuota. O kur dar planuojamas mazinimas nuo liepos. Pirmus du auginau senai, kai mokejo tik metus, maniau va dabar tai gerai galesiu 2 metus motinyste pasidziaugt, o gaunasi kad valdzia mane isdure.  verysad.gif . Tai kaip jaustis, sakykit?

kai planavau paskutini vaikeli, tai taupiau taupiau ir dabar jam nieko netruksta, tik kad butu visi sveiki noreciau 4u.gif is valstybes tegaunu 800lt, ir tuo dziaugiuosi, nes tie pinigeliai eina i vaikelio saskaita ir pradejas studijuoti jau tures uz ka susimoketi uz moksla. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milija99 @ 2010 01 26, 22:33)
Nu nesakė taip, kad tuoj nemokės. Nereaguokim taip, mamytės. Čia buvo toks ekonomistų pasiūlymas dėl Sodros reformos. Ir jei pradėtų tą reformą, viskas vyktų ne metais, o dešimtmečiais (delfi žiniomis). Taigi spėsim tikrai pagal seną tvarką ir dabartinius, ir galbūt būsimus kūdikėlius užsiauginti.  mirksiukas.gif

taip nesake, kad va jau bus taip, bet man zinok vien nuo minties tos supurte, vargses mamos, vargsai vaikai ir vargsai teveliai, kurie tures per du darbus ar uzsienyje ''arti'' cool.gif
Atsakyti
o taip, valstybe , valstybe. Leiskite paklausti kodel uzsimano daryti reformas krizes metu, kai valstybe turi remti gyventojus , skatinti vidaus vartojima, ir t,t, Kur buvo valdzia su butinom reformom tais gerais turtingais metais?? state sau namus Nodoje ir pan? sodros vadovai atostogas sau planavo???
Tam ir yra renkama valdzia kad galvotu is anksto, o ne tada kai beda ateina.
Ar gi ne jie sake "tauta ismirs, moterys, gimdykite vaikus, padesime, paremsime", argi ne sake jog gimdyti daugiau turi issilavinusios ir gerai uzdirbancios mamos, kad gerus piliecius augintu? Ir ka? vel apgavo, ? protest.gif
taip as esu gera mama, issilavinusi, turiu gera darba ir saziningai uzdirbta pasalpa, ne ju reikalas kad esu sutaupusi kruvele pinigu juodai dienai, sutaupiau nes atsisakiau labai daug malonumu gyvenime, tai ne ju reikalas, Man priklauso pasalpa ir turi ja moketi. As juk mokejau mokescius.
O kas del to uzsienio? ten alga leidzia taupyti jei smegenu uztenka, o pas mus dirbdamas gali badu numirti .......................
Atsakyti
Tik nesuvalgykit manes dabar, bet as esu uz mazinima... Ir dar uz didesni sumazinima. Ir apskritai manau kad turetu buti mokama visiems vienoda, nes vaikai juk vienodi gimsta... Kodel pasiturinciu verslininku vaikas geresnis uz, tarkim, kulturos darbuotojo? Mano pacios mergytei vos 2 menesiai ir ja planavom ne del pasalpu. Gyvenau, mokiausi, dirbau, istekejau, susilaukem vaikiuko - viska gyvenime planavau, skaiciavau, galvojau. Ne visada viskas gaunasi taip kaip planuoji, bet tokia situacija su pasalpomis kokia yra dabar yra... nenormali. Net jei man is viso nemoketu jokiu pinigu, savo vaikuti isauginciau ne ka prasciau. Ne del pinigu vaika auginau. O kad mkescius mokejau... Tai atsiprasau... Bet juk jaunoji karta islaiko vyresniaja, islaikom neigaliuosius, vaiku namus ir t.t. Ateis laikas kai musu vaikai savais mokesciais mus islaikys...
Nepykit uz tokia nuomone... Kiekviena turbut galvojam skirtingai, bet as nesipiktinu mazinimu, nors tikrai nesami neispasakytai turtingi... Ir tikrai reikalingas kiekvienas litas...
Atsakyti
QUOTE(nuliaX @ 2010 01 27, 18:26)
o taip, valstybe , valstybe. Leiskite paklausti kodel  uzsimano daryti reformas krizes metu, kai valstybe turi remti gyventojus , skatinti vidaus vartojima, ir t,t, Kur buvo valdzia su  butinom reformom tais gerais turtingais metais?? state sau namus Nodoje ir pan? sodros vadovai atostogas sau planavo???
Tam ir yra renkama valdzia kad galvotu is anksto, o ne tada kai beda ateina.
Ar gi ne jie  sake "tauta ismirs, moterys, gimdykite vaikus, padesime, paremsime", argi ne sake jog gimdyti daugiau turi issilavinusios ir gerai uzdirbancios mamos, kad gerus piliecius augintu? Ir ka? vel apgavo, ?  protest.gif
taip as esu gera mama, issilavinusi, turiu gera darba ir  saziningai uzdirbta  pasalpa,  ne ju reikalas kad esu sutaupusi kruvele pinigu juodai dienai, sutaupiau nes atsisakiau  labai daug malonumu gyvenime,  tai ne ju reikalas, Man priklauso pasalpa ir turi ja moketi. As juk mokejau mokescius.
O kas del to uzsienio? ten alga leidzia taupyti jei smegenu uztenka, o pas mus dirbdamas gali badu numirti .......................

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif pritariu visu 100% drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jur-kli @ 2010 01 27, 19:35)
Tik nesuvalgykit manes dabar, bet as esu uz mazinima... Ir dar uz didesni sumazinima. Ir apskritai manau kad turetu buti mokama visiems vienoda, nes vaikai juk vienodi gimsta... Kodel pasiturinciu verslininku vaikas geresnis uz, tarkim, kulturos darbuotojo? Mano pacios mergytei vos 2 menesiai ir ja planavom ne del pasalpu. Gyvenau, mokiausi, dirbau, istekejau, susilaukem vaikiuko - viska gyvenime planavau, skaiciavau, galvojau. Ne visada viskas gaunasi taip kaip planuoji, bet tokia situacija su pasalpomis kokia yra dabar yra... nenormali. Net jei man is viso nemoketu jokiu pinigu, savo vaikuti isauginciau ne ka prasciau. Ne del pinigu vaika auginau. O kad mkescius mokejau... Tai atsiprasau... Bet juk jaunoji karta islaiko vyresniaja, islaikom neigaliuosius, vaiku namus ir t.t. Ateis laikas kai musu vaikai savais mokesciais mus islaikys...
Nepykit uz tokia nuomone... Kiekviena turbut galvojam skirtingai, bet as nesipiktinu mazinimu, nors tikrai nesami neispasakytai turtingi... Ir tikrai reikalingas kiekvienas litas...

As tau visiskai pritariu. As irgi esu uz mazinima. Geriau moketu maziau, bet ne i skola. Juk mums ir musu vaikams reiks tas skolas grazinti.
Tegu geriau sukuria salygas vaiko auginimui, turiu omenyje ne pasalpas, o darzelius, mokyklas, ivairius burelius ir pan, kad darbdavys leistu dirbti ne visa darbo diena ir pan.... Is to naudos butu daugiau.
Ir dar nereiketu drausti mamoms dirbti, auginant vaika, nes pagal dabartine tvarka to neapsimoka daryti. O as mielai nors truputi padirbeciau, juolab kad vis tiek norint grizti i darba, privalesiu dometis darbiniais reikalais, nes kitaip bus per sudetinga ieiti i vezes, nes mokesciu istatymus dabartiniu metu keicia itin daznai.
Atsakyti
Nesakau ANDREV, kad mes netaupem ir kad dabar mirsim is bado. Turim - uzteks visiems, bet kazkaip "abydna", kad nuo musu pradeda, o sau ir algas geras issimoka ir t.t. O mums duoda - atima, jokio stabilumo...
Atsakyti
Nepritariu pasalpu mazinimui, as dirbau, mokejau mokescius, tad turiu teise gauti tai ka uzdirbau per tuos metus,o uzdirbau valstybei daug daugiau negu jie man db mokes 2 metus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jur-kli @ 2010 01 27, 19:35)
Tik nesuvalgykit manes dabar, bet as esu uz mazinima... Nepykit uz tokia nuomone... Kiekviena turbut galvojam skirtingai, bet as nesipiktinu mazinimu, nors tikrai nesami neispasakytai turtingi... Ir tikrai reikalingas kiekvienas litas...

na siaip zmoniu nevalgau, nu nebent koki seimunu pakandziuot g.gif bet nera jokios logikos moketi vienodas pasalpas, tuomet mokekime visiems vienodas algas ir vienodos galimybes.. g.gif kaz kur jau girdeta... unsure.gif
Atsakyti
Yra nemazai logikos moketi vienodas pasalpas, bet vis tiek reiketu atsizvelgti, ar yra bent koks stazas, t.y. ar buvo moketos imokos soc. draudimui.
Pensijas gi moka beveik vienodas visiems mazas, o juk dauguma ju visa gyvenima dirbo.
Atsakyti