Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Kaktuke @ 2010 01 15, 13:49)
Tiomama, Ievosiau, ačiū, jaučiu teks kurti naują flickr smile.gif

Rarity, pirmoji ir paskutinė  thumbup.gif  man labai šalta, tai fotkinti negaliu  blush2.gif  biggrin.gif
va pažiūrėk kolegė Daiva Kielė fotkina su D60, o nuotraukos puikios. Manau, objektyvai ir fotografas lemia daugiau nei fotoaparatas  mirksiukas.gif

O tu turi kokią studijėlę?

man krizė, nebemoku nuotraukų tvarkyti PS  doh.gif  niekaip negaunu tokio rezultato kokio noriu, tai ir stovi kalnai netvarkytų fotkių.

Grazios Daivos nuotraukos, bet ten visur arba geras naturalus apsvietimas, arba yra papildomas dirbtinis wink.gif
O mane butent domina,, kaip fotografuoti, kai nepakanka naturalaus (pvz. baznycioje). aisku su isorine blykste galima, bet kaip be jos... mirksiukas.gif 4u.gif
Savo studijos neturiu ir kol kas neplanuoju - nelabai patinka studijines nuotraukos blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(kerolli @ 2010 01 15, 13:52)
Di aciu uz nauja tema  4u.gif

Uogienė nezinau kaip pakomentuti,sakyciau grazi neisrutuliota ideja,manau gali geriau  mirksiukas.gif

Marile as perdariciau ND visi trys kadrai skirtingai nufotagrafuoti ,auto  su blicu
,saulyte lyg ir normaliai, o custom juoda papilkejus tai speju kad ir meskiukas netikros spalvos  rolleyes.gif

Gadriuke man jb kadras idomus tik gaila truksta kokybes ,bet ideja grazi,o trecia tai supper kaip su muiline dar  bigsmile.gif

Irishka sunku kanors sugalvot su vezimu,nesiziuri  blush2.gif

Olive* idejos pradzia grazi ,bet man per daug info ,norisi koncentuoti zvigsni o akis laksto  blush2.gif

Tiomama grazus serksnai  rolleyes.gif

*Citra* silta  4u.gif

Skoria ND gerai  smile.gif sveika prisijungus  drinks_cheers.gif seip pabandyk su blykste fotografuot bet netiesiogine  truputi prislopinta ir  prie islaikimo  1/50 ,1/60  paexperimentuok  mirksiukas.gif

rarity spalvos nerealios  bigsmile.gif  is katedros kadru man antra patiko ji lig ireminta tarp serksno  smile.gif tie trys medziai  bigsmile.gif

oho kokios naujienos, su mano tempais itariu bus nekas ,bet pasistengsiu nors kartais nosi ikist ir ND atsiskaityt  ax.gif

Su blykste viskas tvarkoje - moku ir fotografuoju, bet kaip grazu, kai be blykstes gaunasi wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kerolli @ 2010 01 15, 12:52)

Marile as perdariciau ND visi trys kadrai skirtingai nufotagrafuoti ,auto  su blicu
,saulyte lyg ir normaliai, o custom juoda papilkejus tai speju kad ir meskiukas netikros spalvos  rolleyes.gif

taip, aš jau supratau dėl ND perdarymo, kai tik kažkas panašaus gausis, įdėsiu 4u.gif
Užduoty rašo, kad reik daryti automatiniu, pusiau automatiniu ir rankiniu būdu, tai aš taip ir supratau, kad jos ir turi būti skirtingai nufotografuotos g.gif ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(Skoria @ 2010 01 15, 13:01)
O mane butent domina,, kaip fotografuoti, kai nepakanka naturalaus  (pvz. baznycioje). aisku su isorine blykste galima, bet kaip be jos... mirksiukas.gif  4u.gif

na, mano fotikas pagyvenęs lotuliukas.gif ir triukšmų daug, bet bažnyčioje fotkinu keldama iso mirksiukas.gif Kitas variantas- naudoti kuo šviesesnį objektyvą 4u.gif

QUOTE(Marile @ 2010 01 15, 13:01)
Užduoty rašo, kad reik daryti automatiniu, pusiau automatiniu ir rankiniu būdu, tai aš taip ir supratau, kad jos ir turi būti skirtingai nufotografuotos  g.gif ar kaip?

Dar kartą perskaityk užduotį ir įsigilink apie ką ten kalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2010 01 15, 14:05)
na, mano fotikas pagyvenęs  lotuliukas.gif  ir triukšmų daug, bet bažnyčioje fotkinu keldama iso  mirksiukas.gif  Kitas variantas- naudoti kuo šviesesnį objektyvą  4u.gif 

Dar kartą perskaityk užduotį ir įsigilink apie ką ten kalba  4u.gif

O gal turi koki pavyzdeli kaip tau gaunasi bigsmile.gif 4u.gif nes pas mane net su 50-uku - 1.8 nelabai koks vaizdas doh.gif Aisku paskui nuimineji tuos triuksmus su programele, bet tada labai uzmuilinta nuotrauka gaunasi lotuliukas.gif
Atsakyti
labukas 4u.gif ar nesušalot?....

rarity, labai labai patiko antroji foto wub.gif tik gal čiut čiut kelio nuimčiau...

aš šiandien ir šaldžiau savo uodegą, ale nelabai kas gavosi....sušalau per greit blush2.gif ax.gif

user posted image
Atsakyti
oi as pavydziu toms kas dar turi tiek sviego bigsmile.gif pas mus viskas istirpo ir neteko kadru padaryt unsure.gif

keliu pora kritikai,gal ne visai i tema ax.gif bet...

user posted image

user posted image

deiido spalvos mielos ,bet fokuso truksta 4u.gif

na su tiuksmais ir as kovoju jau geriau tamsesne nei su triuksmais ,nors kai kur tie triuksmai net labai tinka, as naudoju stova jeigu noriu geru detaliu ,o seip megstu pazaisti rolleyes.gif buvau jau kazkada idejus sias ,bet galiu parodit dar karta

cia su stovu
user posted image

o cia is rankos
user posted image

ir tai matosi ,bet man abi mielos 4u.gif

Atsakyti
O aš kai lauk išsiruošiau pagaliau, befotografuojant fotikas nustipooo... Bet porą nuotraukų padariau, labai gražiai saulytė sušvietė. Reiks traukt iš fotiko nuotraukas, vos tik pasikraus.
Atsakyti
QUOTE(Skoria @ 2010 01 15, 13:10)
O gal turi koki pavyzdeli kaip tau gaunasi  bigsmile.gif  4u.gif nes pas mane net su 50-uku - 1.8 nelabai koks vaizdas  doh.gif Aisku paskui nuimineji tuos triuksmus su programele, bet tada labai uzmuilinta nuotrauka gaunasi  lotuliukas.gif

aš nenuiminėjau triukšmų, nes tuomet dar neturėjau programėlės...
čia su dideliu iso ir tamsoku objektyvu gana šviesioje (kiek tai įmanoma lotuliukas.gif ) bažnyčioje
user posted image

čia su 50mm, 1,4- mažesnis iso, bet žiauriai tamsi bažnyčia...
user posted image

Čia šiaip pabandymai, jei dirbčiau rimtai, tai imčiau šviesų objektyvą plius blicą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2010 01 15, 14:27)
aš nenuiminėjau triukšmų, nes tuomet dar neturėjau programėlės...
čia su dideliu iso ir tamsoku objektyvu gana šviesioje (kiek tai įmanoma  lotuliukas.gif ) bažnyčioje
user posted image

čia su 50mm, 1,4- mažesnis iso, bet žiauriai tamsi bažnyčia...
user posted image

Čia šiaip pabandymai, jei dirbčiau rimtai, tai imčiau šviesų objektyvą plius blicą  ax.gif

Na klausyk, sakyciau labai gerai bigsmile.gif pas mane kazkodel nelabai koks vaizdas... bandysiu kuria diena i baznycia vaziuoti, paeksperimentuoti doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2010 01 15, 13:05)

Dar kartą perskaityk užduotį ir įsigilink apie ką ten kalba  4u.gif

perskaičiau, įsigilinau, atrodo supratau, ar gausis - matysim biggrin.gif
Atsakyti
Na bandau kelti 2 ND doh.gif

f 5
user posted image

f 10
user posted image

f 16
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kerolli @ 2010 01 15, 14:26)

keliu pora kritikai,gal ne visai i tema  ax.gif bet...

kaip tu tiuos soinduliukus pagavai? g.gif man jie labai grazu.

Vakar ir as juos gaudziau... ir kaip idomiai, kai ziurejau per objektyva juos maciau. bet nufotografavus ju nelikdavo? Kodel? unsure.gif O pas tave jie laaabia graziai thumbup.gif

antra irgi faina, tik as fotkinciau kiek is auksciau, kitokiu kampu.. dabar lyg griuna kadras i kaire truputi. ir arbatos didelis puodas biggrin.gif as irgi tokiais geriu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Skoria @ 2010 01 15, 14:53)
Na bandau kelti 2 ND  doh.gif

Liuks, is manes turi TAIP wink.gif lotuliukas.gif (cia kaip lietuvos talentuose nuskambejo smile.gif )

kalbejot apie triuksmus fotografuojant tamsiai. Tai kai buvau meete, meginau su blykste zaisti, man labai patiko vienas kadras su Kaktuke. Ir su blykste galima labai graziai suzaist apsvietima. Tik reikia praktikos. O ir issikrauti ji megsta gan greitai.. Jei leis kaktuke ikelsiu cia parodymui jos portretuka daryta su blykste.
Atsakyti