Laba, pritariu mamoms del zaisliuku valgant, kai vaikas nevalgiukas. Maniskis irgi jau pora menesiu valgo tik su knygutem arba kokia muzikele fone. Buna periodai, kai valgo gerai ir knyguciu nereikia, buna taip, kad reikia kazkuo uzimti rankutes. Tikrai nemanau, kad vaika taip permaitinsim ar panasiai. Maniskiui, kai jau tikrai pasisotina, net megstamiausio jogurto, net ir mobiliaka i rankas idavus, neikisi. Niekas labai zaislams valgymo metu nepritaria, taciau kai karta pasiskundziau vaiku gydytojui, kad Lukas valgo tik su knygutem ar kokiu zaisliuku, jis tik pasijuoke: tegu valgo taip, jeigu jam dabar taip reikia; ateis laikas prades valgyti pats, rankos bus uzimtos saukstu ir nebus kada knygutes vartyti. Taigi...
Oi dar tuo paciu pasiguosiu. Lukui jau metai ir du menesiai, o mano vaikas nekramto. Cia ne apie tai, kad nekramto mesytes ar bulvytes. Jis nekramto nieko! Jokio sausainiuki, banano, kukuruzo ir panasiai. Kai mes valgom, sodinu ji visada kartu, padedu pasmulkinto maisto, kiek ivairesnio, su mintim, kad gal kazka isides i burna. Nieko! Siandien mes valgem velyvus pusrycius apie 11.30. Lukas apie 12.00 jau pietauja. Na, atrodytu turetu buti jau praalkes (juo labiau, kad visa ryta nuo pusryciu iki pietu lauke davesi), taciau su maistu tik zaide. Viena karta aplaize persiko skiltele, bet pajutes, kad tas daiktas turi kazkokio skonio, is karto numete. Taip prazaide beveik pusvalandi. 12.15 padariau jo kose. Be jokiu ceremoniju suvalge darzoviene su mesyte (apie 150) ir dar 100 vaisiu tyreles. Ir taip ir anaip bandom su tuo kramtymu, o rezultato beveik jokio. Na, tiesa, koses jau nereikia taip sutrinti, kaip 4 menesiu kudikiui, gali buti ir rupesne, taciau be gabaliuku. Man apskritai atrodo,kad jis kol kas neturi jokio intereso maistui.Kiti vaikai jau nuo 10 menesio ar metuku nori viska paragauti, ka suaugusieji valgo, bando kazkaip tai i burna kisti, o maniskiui, atrodo, nusispjauti. Ir jaudinuosi, ir vel galvoju, kad gal jam dar per anksti, gal jam daugiau laiko reikia, juk kada nors prades kramtyti. Dantuku turi 4 virsuj ir 4 apacioj. Mano gydytojas guodzia, kad reikia tureti kantrybes, kiti sako, kad reikia palaukti kruminiu dantuku. Labiausiai nenoriu vaiko mokyti kramtyti, kaip viena mama kazkuriam forume aprase "ziauriuoju budu": diena pabadauja, dvi paziaugcioja ir pradeda kramtyti. Esu labai pries visokius piktumus ar asaras prie stalo. Mes turejom tokia faze,kai Lukas labai prastai is saukstelio valge, o as del to baisiai nervinausi. Tada jis dar maziau ir prasciau valge, o as dar labiau nervinausi. Kartais prieidavom abu iki asaru. Buvo uzdaras ratas. Pimiausia turejau pati nusiramtinti ir leisti jam valgyti tik tiek, kiek nori. Per pora savaiciu viskas susitvarke: jokio maisto kisimo, jokio nervinimosi ir jokiu asaru. Piktumai ir ziaurumai prie stalo gali tik visai nuo maisto atgrasinti.
Oi,prirasiau visa paklode

Gal kas mano rupesciams koki patarima turit? O gal kam nors panasi situacija buvo? Pasipasakokit!
Labas.Nesijaudinkit del dantuku.As turiu to paties menesio dukryte kaip jusu sunukas..Ir dantukai taip pat tik astuoni buvo..dar mieste sutikom tokia mergyte ta pacia diena gimusi kaip ir musiske..Jos pilna burnyte dantuku..Sunerimau ziauriai..Bet po kokio menesio savaites begyje radau net tris kruminius dantukus..Maniske nerodo burnytes siaubingai..Kas i ja patenka-tampa jos nuosavybe..O kas liecia maista,manoji valgo be galo mazai..Tiek,kiek gali valgyti pati..Drasiai smeigia sakute ir desto i burnyte..kramtyti kramto jau seniai..Tiesa sakant keista,kad nekramo pats...Ar tai negali but kokios ligos pozymis?Neduok,Dieve,aisku..Ir gasdint be reikalo nenoriu,bet ka ten zinai..gal seimos gydytojo paklauskit?Pati turiu tris vaikus,bet visi kramte nuo mazdaug puses metuku..