[quote=Daiva R.,2009 08 27, 15:12]
taciau, o kur riba toms santaupoms juodai dienai? As taip suprantu, kad susitaupai tam tikra suma butent juodai dienai ir pabaiga. Visi kiti taupomi kitiems tikslams. Kitaip tai man jau skamba taupymas ne juodai dienai, bet juodam gyvenimui.
[/quote]
Mes taupom be konkretaus tikslo ir nenustatę ribos. Kai pvz atsiranda nenumatytų išlaidų (teko mašina kartą remontuot už 2000lt). Dedam kas mėnesį į tas santaupas ir kaupiasi taip per metų metus
[/quote]
santaupos ir ju paskirtis turi buti aiskiai apibreztos.
PVZ. as skaiciuoju taip:
juodai dienai 12 algu 50 proc. mano + 50 proc. vyro - sie pinigai turi tik tokia paskirti ir jokios masinos nebus remontuojamos is siu pinigu. Susitaupeme - ramu, nieko nepildome cia.
Taupom kitiems tiklams ir isleidziam.
Parduociau tokia masina, jei remontui reiketu tokios sumos. Velniop...
Taip pat dedam į santaupas dovanotus ar papildomai uždirbtus pinigėlius
QUOTE(Will @ 2009 08 27, 13:50)
nekas... maniškis aukštas, tai kai pirkom paskutinį kostiumą irgi sunku buvo, nes vis švarko rankovės per trumpos Bet galiausiai radom gana nerbangų, gerai, kad jis tik retsykiai kostiumą rengiasi, kasdien nedėvi jo
aišku
aišku
tai va - džiaugiuosi ir aš, kad kostiumo MB tik progoms reikia, ilgam užtenka (pastarąjį dėvėjo 7metus), jei nešiotų kasdien ir reiktų pirkti dažniau - vien kostiumams visos santaupos išeitų
QUOTE(redux2 @ 2009 08 27, 13:58)
Man irgi reikia taupymo receptų
Vat butent ir mum tas pats, kol abu gerai uždirbom nebuvo tikslo taupyt , o dabar man pilvikas ant nosies, alga baisiai apkarpyta, mokesčiai kosminiai, tai reikia sumastyt kaip susipaust, kad ir leliui atėjus į šeima gal būsim pramoke pasispaust. Šiemet kaip niekad ėmiausi koncervavimo, ir jei kas iš giminių pasiūlo agukų ar kopūsta, niekad neatsisakau, nors dar pernai vaipydavausi ir sakydavau kad neturiu laiko koncervuot, o jei ko prireikia nusiperku Blogiausiai kad atsiradus papildomiems pinigėliams vietoj to kad atidėjus juodai dienai sumąstom kur juos greit išleisti kaip šito įpročio atsikratyt
Vat butent ir mum tas pats, kol abu gerai uždirbom nebuvo tikslo taupyt , o dabar man pilvikas ant nosies, alga baisiai apkarpyta, mokesčiai kosminiai, tai reikia sumastyt kaip susipaust, kad ir leliui atėjus į šeima gal būsim pramoke pasispaust. Šiemet kaip niekad ėmiausi koncervavimo, ir jei kas iš giminių pasiūlo agukų ar kopūsta, niekad neatsisakau, nors dar pernai vaipydavausi ir sakydavau kad neturiu laiko koncervuot, o jei ko prireikia nusiperku Blogiausiai kad atsiradus papildomiems pinigėliams vietoj to kad atidėjus juodai dienai sumąstom kur juos greit išleisti kaip šito įpročio atsikratyt
manau reiktu tuos pinigeliaus kas menesi det i saskaita banke ir "pamirst" - ju NERA. Arba jei turit patikima trecia asmeni (mama, tetis, sesuo tt..) tai pradzioj kol ismoksit tiesiog kas menesi jam/jai nunest ir padet saugiai. Tai butu savotiska kontrole, kad pinigu neisleisit.
Manau labiausiai visoms pasitvirtina butent tas metodas, kai gavus alga atidedi tam tikra dali ir tada jau mirk p[lysk sukiesi su likusia dalimi. Manau pradet sunku, o veliau - ismoksit, iprtasit.. juo labiau, kad yra ir grazus tikslas, kuris dar gyvena jusu pilvelyje
Na ką, kai baigsime šią temą, imsimės Meger atidarytos "Taupios taupuolės" - ji kol kas artimiausia, o temos pabaigoje daugiau visada didelėmis raidėmis paprašysime, kad neužvedinėtų naujos temos ir pranešime, kur toliau plepame
QUOTE(fuksė @ 2009 08 27, 14:21)
QUOTE(SilRa @ 2009 08 27, 15:24)
Na ką, kai baigsime šią temą, imsimės Meger atidarytos "Taupios taupuolės" - ji kol kas artimiausia, o temos pabaigoje daugiau visada didelėmis raidėmis paprašysime, kad neužvedinėtų naujos temos ir pranešime, kur toliau plepame
dar reikia tik prierasa padaryt, kad NAUJOS TEMOS NEPAGEIDAUJAMOS, na apie ta pati per ta pati.
Papildyta:
QUOTE(SilRa @ 2009 08 27, 15:22)
tai va - džiaugiuosi ir aš, kad kostiumo MB tik progoms reikia, ilgam užtenka (pastarąjį dėvėjo 7metus), jei nešiotų kasdien ir reiktų pirkti dažniau - vien kostiumams visos santaupos išeitų
Manajam kasdien reikia kostiumo, bet zinai per tiek metu pastebejau, kad kostiumas tampa, kaip savotiska uniforma - jokio galvos skausmo. Labai funkcionalu.
2-3 kostiumai, dar papildomos kelnes+ 1 svarkas, bei marskiniai 4-5 ir vsio.
O kaip moteriai su tokiu minimumu issiverst, o niekaip gi ...bus maza.
QUOTE(Dusele @ 2009 08 27, 14:23)
Manau labiausiai visoms pasitvirtina butent tas metodas, kai gavus alga atidedi tam tikra dali ir tada jau mirk p[lysk sukiesi su likusia dalimi. Manau pradet sunku, o veliau - ismoksit, iprtasit.. juo labiau, kad yra ir grazus tikslas, kuris dar gyvena jusu pilvelyje
labai sunku yra nepajudinti atidėtų pinigėlių nes kažkada sunkiai vertėmės, o kai pagerėjo laikai padidėjo pajamos, kaip nuo grandinės nutrūkom pirkiniai be tikslo ir pietavimai ne namuose. Sunkiausia kad MB visai nemoka savęs riboti, jei jau būda sunkus mėnuo ir išgyvenam, o tik geresnis ir neatsidedam nė cento nežinau, vis kalbam apie taupimus, rašomės išlaidas, bet tai trunka kokia savaite ir paskui vėl palaida bala kol susisgrimbi Dabar savajam bandau įkalt, kad aš nedirbsiu ir jam teks šeima rūpintis bet jam netekdavo riboti to, kad jei šiandien noriu kažko saldaus, kad neinu ir neperku, nes o gal ir be to apsieisiu skaitinėju jūsu patarimus, gal kai dekrete sėdėsiu pavyks šeimos biudžeta "subalansuot"
QUOTE(redux2 @ 2009 08 27, 15:40)
labai sunku yra nepajudinti atidėtų pinigėlių nes kažkada sunkiai vertėmės, o kai pagerėjo laikai padidėjo pajamos, kaip nuo grandinės nutrūkom pirkiniai be tikslo ir pietavimai ne namuose. Sunkiausia kad MB visai nemoka savęs riboti, jei jau būda sunkus mėnuo ir išgyvenam, o tik geresnis ir neatsidedam nė cento nežinau, vis kalbam apie taupimus, rašomės išlaidas, bet tai trunka kokia savaite ir paskui vėl palaida bala kol susisgrimbi Dabar savajam bandau įkalt, kad aš nedirbsiu ir jam teks šeima rūpintis bet jam netekdavo riboti to, kad jei šiandien noriu kažko saldaus, kad neinu ir neperku, nes o gal ir be to apsieisiu skaitinėju jūsu patarimus, gal kai dekrete sėdėsiu pavyks šeimos biudžeta "subalansuot"
Tuomet pasiruosk kovai su MB. As turiu toki islaiduna. Kazin kokioj baloj butume dabar sedeje, jei nuo pat pradzios nebuciau atribojusi pajamu. Uztat dabar ribojimai ne mano darbas, nori lai perka, jei turi uz ka...
QUOTE(fuksė @ 2009 08 27, 15:31)
2-3 kostiumai, dar papildomos kelnes+ 1 svarkas, bei marskiniai 4-5 ir vsio.
o dar kas sezoną nors pėdkelnes atnaujinti reikia
QUOTE(SilRa @ 2009 08 27, 15:51)
o dar kas sezoną nors pėdkelnes atnaujinti reikia
na manajam maziau rubu reikia nei man - tai irgi faktas, susitaupo.
O mes rūbus išvis retai perkam