Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Skoria @ 2010 01 18, 17:57)
Jausiu reiks issinuomoti ir isbandyti  g.gif  Siaip man reiketu kuo sviesesnio - tai Tamrone fiksuotas 2.8, tai labai vilioja  g.gif  doh.gif

Tai jau taip. Jei plataus kampo nereikia, tai manau, kad puikus stikliukas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 01 18, 17:48)
Lašiukams gaminti paėmiau bliūdą su vandeniu, laimą ir mėčiau laimą į bliūdą, fotkindama, kas išsitaško biggrin.gif Fotkinau nuo stovo. Sufokusavau į tą vietą, kur turėtų būti lašiukai ir tada perstačiau fokusavimą ant M. Meti - fotkini ir taip daug daug kartų biggrin.gif
Atstumas, iš kurio fotografavau - kiek įmanoma arčiau. Mano KIT'inis fokusuoja maždaug iš pusmetrio, tai iš tiek ir fotkinau.

aš lygiai taip pat, tik dar galiu pridurti, kad lašiukams naudojau blykstę (vienas iš nedaugelio atveju. turbūt net vienetinis, daugiau niekur jos nenaudoju). Tiesa, dar naudojau papildomą stalinę lempą šešėliams pasikoreguoti, kad jie man į kadrą nepatektų.
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2010 01 18, 19:03)
aš lygiai taip pat, tik dar galiu pridurti, kad lašiukams naudojau blykstę (vienas iš nedaugelio atveju. turbūt net vienetinis, daugiau niekur jos nenaudoju). Tiesa, dar naudojau papildomą stalinę lempą šešėliams pasikoreguoti, kad jie man į kadrą nepatektų.

drinks_cheers.gif blykstę pamiršau paminėti wink.gif
Atsakyti
Laba vakara 4u.gif
Labai noreciau prie jusu prisijungti... blush2.gif Apie metus laiko turiu Kodak EasyShare DX6490. Fotografijoj esu zalia, tiesiog siaip megstu pafotkint ir tiek. Visalaik fotografavau su auto, ir kazkaip siandien nusprendziau pasimokint ir rankiniu budu nustatymus daryt. Manau pradziai uzteks man ir tokio fotiko, nors aisku, noretusi kazko geriau. Bet galir su situ kazka eis padaryt... Einu pabandysiu sukurt savo nedideli albumeli nuotrauku, ir pabandysiu imest jusu teismui 4u.gif
Dar imesiu nuorodele su savo fotiko duomenim, gal pakomentuosit kas, ar su tokiu ymanoma kazka ismokt blush2.gif kodak dx6490
Atsakyti
QUOTE(<Pienė> @ 2010 01 18, 21:42)
Laba vakara  4u.gif
Labai noreciau prie jusu prisijungti...

Sveika prisijungusi. Paskaityk pirmąją žinutę, ten rasi informacijos lobyną. Daryk namų darbus, dėk čia ir mokysimės visos kartu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 01 18, 22:50)
Sveika prisijungusi. Paskaityk pirmąją žinutę, ten rasi informacijos lobyną. Daryk namų darbus, dėk čia ir mokysimės visos kartu smile.gif

Skaiciau pirma zinute, visa informacija perskaiciau, visus duotus linkus, tik senesniu temu dar nespejau aprept smile.gif bandau viska isimint, bet ta pati reikes dar ne viena karta perskaityt....

Va kaip zadejau imetu kelias nuotraukas. Kadangi jau siandien truputi apsiskaiciau, matau jau kad horizontas mano kaikur labai kreivas, bet kad dar nelabai zinau kaip ji pataisyt.. blush2.gif My Webpage

Pasirodo ne viska perskaiciau blush2.gif nu varau toliau sviestis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <Pienė>: 18 sausio 2010 - 22:31
QUOTE(Skoria @ 2010 01 18, 17:18)
Ir pasidalynk kokio stikliiuko lauki? wink.gif

Merginos, dar turiu klausima - ar kas nors turite Tamron 28-75 F2.8? kokie butu atsiliepimai?  g.gif  4u.gif

Na as gi del makro uzsisakiau close up lens...8x, kaip filtras uzsisuka, na is esmes ir yra tarsi macro filtras... tik va jauciu, kad ir statyvo jau mirtinai reikia smile.gif taip noriu skaidriu fotkiu...

QUOTE(wite @ 2010 01 18, 17:46)
Akasha, tas džiaugsmelis... daugiau nei nerealus!  wub.gif O jau grožis, o jau akiukai, o jau ūseliukai  wub.gif  Neturiu ką pasakyt apie foto, bet katinėlis nerealus!  biggrin.gif

Na is esmes, ne tiek foto parodyt norejau, kiek naujaji seimos nari smile.gif Nerealus sios veisles katinai blush2.gif

QUOTE(<Pienė> @ 2010 01 18, 22:58)
Va kaip zadejau imetu kelias nuotraukas. Kadangi jau siandien truputi apsiskaiciau, matau jau kad horizontas mano kaikur labai kreivas, bet kad dar nelabai zinau kaip ji pataisyt..  blush2.gif

Sveika prisijungus mirksiukas.gif Kiek spejau aki uzmesti tai visai grazus kadrai... smile.gif Lauksim namu darbu...
Atsakyti
Marile, jei kiek ryskumo daugiau butu... antrojoj foto graziai spindi lasiukas smile.gif cia be blykstes?
Akasha, sveikinu, koks grozis wub.gif
del objektyvu, as taip pat dairausi i sigma 17-70, su OS yra naujas modelis, LT dar nemaciau, kad butu. Be OS yra. Laukiu, jo LT ir jei bus atsiliepimai daugmaz normalus, tada ir as jo uzisnoresiu smile.gif Galvoju, gal blykstes man reikia... biggrin.gif jau nekalbu apie stova, pulteli, tasiuka, situ smulkmenu dar nesusipirkau doh.gif
Piene, sveika prisijungus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogienė: 19 sausio 2010 - 09:05
QUOTE(Uogienė @ 2010 01 19, 09:05)
Marile, jei kiek ryskumo daugiau butu... antrojoj foto graziai spindi lasiukas smile.gif cia be blykstes?

Su blykste. Ryškumo trūksta, galvoju gal dėl to, kad gerokai apkarpytos foto g.gif dar kaip supratau, blogai kad iso užkeltas buvo. Na žodžiu, bandysiu dar 4u.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Nu siand darau savo ND, bet niekaip nesuprantu, nors kelinta karta skaitau apie fokusavima, kaip padaryti kad vienoj nuotraukoj butu vienas daiktas fokusuotas, kitoj kitas, ir trecioj trecias.... Ar as cia tokia buka irnesuprantu ar kas cia? g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(<Pienė> @ 2010 01 19, 13:57)
Laba diena  4u.gif
Nu siand darau savo ND, bet niekaip nesuprantu, nors kelinta karta skaitau apie fokusavima, kaip padaryti kad vienoj nuotraukoj butu vienas daiktas fokusuotas, kitoj kitas, ir trecioj trecias.... Ar as cia tokia buka irnesuprantu ar kas cia?  g.gif  doh.gif

Pradziai reikia nusistatyti vieno tasko fokusavima... Sufokusuoji i pirma daigta nuspaudus mygtuka iki puses ir sukomponuoji kadra kaip nori ir tada jau paleidi uzrakta... Tada sufokusuoji i antra siek tiek toliau esanti objekta ir vel taip pat, o po to jau ir trecia foto darai, kur trecias toliausiai nuo taves esantis objektas fokusuojamas. 4u.gif Bandyk ir tikrai pavyks... cia vienas is lengviausiu namu darbu... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 01 19, 14:13)
Pradziai reikia nusistatyti vieno tasko fokusavima... Sufokusuoji i pirma daigta nuspaudus mygtuka iki puses ir sukomponuoji kadra kaip nori ir tada jau paleidi uzrakta... Tada sufokusuoji i antra siek tiek toliau esanti objekta ir vel taip pat, o po to jau ir trecia foto darai, kur trecias toliausiai nuo taves esantis objektas fokusuojamas. 4u.gif Bandyk ir tikrai pavyks... cia vienas is lengviausiu namu darbu... mirksiukas.gif

Nu va esme tame, kad mano fotikas kiek as suprantu, arba aisku nemoku, fokusuoja pats, kur jam patinka. Kad ir kiek as iki puses spaudineciau ta mygtuka. Jau visaip bandau, nu bet neiseina. Nebent tada turiu kazkaip truputi kitaip pasukt fotika. Arba as vistiek kazka ne taip darau..
Atsakyti