Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(nurija @ 2011 04 20, 18:28)
gal kas galite parssyti kiek gramu mesytes 1 m vaikui reiketu duoti?

Tokio amziaus 100gr smile.gif
Atsakyti
o va man ydomu ka mamytes duoda pusryciams ir vakarienei 1metuku vaikiukams?pasidalinkit meniu,nes mes vis dar valgom kosytes ir tik pirktines verysad.gif nes kitokiu nemegstam schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(agni0 @ 2011 06 17, 23:31)
o va man ydomu ka mamytes duoda pusryciams ir vakarienei 1metuku vaikiukams?pasidalinkit meniu,nes mes vis dar valgom kosytes ir tik pirktines verysad.gif nes kitokiu nemegstam schmoll.gif

as pusryciams duodu 7 grudu kose su jogurtu ir vakarienei kose tik avizu ar grikiu, ar kukuruzu. o dienos metu pietums gauna kokios sriubytes ir dazniausiai mesyte su darzovemis, o tarpais tai jogurtai, varskytes ir pastoviai duoniukus kramsnoja. ir maniske geria tik vandeni, jokio kito geralo jei niekaip neikisi smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes!!!!Kreipiuosi pas jus pagalbos:))toks jausmas,kad visai neturiu fantazijos gamybos srityse,nes nezinau kuom maitinti 1,1 metuku berniuka.... Diena verdu jam mesyte su darzovem ir bulvem,arba vietoj bulviu kruopu kokiu ir viskas-tuom mano fantazijos baigasi. Vaikas isvis nelabai megsta valgyti kruopu jokiu,tik dar suvalgo bulviu kose su desrele-tas jam skanu... Patys tai su vyru megejai kepto maisto,bet juk mazam tokiam neduosi nieko kepto-tai kazkaip prie troskinto pradedam pereiti,bet vyrui tai truksta vis druskos...
Gal jus mane ir barsite,sakysite,kad isvis mamka kazkokia....bet prasyciau jusu pagalbos!!!! Parasykite,ka jusu vaikiukai valgo dienos metu,semsiu viska is jusu patirties tada,ir bandysiu kazka idomaus gaminti vaikui:)))
ACIU jums is anksto:)))
Atsakyti
Sveikutes!

MAno mazyle buvo alergiska pieno pr. ir morkoms, metukui alergijos beigesi, kaip ir sunui. TAigi laaabai megstami is 'netipiniu' patiekalu tapo saltibarsciai (daugiausia skystukas) su bulvyte, ragaujam virtu varsketuku (gi tinka jau is varskes apkepo vidus...), omletuko (neperkepto aisku), labai megsta juoda duonyte su pomidoru, visokiu sriubyciu (vyresniam sunui ir seimai astresniu prieskoniukus ir druskyte veliau dedu). GAila, kol kas nenori smulkiu tu makaroniuku (sunui jau duodavau su puse saukstelio sveistuko ir grietinytes ir vos vos suriuko patarkuoto), visai patinka grikiai, kol kas kuskuso kruopytes nelabai (tikiuos pamegs kaip brolis). Tik viso to gerio nesuvalgo labai jau daug, nes be kruminuku dantuku kantrybe greitai baigiasi. O tipinis meniu - ryte uzpiltine kose (pvz milupa be pieno) su kokios keliom trintom uogom ar vaisiu tyrele ir cinamonu; pries miegeli miau varskyte ar jogurtas, pietum sriubyte darzoviu su frikadelem (dar pertrinu viska maitinant) ar trinta darzoviene su mesyte ar zuvim, pavakariams koks nors vaisius, vakare vel kose, ir 2 k misinukas, pa smus ryte-vakare...Tuoj lekiu skaityti ir semtis jusu ideju!
Papildyta:
VA, ir man mistika ta daktaru nustatyta 100 gr mesos ar zuvies norma, gi cia ziauriai daug...O kur tada darzoves, joms tektu tada tik 100 gr...Gi jokiose suaugusiu sveikos mitybos rekomendacijose nera kad butu darzove su mesa 50 ant 50...MAno vaikai mesa neabai megsta, tai tikrai nesuku galvos, kad tesuvalgo kokisu 3-5 mazus kukuliukus (itariu koks 50 gr cia...), o kapoja brokolius, pomidorus, kalafiorus,cukinija...Nors gal cia mano tokia krastutine nuomone, mes su vyru pusiau vegetarai (mesos nevalgome)...
Papildyta:
QUOTE(Tikaram @ 2011 04 14, 22:37)
truputuka auklejimo truksta. tokio amziaus puikiai supranta, kad galima nesileist ir mest zemen... as mokau prie staliuko graziai sedet, kai valgom nezaidziam, aiskinu jai taip ir puikiai supranta ka galima, o ko ne.

Cia kaip pazvelgsi...GAl tikrai sunku vaikuciui ta skruopytes nuryti, o gal kantrybes trukst aissedeti, jei vaikutis judrus, ir cia jau auklek neauklejes, musu atveju tai butu arba beveik nuolat alkani vaikai, arba kazkuo uzsieme valgydami ir pavalge. JAu tokio amziaus vaikui tikrai galima duoti salia lekstes sauksteli ar vaikiska sakute, ir tegu bando valgyti salia, ir mamai kartu maitinti, ir uzsiemimas bus, ir pats valgyt greitai ismoks. AIsku jei nesinori matyti vaizdu 'kaip po karo' ir kassyki praustis, tai gal geriau taip nedaryti lotuliukas.gif BEje, o tie metymai ant zemes irgi ne be pagrindo, jiems labai idomu, kaip krenta, kas po to buna, tikrai nemasto vaikai, kad mamai bus vargo grindis valyti, tie mazi isradejai...GAl po sito posto nuskambes neitiketinai, bet as is esmes esu gana reikli tvarkai ir griezta mamaB)
Atsakyti
QUOTE(luxe5 @ 2011 06 18, 17:58)

Gal jus mane ir barsite,sakysite,kad isvis mamka kazkokia....bet prasyciau jusu pagalbos!!!! Parasykite,ka jusu vaikiukai valgo dienos metu,semsiu viska is jusu patirties tada,ir bandysiu kazka idomaus gaminti vaikui:)))

As verdu mesiska sriuba kas antra diena, na, uztenka dviems dienoms. Vistienos, ar su frikadelemis beveik be druskos, bet gaunasi labai labai skani, vaikutis dievina smile.gif imetu ciela svoguna, cesnako, morkyte, jei vistienos ryziu iberiu, o paskui sublenderiuoju.
Rytais valgom jogurta, koses ivairias su sviestuku. Kartais isverdu versimeliu makaronu su sviestuku labai megsta, duodu paskrudintos bulkos su sviestuku ir pastetu, varske, kai jau labai labai ner ka, labai labai retai vaikisku desreliu su bulvem. Siaip ruosiu sveikesni maista seimai, tai duodu jam ir balandeliu ir kotletu, bulves su kefyru. Siaip dabar gi vasara, tai uogyciu patrinu ant kosiu. As koses verdu normalias, o ne tas pirktines beskones g.gif kartais irgi pritruksta fantazijos, bet kazkas sumastau. Ai zuvies kotletukus darau dar smile.gif
Atsakyti
[/quote]
Mano suneliui 1,2 metuku, valgo puikiai, tik spek galvot ir svarbiausia jau turek ka paduot. Ir as neseniai sukau galva kad vis tas pats, bet dabar visai nesijaudinu, nes sulig kiekviena amziaus riba zmogui keiciasi skonis. kai buvau jauna alyvoges, pomidu sultys itin buvo baisu net paragauti, dabar jau dievinu, bet stai atsisakiau jogurto, man jo visai nereikia, o nescia budama ir po litra geriau... taigi matau ir mano sunus pries menesi mete visas tas pirktines milupa, semper koses, jokiu ten versienos tyreliu jam net nerodyk, tik mamos troskintus kotletus...nevalgo nei makaronu, nei omleto, nei kiausinio, nei grikiu, ryziu ir kitokiu kosiu... Geriam karves piena ryte ir vakare, perku pieno zvaigzdes 2,5 rieb., jokiu budu nevirinu. Pusryciai javainiai, jogurtas naturalus seimininkes imetu trintu braskiu, melyniu, pietums ruosiu darzoviene ir mesytes, ir jokiu budu visko neblenderiuoju. Ar jums butu skanu susimalti kotleta ir bulves kartu ir valgyti? Maniskiui jau skanu tik atskiri produktai. Ruosiu triusienos kotletukus: i malta triusiena imusu putpeles kiausinuka, truputi druskos, svoguno, pipirmetes, ipilu manu kruopu ir troskinu. Jis jau nori kokio skonio. Pameginkit ciela putpeles kiausini duot.
Tiesa buvo mometas kai mazius pries men. nevalge jokios darzoves, nei brokolio, nei morkos, nei kalafioro, tik bulve. Ejau is proto, kirto tik bulves su kefyru, ir nieko siandien jau vel viska valgo, meginam zalio agurko, paspjaudom, bet kazkiek suvalgom, tarkuotos zalios morkos, pomidoro be odeles...kartais apgaunu, duodu vaisines tyreles ar zemuogiu su grudu kose, valgooo...tagi ieskom skoniu... tiesa, turim po keturis virsuj ir apacioj dantis ir po 2 kruminius baigia islyst virsuj ir apacioj doh.gif

temos pradzioj skaiciau apie nevalgiukes, pati tokia buvau, mano mociute dabar sako, o kad zmogui uzaugt - reikia tiek nedaug maisto biggrin.gif Augau ir sveika ir grazi ir liekna...nors mano mama ir mociute prazilo, sakydamos jurgute pasakyk KAR lotuliukas.gif spjaudytis nemokejau, tai graziai nuo liezuvio nusiimdavau lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano merginai 1,4m. Baisi nevalgiuke,bet kai i ja paziuri-nepasakysi. Geria daug misinio.bandziau ir nebeduot,bet vaiksto ir iesko buteliuko "Niamnia""niamnia".....ryte atsigeria misinio,kartais suvalgo koki trecdali sumustinio su pastetu,duodu po maza gabaliuka,jokiu jogurtu nevalgo,nors maza labai mego..vaisiu irgi neisiulysi.duodu viska nuo bendro stalo,kad tik ka paimtu...labiausiai megsta bulviu kose,uogytes zemuoges va valgo... nieko senai neblenderiuoju jau,kosiu isvis nevalgo,viska trinu sakute..jokiu "kramtuku" irgi neisiulysi..koki sausaini paims nebent lauke vezime vaziuodama,arba sveciuose...sveciuose isvis bet koks maistas skanus,ypac kai mato kitus vaikus valgancius:)
Atsakyti
jei geria daug misinio, gal jai labiau patinka skystesnis maistas, pabandykit gal pablenderuoti truputi. Arba trintos sriubos pabandykit duot...
Atsakyti
QUOTE(Raselija @ 2011 04 17, 23:18)
na nezinau, bet as niekada nevalgydinu (ir net nesu bandziusi) prie multiku ar su zaislais, ir dabar valgo kuo puikiausiai.manau kad reikia skirti, kada yra laikas zaisti o kada valgyti.o sakymai kad be multiku ar zaislu vaikas nevalgo, tai cia manau kad tik mamyciu problema  ax.gif  juk vaikiukai joms neisake, kad nuo pat mazumes jie valgys tik ziuredami multikus ar zaisdami.aisku, toks budas yra greiciausias ir ramiausias pamaitinti, bet kuo tolyn tuo didesnes problemos bus su valgymu.vienos drauges 3-ju metuku berniukas, kad ir visa diena bus nevalges ir jei jam nebus ijunti multikai, jis ir toliau tol savo ozius rodys ir bus alkanas (o prie to ir dar didziausias spiegimas ir klykimas nes valgyt nori), kol bus padaryta taip kaip jis nori.

Zinot jei turetumet vaika kuris niekaip nevalgo tai ne tik zaistumet ir leistumet filmukus ziuret bet ir soktumet aplink ji kad tik vaikelis dar sauksteli i burnyte paimtu
Atsakyti
QUOTE(Ramunyte01 @ 2011 07 09, 00:28)
Zinot jei turetumet vaika kuris niekaip nevalgo tai ne tik zaistumet ir leistumet filmukus ziuret bet ir soktumet aplink ji kad tik vaikelis dar sauksteli i burnyte paimtu

drinks_cheers.gif Toms mamytems, kuriu vaikai nuo kudikystes priaugdavo kas menesi normaliai, budavo rubuiliukai ir t.t. tokiu problemu nesuprast smile.gif Todel ju nuomone ir nera ko cackintis, kad tik pavalgytu. Na o mamoms, kuriu vaikiukai nevalgiukai, zaislai, knygutes ar multikai valgio metu nekelia nuostabos. Man, pvz, buna keista, kai esant vaiko prieziuros atostogose su vienu vaikiuku, kitas tuo metu leidziamas i darzeli, o ne bunama su abiem doh.gif Is sono ziurint man tai nepriimtina. Taip kad kol nesusiduri su problema, lengva kalbeti "vadoveliskai" mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
Laba, pritariu mamoms del zaisliuku valgant, kai vaikas nevalgiukas. Maniskis irgi jau pora menesiu valgo tik su knygutem arba kokia muzikele fone. Buna periodai, kai valgo gerai ir knyguciu nereikia, buna taip, kad reikia kazkuo uzimti rankutes. Tikrai nemanau, kad vaika taip permaitinsim ar panasiai. Maniskiui, kai jau tikrai pasisotina, net megstamiausio jogurto, net ir mobiliaka i rankas idavus, neikisi. Niekas labai zaislams valgymo metu nepritaria, taciau kai karta pasiskundziau vaiku gydytojui, kad Lukas valgo tik su knygutem ar kokiu zaisliuku, jis tik pasijuoke: tegu valgo taip, jeigu jam dabar taip reikia; ateis laikas prades valgyti pats, rankos bus uzimtos saukstu ir nebus kada knygutes vartyti. Taigi...
Oi dar tuo paciu pasiguosiu. Lukui jau metai ir du menesiai, o mano vaikas nekramto. Cia ne apie tai, kad nekramto mesytes ar bulvytes. Jis nekramto nieko! Jokio sausainiuki, banano, kukuruzo ir panasiai. Kai mes valgom, sodinu ji visada kartu, padedu pasmulkinto maisto, kiek ivairesnio, su mintim, kad gal kazka isides i burna. Nieko! Siandien mes valgem velyvus pusrycius apie 11.30. Lukas apie 12.00 jau pietauja. Na, atrodytu turetu buti jau praalkes (juo labiau, kad visa ryta nuo pusryciu iki pietu lauke davesi), taciau su maistu tik zaide. Viena karta aplaize persiko skiltele, bet pajutes, kad tas daiktas turi kazkokio skonio, is karto numete. Taip prazaide beveik pusvalandi. 12.15 padariau jo kose. Be jokiu ceremoniju suvalge darzoviene su mesyte (apie 150) ir dar 100 vaisiu tyreles. Ir taip ir anaip bandom su tuo kramtymu, o rezultato beveik jokio. Na, tiesa, koses jau nereikia taip sutrinti, kaip 4 menesiu kudikiui, gali buti ir rupesne, taciau be gabaliuku. Man apskritai atrodo,kad jis kol kas neturi jokio intereso maistui.Kiti vaikai jau nuo 10 menesio ar metuku nori viska paragauti, ka suaugusieji valgo, bando kazkaip tai i burna kisti, o maniskiui, atrodo, nusispjauti. Ir jaudinuosi, ir vel galvoju, kad gal jam dar per anksti, gal jam daugiau laiko reikia, juk kada nors prades kramtyti. Dantuku turi 4 virsuj ir 4 apacioj. Mano gydytojas guodzia, kad reikia tureti kantrybes, kiti sako, kad reikia palaukti kruminiu dantuku. Labiausiai nenoriu vaiko mokyti kramtyti, kaip viena mama kazkuriam forume aprase "ziauriuoju budu": diena pabadauja, dvi paziaugcioja ir pradeda kramtyti. Esu labai pries visokius piktumus ar asaras prie stalo. Mes turejom tokia faze,kai Lukas labai prastai is saukstelio valge, o as del to baisiai nervinausi. Tada jis dar maziau ir prasciau valge, o as dar labiau nervinausi. Kartais prieidavom abu iki asaru. Buvo uzdaras ratas. Pimiausia turejau pati nusiramtinti ir leisti jam valgyti tik tiek, kiek nori. Per pora savaiciu viskas susitvarke: jokio maisto kisimo, jokio nervinimosi ir jokiu asaru. Piktumai ir ziaurumai prie stalo gali tik visai nuo maisto atgrasinti.
Oi,prirasiau visa paklode smile.gif Gal kas mano rupesciams koki patarima turit? O gal kam nors panasi situacija buvo? Pasipasakokit!
Atsakyti