Įkraunama...
Įkraunama...

Stalo žaidimai (3 tema)

Apklausa: Kokius stalo žaidimus labiausiai mėgstate (257 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Gugucia @ 2013 07 24, 14:24)
ania? nes pavarčiau pažiūrėjau ir nusprendžiau jog čia vaikams kurie nori kažko tarp Katano ir traukinukų.
Cia katanas, tzolkinas, smallworldas ir dar daug kitu zaidimu genialus kokteilis. Sudetingumo reitingas net 3.8, koki turi retas zaidimas, taip kad strategams ir matematikams veliava i rankas. Perzaidziamumas labai didelis nes yra 14 rasiu, kurias knieti visas isbandyti ir atrasti ju skirtingas strategijas.

Gugucia, ar tau pavyko gyvai deze paciupinet ar turi omeny interneto puslapiu "pavartyma" biggrin.gif ? Klausiu nes mes parsisiuntem is UK. Zaidimas taip uzkabliavo kad dabar issizioje laukiam 3io reprinto kadangi visur issluota. Amazone spekuliantai net po $200 likucius pardavineja biggrin.gif

QUOTE(Gugucia @ 2013 07 24, 14:24)
kas nors dominion dark ages bande? atsiliepimai?
Nebandem, kazkas is klubo zada imt vien del kolekcijos
Atsakyti

! 
Skelbimai šioje temoje draudžiami. Informaciją apie parduodamus bei perkamus žaidimus rasite Skelbimų lentoje, kurią rasite http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showforum=18
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muzika mano siela: 21 lapkričio 2013 - 23:55

! 
Skelbimai šioje temoje draudžiami. Asmeniniams skelbimams skirta Skelbimų lenta, kurią rasite http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showforum=18
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muzika mano siela: 21 lapkričio 2013 - 23:50
Artėjant Kalėdoms, dairomės į stalo žaidimų lentynas. Ieškom berniukui (12 metų) žaidimo, aišku, norėsim žaisti visa šeima. Galvosūkių pasaulyje mačiau žaidimą "Lietuva". Gal kas turite, žaidžiate, ar vertas dėmesio? O gal kas turit patirties? Mus domina pažintiniai žaidimai. Norisi, kad žaistume, kad nebūtų per daug lėkštas, kad netektų žaidimui gulėti ir dulkėti. Na, turime Monopolį, bet kažkaip jis taip retai liečiamas. O "Žodžių bokštas" yra paimamas kus kas dažniau. Ačiū ir lauksiu pasiūymų, patarimų.

Atsakyti
QUOTE(guruguru @ 2013 11 10, 13:53)
Artėjant Kalėdoms, dairomės į stalo žaidimų lentynas. Ieškom berniukui (12 metų) žaidimo, aišku, norėsim žaisti visa šeima. Galvosūkių pasaulyje mačiau žaidimą "Lietuva". Gal kas turite, žaidžiate, ar vertas dėmesio? O gal kas turit patirties? Mus domina pažintiniai žaidimai. Norisi, kad žaistume, kad nebūtų per daug lėkštas, kad netektų žaidimui gulėti ir dulkėti. Na, turime Monopolį, bet kažkaip jis taip retai liečiamas. O "Žodžių bokštas" yra paimamas kus kas dažniau. Ačiū ir lauksiu pasiūymų, patarimų.

Bėkite kiek galite nuo tokių nesamoningų lietuviškų žaidimų. Dažnai konsultantai gali gerai paaiškinti kur kokie žaidimai arba apsilankykite D6 ar Hobby shope - gal ten geriau patars?
Vyro sūnėnas tokio amžiaus susižavėjęs žaidė Stone Age, dvylikametis ir šiaip jau rimtesnius žaidmus įkąsti gali. Pabandykite Ticket to ride (rekomenduoju Europa) - visai šeimai tiks. Tas pats Small world taip pat puikiai tinka. Jei patinka gyvūnai - Zoloreto. Lietuviškus aplenkite plačiu žingsniu. Visai šeimai vaizduotei skatinti puikiai tinka net ir Dixit - daug juoko ir smagių akimirkų būtų tikrai.
Atsakyti
Gugucia, kam taip kategoriskai smile.gif Galima gi sužaist tą Lietuvą pora kart pažintiniais tiklslais, bet paskui tai į spintą amžiams smile.gif Guruguru, darau prielaidą, kad manote, jog žaidimai yra tuščias laiko leidimas, todėl bandote ieškoti naudos - "žaidimo su pažintiniais tikslais". Deja mamos dažnai taip mąsto smile.gif Iš tiesų, stalo žaidimų nauda visų pirma yra socialinis bendravimas ir įgūdžių tobulinimas, puiki smegenų mankšta, ekonominių, intuicijos, planavimo igūdžių lavinimas, konkrečios temos gilesnis pažinimas ir galų gale puikus laiko praleidimas. Kiek žinau atvejų kai suaugę tradiciškai savaitgaliais rinkdavosi pasėdėt, pagert ir pasipasakot kur kaip gėrė, o atradę stalo žaidimus pakeitė šiuos įpročius kardinaliai. Žodžiu nuspirkus Lietuvą jūsų šeima tikrai neatras naujo pasaulio. O vat visko gali būti, jeigu įsigysit gerą, patikrintą, didelio peržaidžiamumo ir fun faktoriaus žaidimą. Pasirinkimas milžiniškas, bet pirmai pradžiai daug kartų minėti: 7 wonders, Ticket to Ride Europe, Naujakuriai, Dominion, Puerto Rico
Atsakyti
QUOTE(tms @ 2013 11 11, 20:39)
Gugucia, kam taip kategoriskai smile.gif

aš ir esu kategoriška biggrin.gif

tiesa, kategoriškai pasigirsiu - terra mystica turiu! Rekomenduoju. gerai ten. pirmą kartą girdint taisykles pasišiaušė plaukai, bet jau po dviejų ėjimų labai aiški mechanika. na, tik skaičiuoti reikia...
Atsakyti
QUOTE(Gugucia @ 2013 11 11, 20:58)
tiesa, kategoriškai pasigirsiu - terra mystica turiu! Rekomenduoju. gerai ten. pirmą kartą girdint taisykles pasišiaušė plaukai, bet jau po dviejų ėjimų labai aiški mechanika. na, tik skaičiuoti reikia...

Sveikinu! Terra Mystica man geriausias šių metų žaidimas ir vienas geriausių visų laikų. O iš kur taviškis atkeliavo, negi jau kas Lietuvoj prekiauja? smile.gif Tiesa, vakar išbandžiau hype sukėlusį Uwe Rosenbergo Caverna: The Cave Farmers. Visi labai svaigsta, net Tomas Vaselis vadina vos ne geriausiu žaidimu biggrin.gif bet man tai tik Agricola 2, nematau esminio skirtumo. Na ne tokia pakirstukiška kaip originalas, maisto galima prasimanyt įvairiausiais būdais, gyvulius ir daržoves bet kada konvertuoji į maistą be jokių krosnių ir skerdyklų, nėra kortų rankose, vietoj to pasiūloje ant lentos gausybė vienetinių pastatų (teisingiau olos kambario apstatymų) smile.gif Komponentų kiekis ir dėžės svoris stipriai perspjauna Terra Mystica, bet įdomumu tikrai ne, bent jau mano nuomone smile.gif
Atsakyti

! 
Skelbimai šioje temoje draudžiami. Asmeniniams skelbimams skirta Skelbimų lenta, kurią rasite http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showforum=18
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muzika mano siela: 21 lapkričio 2013 - 23:53
QUOTE(tms @ 2013 11 13, 13:13)
Sveikinu! Terra Mystica man geriausias šių metų žaidimas ir vienas geriausių visų laikų. O iš kur taviškis atkeliavo, negi jau kas Lietuvoj  prekiauja? smile.gif Tiesa, vakar išbandžiau hype sukėlusį Uwe Rosenbergo Caverna: The Cave Farmers. Visi labai svaigsta, net Tomas Vaselis vadina vos ne geriausiu žaidimu biggrin.gif bet man tai tik Agricola 2, nematau esminio skirtumo. Na ne tokia pakirstukiška kaip originalas, maisto galima prasimanyt įvairiausiais būdais, gyvulius ir daržoves bet kada konvertuoji į maistą be jokių krosnių ir skerdyklų, nėra kortų rankose, vietoj to pasiūloje ant lentos gausybė vienetinių pastatų (teisingiau olos kambario apstatymų) smile.gif Komponentų kiekis ir dėžės svoris stipriai perspjauna Terra Mystica, bet įdomumu tikrai ne, bent jau mano nuomone smile.gif

parsisiunčiau iš boardgamegeek turgaus - vartotojas rob-ert - patikimas, priimama paypal ir terra mysticos kaina su dhl siuntimo per kelias dienas gavosi tokia, kaip būčiau pirkusi visur.

Kadangi man, kaip labai retam individui, Agricola patinka (gal kad aš mergaitė ir man maistas, ūkininkai tema tinka biggrin.gif) Caverna skamba gerai.

Lyja lyja lietus - Smallword tikrai geras žaidimas tiek paaugusiems vaikams, tiek suaugusiems - gal išbandykite?
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2013 11 14, 11:31)
...

ir aš turiu tokį patį klausimą. kodėl nenaudosite?
Papildyta:
QUOTE(guruguru @ 2013 11 10, 14:53)

Pažintiniai - edukaciniai žaidimai - tai pati neįdomiausia žaidimų rūšis. Beje ir pati neperkamiausia (čia kalbu apie užsienį). Aplamai bendrosios - atsitiktinės žinios nėra labai naudingos. Jūs galite išmokti pvz. viso pasaulio valstybių pavadinimus, jų sostinių pavadinimus, net galite išmokti greitai ir teisingai parodyti žemėlapyje kur jos yra. Bet jei šių žinių pastoviai nenaudosite, jos bus greitai, netgi labai greitai pamirštos. O jei nutarsite išvykti į kokią šalį, tai tikrai niekas netrukdys pasidomėti būtent ta šalimi, o ne visomis iš karto. Tai jau reali nauda.

O pradžiai žaidimai, tai gali būti nebūti nebūtinai tie kuriuos jau išvardino. Galima ir kita "pradžios" žaidimų atšaka: 1. Saboteur. 2. Citadels 3. Zombie Plague (šio net pirkt nereikia, yra internete legali versija atsispausdinimui).
Atsakyti
O gal yra atsiliepimų apie žaidimą Tūkstantis vietų, kurias privalai pamatyti? Man pati žaidimo idėja labai patiko, bet ta žaidimo dėžutė kažkokia keista, mažai informacijos, pavyzdžių iš žaidimo ir šiaip kažkas ne to, bet galvoju, gal pats žaidimas geras? 4u.gif
Atsakyti