Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta laukti piršlybų ar gyventi 'susimetus'?

QUOTE(Molė @ 2010 01 04, 10:40)
Vienas pavyzdys nėra joks rodiklis, bet vakar sužinojau, kad viena pora išsiskyrė, n metų gyveno susimetę, o santuokoje nei metų neištvėrė g.gif  Pasipylė lavina kaltinimų vienas kitam. Toks ir anoks  doh.gif Tai sakykit negi gyvenant kartu daug metų nesusituokus, "tikro  veido" negalima pamatyti, kad tik susituokus viskas į paviršių iškyla.

Tai gal tikėjosi, kad po vestuvių pasikeis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(trumpam @ 2010 01 04, 12:44)
Butent ir beda skirtinguose situacijos supratimuose.
Vat sitame paciame forume viena dalyve aktyviai gyne sugyventines pozicija tipo "jokio skirtumo mums tas spaudas pase, mes is principo pries santuoka", tuo tarpu jos sugyventinis i draugu klausima "tai kada pagaliau zenysies" atsakydavo "kai tik sutiksiu sau skirta". Na ir suitiko galu gale matyt. Buvus sugyventine su manta buvo iskraustyta per kelias dienas ( po 4 metu bendro gyvenimo!!), o nauja moteris tapo  zmona ir gyvena dabar be jokiu dviprasmybiu....

drinks_cheers.gif Jeigu vyras taip nusiteikęs "kol kas nevesti", tai ne su ta gyvena.
Beje, čia apie skandinaviją daug kalbėta buvo. Teko kalbėtis su keletu tokių sugyventinių moterų, tai sakė "jei pasipirštų - tekėčiau". Aišku, čia daug labiau priimtina kartu gyventi ir nieko baisaus netekėti (nėra tokio nesveiko spaudimo, kaip LT), bet visgi kai gyvenimas kartu pernelyg išsitęsia, irgi nebesveika. Kartu gyventi yra gerai, tik ne metų metus gumą tąsant.
Atsakyti
Tai, kad Lietuvoj dabar galima nesusituokus gyventi nepatiriant nesveiko ar ypatingo spaudimo. Nežinau, gal kas ir jaučia, bet manęs mano aplinkoj "nespaudžia" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juraga @ 2010 01 04, 13:53)
Tai, kad Lietuvoj dabar galima nesusituokus gyventi nepatiriant nesveiko ar ypatingo spaudimo. Nežinau, gal kas ir jaučia, bet manęs mano aplinkoj "nespaudžia"  smile.gif

Na bet kokiu atveju spaudimas tai ko gera turetu buti maziausiai itakojantis faktorius. Sprendimas turetu buti priimamas is vidaus, o ne is isores.
Atsakyti
QUOTE(trumpam @ 2010 01 04, 13:00)
Na  bet kokiu atveju spaudimas tai ko gera turetu buti maziausiai itakojantis faktorius. Sprendimas turetu buti priimamas is vidaus, o ne is isores.

Turėtų, bet visgi tie aplinkinių (giminių, šiaip pažįstamų) nuolatiniai niurzgėjimai veikia. O ir šiame forume ne kartą paminėta, kad "Sugyventiniai bjauriai skamba". O kodėl? Tik dėl visuomenės nuteikimo, kad tai blogai. Lietuviai apskritai dažnai dėl kitų gyvena, ne pagal kišenę mašiną perka, nors realiai iki darb pėstute nueitų, nes "ką kiti pasakys", savo stiliaus nekuria ir rengiasi kaip kiti "nes kaip čia išsiskirsi", atostogauja ne kur nori, o kur kiečiau "nes reiks kitiems pasakot", dirba ne mėgstamą darbą, o tokį, kad prieš kitus gerai atrodytų.
Atsakyti
QUOTE(trumpam @ 2010 01 04, 14:00)
Na  bet kokiu atveju spaudimas tai ko gera turetu buti maziausiai itakojantis faktorius. Sprendimas turetu buti priimamas is vidaus, o ne is isores.

Be abejonės, apsispręsti dėl savo gyvenimo įprasminimo turime patys. Tačiau individas- dėmuo visuomenės, į kurią neįmanoma nusispjauti. Man džiugu, kad sugyventiniai nėra visuomenės užribis ir poroms "leidžiama" be spaudimo pribręsti apsisprendimui iš vidaus.
Atsakyti
QUOTE(Balta balta @ 2010 01 04, 13:19)
O ir šiame forume ne kartą paminėta, kad "Sugyventiniai bjauriai skamba".

Tik dėl visuomenės nuteikimo...

O kas tokius argumentus teikia? Ištekėjusios oponentės, kurios nebesugalvoja nieko kito, kaip tik "bjaurų skambėjimą".

Nespekuliuokime ta tariama visuomenės nuomone. Visuomenė mano taip, visuomenė mano anaip. Palaukite - kas yra ta visuomenė?? Kaip Jūs tą visuomenę įsivaizduojate? Pvz, aš neturiu negatyvių nuostatų sugyventinių atžvilgiu, mano vyras (klaustas ) - neturi, mano draugė, pati buvusi sugyventine, taip pat nenusiteikusi prieš tokias, kitai draugei irgi jokių blogų minčių nekelia... Štai jau keturi tos mistinės visuomenės nariai, kuriems nei žodis "sugyventinė", nei pats reiškinys nekelia jokių negatyvių emocijų ar minčių. Ir mes nesame kažkokie keistuoliai, kitokie, ar pnš. - eiliniai statistiniai LT gyventojai. Tai gal ne viskas su ta visuomene taip blogai? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 04 sausio 2010 - 15:47
tai mes irgi klausiam kas ta mistine visuomene, kuriai santuokos nebereikia ir ji seniai nebe vertybe? biggrin.gif man jos reikia, mano vyrui reikia ir tai vertybe, draugems reikia, tai kam nereikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2010 01 04, 16:09)
tai mes irgi klausiam kas ta mistine visuomene, kuriai santuokos nebereikia ir ji seniai nebe vertybe?

klausimas keltas ne apie santuokos poreikį.
Atsakyti
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2010 01 04, 17:09)
tai mes irgi klausiam kas ta mistine visuomene, kuriai santuokos nebereikia ir ji seniai nebe vertybe?  biggrin.gif man jos reikia, mano vyrui reikia ir tai vertybe, draugems reikia, tai kam nereikia?  g.gif

drinks_cheers.gif Mano "visuomenei" irgi reikia.
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2010 01 04, 17:12)
klausimas keltas ne apie santuokos poreikį.

Na taip, bet jeigu žmogus mano, kad santuokos jam reikia, reiškia, mano, kad santuoka yra geriau g.gif
Papildyta:
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 01 04, 13:48)
Tai gal tikėjosi, kad po vestuvių pasikeis biggrin.gif

Gal g.gif g.gif Arba tikėjosi, kad santuoka išgelbės santykius bigsmile.gif
Bet čia tik mano pamastymas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 01 04, 16:46)
O kas tokius argumentus teikia? Ištekėjusios oponentės, kurios nebesugalvoja nieko kito, kaip tik "bjaurų skambėjimą".

Nespekuliuokime ta tariama visuomenės nuomone. Visuomenė mano taip, visuomenė mano anaip. Palaukite - kas yra ta visuomenė?? Kaip Jūs tą visuomenę įsivaizduojate? Pvz, aš neturiu negatyvių nuostatų sugyventinių atžvilgiu, mano vyras (klaustas ) - neturi, mano draugė, pati buvusi sugyventine, taip pat nenusiteikusi prieš tokias, kitai draugei irgi jokių blogų minčių nekelia... Štai jau keturi tos mistinės visuomenės nariai, kuriems nei žodis "sugyventinė", nei pats reiškinys nekelia jokių negatyvių emocijų ar minčių. Ir mes nesame kažkokie keistuoliai, kitokie, ar pnš. - eiliniai statistiniai LT gyventojai. Tai gal ne viskas su ta visuomene taip blogai? smile.gif

Na gerai - blogai cia toks salyginis dalykas. Kas vienam gerai, kitam blogai. Tarkim vienam vogti yra blogai, o kitam - gerai. Ir net sunku butu pasakyti kurios pozicijos toje visuomeneje daugiau. Renkames draugus daugiau-maziau pagal savo moralines nuostatas, todel savam rate daznai buna ir aplinka panasi i savo. taigi ir isvados subjektyvios.
vat man idomu butu isgirsti rimtus argumentus UZ gyvenima be santuokos. ne emocinius, bet logiskus. nes kol kas kazkokiu rimtesniu neteko perskaityti - tik apie "tikresne" meile ir pan - ko nei pasversi nei ivertinsi kur ten kas tikriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trumpam: 04 sausio 2010 - 16:21
Manyčiau, bendra visuomenės nuomonė pasireiškia per filmus, žurnalų straipsnius, TV laidas ir pan.
Galit sakyt, kad žmonės žiūri, ką rodo, o skaito tai, kas parašyta... Jei tam tikro pobūdžio informacija visuomenei būtų netoleruotina, ji prabalsuotų prieš ją savo pinigais- nežiūrėtų laidų, filmų, nepirktų žurnalų ir pan., sumažėtų pastarųjų reitingai, jie nebegautų reklaminių užsakymų.
Taip pat didžiąją visuomenės nuomonę atspindi sociologiniai visuomenės nuomonės tyrimai, iš kurių man neteko skaityti smerkiančių nesusituokusias poras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juraga: 04 sausio 2010 - 16:22