QUOTE(*Ricca* @ 2010 11 11, 09:40)
Pasakėt mano mintis
Jeigu būtų buvę mokamos išmokos visada vienodai, tikrai niekas čia nesinervintų. Toks įstatymų kaitaliojimas varo žmones į neviltį. Nes jautiesi nesaugus.
Deja taip, pas mus vis dar labai daug norinčių vogti. Ir nelabai tikiu, kad kas nors ilgainiui pasikeis. Ir nemanau, kad vien valdžia pas mus bloga. Reikėtų visiems mums keistis, tada ir situacija Lietuvoj pasikeis.
man irgi labai idomu. nes pati dirbu su finansais ir nezinau tokio atvejo, kad zmogus butu dirbes visa laika, isskyrus menesi iki isejimo atostogu ir nieko negautu.
gauna net jei visa laika dirbo, o paskutiniais metais daug daugiau nei menuo nedirbtas buvo, tiesiog sumazejo zenkliai pasalpa, bet gauna.
QUOTE(Perkune @ 2010 11 11, 10:17)
Bet jeigu valdžia bandytų keisti iš
esmės mokesčių ir išmokų sistemą (nes pasak kai kurių ekonomistų tokią kaip Sodra reikia naikinti visiškai) dar ne tokie neramumai Lietuvoje prasidėtų... juk dabar dėl kelių proc. kas darosi...
ir kas pasikeistu jei pakeistu sistema?manau nieko.visi aplink aiskina, oi uzsieni kokios socialines ismokos..nedirbi tau tik moka visi.bet ten zmones nesistengia specialiai nedirbti sitaip kaip pas mus, kad gauti pasalpas, jomis naudojasi kai tikrai reikia..vienetai taip..o jei pas mus butu tokios neblogos ismokos, kaip cia ypac visi aikciojo kai per kazkuria laida snekejo kokais ismokas gauna lietuviai neturedami darbo airijoje anglijoje..tai pas mus ne dauguma, o mazuma tuo naudotusi ir nesuktu sau galvos.cia tiesiog susiformaves toks zmoniu mastymas..aisku nesakau, gal ta pati valdzia ir prie to privede..gal.
QUOTE(*Ricca* @ 2010 11 11, 10:23)
Na, manau, čia labai daug nuo tėvų priklauso. Turiu pavyzdžių, kur vaikas gyvena nuo gimimo Vokietijoj, puikiai kalba lietuviškai, net nepagalvotum, kad jis čia sugrįžta tik vieną kart per metus. Vienas mano pažįstamas jordanietis gyvena Lietuvoj, vedęs lietuvę ir jo vaikai nė karto dar nebuvę Jordanijoj yra gan stropiai mokomi arabų kalbos. Tad čia tik noro reikia.
Kažkada pažinojau merginą, kuri su tėvais nemažai metų pragyveno Japonijoj, ten ir mokyklą lankė. Dabar ji puikiai moka japonų kalbą ir iš to gyvena
Sorry, truputį jau nukrypom į lankas
kas del uzsienio.na jei yra noras, tegu vaziuoja.man tai atrodo nieko nera baisaus labai kai isvaziuoja su vaiku.jei tevam taip lengviau, vaikai greit prisitaiko prie pokyciu maziukai ir yra sveikintina , kad vaziuoja su vaikais..va as nesuprantu kaip ilgam isvaziuoja be vaiku, mamos palieka...to nesupratau vaiku neturedama, dabar isvis to nesuprantu, va cia blogiausia.o kartu isvaziavimas, anokia cia beda, ypac kai isvaziuoja su visam.