Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

Aciu uz naujas idejas, as jau nebezinojau ka mazei pasiulyt,nes kosiu beveik nebevalgo,meginsiu rytoj kept blyniukas,gal patiks panelei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lauryte27 @ 2011 10 03, 14:03)
labai saunus receptukas reikes isbandyti,aciu 4u.gif
Jau nebesugalvoju ka duoti vietoj darzovienes su mesyte pietums g.gif
o ka pusryciams ir vakarienei duodat? 4u.gif

visai pamirsau, labai atsiprasau.... dar i ta sriubyte ydekite puse indelio konservuotu pomidoru, arba zaliu!!!!

ryte duodavau kruopienes, bet pask metu nebevalgo tai pati nebezinau kuo beuzkisti
Atsakyti
va o jus man patarkit, siandien: 8.00 skrudinta duonyte su suriu, 9val pienelis tada i lauka gryzo ir tada padaviau pietus bulviu kose su vistiena troskinta ir dabar miegelis. o vat ka po miegelio????? tuos pacius pietus? grudu kose kazkaip popiet nelabai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2011 10 07, 14:44)
va o jus man patarkit, siandien: 8.00 skrudinta duonyte su suriu, 9val pienelis tada i lauka gryzo ir tada padaviau pietus bulviu kose su vistiena troskinta ir dabar miegelis. o vat ka po miegelio????? tuos pacius pietus? grudu kose kazkaip popiet nelabai?  g.gif

kose, blynai, darzoviu, ar makaronu sriubyte.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 09 08, 21:35)
<...> Dar leisti zaisti su maistu. Su kosem. Tegu, sako jis, buna kose aptaskytos visos sienos, grindys ir pats kosej praktiskai isimaides, bet turi bandyti ir mokytis valgyti pats. Jo... blink.gif

blink.gif Turi bandyti, bet kad iki tokio lygio.... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 12 spalio 2011 - 15:34
QUOTE(uogute @ 2011 10 07, 13:44)
va o jus man patarkit, siandien: 8.00 skrudinta duonyte su suriu, 9val pienelis tada i lauka gryzo ir tada padaviau pietus bulviu kose su vistiena troskinta ir dabar miegelis. o vat ka po miegelio????? tuos pacius pietus? grudu kose kazkaip popiet nelabai?  g.gif

Maniskis visada po pietu miego gauna jogurta.

Mamos, imeskit kas nors taip tos vaiku dievinamos barsciu sriubos recepta. Ar galima ja su burokeliais is stiklainiuku virti?
Pamenu, mokykline burokeliu sriuba is metalinio indelio (mano laikais dar tokie buvo) buvo mano vienintele valgoma sriu“ba. Ir dar labai labai noriai. O manuose i barscius net paziureti negaledavau. Prasydavau mamos, kad man "tos mokyklines" isvirtu, bet jai tokia neiseidavo.
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2011 10 03, 14:44)
laaabai skania sriubyte viriau vaikiukui ir sseimai: kopustai supjaustomi verdami vandenyj+sriubos prieskoniai+pipiras+lauro lapas+ pakepinta morka ir svogunas svieste+bulves+bulijonas torstas knorr kubelis
YDOMU KAIP KITOS?

gal as ne labai i tema, bet buljonas yra nuodas ne tik vaikui, bet ir suaugusiam
http://www.sveikasva...roductList?cp=/

Atsakyti
Daug puikiu ideju sioje temoje smile.gif , nes tikrai sunkoka kiekviena karta sugalvot, ka vaikas noretu valgyt, tuo labiau, kad pasakyti nelabai dar iseina smile.gif Sunui dabar metai ir keturi menesiai, bet beda ta, kad turim vos 6 dantukus verysad.gif , tai su kramtymu sunkoka, nors jau maisto nesmulkint labai stengiuosi (isskyrus trinta sriubas, kurias megsta labai). Musu meniu atrodo taip:
ryte apie 9 varske arba jogurtas, kartais sumustinukas su suriu, omletas arba tiesiog keptas kiausinukas, blynai.
Tada keliaujam i lauka, gryze, apie 13 val., pietus - labai daznai tas pats, kas ir ant musu suaugusiu stalo, troskiniai, kotletukai,plovas, su malonumu valgo net kugeli, tik stengiuosi gamint su vistiena ir be jokiu riebiu padazu, karta per savaite zuvis. Pietu miegelis, po to apie 17 val, grudu kose (verdu piene, megsta visokias - avizu, ryziu, 7 grudu, pagardinu namine uogiene), arba sriubyte pvz trinta (dabar sezonas, tai moliugu verdu ar kokiu cukiniju). Apie 20 val dar vakarieniauja - velgi kazkas ir rytinio meniu, tiesa labai megsta varsketukus, tiek virtus tiek keptus. Virtus paskaninu sviestuku ir grietine. Pries pat miegeli apie 21,30 MP, ir nakti dar MP.
Atsakyti
Pasidalinsim savo atradimu ir nuo užvakar skaniausiu užkandžiu:) vis pikdavau miau varšytes. Vaikas jas labai mėgsta tai sugalvojau kažką panašaus padaryti. Turiu pilną kamerą prisišaldžiusi uogų: aviečių, juodųjų serbentų, mėlynių, spanguolių ir t.t. Tai dabar perkam paprastą varškę (kartais gauname ir kaimiškos), supilu uogas, 1 actimel (nes kitaip kombainas netrina) ir viską su kombainu sutrinu. Ir man pačiai labai skanu, o ir vaikas kaip valgo...smile.gif daug labiau nei miau. O ir varškytės skonių visokių galima prisigalvoti. pabandykit, tikrai patiks:)
Atsakyti
o kaip kepat omletuką? paprasto kiaušinio mano mažasis nelabai nori g.gif
Atsakyti
Pabandykit dar viena "varskes" recepta: puse avokato (supjauscius apslakstyti siek tiek citrinos sultimis), puse kriauses ir varskes apie 70 gramu. As kartais dar ir meliono ipjaustau, jei buna per standu. Mano isrankusis pavakariams sitai mielai valgo.
Dar pavakariams: dziuveselis sutrintas su melionu ir 100g jogurto (as dedu su vaniles skoniu, bet naturalus tinka puikiai).
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(MeSsS @ 2011 11 04, 13:50)
o kaip kepat omletuką? paprasto kiaušinio mano mažasis nelabai nori  g.gif

As darau taip omletuka : i maza puoda ipilu piena (na jei ant vieno kiausinio mazdaug 100 ml gal ) , uzvirinu piena, i ji supilu isplakta kiausini su druskyte, ir verdu kol omletukas iskepa. buna toks purus purus ir minkstas. galima dar sviestuko siek tiek piena idet. Savo maziukei dar neduodu kiausinio, bet va vyresnelis tik toki omletuka valgo ax.gif
Atsakyti