Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(DI @ 2010 01 21, 18:34)
Bjaurastis, pirmiausia turi ismokti nenukapoti galuniu o ypac taip drastiskai. Geriau fotografuok is toliau, po to galesi apkirpti. Juk tam PS ir sugalvotas smile.gif

o del grudo nesijaudink wink.gif man jis iegi nepatinka, mano fotikas irgi labai triuksmauja, del to or laikau visad ISO 100, ir tik retai kada pakeliu iki max 300, bet cia priklauso nuo fotoaparato.

aciu visoms uz pastabas ir patarimus 4u.gif

del tu nukapojimu...kodel kartais gerai nukapoti ..kartais ne ????esu maciusi daug nuotrauku nukapotom galunem galvom ir .t.t. kaip atskirt kada lux, o kada shudz???
cia sitoje foto jusu patarimu paklausius pamaciau tikrai kad gal kiek pasvires atrodo (bet jis tada ir nesedejo lotuliukas.gif ) ir sona nureziau baisiai ...
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 01 21, 16:02)
2 ND

Gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites, vakar pradejau skaityti nuo pacios pirmos temos blush2.gif tik puse jos dar perskaiciau doh.gif Sedejau spaudziojau as ta savo muiline(ner ko lygintis su jusu aparatais blush2.gif )My Webpage vis bandziau fotografuoti daiktus micro rezimu...nieko man neiseina blush2.gif verysad.gif Tiksliau bandziau padaryti, kad geles lapas butu ryskus prieki o gale fonas isplaukes... Paaiskinimu knyguteje nuo fotoaparato nera parasyta kaip ta daryti schmoll.gif Bandziau nustatinet skaicius prie f3,5 f6.2 f6.3 ir t.t. dar prie to pacio ant ekrano atsiranda salia lenteles kur kazkokie + -2..ir nuo+1 iki -1...ir iso iki 1600...padekit..ka ten spaust kad vaizdas butu issiliejas ax.gif ir kuria is situ jungti raidziu(cia ant opciju rutuliuko) A P S M kaip suprantu tai tas M man ir reikalingas nustratinet?(rankiniu budu?) o ka kiti? Nepykit, kad isisverziau, jus jau turbut daugybe kartu apie tai kalbejot, bet kol viska perskaitysiu tai apie kelis menesius uzims blush2.gif Padekit jai nesunku ax.gif Bandziau ir pati viska jungineti, keisti skaiciukus...parsinesiau krumo lapa, padejau ant lovos ir bandziau galybe kartu...vistiek man neisryskeja tas lapas labiau negu lovatiese...arba viskas atsisviecia arba labai nutamsinta arba kaip paprasta nuotrauka iseina doh.gif
Atsakyti
Aciu mergaites kad priemet i savo gretas 4u.gif

Kadangi pirma darbeli uzskaitet, tai bandau kelti antra ND ax.gif

F5,6
user posted image

F16
user posted image

F32
user posted image

Atsakyti
QUOTE(liseklis @ 2010 01 21, 16:25)

Man kazkaip tarp 2 ir 3 nelabai skirtumas matosi. Fonas margas, turetu gerai matytis isplaukimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimi08 @ 2010 01 21, 18:20)
Sveikos mergaites, vakar pradejau skaityti nuo pacios pirmos temos blush2.gif tik puse jos dar perskaiciau doh.gif Sedejau spaudziojau as ta savo muiline(ner ko lygintis su jusu aparatais blush2.gif )

Pradziai rekomenduoju idemiai persiskaityti fotoaparato instrukcija... Kad suvokti, kas ir kaip veikia, po to pirmame puslapyje nemazai nfos pateikta apie diafragma... ir tada jau bandyk ir klausk jei kas nesigaus...

liseklis, Bandyk nuo maziausios diafragmos... Toliau marga fona pasistatyk ir mazindama diafragma didink iso...
Atsakyti
QUOTE(liseklis @ 2010 01 21, 16:25)

Negerai schmoll.gif , bandyk atskirti objekta nuo fono, t.y. didink atstuma tarp ju, kad keiciant diafragma, matytusi kaip fonas isplaukia mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Mimi08 @ 2010 01 21, 17:20)
Sveikos mergaites, vakar pradejau skaityti nuo pacios pirmos temos blush2.gif tik puse jos dar perskaiciau doh.gif Sedejau spaudziojau as ta savo muiline(ner ko lygintis su jusu aparatais blush2.gif

Siūlau pradžiai pradėti daryti namų darbus. Patikėk, tikrai labai daug kas paaiškės. Dėl macro režimo, gal pas tave ant ratuko yra gėlytė? Ten ir būtų automatinis macro. M yra visiškai rankinis režimas. Tam, kad juo fotografuoti reikia tikrai nemažai žinių ir patirties.
Geriausias vairiantas pradėti - mokytis čia su mumis wink.gif

QUOTE(liseklis @ 2010 01 21, 17:25)

Ar didini ISO keisdama diafragmą? Kažko nutamsėja vaizdelis, o to neturėtų būti. Ir meškutį toliau nuo sienos patupdyk. wink.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Žiūriu, daug naujokių per paskutines dienas, aš irgi prie jų ax.gif
Skaitau pas jus maždaug nuo vasaros. Galvojau, kad prisijungsiu, kai turėsiu naują aparačiuką, bet atsirado svarbesnių išlaidų, tai jau niekam mano tokie norai neįdomūs biggrin.gif
Dedu pirmus N.D.
user posted image

Ir jau nežinau, kaip daryt 2.Galbūt aš nemoku, o gal fotikas tik tiek "tempia", bet niekaip neišeina užkelt F doh.gif Max iki 11 g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Rūta_ @ 2010 01 21, 19:22)
Sveikos  4u.gif Žiūriu, daug naujokių per paskutines dienas, aš irgi prie jų  ax.gif
Skaitau pas jus maždaug nuo vasaros. Galvojau, kad prisijungsiu, kai turėsiu naują aparačiuką, bet atsirado svarbesnių išlaidų, tai jau niekam mano tokie norai neįdomūs  biggrin.gif
Dedu pirmus N.D.

Ir jau nežinau, kaip daryt 2.Galbūt aš nemoku, o gal fotikas tik tiek "tempia", bet niekaip neišeina užkelt F  doh.gif  Max iki 11  g.gif

Sveika prisijungusi smile.gif Saunu, kad itek pagausejo musu gretos... As pirma ND uzskaitau...

Jai su muilinuku, tai tikriausiai daugiau ir neuzkelsi, nes jie daugiau neleidzia...
Vistiek bandyk daryti su maziausia vidutine ir didziausia diagragma...
Atsakyti
Na ka matyt meskiukas per arty bandysiu toliau ji pasodint. Taip ir nujauciau kad su tais dviem kazkas ne taip doh.gif
ISO mano max daugiau nebegaliu schmoll.gif Na bandysiu, bandysiu ir dar karta bandysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 01 21, 19:31)
Sveika prisijungusi smile.gif Saunu, kad itek pagausejo musu gretos... As pirma ND uzskaitau...

Jai su muilinuku, tai tikriausiai daugiau ir neuzkelsi, nes jie daugiau neleidzia...
Vistiek bandyk daryti su maziausia vidutine ir didziausia diagragma...

Fujifilm S9600.Truputį daugiau galimybių, nei mažose muilinėse, bet vis tiek ne veidrodis ax.gif Šiaip patenkinta aš juo, kaina atitinka kokybę, objektyvui pliusas - 28-300mm, bet visada norisi geriau biggrin.gif
Atsakyti