Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(lekianti @ 2011 04 06, 20:02)
valgom tik virta maista ,man net keista kad metinukai valgo ta pati maista kaip patys valgom ,juk druskos ,prieskoniai,riebalai .... nzn ...

Del vaiko pakeiciau musu su vyru meniu. Kepu laaabai retai, jai kepu tai vaikui neduodu, ir seip paskutiniu metu dazniausiai ant grilines kepu be riebalu. Kotletukus ant slakelio aliejaus apkepu, ir veliau gera valanda troskinu, tikrai nera blogai kad apkepu ispradziu. Visas beveik musu maistas troskintas. Jokiu padazu vaikui neduodu, ismokau gaminti be keciupu ir majonezu, vietoj keciupo sublenderuoju pomidorus be odeles, vietoj majonezo - grietine smile.gif Jokiu prieskoniu is pakeliu, tik cesnakai, svogunai, krapai, petruskos, ir kitos zoleles, druska(jos dabar naudojam labai mazai) bei pipiriukas, ir lauro lapelis. Saldumynai - pati darau avizinius sausainius, to uztenka. Sriubytes kas antra diena, labai megsta jas.
Kai kepdavau blynus i tesla idedavau du saukstus aliejaus, keptuves netepdavau, bet blynai nebudavo nei riebaluoti, nei tas aliejus jautesi, gazus, sausi blynukai, nepaskende aliejuje, gaila kad dabar negaminu, vaikas alergiskas pagrindiniam produktam. Bet juos duodavau ne nuo metuku, kiek veliau pradejau duoti. Tikrai Nemanau, kad savo vaikui apsunkinu skranduka. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamamia*: 06 balandžio 2011 - 20:45
QUOTE(mamamia* @ 2011 04 06, 20:41)
Del vaiko pakeiciau musu su vyru meniu. Kepu laaabai retai, jai kepu tai vaikui neduodu, ir seip paskutiniu metu dazniausiai ant grilines kepu be riebalu. Kotletukus ant slakelio aliejaus apkepu, ir veliau gera valanda troskinu, tikrai nera blogai kad apkepu ispradziu. Visas beveik musu maistas troskintas. Jokiu padazu vaikui neduodu, ismokau gaminti be keciupu ir majonezu, vietoj keciupo sublenderuoju pomidorus be odeles, vietoj majonezo - grietine smile.gif Jokiu prieskoniu is pakeliu, tik cesnakai, svogunai, krapai, petruskos, ir kitos zoleles, druska(jos dabar naudojam labai mazai) bei pipiriukas, ir lauro lapelis. Saldumynai - pati darau avizinius sausainius, to uztenka. Sriubytes kas antra diena, labai megsta jas.
Kai kepdavau blynus i tesla idedavau du saukstus aliejaus, keptuves netepdavau, bet blynai nebudavo nei riebaluoti, nei tas aliejus jautesi, gazus, sausi blynukai, nepaskende aliejuje, gaila kad dabar negaminu, vaikas alergiskas pagrindiniam produktam. Bet juos duodavau ne nuo metuku, kiek veliau pradejau duoti. Tikrai Nemanau, kad savo vaikui apsunkinu skranduka.  4u.gif

Gal aviziniu sausainiu receptuka parasytumet ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2011 04 07, 14:08)
Gal aviziniu sausainiu receptuka parasytumet  ax.gif

Parasysiu savuosius kuriuos kepu. Cia is Beatos knygos
2 stiklinaites aviziniu dribsniu
2 stiklinaites kokoso drozliu
1 stiklinaite miltu
1 saukstelis cinamono
150 gr sviesto
2 saukstai medaus
1 nepilna stiklinaite cukraus
2 kiausiniai

i dubeni supilam avizas, kokosus, miltus, cinamona. As iskart ismaisau.
Istirpiname sviesta, sumaisome su medumi, tada supilam cukru ir imusam kiausinius. Maisome, kol pavirsta vientisa mase.
Skysta dali uzpilam ant avizu, miltu, kokosu, cinamono misinio. Ismaisome. Is teslos rankomis ar saukstu formuojame rutuliukus. Juos dedame i kepimo skarda, isklota sviestiniu popierium. Sakute rutliukus lengvai priplojame ir kepame 190 laipsniu orkaiteje apie 20 min, kol graziai paruduos. As rankomis iskart darau sausainio forma. Kai iskepa, sausainiai buna minksti, bet pastovejus pakieteja.

Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(avietee @ 2011 04 03, 16:24)
Galiu savo gamybos varskes recepta parasyt:
0,5 litro pieno isverdam ir 1/4 citrinos isspaudziam, palaikom, po to vel verdam kol pakils. Isjungus palaukti kol susidaro varske. Kartais man neiseina-tada vel pakartoju virima.
P.S. Vietoj citrinos sulciu galima siek tiek kefiro. Kadangi maniskes neberia, as darau ir taip ir taip

O piena namini naudojate, ar is parduotuves?

Piena vyras perka namini-ukininko. Kai vaziuosim i kaima, pirksiu ten vietoje.

Dar pastaba del varskes: paskutinius kartus darydavau su kefiru, tai iseina daugiau varskes thumbup.gif Kokiam 1 litrui pieno ipilu 100 ml kefiro ar maziau-niekad nematuoju, tad bandykite pacios, pamatysite iseis ir net paciom patiks thumbup.gif
Skanaus
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2010 01 13, 18:44)
9 ryto - MP
11val - MP ir miegot
14val - daržovienė (tik pirktinė) apie 8Oml, mandarino kelios skiltelės
17val - MP ir miegot
19val - (kartais dar MP) varškytė Miau (bet vakar jau su galvos papurtymais) pusė indelio ir pusė banano.
21val - MP ir miegot
Naktį vieną ar du kartus MP.

Baisinga nevalgiukė schmoll.gif Bandžiau nebeduot MP, sakau, gal geriau normalų maistą valgys, bet valgė tiek pat, tai grįžom prie MP, nes taip vis šio to gauna doh.gif Beje, MP irgi ne prūdais beišgeria, tai vat ir nežinau, kuo ji gyva.

Tiesa, mėgsta plovą, kai sau gaminamės, tai suvalgo keletą šaukščiukų, sriubą kai verdu, irgi kelis šaukštus sriūbteli.

pabandykite vistienos sriuba-ji vaikam kaip pastebejau patinka. Maniske irgi nevalgiuke, bet as kovoju su ja iki paskutiniuju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lekianti @ 2011 04 06, 20:02)
sveikos  4u.gif
del avokado uzkliuvo man -ji galima kaip ir pomidora duoti tik nuo metuku,nepamenu kodel bet labai istrigo man .

mano mergytei balandi metukai ,duodu jau nuo 10 men karves pienuka ,geria gerai ,neatpila ir pan ...

valgom darzovienes su mesyte blenderiuoju darzovines koses nes turim tik 2 apatinius priekinius dantukus .

valgom dauk darzoviu.
is vaisiu banana ,obuoli,mandarina,apelsina.

valgom suri (labai megsta), varske ,kartkartem ragaujam kefyro,jogurtas.

duodu grauzti vistienos skilveliu ir kaip minejot kiaules liezuvio .

omletas blenderiuotas. db pradejau duoti virtu varsketuku be cukraus valgo puikiai .

geriam vandenuka ,sultytes vaikiskas pora dienu i sav ,vaikiska arbata.

pacios gamintos tyreles .

koses:manu karta i sav ,avizine,4 grudu,grikiu,ryziu.

valgom tik virta maista ,man net keista kad metinukai valgo ta pati maista kaip patys valgom ,juk druskos ,prieskoniai,riebalai .... nzn ...
barankos,dziuveseliai,ryziu trapuciai organiniai .

is saldumynu tik coko popsus ryziu tuos ir tai karta i sav po kokius 10 grudeliu,daugiau nieko neduodu ,jokiu sausainiu,guminuku,saldainiu ,sokoladu man ziauru kaip taip galima ...vaiko skranduka reikia saugoti o ne kimsti slamstu....ka daro dauguma mamu paskaicius ivairius forumus ,metinukam kisa suda visoki koki patys valgo ...majonezai ,keciupai ,cepelinai ,blynai aliejini riebaluose kepti ,ziauru ....
ai del desreliu ,is kokio sudo jos pagamintos o jus duodat metinukam  verysad.gif  ko ten neprimalta atliekos vienos ,prideta konservantu ,zmogui nepatariama dauk valgyt desreliu o cia tokiem maziukam ....

mano vaiko meniu kuklus kaip jau ciut ne metuku bet sveikas ir saugus skrandukui .
nieko nenoriu izeist ar moralizuot tik issireiskiau savo nuomone .

Labai panašus ir mano požiūris... Sūneliui tuoj metukai, bet tikrai net nemanau, kad jis jau pasiruošęs valgyti suaugusiųjų maistą. O skaudžiausia man buvo, kai pediatrė pasiūlė maisto paįvairinimui duoti dešrelių „sasiskų“ vaikui. Aš pati jų nevalgau, vaikui net nekyla mintis jų duoti, o čia kompetentinga nuomonė daktaro...
Atsakyti
QUOTE(lekianti @ 2011 04 06, 19:02)
....
ai del desreliu ,is kokio sudo jos pagamintos o jus duodat metinukam  verysad.gif  ko ten neprimalta atliekos vienos ,prideta konservantu ,zmogui nepatariama dauk valgyt desreliu o cia tokiem maziukam ....

mano vaiko meniu kuklus kaip jau ciut ne metuku bet sveikas ir saugus skrandukui .
nieko nenoriu izeist ar moralizuot tik issireiskiau savo nuomone .

pritariu del visko, viso posto necituosiu, nes lb ilgas. bet tikrai negalima gamint to pacio vaikui, ka ir sau. cia tik mamoms tinginukems taip tinka...nors as tik troskinu garpuody, bet prieskonius megstu, todel vaikui visada parenku kita gabaliuka mesytes, zuvytes, darzoviu nesudau ir tt.. man tai cia joks pasididziavimas, kad "oi jau valgo viska, ka ir mes" - kaip megsta pasipuikuot kitos mamos. na ir blogai, kad viska ka ir jus.
beje, skaiciau cia kazkur, kaip mama gincijosi, cepelinai-ta pati bulve ir mesa... man keista, kaip galima nesuprast, kad skirtingi gaminimo budai skirtingai sveika ir nesveika. cepelinai - ziauriai sunkus maistas, o tiesiog virta bulvyte sveikiau!

ir sakyciau, kad ta zodi s... , kuris daznai kartojasi poste bent jau paspalvotumet va taip, todel kad kazkoks grubus rasinys gaunasi ir skaityt nlb malonu ax.gif

cia tik kad pagarbiau butu kitu mamu atzvilgiu
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2011 04 07, 16:08)
Gal aviziniu sausainiu receptuka parasytumet  ax.gif

As darau pagal siuos Ispradziu buna minksti kai silti, taciau veliau sukieteja labai, tai tada su arbatyte duodu, ji kiek pamirko ir valgo smile.gif Beje riesutu nededu.
Atsakyti
Mano dukrytei 11 men,bet labai nevalgom.Norejau paklaust patarimo,kokiu budu maitinat kruopienes? Na ji nesileidzia maitinama,o paciai jai neiseina. Ima visas kruopas is lekstutes su rankom/saukstu ir meta zemen.Galiausiai visa kruopiene buna ant zemes,i burna keli grudeliai kokie tepatenka doh.gif
Na su mesyte,darzovem irgi tie patys metymai,tai kilnoju nuo zemes g.gif kazkiek tada suvalgo,bet irgi ne per daugiausiai.
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2011 04 14, 16:03)
Mano dukrytei 11 men,bet labai nevalgom.Norejau paklaust patarimo,kokiu budu maitinat kruopienes? Na ji nesileidzia maitinama,o paciai jai neiseina. Ima visas kruopas is lekstutes su rankom/saukstu ir meta zemen.Galiausiai visa kruopiene buna ant zemes,i burna keli grudeliai kokie tepatenka doh.gif
Na su mesyte,darzovem irgi tie patys metymai,tai kilnoju nuo zemes g.gif kazkiek tada suvalgo,bet irgi ne per daugiausiai.

truputuka auklejimo truksta. tokio amziaus puikiai supranta, kad galima nesileist ir mest zemen... as mokau prie staliuko graziai sedet, kai valgom nezaidziam, aiskinu jai taip ir puikiai supranta ka galima, o ko ne.
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2011 04 14, 17:03)

Kai mano vaikui buvo 11 men, as kruopienes blenderuodavau, mesyte su darzovemis taip pat arba sutrindavau (kaip bulviu kose) darzoves su mesos kukuliais.
Ir valge puikiai. Daznai duodavau jai sauksta, kad pati valgytu ir su kitu saukstu maitinau. Taip jai visai patikdavo.
Dabar, jei verdu mesyte - tai mazais gabaliukais su zirklemis sukarpau, duodu mesos kukulius, zuvi su sakute sutrynu, bet nesmulkiai.
O gal ji nelabai alkana? gal pabandykite ilgesne nevalgimo pertrauka padaryti pries pietus?
Atsakyti
QUOTE(avietee @ 2011 04 15, 11:02)
Kai mano vaikui buvo 11 men, as kruopienes blenderuodavau, mesyte su darzovemis taip pat arba sutrindavau (kaip bulviu kose) darzoves su mesos kukuliais.
Ir valge puikiai. Daznai duodavau jai sauksta, kad pati valgytu ir su kitu saukstu maitinau. Taip jai visai patikdavo.
Dabar, jei verdu mesyte - tai mazais gabaliukais su zirklemis sukarpau, duodu mesos kukulius, zuvi su sakute sutrynu, bet nesmulkiai.
O gal ji nelabai alkana? gal pabandykite ilgesne nevalgimo pertrauka padaryti pries pietus?

darzoves ir mesa kai gabaliukais tai lengviau,valgo,nusimeto zemen bet vistiek valgo.O su kruopom jau problema.Duodu jai sauksta,bet irgi tie patys metymai.Nesutinku kad cia auklejimas
Atsakyti