Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta laukti piršlybų ar gyventi 'susimetus'?

kivukas?
taip iseina man iteige tevai,kad manes niekas vesti nenori ir kad santuoka bereikalinga?
kazin kodel mama nesugebejo iteigti,kad juodaodziai yra baisus,mat ji ju nemegsta, o man jie netrugdo ... hm...kaip cia taip gaunasi, kad iki mb sutikimo ir po jo mano mastymas ir nuomone nepakito
Atsakyti
QUOTE(Kivuka @ 2010 03 07, 18:52)
Dažniausiai prieš santuoką yra tos moterys,kurių sugyventiniai (mylimieji) joms nepasiperša arba jų nenori vesti. Joms nesąmoningai įteigiama,kad santuoka bereikalingas dalykas. Nenorėdamos pripažinti,kad jų niekas nenori vesti, jos pačios ima deklaruoti, kad tai JOS NENORI tuoktis (nesvarbu,kad tai draugas nenori). Nors jei realiai draugas pasipirštų, tai manau nei viena neatsisakytų tuoktis  mirksiukas.gif Įdomu, kiek yra tokių, kurioms buvo pasipiršta, jos atsisakė tuoktis (nes iš tikrųjų pačios nenori), bet ir toliau gyvena susidėję su tuo pačiu vyru. Manau,kad tokių vienetai  cool.gif

As esu viena is ju. NENORIU TUOKTIS.
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 03 07, 18:11)

jis netiki santuokos institucija, vyras ir tevas jis yra nuostabus, tik santuokos pavyzdziai9net tevu) ji traumavo smile.gif

kaip ir sakė adaptacijaa,jūsų vyras nenori vesti.o jei jums pasipirštų,priklauptų ant kelių,padovanotų žiedą su briliantu-jūs atsisakytumėt nes santuoka neturi reikšmės?

QUOTE(Moonte @ 2010 03 07, 19:52)

pataisykit,jei klystu-jūs buvot ištekėjusi,išsiskyrėt ir gyvenat su savo vyru dabar?tokioj situacijoj ir aš netekėčiau antrakart biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 03 07, 20:30)
pataisykit,jei klystu-jūs buvot ištekėjusi,išsiskyrėt ir gyvenat su savo vyru dabar?tokioj situacijoj ir aš netekėčiau antrakart biggrin.gif

Kodel?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 03 07, 20:52)

Bet jūs Moonte jau sena tarka, neįsižeiskit 4u.gif jums nesiskaito.
Papildyta:
QUOTE(_saule @ 2010 03 07, 20:22)
Nebandykit įtikinti žmonių, kurie patys save pažįsta kokius tris bilijonus kartų labiau, nei jūs juos. Visokių yra šiam gyvenime.

O jūs esate tikra, kad save labai gerai pažįstate? Tuomet sveikinu, esate reta išimtis, nedaug kam taip pasiseka 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Reika @ 2010 03 07, 20:24)
taip iseina man iteige tevai,kad manes niekas vesti nenori ir kad santuoka bereikalinga?

tai čia jūs neabejotinai teisi, tik ne kad vesti nenori, o kad tekėti nenorit. ieškokit, kurioj vietoj buvo vertybės ir savigarba sutrikdytos.
Papildyta:
Norėčiau pasidalinti su Jumis viena citata iš V.Frankl knygos "Sielogyda", kaip tik skaičiau ir pamačiau, kad į temą čia bus smile.gif

Tikra meilė, kaip tokia, steigia monogaminio santykio apibrėžtumą. Tačiau šis santykis neatsiejamas nuo dar vieno aspekto, būtent išskirtinumo. Meilė reiškia vidnės sąjungos pojūtį; monogaminis santykis, įgijęs santuokos pavidalą, reiškia išoronį ryšį. Išlaikyti šio ryšio apibrėžtumą reiškia būti ištikimam. Tačiau ryšio išskirtinumas reikalauja, kad žmogus sukurtų "teisingą" ryšį; kad jis ne tik susisaistytų, bet ir žinotų, su kuo susisaisto. Tai reikalauja gebos apsispręsti dėl konkretais partnerio. Taigi erotinė branda, kaip vidinė branda monogaminiam ryšiui, reiškia dvigubą reikalavimą: reikalavimą sugebėti apsispręsti dėl (išimtinai) vieno partnerio ir reikalavimą būti ištikimam.
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 03 07, 21:30)
kaip ir sakė adaptacijaa,jūsų vyras nenori vesti.o jei jums pasipirštų,priklauptų ant kelių,padovanotų žiedą su briliantu-jūs atsisakytumėt nes santuoka neturi reikšmės?

jei padovanotu ziedeli su briliantu,sakyciau eik grazink,ir nupirk tikrai reikalinga daikta. smile.gif
jei vistik ant senatves sumastytu pasipirsti, ant senatves ir istekeciau, bet tikrai ne kokius 10m,nes nejauciu tam poreikio,nejauciu poreikio kazko irodineti kazkam.

QUOTE(adaptacijaa @ 2010 03 07, 22:08)

tai čia jūs neabejotinai teisi, tik ne kad vesti nenori, o kad tekėti nenorit. ieškokit, kurioj vietoj buvo vertybės ir savigarba sutrikdytos.
Papildyta:

wtf? mane tevai moke,kad seima yra vertybe ir svarbus dalykas,, bei neklausyti ka kiti pasakys,nes tie kiti nera svarbus ir tavo gyvenimo negyvena:)
taip pat moke nemeluoti,nevogti,nezudyti,tevus gerbti...taip pat nuo vaikystes netikejau nei kaledu seneliu,nei pasakomis apie princeses su princais.Realistiskai ziurejau ir i zmoniu santykius, gal dar tai prisidejo,kad nemaciau,jog santuoka moteris paverstu laimingesnemis, isskyrus tas,kurios iki tol buvo savim nepasitikincios ir netikejo,kad jas myli,tas moteris as pilnai suprantu,joms santuoka reikalinga kaip oras,nes iki tol jos nepilnavertes.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 03 07, 21:08)
Bet jūs Moonte jau sena tarka, neįsižeiskit  4u.gif jums nesiskaito.

Kaip tai nesiskaito? Po keturesdesimties metu gyvenimas nesibaigia lotuliukas.gif

Tiesa sakant niekada nenorejau teketi, nebuvo poreikio kam nors priklausyti ir kazka prie saves prisiristi. Pilnaja to zodzio prasme, megstu laisve, nepainiokite su palaidumu. Gal todel, kad man nereikejo jokiu garantiju, saugikliu ir t.t. Man visada buvo vertybe buti su mylimu zmoumi, o koks ten statusas, nesvarbu.
Istekejau tik del tevu spaudimo, tradicijos, nes tokie laikai buvo. O.... kad tada butu dabartinis pziuris mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 03 07, 22:21)
Realistiskai ziurejau ir i zmoniu santykius, gal dar tai prisidejo,kad nemaciau,jog santuoka moteris paverstu laimingesnemis, isskyrus tas,kurios iki tol buvo savim nepasitikincios ir netikejo,kad jas myli,tas moteris as pilnai suprantu,joms santuoka reikalinga kaip oras,nes iki tol jos nepilnavertes.

O kokie tavo tevu tarpusavio santykiai?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2010 03 07, 22:28)
Tiesa sakant niekada nenorejau teketi, nebuvo poreikio kam nors priklausyti ir kazka prie saves prisiristi. Pilnaja to zodzio prasme, megstu laisve

Su tuo "priklausymu" tai cia aplamai klaidingas poziuris. Zmogus ne daiktas, neturi savininko. Kur yra savininkiskumas, ten nera vietos meilei.
Atsakyti
Reika tu klysti schmoll.gif bent jau man santuoka nėra pilnavertiškumo įrodymas schmoll.gif Buvau susituokusi, išsiskyriau, dabar ruošiuosi tuoktis antrą kartą, ir jeigu būtų tokia situacija,tai tuokčiausi ir trečią kartą lotuliukas.gif Turėjau "malonumo" pabūti ir sugyventine ( du metus) ir žmona (tris metus), todėl manau, kad susituokus santykiai pereina į aukštesnį lygmenį. Nesmerkiu tų,kurios galvoja kitaip, svarbu,kad joms būti sugyventine yra priimtina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 03 07, 23:00)
O kokie tavo tevu tarpusavio santykiai?
Papildyta:
Su tuo "priklausymu" tai cia aplamai klaidingas poziuris. Zmogus ne daiktas, neturi savininko. Kur yra savininkiskumas, ten nera vietos meilei.

tevu?abiem seima yra svarbiau uz viska :)jie gerbia,myli,kompromisinasi smile.gif kaip kazkada rasiau,net lekstes sprendzia kartu kokias pirkti smile.gif

Kivukas, pereina i aukstesni lygi? tai kodel tuoketes,o po 3m skyretes?
na as irgi nesmerkiu santuokos megeju, nes tiems zmonems tai yra svarbu...bet cia kaip ir su religija, santuokos gerbejos ,kaip ir davatkos nekencia kitaip mastanciu ir nesuvokia,kaip galima santuoka/dievu netiketi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 07 kovo 2010 - 22:16
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 03 07, 22:00)

Su siuo teiginiu sutinku thumbup.gif
Bet nemazai zmoniu taip negalvoja, o gaila.
Papildyta:
QUOTE(Kivuka @ 2010 03 07, 22:10)
Reika tu klysti  schmoll.gif  bent jau man santuoka nėra pilnavertiškumo įrodymas  schmoll.gif Buvau susituokusi, išsiskyriau, dabar ruošiuosi tuoktis antrą kartą, ir jeigu būtų tokia situacija,tai tuokčiausi ir trečią kartą  lotuliukas.gif  Turėjau "malonumo" pabūti ir sugyventine ( du metus) ir žmona (tris metus), todėl manau, kad susituokus santykiai pereina į aukštesnį lygmenį. Nesmerkiu tų,kurios galvoja kitaip, svarbu,kad joms būti sugyventine yra priimtina  thumbup.gif

Kas per ausktesnis lygmuo? Sakot nesmerkiat, o lygius matuojat? Nagi nagi ir kuo tas lygis matuojamas?
Atsakyti
Susituokus teisiskai pasikeicia situacija: atsiranda bendras turtas, paveldejimas, nasles pasalpa ir t.t.jei gyventumete Vokietijoje, gautumete ir sutuoktinio pensija.
Atsakyti