Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Forgete @ 2010 01 22, 20:26)
merginos patarkint, noriu nufotografuot vaika nesusiliejusi. jis guli, visaip makaluojas, bandau fokusuot, bet vos sufokusiuoju aki jis vel susimakaluoja, visas fokusas pabega. zinau kad reikia mazint islaikyma, mazinu ir didinu iso. na bet vistiek man gaunasi susiliejes. CIa bandau su f 2.8, gal reik f padidint? i ka fokusuot tokiu atveju. ech, kuo giliau i miska tuo daugiau medziu  doh.gif

As aplamai siulau manuala fotiko paskaityt kad zinotum ka jis gali
o tik paskui fotkint mirksiukas.gif

QUOTE(Bjaurastis @ 2010 01 22, 22:10)
man atrodo reik geresnio aparato ...tokio uz 14 000  biggrin.gif  tada bus lux ...kur xebra sporto reportazus fotkina

jo jo blogam sokejui ir kiausai trugdo lotuliukas.gif nupirksi aparata tai pats viska darys nebereikes ir fotografo lotuliukas.gif thumbup.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 01 23, 09:14)
Na su rankom tai sunku, nes pas mane is prigimties labai rankos dreba ir nieko negaliu su tuo padaryt. Todel ir objektyva pirkau vibration compensation smile.gif Na nieko, kaip nors.

nusipirk objaktyva su stabilizatorium mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Padangė @ 2010 01 23, 14:22)
jo jo blogam sokejui ir kiausai trugdo  lotuliukas.gif  nupirksi aparata  tai pats viska darys  nebereikes ir fotografo lotuliukas.gif  thumbup.gif

lotuliukas.gif o is vis geris jei kas kitas ateitu ir taip graaziai nufotkintu biggrin.gif

nu ne...noriu pati ..tik reik viska issistudijuoti ...bet tiek skaitau, kad net ND negaliu pradet daryt toliau ..nes noriu zinoti kas kur o ne bet kaip pleshkint ax.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif noriu i mokykla o jus dar ja ir paslepet verysad.gif
Jei amziams neistrigsiu su namu darbais paskutiniais doh.gif
V ND:
Autouser posted image
Saulyte
user posted image
Custom
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gadriuke @ 2010 01 23, 12:16)
V ND:

Manau gerai mirksiukas.gif .
Atsakyti
Ir aš rodau WB, dar kartelį biggrin.gif

Natūrali šviesa:

auto
user posted image

saulytė
user posted image

custom
user posted image

ir dirbtiniam apšvietime

auto
user posted image

lemputė
user posted image

custom
user posted image
Papildyta:
Kažkoks naujokių su namų darbais antplūdis temoj hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(<Pienė> @ 2010 01 23, 11:54)
Laba diena smile.gif
Pagaliau pradejau rinktis nauja fotika. Imsiu veidrodinuka, tik dabar galva plysta del pasirinkimo. Renkuosi is 3 modeliu. Tai butu Canon 1000D, Nikon D3000 ir Olympus E-420 su 14-42mm ir 40-150mm objektyvais. Padekit issirinkt, gal turit kokiu patarimu ar pastebejimu... Tikrai jau galva plysta,nebeysivaizduoju. Kuo daugiau skaitau, tuo sunkiau issirinkt.. Buciau labai dekinga jei padetumet smile.gif

nerekomenduoju sito olympuso, turejau, bet labai greit iskeiciau i canon, nes kitinis objektyvas, tamsus, o sviesus olympuso objektyvai brangus, body mazas, bet nepatogus rankoj, gan letas fotikas.
Atsakyti
QUOTE(Padangė @ 2010 01 23, 13:22)
nusipirk objaktyva su stabilizatorium  mirksiukas.gif

Taigi ir rase, kad objektyvas su vibration reduction, tai tas pats stabilizavimas...
O siaip stabilizavimas ne visada padeda.... su stabilizavimu jei rankos nedreba arba jei fotikas stabiliai stovi netgi sugadinti kadra galimas, nes stabilizavimas tada iesko ka vibracijos, o jos ner...

QUOTE(Gadriuke @ 2010 01 23, 14:16)
Sveikutes 4u.gif  noriu i mokykla o jus dar ja ir paslepet verysad.gif
V ND:

Man costum nepatinka... ne balta spalva atrodo ir cia dar speju prie naturalaus apsvietimo?..... Tuti tikra balta buti, o cia kazkokia gelsva...

QUOTE(Marile @ 2010 01 23, 16:52)
Ir aš rodau WB, dar kartelį  biggrin.gif

Natūrali šviesa:

Si karta man viskas tinka... Saunuole 4u.gif
O naujokiu tai tikrai geras antpludis.... smile.gif taigi smagu, kai musu daug....
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 01 23, 17:19)
Taigi ir rase, kad objektyvas su vibration reduction, tai tas pats stabilizavimas...
O siaip stabilizavimas ne visada padeda.... su stabilizavimu jei rankos nedreba arba jei fotikas stabiliai stovi netgi sugadinti kadra galimas, nes stabilizavimas tada iesko ka vibracijos, o jos ner...
Man costum nepatinka... ne balta spalva atrodo ir cia dar speju prie naturalaus apsvietimo?..... Tuti tikra balta buti, o cia kazkokia gelsva...
Si karta man viskas tinka... Saunuole  4u.gif
O naujokiu tai tikrai geras antpludis.... smile.gif taigi smagu, kai musu daug....

reiskias mano fotikas levas, viska darau pagal isntrukcijas jau n kartu bet geltonina nors tu ka jis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutė mažutė @ 2010 01 23, 11:33)
Na dedu 3 ND, bet arba aš kažko nesuprantu arba netaip ką dariau, nors pritraukti vaizdą zoom'inant lyg ir nereikia daug proto  g.gif Bet kažkaip fone skirtumo nelabai matau išskyrus tai kad daikto daugiau, o fono mažiau  rolleyes.gif 

Negerai... mazink F ir didink atstuma tarp fono ir daikto... Fonas kuo labiau zumini tuo labiau susilieti turi...

QUOTE(Forgete @ 2010 01 23, 11:49)
Ritute, o koks pas tave f ?

Merginos o jus naudojat autofokusavima ar rankomis dazniau fokusuojat?

O fokuso naudojimas, bent jau man labai priklauso nuo situacijos... kai fotkinu nejudancius objektus, daigtus, rai rankinis eina i darba... o kai vaikas ar dar koks greitas padarelis tai auto fokusa... Kolkas rankom dar greit neismokau ir regejimas pas mane gana silpnas...

QUOTE(<Pienė> @ 2010 01 23, 12:54)
Laba diena smile.gif
Pagaliau pradejau rinktis nauja fotika. Imsiu veidrodinuka, tik dabar galva plysta del pasirinkimo. Renkuosi is 3 modeliu. Tai butu Canon 1000D, Nikon D3000 ir Olympus E-420 su 14-42mm ir 40-150mm objektyvais. Padekit issirinkt, gal turit kokiu patarimu ar pastebejimu... Tikrai jau galva plysta,nebeysivaizduoju. Kuo daugiau skaitau, tuo sunkiau issirinkt.. Buciau labai dekinga jei padetumet smile.gif

O cia jau tik tavo pasirinkimas bus ir patarti kanors yra tikrai sunku... pati zinau, kad rinkausi ir svaigau apie veidroduka daugiau kaip puse metu ir visvien gavau ne ta kurio norejau, nes finansai neleido... doh.gif
Renkiesi tarp skirtingu firmu, tad is karto gerai apgalvok ar veliau noresi keisti i geresni.. ar tau tai bus tik hobis, o gal kazka rimciau planuosi su fotografija uzsiimti... nes kai pasirinksi kuria nors firma, po to keisti i kita gausis labai brangu, nes reikes keisti ne tik fotika, bet ir objektyvus.. As asmeniskai net nesvarsciau apie tokias galimybes, kap olimpus, sony ar pentax... Rinkausi tarp canon ir nikon.... nikonas labiau imponavo, bet teko nusileisti del kainos... O vilbroj tuo tarpu kaip tik akcija buvo ir 50mm objektyva dave uz viena centa... thumbup.gif Tai visa tai ir nuleme mano pasirinkima... O tau patarciau nueiti i parduotuve ir visus tris modelius pasiciupineti... paziureti kaip rankoj jauciasi.... Pastudijuok kurios firmos objektyvai pigesni, kokiu dar priedu noresi.... Na zodziu dar karta sakau, tai tik tavo apsisprendimas.... 4u.gif Ir sekmes renkantis mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Gadriuke @ 2010 01 23, 17:35)
reiskias mano fotikas levas, viska darau pagal isntrukcijas jau n kartu bet geltonina nors tu ka jis doh.gif

Nu netikiu, kad fotikas lievas schmoll.gif Nes su saulute net per daug melynai... kazka netaip darai... koks fotikas?
Atsakyti
canon 400d su 24-105 L doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gadriuke @ 2010 01 23, 18:37)

Gal iki galo neuzfiksuoji, kad rinktusi ta balta lapa g.gif papasakok kaip darai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gadriuke @ 2010 01 23, 18:37)

nu geras fotikas..... pas mane 450d, tai jie beveik nesiskiria.... o objektyvas labai geras... taigi manau, kad nevisai teisingai reguliuoji costum rezima...
pasidarai foto su baltu lapu ir AWB... tada pagal ja nusistatai costum WB ir pasidarai testine foto... jei spalvos netinka, tada reguliuoji WB shift/BKT...Tau reikia reguliuoti shift nustatymus... kadangi per daug geltonos spalvos tai nusistatai ant B3 ir tarkim M1, jei dar kazkokios spalvos per daug dar bandai kitokius nustatymus.... Ar tu taip ir darai? Nes man atroso, kad tu tik costum nusistatai, pagal foto o shifto nekeiti....
Man taip pat tavo paskutinese foto siek tiek sviesos truksta, tai pabandyk siek tiek islaikyma ilginti...
Gali testui pasidaryti ant Av rezimo foto, kad paziureti koki islaikyma fotikas parenka automatu prie tokio apsvietimo ir su tavo pasirinktu F... Tada ant M nusistatysi toki pat islaikyma ir F.... Bus siek tiek lengviau... Jei bus perexponuota foto, kai ant av tai siek tiek trumpesni islaikyma... zodziu bandyk ir tau pavyk mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 23 sausio 2010 - 18:12