Na vai kaip diskucijos isurutuliojo
Kažkam buvo idomu kodėl aš su švogeriu nevažiuoju, tai tik todėl kad mūsų darbo laikai nesutampa. Nes aš laisva, kada noriu ateinu, kada noriu išeinu. Svarbu darbai padaryti
QUOTE(kacius @ 2009 08 26, 17:30)
Na vai kaip diskucijos isurutuliojo
Kažkam buvo idomu kodėl aš su švogeriu nevažiuoju, tai tik todėl kad mūsų darbo laikai nesutampa. Nes aš laisva, kada noriu ateinu, kada noriu išeinu. Svarbu darbai padaryti
Tai kaip tik galite prie švogerio darbo laiko prisitaikyti - labai gerai susitaupytų. Kažkam buvo idomu kodėl aš su švogeriu nevažiuoju, tai tik todėl kad mūsų darbo laikai nesutampa. Nes aš laisva, kada noriu ateinu, kada noriu išeinu. Svarbu darbai padaryti
Čia man buvo įdomu. Ir dar įdomu, koks atstumas iki darbo, kad tik 50 Lt išvažinėja.
Miaška, as vis norejau paklausti, kiek Jums atsiejo kelione i Kreta? Zinoma, su viskuo skaiciuojant ir jei ne paslaptis
mes planuojam kita vasara vykti, tiesa, mes dviese, bet jau dabar noriu pradet daugmaz skaiciuot, kiek cia gali prireikti
mes planuojam kita vasara vykti, tiesa, mes dviese, bet jau dabar noriu pradet daugmaz skaiciuot, kiek cia gali prireikti
Tai visdelto idomu man , kokie pagrindiniai taupymo principai pas jus?
* Vokeliu principas
* islaidu planavimas ir apskaita
* maisto pirkimo ir gaminimo planavimas
* esant galimybei vaziuoti dviraciu, o ne masina ir viesuoju transportu - sveikata + sutaupoma nemazai.
Kaip gi ismokti taupyti? Cia priklauso tik nuo finansines seimos padeties ar priklauso ir nuo zmoniu charakterio?
del tu 8km, tai kiek pamenu DaivaR kalbejo, kad tarp ju 2 stoteles, taigi tarp stoteliu - po 4km, o tokiu Vilniuje tikrai yra
Del zuikiu: bjauru aisku, bet manau siais laikais kitaip neimanoma kai kuriems zmonems, todel tenka rinktis... (tikrai kiekviena zinom situaciju ir zmoniu, kai ir vaziuot reikia, pvz jaunai mamai po darbu pas vaikeli skubet, o kisenej svilpia vejas, vakarienei - puse bulves.. - pirktumet taloneli ar suglaudus ausis drebedama ryztumetes vaziuot zuikiu?)
As vazineju automobiliu, nes deja, benzas man kainuoja pigiau nei kainuotu nuolatinis. t,y. benzui per men isleidziu apie 150lt, bet cia jau ir su vaziavimu prie ezero ir kt, kur autobusai ir nenuveztu ir vis tiek masina varinet reiketu..
Iki darbo labai netoli, bet toks durnas marsrutas, kad reiktu su persedimu vaziuot apie 30min, kai su auto - 7min, galima pesciomis, bet kelias eina per stoti, o darba baigiu ir velai, tai saugumo saskaita taupyt nesiruosiu ...
Taupom stengdamiesi kur galim vaziuot vienu automobiliu, ilgesnius atstumus - su ekonomiskesniu.
Del zuikiu: bjauru aisku, bet manau siais laikais kitaip neimanoma kai kuriems zmonems, todel tenka rinktis... (tikrai kiekviena zinom situaciju ir zmoniu, kai ir vaziuot reikia, pvz jaunai mamai po darbu pas vaikeli skubet, o kisenej svilpia vejas, vakarienei - puse bulves.. - pirktumet taloneli ar suglaudus ausis drebedama ryztumetes vaziuot zuikiu?)
As vazineju automobiliu, nes deja, benzas man kainuoja pigiau nei kainuotu nuolatinis. t,y. benzui per men isleidziu apie 150lt, bet cia jau ir su vaziavimu prie ezero ir kt, kur autobusai ir nenuveztu ir vis tiek masina varinet reiketu..
Iki darbo labai netoli, bet toks durnas marsrutas, kad reiktu su persedimu vaziuot apie 30min, kai su auto - 7min, galima pesciomis, bet kelias eina per stoti, o darba baigiu ir velai, tai saugumo saskaita taupyt nesiruosiu ...
Taupom stengdamiesi kur galim vaziuot vienu automobiliu, ilgesnius atstumus - su ekonomiskesniu.
QUOTE(mititėja @ 2009 08 26, 17:33)
Tai kaip tik galite prie švogerio darbo laiko prisitaikyti - labai gerai susitaupytų.
Čia man buvo įdomu. Ir dar įdomu, koks atstumas iki darbo, kad tik 50 Lt išvažinėja.
Nelabai galiu, nes aš 8 val per diena neturiu ka veikti darbe
O dėl tu 50 lt, tai čia jo pasakymas, jis važiuoja nuo Fabijoniškių iki Žalgirio g. stomotologijos klinikos. Mašinoje gerai sureguliuotos dujos.
P.s. del keliones mano mama jau antrus metus važiuoja rudeį į paskutinės minutės atostogas, tai jos žymiai pigiau kainuoja
QUOTE(pakasiukas @ 2009 08 26, 20:17)
Tai visdelto idomu man , kokie pagrindiniai taupymo principai pas jus?
* Vokeliu principas
* islaidu planavimas ir apskaita
* maisto pirkimo ir gaminimo planavimas
* esant galimybei vaziuoti dviraciu, o ne masina ir viesuoju transportu - sveikata + sutaupoma nemazai.
Kaip gi ismokti taupyti? Cia priklauso tik nuo finansines seimos padeties ar priklauso ir nuo zmoniu charakterio?
Manau priklauso nuo charakterio ir tikslo
su vokeliais tingiu zaisti
planuoju patiekalus ir vaziuojam uzsipirkti maisto karta i savaite
o kas del transporto, tai kai vazinesiu su taloneliais, manau geriau eisiu per visa senamiesti i darba ar is darbo (jei niekur nereikes skubeti) bet pakeliui kur isgersiu kavos ar suvalgysiu ledu bet zuikiu no no no
paskutinei minutei i populiariuosius kurortus uztenka iki 1000lt, jei tenkina prastesnis viesbutis su pusryciais. Jei norisi geresnio - reiktu apie 1300 atsidet (cia taip labai grubiai skaiciuojant..)
QUOTE(Dusele @ 2009 08 26, 20:25)
paskutinei minutei i populiariuosius kurortus uztenka iki 1000lt, jei tenkina prastesnis viesbutis su pusryciais. Jei norisi geresnio - reiktu apie 1300 atsidet (cia taip labai grubiai skaiciuojant..)
+ dar ekskursijos, suvenyrai
QUOTE(Dusele @ 2009 08 26, 18:25)
Šiuo metu yra kelionių ir su AI už 1000 lt
Papildyta:
QUOTE(racke @ 2009 08 26, 18:27)
Šiuo metu yra kelionių ir su AI už 1000 lt
http://tropikai.lt/e...amp;eturas=true
QUOTE(pakasiukas @ 2009 08 26, 18:17)
Manau, kad nuolatinis taupymas priklauso nuo charakterio. O etapinis - nuo charakterio ir nuo aplinkybių (sumažėjus pajamoms, krizės metu). Vieniems užtenka menamos, kitiems - realios grėsmės, kad tuoj bus "šakės". Bet realiai sumažėjus pajamoms, gali kokio nori charakterio būti - privalai karpyti išlaidas, nes pinigų yra mažiau, vadinasi reikia į juos įsipaišyti. Taip kad, kai PINIGŲ NĖR, niekas neklausia, kokio tu charakterio - taupus ir išlaidus - tampi taupus. QUOTE(Dusele @ 2009 08 26, 18:18)
del tu 8km, tai kiek pamenu DaivaR kalbejo, kad tarp ju 2 stoteles, taigi tarp stoteliu - po 4km, o tokiu Vilniuje tikrai yra
Prašom konkrečiai - dvi stoteles, tarp kurių yra 4 km, o jeigu kalbam apie Grigiškes - 3 stoteles, kur nuo pirmos iki 3-ios stotelės - 8 km. Prašom konkrečiai. Man tikrai labai įdomu.
QUOTE(mititėja @ 2009 08 26, 20:45)
Taip kad, kai PINIGŲ NĖR, nieksa neklausia, kokio tu charakterio - taupus ir išlaidus - tampi taupus.
Prašom konkrečiai - dvi stoteles, tarp kurių yra 4 km, o jeigu kalbam apie Grigiškes - 3 stoteles, kur nuo pirmos iki 3-ios stotelės - 8 km. Prašom konkrečiai. Man tikrai labai įdomu.
niu visa diena sian diskusijos del tu 8 km
konkreciai rasau apie Grigiskes, stoteles Salos-Gariunai-Vandenvala, tikrai bus apie 8km
vaziuojant link Naujosios Vilnios, irgi yra geros atkarpos tarp stoteliu; link Antakalnio... uz ziedo ... ir taip toliau