Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Akasha @ 2010 01 15, 15:24)

Vakar vyras parnese sviecianciu pagaliuku... Tai vakare negalejau nenufotkinti smile.gif Labai smagus daigciukai, o ir sviesos siek tiek duoda... smile.gif Tai va i efoto sukeliau serija... Duodu ir jums ivertinti smile.gif http://www.efoto.lt/.../346709#pagetoc

geruliai vaizdeliai bigsmile.gif
QUOTE(Viksvaite @ 2010 01 15, 16:13)
Dedu į temą "Šilta".  Pirmieji tiesioginės šviesos gaudymo bandymai

Kaip katinas saulės vonias priiminėjo.

siluma dvelkia,bet tokia visai netokia kazkokia rolleyes.gif katinas nevietoj nukirptas smile.gif o gal ne tuo kampu gaudytas tiesiog smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viksvaite @ 2010 01 15, 17:13)

Skoria, antrajam tavo ND mažoka skirtumo fono susiliejime, keičiant dieafragmą.
O šiaip  4u.gif už drąsą pradėti versliuką su mažai praktikos ir žinių. Bet kaip sakoma,"kas pinigus moka, tas muziką ir užsakinėja" Jei klientai tave renkasi, varyk, bet kartu ir daug daug mokykis  mirksiukas.gif

Apie nuotraukyte - tik nepyk, bet visumoje nelabai patiko blush2.gif Tiesa pasakiu, jei naparasytum kad cia katinas, nelabai suprasciau kas ten doh.gif 4u.gif
Na gal tiesiog nuotrauka per maza g.gif
Del "versliuko", tai joks ten verslas - siaip tongue.gif Reikia praktikos, tai o kur modeliuku gauti lotuliukas.gif O ziniu pas mane ne tike jau ir mazai, bet mokytis dar oj oj oj kiek reikia... Ta ir darau - bendrauju su profais ir kursai planuose mirksiukas.gif
QUOTE(boruzka @ 2010 01 15, 17:22)
as irgi siulyciau perdaryti vistik ...

o tu fotografuoji su isorine ar integruota blykste ?

*Ok, perdarysiu mirksiukas.gif Kaip suprantu reikia didesnio skirtumo? g.gif
**Taip, tik su isorine - su integruota tai nepatinka schmoll.gif blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(vijja @ 2010 01 15, 17:26)
sveikos,

ziuriu naujoves vyksta  bigsmile.gif
niekur nespesiu  unsure.gif  bent kol kas  doh.gif

siandien bandziau ziema fotkint,vajeeee,kokia saltybe  blink.gif
ne man tokiu oru braidyt po miskus  schmoll.gif
biski spinduliuku pagavau  smile.gif

Man labai grazi tavo nuotrauka - labai gerai nuotaika perduota - atrodo, kad pati esu laukia, bet man nei kiek ne salta wub.gif

QUOTE(Melodi @ 2010 01 15, 17:26)
Skoria, ND gerai pirmi:)  Tu efoto registruota? Man atrodo portretu is nuorodos tavo parase jau e-foto maciau ax.gif

Ne, efoto nesu g.gif o gal fotokudroj matei? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skoria: 15 sausio 2010 - 16:44
Vienintelė geresnė nuotrauka iš mano pusės šiandien...
Rytoj važiuosiu kaiman, gal ten ir augaliukai gražesni, o gal sniegas gražiau pabiręs smile.gif

user posted image
Atsakyti
Laba,

jūsų veiklumas mane žavi (čia aš apie online pamokas) biggrin.gif bus įdomu sekti jūsų pamokas, labai norėčiau ateityje prisijungti ax.gif

rarity,
man katedros foto kažkodėl truputį kreivokos atrodo, gal dėl tų stuplelių susidaroi toks įspūdis g.gif labiausiai patiko pirmoji šerkšno nuotrauka thumbup.gif antroji plokščia, neįdomi blush2.gif

deiido, tokios fotkės turi būti "smeigtuko aštrumo" (čia mano galva blush2.gif ) atspalvis šįkart neatperka ryškumo trūkumo.

Viksvaite, nežinau ką pasakyti apie katuką, visgi turbūt kompozicija man nelabai.

vijja, spinduliukai faini, bet pirmiausia pamačiau išdegusį dangų. šiuo atveju išdegimas blaško. o va dėšinėj pusėj dangus thumbup.gif turbūt būtų pagelbėjęs poliarizacinis filtras (nesu dėl to tikra, nes nesu jo išbandžius)

dar labai patiko, berods, kerolli pirmas portretukas. labai labai fainas thumbup.gif antras su puodeliu jau ne. per daug pakaušis nukirptas.

dedu ir aš vieną kritikai

fotopamokos

user posted image
Atsakyti
QUOTE(wite @ 2010 01 15, 16:54)
Rytoj važiuosiu kaiman, gal ten ir augaliukai gražesni, o gal sniegas gražiau pabiręs  smile.gif

nu grazu bigsmile.gif tik man remas kiek per sunkus g.gif
QUOTE(Peledike @ 2010 01 15, 17:03)
vijja, spinduliukai faini, bet pirmiausia pamačiau išdegusį dangų. šiuo atveju išdegimas blaško. o va dėšinėj pusėj dangus  thumbup.gif  turbūt būtų pagelbėjęs poliarizacinis filtras (nesu dėl to tikra, nes nesu jo išbandžius)

fotopamokos

user posted image

aciukas 4u.gif

idomi labai,tik norisi dar kito zmogucio daugiau matyti smile.gif ir remeliu as nemegstu blush2.gif

Skoria,smagu,kad patiko mirksiukas.gif

dar pora siandieniu ax.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Skoria @ 2010 01 15, 16:49)
kokios grazios  nuotraukos  bigsmile.gif  wub.gif  o kas cia per pagaliukai?  doh.gif  blush2.gif  4u.gif

Cia tokios svieciancios lazdele... sulauzai jas ir isisviecia, kaip neonke...

QUOTE(Viksvaite @ 2010 01 15, 17:13)

Siluma matosi ir zinau, kaip smagiai katinai megsta ant saulutes vartytis, bet katinas tikrai ne tuo kampu paimtas... schmoll.gif

QUOTE(vijja @ 2010 01 15, 17:26)
sveikos,

ziuriu naujoves vyksta  bigsmile.gif
niekur nespesiu  unsure.gif  bent kol kas  doh.gif

siandien bandziau ziema fotkint,vajeeee,kokia saltybe  blink.gif
ne man tokiu oru braidyt po miskus  schmoll.gif
biski spinduliuku pagavau  smile.gif

kai cia ikeliau tai ir pamaciau,kad visa foto melyna  doh.gif  biggrin.gif

Grazu, ziemiska... ir tas melsvas atspalvis man visai netrukdo... mirksiukas.gif

QUOTE(wite @ 2010 01 15, 17:54)
Rytoj važiuosiu kaiman, gal ten ir augaliukai gražesni, o gal sniegas gražiau pabiręs  smile.gif

Nuotrauka ziurisi, bet tas remelis, tai kazkaip visai nelimpa cia... Labai jau platus.... O va pas Peledike, jau kitaip tas baltas remas atrodo... visai tinka...
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2010 01 15, 18:03)
dedu ir aš vieną kritikai

fotopamokos

user posted image

Nezinau ar naujokai gali komentuoti, bet tikiuosi i galva negausiu blush2.gif

Ka as pakeisciau sitoje nuotraukoje:
1. Siek tiek ja patiesinciau - labai jau krenta i aki kreivokas "horizontas" - ten sofos nugarele, kaip suprantu
2. Nuimciau is kompozicijos fotoaparata ir zmogaus galva is desines puses - nes blasko demesi blush2.gif Fotoaparatas, tai man atrodo cia nereikalingas - kazkaip labai issiskiria is bendro konteksto blush2.gif
3. Na gal ir vaikiuko kojytes palikciau.
4. Ir ta balta apacia man nelabai - kirpciau

Bet bendrai visai nieko 4u.gif
Tai tiek is mano puses - tik nemuskit doh.gif 4u.gif
Atsakyti
Nu žinokitės ateinu, patvarkau nuotrauką gimpe, tada įsikeliu flickran, įdedu čia, spaudžiu peržiūrėti - mėlynas ant rožinio nesižiūri, tai nuėjau atgal į gimpą, uždėjau rėmą, ištryniau iš flickro, įkėliau į flickrą ir įdėjus čia jau gražiau. Gal padauginau rėmo. Jūs sakot - jūs žinot, niekada neprieštarauju. smile.gif
Atsakyti
wite, man labai šilta tavo foto 4u.gif ir rėmas netrukdo. visiškai sutinku su Tavim, kad rėmelis atskiria nuotrauką iš to bjauraus fono. aš pati labai dažnai dėlioju rėmelius, kai keliu nuotraukas į SM ax.gif

QUOTE(vijja @ 2010 01 15, 17:20)
idomi labai,tik norisi dar kito zmogucio daugiau matyti  smile.gif  ir remeliu as nemegstu  blush2.gif

ačiū 4u.gif aš pati labai retai lendu į kadrą, savo veido dar turbūt niekad ir nefotkinau blush2.gif nu bet čia, aišku, nepasiteisinimas biggrin.gif

QUOTE(Skoria @ 2010 01 15, 17:21)
Nezinau ar naujokai gali komentuoti, bet tikiuosi i galva negausiu  blush2.gif

Ka as pakeisciau sitoje nuotraukoje:
1. Siek tiek ja patiesinciau - labai jau krenta i aki kreivokas "horizontas" - ten sofos nugarele, kaip suprantu
2.  Nuimciau is kompozicijos fotoaparata ir zmogaus galva is desines puses - nes blasko demesi  blush2.gif  Fotoaparatas, tai man atrodo cia nereikalingas - kazkaip labai issiskiria is bendro konteksto  blush2.gif
3. Na gal ir vaikiuko kojytes palikciau.
4. Ir  ta balta apacia man nelabai - kirpciau

Bet bendrai visai nieko  4u.gif
Tai tiek is mano puses - tik nemuskit  doh.gif  4u.gif

manau, kad naujokai tikrai gali komentuoti, nes tai padeda mokytis ir pačiam komentuojančiam 4u.gif o Tu fotografavime nesi jau tokai "žalia" naujokė, taip kad pirmyn su komentarais mirksiukas.gif

1. dėl horizonto visiškai sutinku, per vėlai susigriebiau dėl jo blush2.gif
2. aparatą ir aš nuimčiau arba bent apsukčiau kita puse doh.gif čia buvo visiškai nerežisuotas, neapgalvotas kadras. aš fotkinau savo vaiką, kuris stovėjo prieš mane ir vaidino, kad fotkina su kitu aparatu, tada jis atėjo pas mane (mėgėjas jis man padėti doh.gif) ir kartu nupyškinom veidrodyje save, patraukti tą aparatą, su kuriuo jis vaidino, nespėjau. o tokio kadro jau nepakartosim biggrin.gif
ačiū Tau už komentarą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 15 sausio 2010 - 17:48
O man čia labai gražus šeimyninis kadras, Peledike smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2010 01 15, 18:48)
wite, man labai šilta tavo foto  4u.gif ir rėmas netrukdo. visiškai sutinku su Tavim, kad rėmelis atskiria nuotrauką iš to bjauraus fono. aš pati labai dažnai dėlioju rėmelius, kai keliu nuotraukas į SM  ax.gif
ačiū  4u.gif  aš pati labai retai lendu į kadrą, savo veido dar turbūt niekad ir nefotkinau  blush2.gif  nu bet čia, aišku, nepasiteisinimas  biggrin.gif
manau, kad naujokai tikrai gali komentuoti, nes tai padeda mokytis ir pačiam komentuojančiam  4u.gif  o Tu fotografavime nesi jau tokai "žalia" naujokė, taip kad pirmyn su komentarais  mirksiukas.gif

1. dėl horizonto visiškai sutinku, per vėlai susigriebiau dėl jo  blush2.gif 
2. aparatą ir aš nuimčiau arba bent apsukčiau kita puse doh.gif  čia buvo visiškai nerežisuotas, neapgalvotas kadras. aš fotkinau savo vaiką, kuris stovėjo prieš mane ir vaidino, kad fotkina su kitu aparatu, tada jis atėjo pas mane (mėgėjas jis man padėti  doh.gif) ir kartu nupyškinom veidrodyje save, patraukti tą aparatą, su kuriuo jis vaidino, nespėjau. o tokio kadro jau nepakartosim  biggrin.gif
ačiū Tau už komentarą  4u.gif

Aaaaaa, tai cia nerezisuota doh.gif tai tada kas kita... mirksiukas.gif o as pagalvojau, kad cia rezisuota kompozicija doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wite @ 2010 01 15, 17:53)
O man čia labai gražus šeimyninis kadras, Peledike  smile.gif

ačiū wub.gif

QUOTE(Skoria @ 2010 01 15, 17:56)
Aaaaaa, tai cia nerezisuota  doh.gif  tai tada kas kita...  mirksiukas.gif  o as pagalvojau, kad cia rezisuota kompozicija  doh.gif  lotuliukas.gif

pabandyk ką nors surežisuoti su 2,5 metų vaiku biggrin.gif bent jau maniškis nepavaldus mano režisūriniams norams doh.gif
Atsakyti