Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Marile @ 2010 01 20, 18:29)
Nustatau M režimą (pas mane Canon 1000D), WB ant custom, nufotografuoju baltą lapą, ir bandau fotografuoti, sukinėju iso ir išlaikymą. Foto šviesėja / tamsėja, bet lieka rusvos. Gal prieš nufotkinant baltą lapą reik nusireguliuoti visus nustatymus? Ir kokie tai galėtų būti nustatymai? Aš tą lapą nufotografuoju toje pačioje aplinkoje, gal jį reikia fotografuoti normaliom sąlygom, t.y. dieną kai šviesu?
Akasha, nerealūs lašiukai  bigsmile.gif

balta lapa fotografuoti reikia kaskart perejus i kita kambari arba kintant apsvietimui 4u.gif jokiu spec salygu nereikia .. beja baltas lapas nufotografavus gali gautis nebutinai gautis .....
Atsakyti
QUOTE(Marile @ 2010 01 20, 17:29)
Nustatau M režimą (pas mane Canon 1000D), WB ant custom, nufotografuoju baltą lapą, ir bandau fotografuoti, sukinėju iso ir išlaikymą. Foto šviesėja / tamsėja, bet lieka rusvos. Gal prieš nufotkinant baltą lapą reik nusireguliuoti visus nustatymus? Ir kokie tai galėtų būti nustatymai? Aš tą lapą nufotografuoju toje pačioje aplinkoje, gal jį reikia fotografuoti normaliom sąlygom, t.y. dieną kai šviesu?
Akasha, nerealūs lašiukai  bigsmile.gif

Kai nufotografuoji balta lapa, tada eini i fotiko meniu ir pasirenki ta balta lapa kaip WB. Ir tik tada foroaparate nusistatai funkcija custom WB ir forografuoji norima objekta. Is tavo aprasymo supratau, kad kazko nedadarai, o jei taip tai reiskias neskaitei fotoaparato instrukcijos (ka yra butina padaryti), kurioje labai aiskiai su pavyzdziais parodyta kaip nusistatyti WB. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurx: 20 sausio 2010 - 18:43
Akasha, lašiukai superiniai bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurx @ 2010 01 20, 18:42)
Kai nufotografuoji balta lapa, tada eini i fotiko meniu ir pasirenki ta balta lapa kaip WB. Ir tik tada foroaparate nusistatai funkcija custom WB ir forografuoji norima objekta. Is tavo aprasymo supratau, kad kazko nedadarai, o jei taip tai reiskias neskaitei fotoaparato instrukcijos (ka yra butina padaryti), kurioje labai  aiskiai su pavyzdziais parodyta kaip nusistatyti WB.  4u.gif

kaip suprantu, nedadarau 4u.gif tik dabar supratau kad ne tą vietą instrukcijoj skaičiau, aš M režimą kad skaitau skaitau doh.gif oj durna galvelė doh.gif ačiū, eisiu WB pasiskaitysiu 4u.gif (kai nusipirkau fotiką, perskaičiau anglišką instrukciją, tai ne iki galo gal ir įsigilinau, o dabar parsisiunčiau lietuvišką, bet kažkodėl nedašuto būtent tos vietos apie WB pasiskaityt dar kartą lietuviškai doh.gif )
Atsakyti
Va radau viena kokia vasariska, patvarkiau truputi, ir visai nieko atrodo manyciau smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <Pienė>: 20 sausio 2010 - 19:30
Mergaitės, ypač naujokės- nepamirškit, kad cituoti su nuotraukomis SM negalima 4u.gif

Skoria, diafragmos pokytis ND matosi, bet aš nelabai matau fokusą g.gif Su MF gal fotkini? unsure.gif

QUOTE(<Pienė> @ 2010 01 20, 19:20)
Va radau viena kokia vasariska, patvarkiau truputi, ir visai nieko atrodo manyciau smile.gif

Gražus vaizdelis thumbup.gif Tik truputį per žalias, bent jau man blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(<Pienė> @ 2010 01 20, 18:20)

Grazu, bet per daug zaliuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 01 20, 17:47)
Skoria,  man ND gerai...

Na ir as tada rodau lasiuku manijos pasekmes.... smile.gif
user posted image
user posted imageuser posted image
Viskas  jusu teismui... Lauuksiu komentaru... mirksiukas.gif

Nu labai labai super lasai thumbup.gif

QUOTE(<Pienė> @ 2010 01 20, 19:20)
user posted image

Grazi foto ir kompoziciskai tvarkinga,bet spalvos sintetines ir zaliuoja labai smile.gif

QUOTE(Will @ 2010 01 20, 19:37)
Skoria, diafragmos pokytis ND matosi, bet aš nelabai matau fokusą  g.gif  Su MF gal fotkini?  unsure.gif

Vat ir man tokia mintis kilo. Nesuprantu, su fokusu lyg kazkas negerai g.gif
Atsakyti
Skoria ryskumo truksta, pavoge triuksmu nuemejas smile.gif , ir dar man atrodo kad perarti buvai priejus kai fotografavai maziuka. 4u.gif

Akasha jau maciau eFoto, patiko serija, tik gal nuklonuociau kai kuriuos baltus taskelius, bet cia tik mano skoniui, nes dabar kazkokia minimalizmo ir svarumo laikas. blush2.gif

<Pienė> su spalvom kazkas nito. 4u.gif

Dar bjaurasties pirmoji patiko, tik siek tiek dangaus daugiau noretus, ir pavadinimo kitokio. kodel toks keistas formatas? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liamuna: 20 sausio 2010 - 21:25
QUOTE(Will @ 2010 01 20, 20:37)
Mergaitės, ypač naujokės- nepamirškit, kad cituoti su nuotraukomis SM negalima  4u.gif

Skoria, diafragmos pokytis ND matosi, bet aš nelabai matau fokusą  g.gif  Su MF gal fotkini?  unsure.gif
Gražus vaizdelis  thumbup.gif  Tik truputį per žalias, bent jau man  blush2.gif

Ne, ant manual man neleidzia diafragmos keisti, tik tai ant A g.gif Na fokusavau ant geliu, bet ir man tas fokusas keistas - nesuprantu kas cia jam g.gif
Atsakyti
QUOTE(Skoria @ 2010 01 20, 21:23)
Ne, ant manual man neleidzia  diafragmos keisti, tik tai ant A  g.gif Na fokusavau ant geliu, bet ir man tas fokusas keistas - nesuprantu kas cia jam  g.gif

gal pabandyti kazkoki kita daikta paimti? g.gif , ir fona marga.
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2010 01 20, 22:22)
Skoria ryskumo truksta, pavoge triuksmu neemejas  smile.gif , ir dar man atrodo kad perarti buvai priejus kai fotografavai maziuka.  4u.gif

Akasha jau maciau eFoto, patiko serija, tik gal nuklonuociau kai kuriuos baltus taskelius, bet cia tik mano skoniui, nes dabar kazkokia minimalizmo ir svarumo laikas.  blush2.gif

<Pienė> su spalvom kazkas nito. 4u.gif

Dar bjaurasties pirmoji patiko, tik siek tiek dangaus daugiau noretus, ir pavadinimo kitokio. kodel toks keistas formatas?  4u.gif

Na gal g.gif mano akim su atstumu viskas gerai, o ir ryskumo nepasigedau - na gyveni ir mokaisi, gal tiesiog nematau siu trukumu, bet tai nereiskia kad ju nera lotuliukas.gif Aciu uz komentara 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(liamuna @ 2010 01 20, 22:24)
gal pabandyti kazkoki kita daikta paimti? g.gif , ir fona marga.

Jau irgi apie tai galvojau - bet ner pas mane margaus fono namie doh.gif Butum vasara tai i lauka eiciau lotuliukas.gif doh.gif
Papildyta:
O gal fokusas pabega del to kad pries sviesa fotkinau g.gif Ryt pabandysiu i kita puse fotkint g.gif
Atsakyti