Įkraunama...
Įkraunama...

adenoidai- V

QUOTE(Amelita @ 2010 11 02, 19:51)
Greiciausiai pas mus adenoidai yra zidinys. Ir kai tie adenoidai yra paauge per dau, nuo daznu sirgimu, tai ir gaunas, kad sloga negali isbegti per nosi, o bega tiesiog i gerklyte. Ko pasekoje vaikas kosti. Atrodo slogos nera. O kai praziodo gyd vaika, mato, kad varva sloga tiesiai i gerkle.

Pas mus irgi pakosti ryte kartais, kai nakti kvepuoja pro burna istysai doh.gif siaip nekosti, o ka jums gydytoja sako, nereikia jau operuoti? Mes tai tik rugsejo pradzioj konsultacijoj buvom, tai sake po metu ateiti, bet man jau baisu, kad iki metu su tokiu kvepavimu, nedatempsim.
Atsakyti
QUOTE(zurzuli @ 2010 11 02, 18:39)
Amelita, o Jus kartais ne gydytoja? Taip paaiskinat kaip gydytoja... mirksiukas.gif Nezinau kaip priimsit sita, bet cia laikyciau kaip pagyrima smile.gif

Zurzuli, vaikysteje norejau but gydytoja. 4u.gif
Ir galiu pasakyt ne pirma man sakot, kad gal as gyd. Pamenu net CP darant gydytoja paklause ar as kartais ne gyd. Nes perdaug zinau. ax.gif Tiesiog tenka daug dometis.
Vaikas kai daug serga , tai domiuosi, kad tik galeciau jam padeti.
Pamenu vaikysteje kelis kartus perskaiciau net knyga Spoko, vaikas ir jo prieziura. lotuliukas.gif Domejausi vaikais ir viskas kas su jais susije, nors man tada buvo gal 10 metu. blush2.gif

QUOTE(Asveja @ 2010 11 02, 18:42)
Pas mus irgi pakosti ryte kartais, kai nakti kvepuoja pro burna istysai doh.gif  siaip nekosti, o ka jums gydytoja sako, nereikia jau operuoti? Mes tai tik rugsejo pradzioj konsultacijoj buvom, tai sake po metu ateiti, bet man jau baisu, kad iki metu su tokiu kvepavimu, nedatempsim.

Lor sako operuoti, pulmonologe neoperuoti...O man lieka atsakomybe. g.gif

O kuriam vaikui pas jus bedos? Mazesniam ar didesniam?

Mes kankinames su ligom jau 2 metus.

Mano vaikas jau zino vaistu pavadinimus. Ir taip teisingai taria, kad tuoj bus tikra leliu gyd. lotuliukas.gif Nes tenka daug vaistuku naudot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 02 lapkričio 2010 - 19:31
zurzuli, kiek zinau, 4 tie laipsniai yra, 4 - pati prasciausia situacija (jei taip galima issireiksti)
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2010 11 02, 18:51)
Greiciausiai pas mus adenoidai yra zidinys. Ir kai tie adenoidai yra paauge per daug, nuo daznu sirgimu, tai ir gaunas, kad sloga negali isbegti per nosi, o bega tiesiog i gerklyte. Ko pasekoje vaikas kosti. Atrodo slogos nera. O kai praziodo gyd vaika, mato, kad varva sloga tiesiai i gerkle.

mums taip pat buvo doh.gif adenoidai, tai audinys..gan tvirtas, o mums jau juos siurbe, buvo palaida bala...teko kaip slogyte issiurbinet doh.gif , o ne ispjaut...
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2010 11 02, 21:59)
mums taip pat buvo doh.gif adenoidai, tai audinys..gan tvirtas, o mums jau juos siurbe, buvo palaida bala...teko kaip slogyte issiurbinet doh.gif , o ne ispjaut...

Kaip taip suprast?Kaip slogyte teko siurbti... g.gif Del ko taip pasidare?Kaip dabar jauciasi vaikas?
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2010 11 03, 00:14)
Kaip taip suprast?Kaip slogyte teko siurbti... g.gif Del ko taip pasidare?Kaip dabar jauciasi vaikas?

adenoidai tai tvirtas audinys, o mums jau taip pazenge viskas buvo, kad is to audinio pasidare kose. teko nepjauti , o siurbti,na, man taip aiskino daktare, ji pati nemate, kol nepradejo operuoti, nieko kitaip neivyko, operacija truko neilgai, jokiu komplikacijua, tik tiek, kad adenoidai buvo baisus ligos zidinys...ir tiek.graziai issiurbe ir kai dabar operavo angina, sake perziurejo nosyte, viskas labai svariai, neataugineja
Atsakyti
Kuo daugiau skaitau, tuo labiau bijau...Ne kad nusiraminciau, o visai pradedu stresuot, kad ir mano didckei jau bus koses doh.gif
Na bet snd buvome pas LOR. Israse nauju antibiotiku, bet sake neduot pakolkas jei jau matosi pagerejimas. O tas pagerejimas atejo nuo arbatmedzio thumbup.gif Net neisivaizdavau, kad jis taip pades. Kai pirmadieni didzioji atkrito, visagaliame internete ieskojau visokiu homeopatiniu priemoniu. Ir radau, kad arbatmedis labai gerai gydo gerkles ligas. reikia i stikline vandens ilasint 10 lasiuku to arbatmedzio ir skalaut daznai. na mes daznai ir skalavom, kad valanda kokia...tai pirmadieni ir antradieni dar buvo auksta temperatura, maciau vakar ryte ir pulingu apnaseliu ant tonziliu, nosis uzgulta. O va vakar vakare jau temp nukrito, siandien jau nera, o ir tonzilese nebera pulingu vageliu thumbup.gif Tai gydytoja liepe tik toliau tada skalaut ir bioparox pasipurkst. gal ir uzteks smile.gif
Tokia ilga litanija surasiau, bet gal kam pravres mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2010 11 02, 19:51)
..sloga negali isbegti per nosi, o bega tiesiog i gerklyte. Ko pasekoje vaikas kosti. Atrodo slogos nera. O kai praziodo gyd vaika, mato, kad varva sloga tiesiai i gerkle.

Tokia buvo ir musu situacija, didziausia dalis bego tiesiai i gerkle, nuo ko - kosejome. O seimos gydytoja vis skyre antibijotikus nuo kosulio doh.gif Tiek be reikalo prigerem mes ju verysad.gif

QUOTE(MEET @ 2010 11 02, 23:59)

pries operacija nustate II laipsnio mums, pasakojo, kad adenoidai - kaip kalafijoras, kuris turi daug zidiniu, o juose ir kaupiasi bakterijos, darosi uzdegimai.. Po operacijos gydytoja pasake taip: negalvojau, kad tokie dideli, pasirodo jau buvo III laipsnio, o ir ne kalafijoras gyveno - is jo likusi kose...

Buvom po metu apziuroje, neataugineja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2010 11 02, 21:28)

O kuriam vaikui pas jus bedos? Mazesniam ar didesniam?

Mes kankinames su ligom jau 2 metus.

Mano vaikas jau zino vaistu pavadinimus. Ir taip teisingai taria, kad tuoj bus tikra leliu gyd. lotuliukas.gif  Nes tenka daug vaistuku naudot.

Mano vyresnelei cia. Nu mes nesam ligoniukai 3xtfu, kas kart ta slogyte islenda bet dabar nezinau, nu taip ta nosis uzgule tai buvau siandien maziuke skiepyti, tai gydytojos uzklausiau sake duoti nuo alergijos vaistuku 10 dienu jei pades, reiksia priezastis alergija, jei ne, reiskia adenoidai auga doh.gif sake prie II laipsnio, neturetu taip buti dar, tai ziuresim kaip vaistukai nuo alergijos pades ar ne.
O mazajai ziuriu irgi karts nuo karto susirenka sekretas ir pakosti, bijau, kad ir jai nebutu kaip sesei verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(LoveIs @ 2010 11 03, 16:15)
Tokia buvo ir musu situacija, didziausia dalis bego tiesiai i gerkle, nuo ko - kosejome. O seimos gydytoja vis skyre antibijotikus nuo kosulio  doh.gif  Tiek be reikalo prigerem mes ju  verysad.gif
pries operacija nustate II laipsnio mums, pasakojo, kad adenoidai - kaip kalafijoras, kuris turi daug zidiniu, o juose ir kaupiasi bakterijos, darosi uzdegimai.. Po operacijos gydytoja pasake taip: negalvojau, kad tokie dideli, pasirodo jau buvo III laipsnio, o ir ne kalafijoras gyveno - is jo likusi kose...

Buvom po metu apziuroje, neataugineja  thumbup.gif

Va je kad tik mum nebutu taip, nu nenoriu as jos operuoti verysad.gif o dar zinau, kad neisvengsim kitos operacijos po kokiu poros metuku.
Atsakyti
nera ko bijoti operacijos, kai matai, akd po poros dienu vaiaks atsigauna ir jau neliko nei zymes tos operacijos apvaizdos, atsikvepei ir pagalvoji-pagaliau...baisu tik mums, o vaikams ten taip viskas greitai ir lengvai, va, tonziles tai taip, kankinomes siek tiek, bet po adenoidus viskas liuks ta pacia diena buvo...nustojo knarkt, issiziojus but ir t.t bet kol nepasalinom ir tonziliu musu gyvenimelis nebuvo ramus, oi, nebuvo doh.gif dabar manau jau atsikvepsim lengviau, po operacijos jau 3 men thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zurzuli @ 2010 11 03, 14:18)
Kuo daugiau skaitau, tuo labiau bijau...Ne kad nusiraminciau, o visai pradedu stresuot, kad ir mano didckei jau bus koses doh.gif
Na bet snd buvome pas LOR. Israse nauju antibiotiku, bet sake neduot pakolkas jei jau matosi pagerejimas. O tas pagerejimas atejo nuo arbatmedzio thumbup.gif  Net neisivaizdavau, kad jis taip pades. Kai pirmadieni didzioji atkrito, visagaliame internete ieskojau visokiu homeopatiniu priemoniu. Ir radau, kad arbatmedis labai gerai gydo gerkles ligas. reikia i stikline vandens ilasint 10 lasiuku to arbatmedzio ir skalaut daznai. na mes daznai ir skalavom, kad valanda kokia...tai pirmadieni ir antradieni dar buvo auksta temperatura, maciau vakar ryte ir pulingu apnaseliu ant tonziliu, nosis uzgulta. O va vakar vakare jau temp nukrito, siandien jau nera, o ir tonzilese nebera pulingu vageliu  thumbup.gif Tai gydytoja liepe tik toliau tada skalaut ir bioparox pasipurkst. gal ir uzteks smile.gif
Tokia ilga litanija surasiau, bet gal kam pravres  mirksiukas.gif

o kokia forma tas arbatmetis buna - lasai? kur jo gauti?
Atsakyti
QUOTE(Gied @ 2010 11 03, 15:42)
o kokia forma tas arbatmetis buna - lasai? kur jo gauti?

ir as pamirsau paklausti, kur internete jo galima rasti, kad atsisiusti?
Atsakyti