QUOTE(Joviva @ 2013 01 16, 11:33)
Perskaiciau saziningai visa tema ir noriu pareplikuoti i mamu pasisakymus, kurios neverda savo mazyliams manu koses del menkos jos maistines vertes
O neteko girdeti apie speltos manu kose?
Kuri nors kiek domisi sveika mityba, turetu zinoti kas yra spelta ir apie jos visas naudingasias savybes, taigi bent jau as savo maziui verdu speltos manu kose, isvirusia pagardinu sviestuku

Jos skonis toks pats kaip paprastos manu koses, tik kad si yra maistinga, naudinga auganciam organizmui ir netukina, kaip kad paprasti manai
Dar noriu pakomentuoti blynu kepima. As dar mazyliui blynu nekepu, bet pati valgau blynus (veliau ir mazyliui kepsiu), keptus ant kokoso aliejaus. Taip sveikiau, man ir skaniau
As pati asmeniskai neduodu maziui ir sudyto parduotuvinio sviesto. Pati namuose ji sumusu, naudoju tam arba mociuciu kaimiska piena, arba grietinele. Uztrunku maziau nei 30min, bet uz tad maziui buna sviezio naturakaus sviestuko
Is likusiu pasuku labai lengvai pasigamina varske, tik gaila mano mazius kol kas varskes nenori net paragauti, isspjauna, gal veliau isiulysiu
Aisku, daugelis pasakytumete, kad cia bereikalingas zaidimas ir t.t., kai galima nusipirkti, na bet stengiuosi mazyli maitinti kuo kokybiskesniu maistu ir bent jau namie galiu kontroliuoti lekstes turini
Apskirtai manu kose neturi jokiu sveiku savybiu, vitamin ir pan. Ji duodama tam, kad kudikis priaugtu svorio.
Sakote neduodate sudyto sviesto... Galima sviesto apskritai neduoti.
As saviske maitinu kosemis (avyzu, ryziu, grikiu), darzoviene (brokoliai, cukinija, ziedinis kopustas, saldzioji bulve, moliugas ir t.t. su mesyte, zuvim.
nededu jokiu prieskoniu, tik krapus. nezinome kas tai yra sviestas, druska, aliejus ir pan.
Sunkiau su sriubyte, nezinau, kaip isiulyti
mazyle suvalgo 100-120ml.koses 3 kartus I diena. Bet buna nevalgiadieniu
Kadangi mums jau metukai ne uz kalnu, tai jau prisijungsiu prie jusu
Papildyta:
QUOTE(((Smilte)) @ 2012 11 14, 08:19)
O kiek dantuku turi Jusu mazyle turi?
Mano tik penkis- du virsuje,trys apacioje.
O va pas mus tas pats, labai idomiai, tik trys apacioje, (kur tas ketvirtas?) ir 4 virsuje, ir jau kruminis vienas apacioje