Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Akasha @ 2010 01 23, 19:08)
nu geras fotikas..... pas mane 450d, tai jie beveik nesiskiria.... o objektyvas labai geras... taigi manau, kad nevisai teisingai reguliuoji costum rezima...
pasidarai foto su baltu lapu ir AWB... tada pagal ja nusistatai costum WB ir pasidarai testine foto... jei spalvos netinka, tada reguliuoji WB shift/BKT...Tau reikia reguliuoti shift nustatymus... kadangi per daug geltonos spalvos tai nusistatai ant B3 ir tarkim M1, jei dar kazkokios spalvos per daug dar bandai kitokius nustatymus.... Man taip pat tavo paskutinese foto siek tiek sviesos truksta, tai pabandyk siek tiek islaikyma ilginti...

blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif Kaip cia jus sudetingai darot... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2010 01 23, 19:09)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif Kaip cia jus sudetingai darot... doh.gif

Kodel sudetingai? lotuliukas.gif Na manau, kad taip kaip reikia... Ir tada puikiai gali susireguliuoti WB... tam tos funkcijos ir skirtos manau smile.gif ar as klystu?
Atsakyti
As darau taip:
Nufotografuoji su ABW (butinai toj pacioj sviesoj, aplinkoj) balta lapa. Per menu susirandi custom BW, tada pasirenki foto su tuo lapu. Lapas turi uzimti visa kadra (neturi matytis niekas kitas, tik baltas lapas). Tada pasirenki costom ir fotografuoji, toje pacioje aplinkoje savo balta lapa ar kazka kita. Viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 01 23, 19:08)
nu geras fotikas..... pas mane 450d, tai jie beveik nesiskiria.... o objektyvas labai geras... taigi manau, kad nevisai teisingai reguliuoji costum rezima...
pasidarai foto su baltu lapu ir AWB... tada pagal ja nusistatai costum WB ir pasidarai testine foto... jei spalvos netinka, tada reguliuoji WB shift/BKT...Tau reikia reguliuoti shift nustatymus... kadangi per daug geltonos spalvos tai nusistatai ant B3 ir tarkim M1, jei dar kazkokios spalvos per daug dar bandai kitokius nustatymus.... Ar tu taip ir darai? Nes man atroso, kad tu tik costum nusistatai, pagal foto o shifto nekeiti....
Man taip pat tavo paskutinese foto siek tiek sviesos truksta, tai pabandyk siek tiek islaikyma ilginti...
Gali testui pasidaryti ant Av rezimo foto, kad paziureti koki islaikyma fotikas parenka automatu prie tokio apsvietimo ir su tavo pasirinktu F... Tada ant M nusistatysi toki pat islaikyma ir F.... Bus siek tiek lengviau... Jei bus perexponuota foto, kai ant av tai siek tiek trumpesni islaikyma... zodziu bandyk ir tau pavyk  mirksiukas.gif

Aciu tau labai 4u.gif su fotkinimu tai zinau kaip daryti, kad sviesiau ar tamsiau mirksiukas.gif bet vat su WB tai nezinojau kad dar galima kokius tai nustatymus koreguoti. Per daug vargo ji naudoti blush2.gif As dazniausiai kai matau kad auto grybauja - fotkinu raw ir pasizymejus visas nuotraukas nustatau jau PS custom WB. Na pabandysiu dar pagal tavo paaiskinima rankiniu budu pakoreguoti 4u.gif
Balto baltame fone sita gerai?
user posted image
Papildyta:
QUOTE(ich @ 2010 01 23, 19:19)
As darau taip:
Nufotografuoji su ABW (butinai toj pacioj sviesoj, aplinkoj) balta lapa. Per menu susirandi custom BW, tada pasirenki foto su tuo lapu. Lapas turi uzimti visa kadra (neturi matytis niekas kitas, tik baltas lapas). Tada pasirenki costom ir fotografuoji, toje pacioje aplinkoje savo balta lapa ar kazka kita. Viskas smile.gif

taip ir darau, bet rezultas visada toks gelsvas doh.gif reiks daugiau isikisti doh.gif
Atsakyti
Del baltos balanso, tai fotkinat raw ir nesukat galvos, paskiau pasikoreguojat kaip norit biggrin.gif tas aisku galioja kai visa teorija visvien zinai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2010 01 23, 19:19)
As darau taip:

Na matai AWB vistiek kartais nugrybauja smile.gif Tai nera 100% garantija... Gadriukes situacijoj tai labai akivaizdziai matosi.... smile.gif

QUOTE(Gadriuke @ 2010 01 23, 19:23)
Balto baltame fone sita gerai?

Melsvoka ji.... O gal ir ne... jau man akyse irgi painiojasi, o dar prie loptopo sedziu... Tai man jame ekranas lievas... Paitikrinti galima su PS... Atsidarai Curves ir su SHIFT ir pele pasizymi balta vieta... tada po histograma ar kitais nustatymai atsiranta RGB spalvu numeriukai... Balta spalva yra R:225 G:225 B:225.... jei kazkuris rodiklis ne toks tada Culves reguliuji po viena, red, green, ir blue atskirai..... Bet cia jau photoshopinis budas sureguliuoti spalvas....
Papildyta:
QUOTE(Melodi @ 2010 01 23, 19:30)
Del baltos balanso, tai fotkinat raw ir nesukat galvos, paskiau pasikoreguojat kaip norit biggrin.gif  tas aisku galioja kai visa teorija visvien zinai 4u.gif

Na bet namu darbus tai be PS reikia ismokti padaryti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 23 sausio 2010 - 18:55
QUOTE(Akasha @ 2010 01 23, 19:48)
Na matai AWB vistiek kartais nugrybauja smile.gif Tai nera 100% garantija... Gadriukes situacijoj tai labai akivaizdziai matosi....  smile.gif
Melsvoka ji.... O gal ir ne... jau man akyse irgi painiojasi, o dar prie loptopo sedziu... Tai man jame ekranas lievas... Paitikrinti galima su PS... Atsidarai Curves ir su SHIFT ir pele pasizymi balta vieta... tada po histograma ar kitais nustatymai atsiranta RGB spalvu numeriukai... Balta spalva yra R:225 G:225 B:225.... jei kazkuris rodiklis ne toks tada Culves reguliuji po viena, red, green, ir blue atskirai..... Bet cia jau photoshopinis budas sureguliuoti spalvas....
Papildyta:

Na bet namu darbus tai be PS reikia ismokti padaryti smile.gif

bet gi jei sniego kiekvienas taskas butu baltas tokiu atveju turetumem balta lapo popieriu biggrin.gif Cia gi kruva atspalviu ir atspindziu nuo dangaus, seseliai nuo aplinkos ir t.t. balti 100 % gali buti tik susiformave blikai cia kaip as suprantu g.gif
Papildyta:
2 dublis biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 01 23, 16:39)
O fokuso naudojimas, bent jau man labai priklauso nuo situacijos... kai fotkinu nejudancius objektus, daigtus, rai rankinis eina i darba... o kai vaikas ar dar koks greitas padarelis tai auto fokusa... Kolkas rankom dar greit neismokau ir regejimas pas mane gana silpnas...

o pas mane auto kazkaip labai letai fokusuoja, turbut nuo objektyvo priklauso
Atsakyti
Labas vakarelis 4u.gif
Jusu teismui 3 ND ax.gif
F5,3
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gadriuke @ 2010 01 23, 20:08)
bet gi jei sniego kiekvienas taskas butu baltas tokiu atveju turetumem balta lapo popieriu  biggrin.gif  Cia gi kruva atspalviu ir atspindziu nuo dangaus, seseliai nuo aplinkos ir t.t. balti 100 % gali buti tik susiformave blikai cia kaip as suprantu g.gif
Papildyta:
2 dublis biggrin.gif

Taip labai teisingai sakai, kad sniegas negali buti baltas.... smile.gif Apskritai siaip baltos ir juodos spalvos isvis nera smile.gif
Ir as tik dabar supratau, kad tu cia apie ND balta kalbi... blush2.gif Tokiu atveju man rodos tai turetu buti labiau baltas daigtas, baltame fone namie fotkintas... Cia gal labiau del sviesos-seseliu zaismo skirtas... Sniegas man asmeniskai siam namu darbui nelabai g.gif Nes kaip ir pati sakei jis ne baltas.... bet cia gal reiketu ir kitu nuomones paklausyti... as gi tokia pati naujoke kaip ir tu blush2.gif Beje sitas ND neprivalomas...

QUOTE(Forgete @ 2010 01 23, 20:27)
o pas mane auto kazkaip labai letai fokusuoja, turbut nuo objektyvo priklauso

Zinoma, kad ir del objektyvo gali buti... kuo tamsesnis objektyvas tuo leciau fokusiuoja... koks pas tave kiek F? Greiciausi buna fixai....
Papildyta:
QUOTE(liseklis @ 2010 01 23, 21:04)
Labas vakarelis 4u.gif
Jusu teismui 3 ND ax.gif
F5,3

Kaip cia dabar pas tave toks F ir taip graziai fona plauna? Nors skirtumas tarp foto labai mazai matosi... arba fono margesnio reikia, arba didesni f bandyciau.... bet ir vel gi tai tik mano nuomone... Jauciu kad jau per daug cia reiskiuos.... blush2.gif Pati tai as situ namu darbu nepadariau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 23 sausio 2010 - 20:14
QUOTE(Akasha @ 2010 01 23, 20:14)
Taip labai teisingai sakai, kad sniegas negali buti baltas.... smile.gif Apskritai siaip baltos ir juodos spalvos isvis nera smile.gif
Ir as tik dabar supratau, kad tu cia apie ND balta kalbi... blush2.gif  Tokiu atveju man rodos tai turetu buti labiau baltas daigtas, baltame fone namie fotkintas... Cia gal labiau del sviesos-seseliu zaismo skirtas... Sniegas man asmeniskai siam namu darbui nelabai  g.gif Nes kaip ir pati sakei jis ne baltas.... bet cia gal reiketu ir kitu nuomones paklausyti... as gi tokia pati naujoke kaip ir tu  blush2.gif Beje sitas ND neprivalomas...
Zinoma, kad ir del objektyvo gali buti... kuo tamsesnis objektyvas tuo leciau fokusiuoja... koks pas tave kiek F? Greiciausi buna fixai....
Papildyta:

Kaip cia dabar pas tave toks F ir taip graziai fona plauna? Nors skirtumas tarp foto labai mazai matosi... arba fono margesnio reikia, arba didesni f bandyciau.... bet ir vel gi tai tik mano nuomone... Jauciu kad jau per daug cia reiskiuos....  blush2.gif  Pati tai as situ namu darbu nepadariau...

pas mane 2.8 tamron 17-50
Atsakyti
Kas su canon vargstat del WB, tai esu skaiciusi, kad canonas truputi turi kai kur netikslumu sioje srityje. Norint tiksliai nustatyti WB, yra pirkti specialios korteles, bet ju spalva ne grynai balta, o pilksvoka, matyt, taip canonai supranta balta spalva biggrin.gif pabandykit skirtingus baltus variantus parodyt fotikui ir paziurekit kokie rezultatai gaunami smile.gif
Atsakyti