Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(<Pienė> @ 2010 01 20, 14:41)
laurx, nereikejo sauksto? Bandziau is pradziu be jo, bet kazkaip negraziai fokusavosi... Man atrodo butu jis visai nieko, jeigu butu labiau sone kurnors, o lasas toliau nuo jo.. Ar ne?

man tai kad saukshtas yra lux...tik gal kampa kita pasirinkciau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skoria @ 2010 01 20, 11:34)
*Neglamurinau  schmoll.gif  Nuiminejau triuksmus, tai taip ir gavosi.
**Bandziau ivairiai  g.gif  Bet jei daryti, taip kaip tu rasai, tada nelabai matosi skirtumas tarp 1 ir 2  doh.gif  (taip buvo padaryta, kai pirma kart dariau si ND  mirksiukas.gif ) Todel ir emiau viduriuka - 4.8 - 18 -32

* Idomu, but pamatyti kaip atrodo nenuemus triuksmu smile.gif .
** Na, manau, kad f18, jau pakankamai aukstas, kad isryskintu kiekviena detale nuotraukoj, pirmam puslapi, labai aiskiai yra aprasyta apie diafragma ir net pavyzdziai ideti.
Bet, palaukim paziuresim ka kitos merginos pasakys ar gerai, ar ne mirksiukas.gif .

QUOTE(<Pienė> @ 2010 01 20, 11:41)
laurx, nereikejo sauksto? Bandziau is pradziu be jo, bet kazkaip negraziai fokusavosi... Man atrodo butu jis visai nieko, jeigu butu labiau sone kurnors, o lasas toliau nuo jo.. Ar ne?

Ne, pats saukstas kaip kompozicijos detale nemaiso, tiesiog gal reikejo kaip nors kitaip sukomponuoti kadra, kad lasiukas ir saukstas nesikirstu kartu smile.gif . O kaip tu fokusuoji? As pirmiausia susifokusuoju ant auto rezimo i koki nors daikta, o po to perjungiu i manual focus ir pyskinu smile.gif . Na, bet saunuole, kad bandai, o siaip tai neblogai tau ir gaunas 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(laurx @ 2010 01 20, 14:25)

Ne, pats saukstas kaip kompozicijos detale nemaiso, tiesiog gal reikejo kaip nors kitaip sukomponuoti kadra, kad lasiukas ir saukstas nesikirstu kartu  smile.gif . O kaip tu fokusuoji? As pirmiausia susifokusuoju ant auto rezimo i koki nors daikta, o po to perjungiu i manual focus ir pyskinu  smile.gif . Na, bet saunuole, kad bandai, o siaip tai neblogai tau ir gaunas  4u.gif .

Pas mane yra tik auto fokusas, del to ne visada gaunasi taip kaip noreciau.. Vargstu truputi.. Bet nieko naujas fotikas jau senokai kaulinamas, tai tikiuosi greitu metu turesiu toki, kur fokusavima gelesiu pati valdyt 4u.gif Bet eisiu dar pabandysiu pafotkint tuos lasiukus....
Atsakyti
QUOTE(laurx @ 2010 01 20, 14:25)
* Idomu, but pamatyti kaip atrodo nenuemus triuksmu  smile.gif .
** Na, manau, kad f18, jau pakankamai aukstas, kad isryskintu kiekviena detale nuotraukoj, pirmam puslapi, labai aiskiai yra aprasyta apie diafragma ir net pavyzdziai ideti.
Bet, palaukim paziuresim ka kitos merginos pasakys ar gerai, ar ne  mirksiukas.gif .

* Oj, nedesiu su triuksmais - labai jau jie akys bado doh.gif
**Man nesunku perdaryti, ypac kai vaikas miega lotuliukas.gif
Stai:

F 4.8

user posted image

F 10

user posted image

F 29

user posted image

smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skoria: 20 sausio 2010 - 14:32
QUOTE(Skoria @ 2010 01 20, 13:27)

Man tinka mirksiukas.gif .
Atsakyti

QUOTE(Skoria @ 2010 01 20, 10:03)
Labai grazios nuotraukos  wub.gif
Na pirmoje, gal tu ir teisi, gal ir noretusi siek tiek daugiau dangaus  g.gif
Didziausi ispudi paliko antra nuotrauka  wub.gif  4u.gif
Merginos, padekit apsispresti - kuris variantas geresnis - o gal abudu visai nevyke  g.gif

Valydama triukšmus pagadinai sad.gif Vaikiuko odelė nenatūraliai atrodo

QUOTE(<Pienė> @ 2010 01 20, 11:04)
Skoria, pritariu ir as, man pirma graziau atrodo, ir svelniau...  4u.gif

Bandau rodyt ir as savo galima sakyt pirmaji darbeli.. Man atrodo grazu...  g.gif

Kompoziciškai šaukšto norėtųsi kairiau nuo lašiuko. Gal tai padės smile.gif

QUOTE(Marile @ 2010 01 20, 12:39)
Užstrigau su paskutiniu ND  doh.gif  niekaip nesuprantu, kaip dirbtinėj šviesoj costum baltą padaryti  doh.gif kad ir kiek bekeisčiau iso ir išlaikymą, nuo to foto tik tamsėja arba šviesėja, bet vistiek visada rusva  doh.gif
(jokių foto nekomentuoju, nes manau kad turiu per mažai žinių tai daryti, o pasakyt kad gražu/negražu, patinka/nepatinka manau nėr prasmės  4u.gif )

ar bandei fotografuoti baltą popieriaus lapą ir su juo nusistatyti wb?

QUOTE(Skoria @ 2010 01 20, 15:27)
* Oj, nedesiu su triuksmais - labai jau jie akys bado  doh.gif
**Man nesunku perdaryti, ypac kai vaikas miega  lotuliukas.gif

Man dar per mažas fono susiliejimo skirtumas, ir gėlės pirmam plane neryškios ir išdegimų matosi. Spalvos įdomios, toks jausmas, kad tu su ps koregavai ND fotkes. Ar tikrai čia natūralios foto spalvos?
Atsakyti
Skoria, man ND gerai...

Na ir as tada rodau lasiuku manijos pasekmes.... smile.gif
user posted image
user posted imageuser posted image
Viskas jusu teismui... Lauuksiu komentaru... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 01 20, 18:47)
Skoria,  man ND gerai...

Na ir as tada rodau lasiuku manijos pasekmes.... smile.gif
user posted image
user posted imageuser posted image
Viskas  jusu teismui... Lauuksiu komentaru... mirksiukas.gif

Mano akim ziurint - tai NEREALIAI bigsmile.gif Labai kokybiskai atlikta 4u.gif
O dabar pasidalink, kaip darei? Su kokiu objektyvu? Kokie nustatymai? blush2.gif Kaip tokias spalvas isgauti? Pas tave ten realiai juodas fonas ar su PS koregavai? Sorry, kad tiek klausimu - tiesiog apie lasiukus nieko neismanau blush2.gif

Aciiuuuuu 4u.gif
Atsakyti
Akasha, tikrai nerealiai wub.gif ziuriu ir niekaip atsiziuret negaliu... ir niekaip nesuprantu kaip taip padaryta...
Atsakyti
Akasha, thumbup.gif lasiukai. Labai grazu.
Atsakyti
Akasha paskutinės dvi lašiukų nuotraukos labai įdomios, tokios net hipnotizuojančios! Šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurx @ 2010 01 20, 12:18)
Marile, trumpai aprasyk kaip darai, gal ka patarsim? mirksiukas.gif

QUOTE(Viksvaite @ 2010 01 20, 16:56)

ar bandei fotografuoti baltą popieriaus lapą ir su juo nusistatyti wb?

Nustatau M režimą (pas mane Canon 1000D), WB ant custom, nufotografuoju baltą lapą, ir bandau fotografuoti, sukinėju iso ir išlaikymą. Foto šviesėja / tamsėja, bet lieka rusvos. Gal prieš nufotkinant baltą lapą reik nusireguliuoti visus nustatymus? Ir kokie tai galėtų būti nustatymai? Aš tą lapą nufotografuoju toje pačioje aplinkoje, gal jį reikia fotografuoti normaliom sąlygom, t.y. dieną kai šviesu?

Akasha, nerealūs lašiukai bigsmile.gif
Atsakyti