QUOTE(Ritutė mažutė @ 2010 01 23, 11:33)
Na dedu 3 ND, bet arba aš kažko nesuprantu arba netaip ką dariau, nors pritraukti vaizdą zoom'inant lyg ir nereikia daug proto
Bet kažkaip fone skirtumo nelabai matau išskyrus tai kad daikto daugiau, o fono mažiau
Negerai... mazink F ir didink atstuma tarp fono ir daikto... Fonas kuo labiau zumini tuo labiau susilieti turi...
QUOTE(Forgete @ 2010 01 23, 11:49)
Ritute, o koks pas tave f ?
Merginos o jus naudojat autofokusavima ar rankomis dazniau fokusuojat?
O fokuso naudojimas, bent jau man labai priklauso nuo situacijos... kai fotkinu nejudancius objektus, daigtus, rai rankinis eina i darba... o kai vaikas ar dar koks greitas padarelis tai auto fokusa... Kolkas rankom dar greit neismokau ir regejimas pas mane gana silpnas...
QUOTE(<Pienė> @ 2010 01 23, 12:54)
Laba diena
Pagaliau pradejau rinktis nauja fotika. Imsiu veidrodinuka, tik dabar galva plysta del pasirinkimo. Renkuosi is 3 modeliu. Tai butu Canon 1000D, Nikon D3000 ir Olympus E-420 su 14-42mm ir 40-150mm objektyvais. Padekit issirinkt, gal turit kokiu patarimu ar pastebejimu... Tikrai jau galva plysta,nebeysivaizduoju. Kuo daugiau skaitau, tuo sunkiau issirinkt.. Buciau labai dekinga jei padetumet
O cia jau tik tavo pasirinkimas bus ir patarti kanors yra tikrai sunku... pati zinau, kad rinkausi ir svaigau apie veidroduka daugiau kaip puse metu ir visvien gavau ne ta kurio norejau, nes finansai neleido...
Renkiesi tarp skirtingu firmu, tad is karto gerai apgalvok ar veliau noresi keisti i geresni.. ar tau tai bus tik hobis, o gal kazka rimciau planuosi su fotografija uzsiimti... nes kai pasirinksi kuria nors firma, po to keisti i kita gausis labai brangu, nes reikes keisti ne tik fotika, bet ir objektyvus.. As asmeniskai net nesvarsciau apie tokias galimybes, kap olimpus, sony ar pentax... Rinkausi tarp canon ir nikon.... nikonas labiau imponavo, bet teko nusileisti del kainos... O vilbroj tuo tarpu kaip tik akcija buvo ir 50mm objektyva dave uz viena centa...
Tai visa tai ir nuleme mano pasirinkima... O tau patarciau nueiti i parduotuve ir visus tris modelius pasiciupineti... paziureti kaip rankoj jauciasi.... Pastudijuok kurios firmos objektyvai pigesni, kokiu dar priedu noresi.... Na zodziu dar karta sakau, tai tik tavo apsisprendimas....
Ir sekmes renkantis
Papildyta:
QUOTE(Gadriuke @ 2010 01 23, 17:35)
reiskias mano fotikas levas, viska darau pagal isntrukcijas jau n kartu bet geltonina nors tu ka jis
Nu netikiu, kad fotikas lievas
Nes su saulute net per daug melynai... kazka netaip darai... koks fotikas?