Iki 1metų 2 mėn.valgėm labai puikiai,o vėliau prasidėjo nevalgiadieniai.Blogiausiai valgo per pietus-daržoves su mėsa.Kada išverdu mėsytės su burokėliais tai dar valgo,o visos kitos daržovės nelabai.Įdomu kaip dažnai galima duoti burokėlių?
mamytes o koke zuvi pirkti ir kaip ja ruosti nu net neisivaizduoju
QUOTE(br@ske @ 2012 06 01, 12:44)
mamytes o koke zuvi pirkti ir kaip ja ruosti nu net neisivaizduoju
šiaip aš žuvytės file įmetu su daržovėmis vietoj mėsytės ir išverdu
pirmadienį mano merginos labai skaniai valgė keptą jūros lydekos file apvoliotą miltinių blynų tešloje
QUOTE(sidrulka @ 2012 06 01, 15:24)
šiaip aš žuvytės file įmetu su daržovėmis vietoj mėsytės ir išverdu
pirmadienį mano merginos labai skaniai valgė keptą jūros lydekos file apvoliotą miltinių blynų tešloje
geriausiai tai sviecia zuvis, o apie file - nemanau kas ten gero yra gal as ir klystu
Mums 1.1m. vakarienei duodu skania sriubyte-kosyte. I ja ieina, kiaules liezuvio gabaliukas (tinka ir kita mesyte kuria jusu vaikas megsta) pora bulvyciu, morkyciu ,svoguniuko, darzoviu kokiu turite , daugiau ideti moliugo, o svarbiausia daug spinatu. Baigus virti palikite truputi vandens, o visa kita ispilkyte. Viska sutrinti su blenderiu ir.. skanaus...Pats megstamiausias maistas po jogurto.
Sios sriubytes padarau 2-3dienom.
P.S vaikas nevalgiukas,pastoviai prie MP, mazai valgydavo darzovienes, mesytes per pietus, artejom prie mazakraujystes- si sriubyte mums padejo pakelti hemoglobina iki normos.
Tikiuosi jusu vaikuciams patiks
Skamba skaniai. Tik norėjau perspėti visas. Kaip tik šiandien ieškojausi informacijos apie špinatus. Va, ką radau: "Būtina žinoti, kad špinatus geriausia valgyti šviežius, o paruoštus jų patiekalus laikyti šaltai. Šiltai laikant špinatus per 24-48 val. iš juose esančių nitratų susidaro nitritai, kurie yra žalingi žmogaus organizmui." (šaltinis: Špinatų auginimas ir priežiūra)
Kiek turejau bedu su sunaus valgymu( ir turiu), tiek ju nera su dukryte
QUOTE(Knoopke @ 2012 06 11, 23:40)
Skamba skaniai. Tik norėjau perspėti visas. Kaip tik šiandien ieškojausi informacijos apie špinatus. Va, ką radau: "Būtina žinoti, kad špinatus geriausia valgyti šviežius, o paruoštus jų patiekalus laikyti šaltai. Šiltai laikant špinatus per 24-48 val. iš juose esančių nitratų susidaro nitritai, kurie yra žalingi žmogaus organizmui." (šaltinis: Špinatų auginimas ir priežiūra)
Taip, su spinatais reikia atsargiai. Iki metu mazyliams jie isvis nerekomenduojami, o nuo metuku atsargiai, ne daugiau kaip penktadalis ieinantis i valgio sudeti. Zala yra ta kad jie stabdo deguonio nesiojima kraujyje, kai kurie mazyliai pradeda net melynuoti.
Mano maziui 11men su puse.Skaniai kramto juoda duona, Milupos sausainius,o skaniausia kose tai manu-moliugu.Piene isverdu moliugo, idedu truputeli druskos, cukraus ir iberiu manu, pabaigoj truputi sviestuko , zinoma nepiknaudziauju, nes kiek zinau manai eina i svori, o mano bernui svorio pakanka
Manasis ir nelabai megejas pavalgyt, ryte valgo kose, tada i lauka, ten labai mielai kramsnoja duoniuka, tada namie pietums ar sriubyte, ar mesyte, bet tik ta pirktine, kitokiu nevalgo, tada vel laukas, po lauko pavakariai, jogurtukas, varskyte su sausainukais, tada vel laukas, vakare darzovytes, o pries miega misinukas, 240ml isgeria, ir dar paryciais 240ml isgeria
Papildyta:
Dabar kai parasiau, tai gal jis visai ir nieko valgo, tik labai po nedaug, bet sveria virs 11kg
Papildyta:
Dabar kai parasiau, tai gal jis visai ir nieko valgo, tik labai po nedaug, bet sveria virs 11kg
Maniskei 1m ir 2men.
Kadangi kosemis primaitinta buvo nuo 3men ir 2sav tai jos jai greit ir atsibodo ir kazkur nuo 10men valge tapati ka ir mes nes puikiai jau mokejo kramtyti.
Tarkim siandienos musu "meniu":
Pusryciai(ju reikia vos atsikelus ir greit) - virtas kiausinis ir dubenelis sausu pusryciu su pienuku.
Paskui pauzkandziavo 2 duoniukais
Pietus - dubenelis darzoviu troskinio su serniena
praejus ~1.5val. - aktivia jogurtukas su persikais
Dar po valandos - actimel gerimas su misko uogomis
Tada pauzkandziavo suvalgydama sauja melyniu ir 1 banana
Dar gavo maza riekute juodos duonos su sviestuku.
Vakariene - omletas su spinatais + pries pat miega 120ml misinuko
(per diena ~200-300ml arbatos)
O siaip labai megsta kiausinius, bulvinius patiekalus, varskes patiekalus, su kruopu kosem nedraugaujam tik kartais isiulau kukuruzu ar manu kose.
Kadangi kosemis primaitinta buvo nuo 3men ir 2sav tai jos jai greit ir atsibodo ir kazkur nuo 10men valge tapati ka ir mes nes puikiai jau mokejo kramtyti.
Tarkim siandienos musu "meniu":
Pusryciai(ju reikia vos atsikelus ir greit) - virtas kiausinis ir dubenelis sausu pusryciu su pienuku.
Paskui pauzkandziavo 2 duoniukais
Pietus - dubenelis darzoviu troskinio su serniena
praejus ~1.5val. - aktivia jogurtukas su persikais
Dar po valandos - actimel gerimas su misko uogomis
Tada pauzkandziavo suvalgydama sauja melyniu ir 1 banana
Dar gavo maza riekute juodos duonos su sviestuku.
Vakariene - omletas su spinatais + pries pat miega 120ml misinuko
(per diena ~200-300ml arbatos)
O siaip labai megsta kiausinius, bulvinius patiekalus, varskes patiekalus, su kruopu kosem nedraugaujam tik kartais isiulau kukuruzu ar manu kose.
Sveikutes
Valgiukams ir nevalgiukams po
Smagu skaityti kuriu vaikuciai valgus,ir linke uzkandziauti,gerti.
Su manaja baisu mums dabar 1m.3men.sveria 8,300kg. nevalgi,o ka ir pasiulyt nebezinau.Nuo bendro stalo ne viska valgo,praktiskai nieko,tad musu meniu liesas ir nobodus.kruopu nemegsta,dazniausiai manu kose isiulau,pietums pagrinde bulve+morka+(mesyte ivairia verdu) dar karts nuo karto vakare ikisu varskyte Miau (kuria sake alergologe atsisakyti) nes isberta nugaryte ir krutine baisiai baisiai gert nemegsta,uzkandziaut nemegsta smulkute,mazute auginu.Man paciai duoda per nuotaika,kai matau kad nevalgymo diena,o jos dazniausiai ir buna.o dar galvojimas ka pasiulyt,ka pagamint
Dar vis save guodziu,gal kai tures visus kruminius tai ir apetitas bus geresnis,dabar su dantukais sunkiai,turim tik 10dantu.ir vienoj pusei virsui ir apacioj isdaiginom kruminius.laukiu kada kitoj pusei issikals
Valgiukams ir nevalgiukams po
Smagu skaityti kuriu vaikuciai valgus,ir linke uzkandziauti,gerti.
Su manaja baisu mums dabar 1m.3men.sveria 8,300kg. nevalgi,o ka ir pasiulyt nebezinau.Nuo bendro stalo ne viska valgo,praktiskai nieko,tad musu meniu liesas ir nobodus.kruopu nemegsta,dazniausiai manu kose isiulau,pietums pagrinde bulve+morka+(mesyte ivairia verdu) dar karts nuo karto vakare ikisu varskyte Miau (kuria sake alergologe atsisakyti) nes isberta nugaryte ir krutine baisiai baisiai gert nemegsta,uzkandziaut nemegsta smulkute,mazute auginu.Man paciai duoda per nuotaika,kai matau kad nevalgymo diena,o jos dazniausiai ir buna.o dar galvojimas ka pasiulyt,ka pagamint
Dar vis save guodziu,gal kai tures visus kruminius tai ir apetitas bus geresnis,dabar su dantukais sunkiai,turim tik 10dantu.ir vienoj pusei virsui ir apacioj isdaiginom kruminius.laukiu kada kitoj pusei issikals
zara**, pasiūlyčiua duoti skysto vitamino Pikovit- jis gerina apetitą o kruajuko tyrimą darėtės? geras?