QUOTE(Katherina @ 2010 01 18, 01:36)
Labas
mano oda mišri, probleminė, kyla dažnai visokie baisuokliai. Kai tik pradėjau domėtis nat.kosmetika irgi stačia galva puoliau prie aliejų-tikėdamasi stebuklų.... Vieną savaitę juos panaudojus, tikrai spuogelių apmažėjo, labai gerai nuslopindavo uždegimą (naudojau tamanus, emulsiją nuo spuogų iš KN)... Bet kas pasidarė toliau, tai baisu ir pagalvot... Uždegiminių, giluminių spuogų labai padaugėjo, atsirado poodiniai balti taškeliai tokie, kaklas visas buvo nusėtas kietais guzeliais, kurie vėliau išaugdavo į skaudų giluminį pūlinuką..
Iš nevilties pradėjau lankytis pas kosmetologę, į mėnesį 2-3k dariausi mikrodermabrazijas-bet niekas nepadėjo, nei odos valymas, nei stebuklingais laikyti aliejai, nei molio kaukės. Baisiausia buvo tai, kai draugas paklausdavo "o kodėl tave čia taip beria? kada tau išnyks?" žmogus nenorėdavo nieko blogo, bet mane tai varė į didžiausią neviltį. Ir vieną dieną
Ernesin pasidalino savo asmenine patirtimi, dėl aliejų netinkamumo būtent jos odai, pagalvojau, kad ir man gali netikti visi tie aliejai. Šiai dienai naudoju tik dr.Hauscka CC ir melisų tonikų, reiktų nusipirkti alav.gelio, bet niekaip neišeina
eidama į lauką, tik akiduobes, mažus sausus plotus patepu sviestmedžiu, kad nenušaltų. Darausi molio kaukes ir matau, kol kas nežymius, bet šiokius tokius gerėjimus veidelyje...
(Klausė tik apie aliejus, o aš litaniją visą parašiau
)
QUOTE(AgnėMMM @ 2010 01 18, 20:57)
Ačiū Tau, kad pasidalinai, gavau minčių pamastymui
Šiaip veido oda mano normali, tačiau nugara problematinė, tai ir nebežinau, ką čia reikės daryti, pasimečiau visai... Kažkaip visiškai nesinori ant savęs eksperimentuoti...
Tai čia Tau galbūt kaip ir alerginė reakcija gavosi, ar ne? Juk būna, kad ir netinka kokie aliejai, vieni , kiti... Ar čia daugiau dėl to, kad aliejus tiesiog, net nesvarbu koks... ? Gal Tau kosmetologė ką nors sakė, ar nesikonsultavai su ja?
Aš dar pastebėjau, kad man nuo lietuviško oro spuogai auga
Kai pradėjau naudoti aliejus ir natūralią kosmetiką irgi tikėjausi, kad be jokio spiuogo vaikščiosi, tačiau taip anaiptos nebu. Kai mečiau KT geri situacija dar labiau pablogėjo. Prieš MM būdavau neblogai nuspuogavosi, o kol tie praeidavo, tai jau kiti kildavo
Bet aliejų vis tiek nemačiau. Kai išvažiavau atostogų į šiltus kraštus veido situacija pasikeitė. Tačiau ant nugaros tiek spuogų dar gyvenime nebuvau turėjusi, jau visai į neviltį buvau puolusi
Tačiau į atostogų pabaigą nugara irgi susitvarkė ir kai grįžau jau visai liuks buvo
Tačiau pabuvus LT nugara beveik po pusės mėn. apsispuogavo. Veido oda be jokio spuogiuko džiaugiausi ilgiau. Dabar žiūriu vėl jielįsti pradeda. Darau išvadą, kad saulės trūkumas, žieminis oras bei žiaurus stresas darb daro savo ir prie gero nepriveda. Moralas - ne tik alijai, bet ir aplinka dėl spuogų kalta