Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta laukti piršlybų ar gyventi 'susimetus'?

QUOTE(Nezinia kur @ 2010 03 09, 12:39)
na, merginos, o kaip jums tokia situacija?:
gyvename susideje jau 6 metai, auginam du vaikus. epizodiskai vis primenu, jog noreciau vestuviu (na, supraskit, ne vien meiles genama ta darau, bet noriu ir uztikrinti vaiku turtine ateiti, manau, kad nieko cia smerktino).
Ir stai mano brangusis eilini karta pasiulo viska atideti iki to laiko, kol bus susipirktas visas nt (cia tiesiog buvo pamineta ne taip tiesiogiai, o stai taip: 'kol susitvarkysime gerbuvi').
Kaip jus i tai?
Mane tokia situacija tiesiog zemina. Gyvenu jo bute, auginu jo vaikus, tvarkau puosiu jo namus, praradau gera darba (isejus i nestumo, o paskui mot.atostogas - lt tai naturalu), apsokineju ji pati (ziauriai netvarkingas). Tai kas sioje situacijoje laimi? 'Laimi' - rasau salyginai, bet tai tikrai akivaizdu, kad lt moterys neapsaugotos. Sugalvos manasis mesti mane, ir siausk kur nori - nieko cia tau nepriklauso, gausi varganus elementus. O kaip su mano gyvenimu? O kaip su dviem vaikais? Ar moteriai nera sunkiau, negu vyrui, kuris bet kada gali perbegti pas kita jaunesne, grazesnia ir dar be vaiku?
Eilini karta supratau - moteris sededama namie ir augindama vaikus, nuo ryto iki vakaro besisukdama buityje - tiesiog nieko neveikia, nes - ji TIK SEDI NAMIE.
Kartais norisi isspjauti is burnos ta visa slamsta...........

kadangi jūs nedirbate,viskas bus supirkta jo vardu ir blogiausiu atveju jūs nieko negausit.
o man tas- palaukim dar 2 metus,palaukim kol susitvarkysim gerbūvį,palaukim kol tas.. palaukim kol anas...ar tik ne pėdas mėto jūsų brangusis?
Atsakyti
QUOTE(Nezinia kur @ 2010 03 09, 13:39)
na, merginos, o kaip jums tokia situacija?:
gyvename susideje jau 6 metai, auginam du vaikus. epizodiskai vis primenu, jog noreciau vestuviu (na, supraskit, ne vien meiles genama ta darau, bet noriu ir uztikrinti vaiku turtine ateiti, manau, kad nieko cia smerktino).
Ir stai mano brangusis eilini karta pasiulo viska atideti iki to laiko, kol bus susipirktas visas nt (cia tiesiog buvo pamineta ne taip tiesiogiai, o stai taip: 'kol susitvarkysime gerbuvi'). Viskas jo vardu.
Kaip jus i tai?

Man čia skamba panašiai kaip "Palauk, kol AŠ susitvarkysiu gerbūvį.. o po to jau pažiūrėsiu, ar verta su tavim dalintis. Ir po vestuvių jau bet kuriuo atveju, visas turtas bus jo, užgyventas iki vestuvių, t.y. nedalomas?
Manau, kad normalus mylintis vyras turi užtikrinti savo moters saugumą.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 03 09, 13:00)
Man čia skamba panašiai kaip "Palauk, kol AŠ susitvarkysiu gerbūvį.. o po to jau pažiūrėsiu, ar verta su tavim dalintis. Ir po vestuvių jau bet kuriuo atveju, visas turtas bus jo, užgyventas iki vestuvių, t.y. nedalomas?

aš iš esmės nesuprantu to-palauk kol susitvarkysim gerbūvį.tai kai susituoki gerbūvį tampa tvarkyti neįmanoma?? biggrin.gif iškyla tam kažkokios kliūtys? biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 03 09, 15:00)

jeigu nebutu vaiku, dzin man butu, eiciau ir pamirsciau, bet dabar manyje gyvena lyg du zmogeliukai:
pirmas liepia laukt ir kazkaip vest iki tu vedybu, nes neduok die kas atsitiktu mums (tevams), vaikai liktu be nieko.
antras negali leistis taip zeminamas ir liepia viska mest.
kol kas virsu ima pirmas verysad.gif ir man del to labai skauda sirdi, kad turiu sitaip zemintis.

per tuos sesis metus, nuo tokio nuolatinio tiesos ieskojimo mintyse, visai smegenine pasisuko - siek tiek suprastejo ir musu abieju santykiai, seksas, kas be ko. tiesiog negaliu persilauzti ir buti tokia pat miela ir meili zmogui, kuris manes bijo.
na, o jis savo ruoztu, tuo pradejo naudotis ir prikisa, kad kaip as dabar galiu tave vesti - musu santykiai pablogeje, tu ne tokia kokia buvai pradzioje doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Nezinia kur @ 2010 03 09, 13:20)

na, o jis savo ruoztu, tuo pradejo naudotis ir prikisa, kad kaip as dabar galiu tave vesti - musu santykiai pablogeje, tu ne tokia kokia buvai pradzioje  doh.gif .

jis tavim manipuliuoja,paskui bus tu ne taip kepi blynus todėl aš tavęs nevesiu.
lengva pasakyt-sunku padaryt-bet aš musėt susirinkčiau vaikus ir išeičiau.jei neturi kur eit-tada sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 03 09, 15:34)
jis tavim manipuliuoja,paskui bus tu ne taip kepi blynus todėl aš tavęs nevesiu.
lengva pasakyt-sunku padaryt-bet aš musėt  susirinkčiau vaikus ir išeičiau.jei neturi kur eit-tada sunkiau.

nenori jis tu vedybu, supranta, kad tokiu atveju, jeigu skirtumemes tektu kazka dalintis, o dabar gyvena gerbuvi sau kuriasi ir vargo nemato.
o man jau kitaip: kur as eisiu su dviem vaikais? is ko man gyventi, kai mazajai dar dveju metuku ner, o didziajam - tik 4? kur paskiau juos deti? i darzeli? o kai sirgs vienas po kito, koks darbdavys mane laikys?
daug klausimu, todel ir nerandu iseities, tiesiog matau, kad pasirinkau ne ta zmogu, suklydau, o klaidu jau neatitaisysi.

p.s. nors negaliu sakyti, turiu neremontuota nuomojama vieno kambario buta. galeciau eiti ten. bet cia vaikai turi po atskira kambari, kaip ne kaip, bet as tikrai pabloginciau jiems salygas, vien del to, kad noriu vedybu, kad noriu gyventi uztikrintai. kas zino, o gal viskas bus gerai, bet gal ir ne. zodziu, nezinau, beveik suprantu, kad pati nerandu sprendimo, viskas dar tik sukasi galvoje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nezinia kur: 09 kovo 2010 - 13:42
1. jei pasakyciau davai einam zenytis, susituoktume,kada tai butu imanoma(realiai nezinau tvarkos), palikt nepaliktu ta zinau ir nebijau
2.vestuvese teko tik 1gyvenime dalyvauti,buvo tragiskos, cia gal amn vaikystes trauma,nes ten tos vestuves buvo girtas balius,kur nuotaka gyresi kad istekejo,nors gyevno, taip kad verkti norisi,o skirtis nesiskyre,nes gi ka zmones pasakys.
pusesere istekejo,po metu paliko ja, pazistama istekejo,svajoje palikti vyra,nes jai nuobodu,kita drauge istekejo ir jai tai buvo butina,nes kitaip netikejo vyru,kad jis ja myli(kas keisciause jai labiau rupejo vestuves nei jausmai. Kita drauge tekejo irgi del kudikio,bet jie ganetinai laimingi,grazu ziureti :)kiti tuokesi,nes kitaip nenoreju ju priimti tevai gyvent doh.gif

kitas dalykas ,kuris mane nuo vestuviu kaip ir atbaide, senutes, jei skaiciuociau,tai kazkur apie 20 vyresnio amziaus ir senesnio amziaus moteru man aiskino,kad tuoktis privaloma,kitaip liksi be cento kiseneje, o santuoka,padeda isgrezti vyra.
Kazkaip svarba ir romanti ar net vertybe dingsta, nors reik pripazinti,tai tiesa, gi niekas nezinom,kas nutiks po 10m
3.del anytos,geru zmogum ir mergina(sese) uzaugino tetis,dieve koks fainas zmogus, jis iki siol viskuo rupinasi.anytos zodziais "vaiku nereikia nei myleti nei demesio skirti,gi vistiek iseis".Nereik stebetis,kad vaikai teti i svecius visd kviecia,o mama nevieno is ju adreso nezzino(net vyras nesako)

nenori jis tu vedybu, supranta, kad tokiu atveju, jeigu skirtumemes tektu kazka dalintis, o dabar gyvena gerbuvi sau kuriasi ir vargo nemato

wow, kaip sitaip galima? na del vedybu px dar, bet negi jis visiskai neziuri i jus kaip i seima,kaip i bendra dalyka?kaip galima gerbuvi kurti tik sau,o ne bendrai?
nezinia kur, o nera tevu,kurie padetu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 09 kovo 2010 - 14:10
QUOTE(Nezinia kur @ 2010 03 09, 13:39)

Užuojauta jums. Situacija nepavydėtina, gyvenate su egoistu visišku. Turbūt ir tų vaikų tiek nesantuokoje turėti įkalbėjo, akd nekeltumėte savo reikalavimų, nes supranta, kad sunku jums bus apsispręsti išeiti į gerokai prastesnes sąlygas kuomet dabar viskas spindi iš išorės.

QUOTE(Reika @ 2010 03 09, 15:10)
1. jei pasakyciau davai einam zenytis, susituoktume,kada tai butu imanoma(realiai nezinau tvarkos), palikt nepaliktu ta zinau ir nebijau

Ar bandet taip pasakyti? Jei ne, tuomet pabandykit (šiaip iš įdomumo), manau, kad atsakymas gerokai nuviltų. smile.gif
Atsakyti
sakiau,kai tik pasiule gyventi kartu(o tai buvo senai senai), tada sake,ok, bet tada as issigandau, nes prisipazinsiu,netikiu amzina meile:) jis iki siol nesupranta kada as juokauju,kada siaip ant durniaus klausiu :/ tiki tuo ka sakau .

laisla, bet tai nesamone, tipo jei susituoksi tai galesi kelt reikalavimus, galesi isakineti ir visokiom taktikom naudotis kaip kita sokdinti? na nesuprantu zmonu,kurios vyro nepaleidzia iseit kur vieno,nesuprantu ir reikalavimo tapti kitu zmogumi...
jei jau sieji gyvenima su mylimu zmogumi,laukiates vaiku, tai automatiskai pradedi mastyti bendrai, planus sieji ne vien su savo norais,bet ziuri,kad ir kitiems tiktu...pas mus gali but situacija,kad MB tures rinktis,varyt i kinija pusei metu stazuotes ar nevaryti, o spresti bus man,nes del visko sprendziu as
Atsakyti
Keistai Reika skamba tavo pasakymas,kad sugyventiniui nusimato stažuotė, o spręsi tu.. lotuliukas.gif Iš šalies perskaičius tavo mintis,atrodo,kad tavo draugas=paauglys, o tu jo mama,priimanti už jį sprendimus lotuliukas.gif Manau,kad poroje reiktų sakyti spręsime MES,o ne jis ar aš mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nezinia kur @ 2010 03 09, 14:38)
nenori jis tu vedybu, supranta, kad tokiu atveju, jeigu skirtumemes tektu kazka dalintis, o dabar gyvena gerbuvi sau kuriasi ir vargo nemato.
o man jau kitaip: kur as eisiu su dviem vaikais? is ko man gyventi, kai mazajai dar dveju metuku ner, o didziajam - tik 4? kur paskiau juos deti? i darzeli? o kai sirgs vienas po kito, koks darbdavys mane laikys?
daug klausimu, todel ir nerandu iseities, tiesiog matau, kad pasirinkau ne ta zmogu, suklydau, o klaidu jau neatitaisysi.

p.s. nors negaliu sakyti, turiu neremontuota nuomojama vieno kambario buta. galeciau eiti ten. bet cia vaikai turi po atskira kambari, kaip ne kaip, bet as tikrai pabloginciau jiems salygas, vien del to, kad noriu vedybu, kad noriu gyventi uztikrintai. kas zino, o gal viskas bus gerai, bet gal ir ne. zodziu, nezinau, beveik suprantu, kad pati nerandu sprendimo, viskas dar tik sukasi galvoje...

Nežinia kur,na gerai, nenori vedybų, bet turtinius dalykus galima susitvarkyti teisiškai. Ar ir to nenori? Gal pakalbėkit nuoširdžiai, gal supras, gal jūs bereikalo jaudinatės. Vyrai užuominų nesupranta, jiems aiškiai reikia pasakyti ko ir dėl ko nori. g.gif
Praėjusio laidoje "Valanda su Rūta" kalbėjo lyg tai advokatė, tai taip ir aiškino, kad moteris , gyvenanti nesantuokoje ir auginanti vaikus, į šeimos biudžetą nieko neįneša, vadinasi nieko ir negauna. Čia panašiai jūsų atvejas būtų. Nesvarbu, kad ta moteris augino vaikus ir lepino tą patį vyrą kotletais, barščiais ir švariom kojinėm. Absurdas, bet taip yra. Va ir atsakymas, kad visgi santuokoje moteris būna saugesnė.
Papildyta:
QUOTE(Reika @ 2010 03 09, 16:08)
sakiau,kai tik pasiule gyventi kartu(o tai buvo senai senai), tada sake,ok, bet tada as issigandau, nes prisipazinsiu,netikiu amzina meile:) jis iki siol nesupranta kada as juokauju,kada siaip ant durniaus klausiu :/ tiki tuo ka sakau .

laisla, bet tai nesamone, tipo jei susituoksi tai galesi kelt reikalavimus, galesi isakineti ir visokiom taktikom naudotis kaip kita sokdinti? na nesuprantu zmonu,kurios vyro nepaleidzia iseit kur vieno,nesuprantu ir reikalavimo tapti kitu zmogumi...
jei jau sieji gyvenima su mylimu zmogumi,laukiates vaiku, tai automatiskai pradedi mastyti bendrai, planus sieji ne vien su savo norais,bet ziuri,kad ir kitiems tiktu...pas mus gali but situacija,kad MB tures rinktis,varyt i kinija pusei metu stazuotes ar nevaryti, o spresti bus man,nes del visko sprendziu as

Netikit amžina meile, tik norit su savo žmogum nugyventi visą likusį gyvenimą bigsmile.gif Viso poros to nori. O amžino nieko nėra. Meilė irgi pereina į kitus lygmenis
Pradedi mastyti bendrai, bet spręsit jūs, vyras neįgalus spręsti g.gif ? Nesuprantat kitų, kurios vyrams kažko neleidžia, o pati net sprendžiat viską už savąjį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 09 kovo 2010 - 15:34
QUOTE(Molė @ 2010 03 09, 17:24)
Praėjusio laidoje "Valanda su Rūta" kalbėjo lyg tai advokatė, tai taip ir aiškino, kad moteris , gyvenanti nesantuokoje ir auginanti vaikus, į šeimos biudžetą nieko neįneša, vadinasi nieko ir negauna. Čia panašiai jūsų atvejas būtų. Nesvarbu, kad ta moteris augino vaikus ir lepino tą patį vyrą kotletais, barščiais ir švariom kojinėm. Absurdas, bet taip yra. Va ir atsakymas, kad visgi santuokoje moteris būna saugesnė.

tai ir yra mano atvejis. Manau, kad savo darbu buityje, moteris taip pat nusipelno kazkokios, kad ir menkiausios dalies (tegul jau cia teisininkai isskaiciuoja) vyro/sugyventinio bendrais nugyventais metais uzdirbto turto.
tokiu kaip as yra daug. gera teketi jaunysteje, kai abu mylintys, bet dar nieko neturintys. belieka tiketis, kad meile nedings, turta - bendrai sukaupsi. O kai susidedi su tokiu ale apsiturejusiu jau, stato is saves milijonieriu, o realiai savo pacius artimiausius zmones vercia gyventi su juodomis mintimis.
nezinau ka daryti. maldauti nenoriu, o ka daugiau ismastyt nezinau...
musu siaip ir finansai yra atskiri, jo mama geriau zino kur jis pinigus laiko.
Atsakyti