mes tai turim 5 dantukus, bet maistelio jau seniai neblenderiuoju (net nepamenu nuo kada tiesa sakant )- tik sakute pertrinu ir viskas. bulves megsta valgyt gan dideliais gabaliukais - ner skaniau - cia musu darzove karaliene:D visad leisdavau jai zaist su maistu, terliotis, rankiotis is lekstes ka nori - netaupiau nei rubeliu nei "svaros", gal todel taip ir gavosi. dabar dygsta dar dantuku, tai panele nebenori mesos ir valgo prastai, bet meniu islieka toks pat:
9-10val. kose (ryziu, grikiu, manu, avizine ir t.t.)
14val. darzoviene su mesyte arba be (dvi dienos su mesyte, vien be, dar kita su zuvim). darydavau ir kotletukus, bet dabar ji nebenori, tai mesa sublenderiuoju, o darzoves patrinu sakute.
tada einam i lauka ir grizus )apie 17-18val) valgome sriubyte. jei parsinesu miegancia, sriubyte valgom atsikelusios (apie 19val.).
apie 20-21val. musu varskes surelis arba jogurtukas. arba nieko nebevalgo princese. tada 22val pienelio ir miegot.
tada dar pienelio 12val, 05val.
gaunasi gan dideli laiko tarpai, bet kitu metu jai nieko neikisi, nebent ka pagrauzia.
iki 11men. maitinau savo pienu, tada daviau karves, o dabar ozkytes geriam.
mum dabar metukai su kapeika.
p.s. varsketukai virti nepatiko, koses taip skaniai kirst pradejo tik pries gera menesi (anksciau tik darzoves valge ir mesyte). virti kiausiniai ir nelabai, bandysiu ryt iskept omletuka.
sveriam 9kg ir esam 73cm ugio.
QUOTE(zvible @ 2012 11 18, 02:00)
mes tai turim 5 dantukus, bet maistelio jau seniai neblenderiuoju (net nepamenu nuo kada tiesa sakant )- tik sakute pertrinu ir viskas.
O mano jei randa gabaliuka, susiraukia, istraukia ir man duoda (atseit - se, pati valgyk ) Nelabai jai tinka, nemoka sukramtyt dar. Nors pagalvojus, kaip ismoks jei visa laika tyre bus, ar ne?
Reikes ir man daugiau su sakute patrint
As dar duodu Milupa misini. Kazkada gyd.buvo sakiusi, kad neskubet su karves pienu... Vis delsiu. Nors varskytes, jogurtus valgo.
Musu ugis 82cm, sverima 11.500g.
QUOTE(((Smilte)) @ 2012 11 18, 10:55)
O mano jei randa gabaliuka, susiraukia, istraukia ir man duoda (atseit - se, pati valgyk ) Nelabai jai tinka, nemoka sukramtyt dar. Nors pagalvojus, kaip ismoks jei visa laika tyre bus, ar ne?
As dar duodu Milupa misini. Kazkada gyd.buvo sakiusi, kad neskubet su karves pienu... Vis delsiu. Nors varskytes, jogurtus valgo.
maniske pradzioj gabaliukus isspjaudavo, arba kazkokiu budu surinkdavo juos ant liezuvio ir iskisus rekdavo - neva ka cia davei, nuvalyk:D bet greit apsiprato, nurydavo nekramcius, o dabar kuo graziausiai dirba dantenukemis
as tai buvau ir esu pries misinius. labai sunkiai mum sekes MP valgyt, bet siaip ne taip ismaitinau. o po to ne minties nekilo misinuko pirkt..skaitosi nuo metu vaikui jau galima duot ir karves piena gert, tuo labiau jei varske valgot - juk varske turi zymiai daugiau baltymu nei pienas;)
o ozkos pienas yra labai artimas mamos pienui+labai sveikas ir naturalus produktas, ne milteliai sintetiniai..
bet cia tik mano nuomone ir mano pasirinkimas
Sveikos..
Atkeliaujam pasirodyti ir mes..Mums 1 metukai ir beveik 2 mėnesiukai..Turim 12 dantų, plius dar 2 iltinukai pakeliui
Valgom viską, tik nuo mažens neįkišu grūdinių kultūrų košių
Tokio griežto grafiko kada valgyti neturime..tačiau sultingi..mano vyrukas sveria 12,6 (dabar turbūt daugiau) ir 82 cm..
Atkeliaujam pasirodyti ir mes..Mums 1 metukai ir beveik 2 mėnesiukai..Turim 12 dantų, plius dar 2 iltinukai pakeliui
Tokio griežto grafiko kada valgyti neturime..tačiau sultingi..mano vyrukas sveria 12,6 (dabar turbūt daugiau) ir 82 cm..
QUOTE(Flika @ 2012 12 09, 01:55)
Sveikos..
MANO mergina irgi labai valgi, net reikia slepti, kad nepersivalgytu
Mano pupai dabar 1 m ir 1,5 mėn. Sveria kažkur apie 9 kg, ūgis 75 cm. Iš smulkiųjų nuo pat gimimo.
Valgo taip:
9-10 pusrytinė košė, užpilama.
12 - pienelis metinukams 210 ml.
pietų miegas
14 val- tai, ką mes ir sau pietums daromes, tik su šakute sutrinu. Bulvės, mėsa, sriubos, gauna visko paragauti, Tik labai jau mažai valgo
16 val- 210 ml mišinuko metinukams
tarpuose duodu jogurtuko, sausainių, vaisių pagriaužti.
19 val- užpiltinė košė.
20 val- naktinis miegas.
pas mus tai normalu, visko išsigalvoti tenka, kad tik panelę sudominti
Valgo taip:
9-10 pusrytinė košė, užpilama.
12 - pienelis metinukams 210 ml.
pietų miegas
14 val- tai, ką mes ir sau pietums daromes, tik su šakute sutrinu. Bulvės, mėsa, sriubos, gauna visko paragauti, Tik labai jau mažai valgo
16 val- 210 ml mišinuko metinukams
tarpuose duodu jogurtuko, sausainių, vaisių pagriaužti.
19 val- užpiltinė košė.
20 val- naktinis miegas.
QUOTE(PauGita @ 2012 10 14, 16:02)
Bet ar normalu, kad tokio amžiaus vaikas norint, kad valgytų reikia rengti akcijas atrakcijas?
pas mus tai normalu, visko išsigalvoti tenka, kad tik panelę sudominti
Sveikos
o mums 11men. bet jau ilindau i metinuku temute valgom manau neblogai, sveriam apie 9.2kg (gal db daugiau bus truputuka), ugis 72cm. mes su vyru neauksti, bet kudikiai buvom valgus, labai net
mes per diena valgom kosytes dvi grudines ir viena darzoviene su mesa (ar zuvi su ryziais pietums) taip pat jau pradejau ir kiausinuko trynuka duoti, pirmiausia putpeles, dabar jau ir naminio vistos kiausinio. per diena butinai suvalgom visa obuoliuka ir dar duoniuka grikini ar ryzini, taip pat vaikisku sausainuku kelis milupos ar hipo. kompotuko geriam is gertuvytes, labai megstam verdu visokiu: ir obuoliu ir serbentu ir vysniu (turiu saldytu).
Bet man toks klausimas, o kaip jus sumaitinate sriubyte? ar jos gal pertrintos buna? ta prasme tirstos ir be jose plaukiojanciu darzovyciu?
o mums 11men. bet jau ilindau i metinuku temute valgom manau neblogai, sveriam apie 9.2kg (gal db daugiau bus truputuka), ugis 72cm. mes su vyru neauksti, bet kudikiai buvom valgus, labai net
mes per diena valgom kosytes dvi grudines ir viena darzoviene su mesa (ar zuvi su ryziais pietums) taip pat jau pradejau ir kiausinuko trynuka duoti, pirmiausia putpeles, dabar jau ir naminio vistos kiausinio. per diena butinai suvalgom visa obuoliuka ir dar duoniuka grikini ar ryzini, taip pat vaikisku sausainuku kelis milupos ar hipo. kompotuko geriam is gertuvytes, labai megstam verdu visokiu: ir obuoliu ir serbentu ir vysniu (turiu saldytu).
Bet man toks klausimas, o kaip jus sumaitinate sriubyte? ar jos gal pertrintos buna? ta prasme tirstos ir be jose plaukiojanciu darzovyciu?
QUOTE(Martyna85 @ 2012 12 20, 18:01)
Sveikos
Mums 12 mėn, verdu dukrytei ivairias sriubytes ir trintas ir paprastas tik stengiuosi smulkiau supjaustyti darzoves, taip pat iberiu smulkiu makaroniuku (tokių zvaigzdučių labai labai mažų
O sumaitinu su valgomu suaugusiuju saukstu
11 mėn kūdikis jau moka gerai kramtyti ir jam paspringti mazu makaronu vieni niekai
QUOTE(mamulyte252 @ 2012 12 09, 11:26)
MANO mergina irgi labai valgi, net reikia slepti, kad nepersivalgytu
Man slėpti tikrai nereikia Bet džiaugiuos, kad valgus vaikas, nereikia su šaukštu paskui lakstyti
Perskaiciau saziningai visa tema ir noriu pareplikuoti i mamu pasisakymus, kurios neverda savo mazyliams manu koses del menkos jos maistines vertes
O neteko girdeti apie speltos manu kose?
Kuri nors kiek domisi sveika mityba, turetu zinoti kas yra spelta ir apie jos visas naudingasias savybes, taigi bent jau as savo maziui verdu speltos manu kose, isvirusia pagardinu sviestuku Jos skonis toks pats kaip paprastos manu koses, tik kad si yra maistinga, naudinga auganciam organizmui ir netukina, kaip kad paprasti manai
Dar noriu pakomentuoti blynu kepima. As dar mazyliui blynu nekepu, bet pati valgau blynus (veliau ir mazyliui kepsiu), keptus ant kokoso aliejaus. Taip sveikiau, man ir skaniau
As pati asmeniskai neduodu maziui ir sudyto parduotuvinio sviesto. Pati namuose ji sumusu, naudoju tam arba mociuciu kaimiska piena, arba grietinele. Uztrunku maziau nei 30min, bet uz tad maziui buna sviezio naturakaus sviestuko
Is likusiu pasuku labai lengvai pasigamina varske, tik gaila mano mazius kol kas varskes nenori net paragauti, isspjauna, gal veliau isiulysiu
Aisku, daugelis pasakytumete, kad cia bereikalingas zaidimas ir t.t., kai galima nusipirkti, na bet stengiuosi mazyli maitinti kuo kokybiskesniu maistu ir bent jau namie galiu kontroliuoti lekstes turini
Kuri nors kiek domisi sveika mityba, turetu zinoti kas yra spelta ir apie jos visas naudingasias savybes, taigi bent jau as savo maziui verdu speltos manu kose, isvirusia pagardinu sviestuku Jos skonis toks pats kaip paprastos manu koses, tik kad si yra maistinga, naudinga auganciam organizmui ir netukina, kaip kad paprasti manai
Dar noriu pakomentuoti blynu kepima. As dar mazyliui blynu nekepu, bet pati valgau blynus (veliau ir mazyliui kepsiu), keptus ant kokoso aliejaus. Taip sveikiau, man ir skaniau
As pati asmeniskai neduodu maziui ir sudyto parduotuvinio sviesto. Pati namuose ji sumusu, naudoju tam arba mociuciu kaimiska piena, arba grietinele. Uztrunku maziau nei 30min, bet uz tad maziui buna sviezio naturakaus sviestuko
Is likusiu pasuku labai lengvai pasigamina varske, tik gaila mano mazius kol kas varskes nenori net paragauti, isspjauna, gal veliau isiulysiu
Aisku, daugelis pasakytumete, kad cia bereikalingas zaidimas ir t.t., kai galima nusipirkti, na bet stengiuosi mazyli maitinti kuo kokybiskesniu maistu ir bent jau namie galiu kontroliuoti lekstes turini
Sveikos musu metinukei problemu su maisteliu nera valgo viska,nors ugis 73cm ir 8.300g..
Ryte 7h misinis ir toliau miega
10-11 h kose
veliau zaidziam,miegam
kaip atsikeliam mazdaug 15-16h pietukai ka verdames sau
17-18h valgom varskyte,jogurtuko,sriubytes ar kazka rimciau,nuo nuotaikos priklauso
20-21h misinukas ir miega iki ryto
nelabai megsta saldziai,uzkandziaujam sausainiais,dziuvesiais,barunkom,megstam obuolius,bananus,uzsigerti nemegsta
Ryte 7h misinis ir toliau miega
10-11 h kose
veliau zaidziam,miegam
kaip atsikeliam mazdaug 15-16h pietukai ka verdames sau
17-18h valgom varskyte,jogurtuko,sriubytes ar kazka rimciau,nuo nuotaikos priklauso
20-21h misinukas ir miega iki ryto
nelabai megsta saldziai,uzkandziaujam sausainiais,dziuvesiais,barunkom,megstam obuolius,bananus,uzsigerti nemegsta
QUOTE(Joviva @ 2013 01 16, 11:33)
Perskaiciau saziningai visa tema ir noriu pareplikuoti i mamu pasisakymus, kurios neverda savo mazyliams manu koses del menkos jos maistines vertes
Apskirtai manu kose neturi jokiu sveiku savybiu, vitamin ir pan. Ji duodama tam, kad kudikis priaugtu svorio.
Sakote neduodate sudyto sviesto... Galima sviesto apskritai neduoti.
As saviske maitinu kosemis (avyzu, ryziu, grikiu), darzoviene (brokoliai, cukinija, ziedinis kopustas, saldzioji bulve, moliugas ir t.t. su mesyte, zuvim.
nededu jokiu prieskoniu, tik krapus. nezinome kas tai yra sviestas, druska, aliejus ir pan.
Sunkiau su sriubyte, nezinau, kaip isiulyti
mazyle suvalgo 100-120ml.koses 3 kartus I diena. Bet buna nevalgiadieniu
Kadangi mums jau metukai ne uz kalnu, tai jau prisijungsiu prie jusu
Papildyta:
QUOTE(((Smilte)) @ 2012 11 14, 08:19)
O va pas mus tas pats, labai idomiai, tik trys apacioje, (kur tas ketvirtas?) ir 4 virsuje, ir jau kruminis vienas apacioje