QUOTE(Tikaram @ 2011 03 15, 18:18)
as paskaiciau, kad dauguma pusryciams duodate tik misinuko, o po kokiu 2val. jau koses, gal aisku priklauso, kiek tas vaikas isgeria, bet ar nebuna jis alkanas? juk tas misinukas tik gerimas ir tiek? maniske isgeria tik 150ml misinuko, tai as jai dar uz kokiu 30min duodu jogurto ar vaisine tyrele kokia ar sureli (be jokiu sokoladu aisku)
o maniskis isgeria dar maziau tik 130ml,bet 6val ryto,o kose valgo tik apie 10val.Atsikeles dar arbateles isgeria,dziuveseli koki suvalgo,o jogurto paskutiniu metu tik pora saukstu ir viskas
Sveikos
Maciau apie liezuvi kalbejote, tai ir as pasidalinsiu sava patirtimi
Liezuvis maniskiui yra pati skaniausia mesyte. As ji supjaustau mazais gabaliukais na tarkim 2 cm ant 2 cm ir uzsisaldau saldiklyje. O tada kai reikia issiimu 4 -5 gabaliukus liezuvio ir verdu apie 20 min. Po to i vandenuka pridedu darzoviu ir dar truputi paverdu. Viskas.
Pakankamai greitai padaroma ir labai skaniai suvalgoma
Tiesa kai isverdu liezuvi sutrinu su blendeliu, nes jis kietokas yra, tai geriau nerizikuoju, nors siaip maniskis jau viska ir obuoli, ir banana, ir baronkas, ir dziuvesius, ir visokius pyragus pats kanda ir kramto Nors tik 8 priekiniai dantukai
Maciau apie liezuvi kalbejote, tai ir as pasidalinsiu sava patirtimi
Liezuvis maniskiui yra pati skaniausia mesyte. As ji supjaustau mazais gabaliukais na tarkim 2 cm ant 2 cm ir uzsisaldau saldiklyje. O tada kai reikia issiimu 4 -5 gabaliukus liezuvio ir verdu apie 20 min. Po to i vandenuka pridedu darzoviu ir dar truputi paverdu. Viskas.
Pakankamai greitai padaroma ir labai skaniai suvalgoma
Tiesa kai isverdu liezuvi sutrinu su blendeliu, nes jis kietokas yra, tai geriau nerizikuoju, nors siaip maniskis jau viska ir obuoli, ir banana, ir baronkas, ir dziuvesius, ir visokius pyragus pats kanda ir kramto Nors tik 8 priekiniai dantukai
As liezuvi verdu visa,1.5valandos,valgo pjaustyta,bet as dar dali jo ir sublenderiuoju,tada i koses dedu,ryziu,makaronu,grikiu,po viena sauksteli,nes maniskis labai mesinis
QUOTE(kitule5 @ 2011 04 01, 10:29)
As liezuvi verdu visa,1.5valandos,valgo pjaustyta,bet as dar dali jo ir sublenderiuoju,tada i koses dedu,ryziu,makaronu,grikiu,po viena sauksteli,nes maniskis labai mesinis
Liežuvius galvijų ar kiaulių verdate ?
QUOTE(Nertukė @ 2011 04 01, 14:35)
Liežuvius galvijų ar kiaulių verdate ?
As ir tuos ir tuos verdu bet pirmenybe jaucio liezuviui duodu
[quote=Adomama,2011 03 03, 08:10]
[quote=ievukas_24,2011 03 02, 13:57]
mes geriam imunitetui stiprint citro plius, valgom apelsinus, geriam citrinu arbata, kas mano mazajai labai skanu, na net sloga nebuvo prikibus
[/quoteo
o kaip Jūsų mažylė tą apelsiną valgo jei nepaslaptis? ta prasme taip vieną valgo?
kažkur skaičiau kad citrusinius vaisius rekomenduojama tik nuo 1,5metų....tai aš neduodu dar
Papildyta:
o iš vis , kokus vaisius valgo Jūsų metinukai šiuo metų laiku?
aš tai duodu aišku bananą, obuolį (žalią ar keptą), kivį, kriaušę daviau (tik kad jos neaišku kuom apipurštos-baisoka), slyvą....
ar duodat avokadą...svarsatu - jie tokie minkšti.....
[/quote]
avokada mes jau senai valgom. Jis skaitosi darzove, bet as ir vaisiu tyreles kartais dedu. Dar skaiciau mamytes gyre toki recepta: sumaisai avokada su bananu ir iseina liux, bet pati nebandziau.
Galiu savo gamybos varskes recepta parasyt:
0,5 litro pieno isverdam ir 1/4 citrinos isspaudziam, palaikom, po to vel verdam kol pakils. Isjungus palaukti kol susidaro varske. Kartais man neiseina-tada vel pakartoju virima.
P.S. Vietoj citrinos sulciu galima siek tiek kefiro. Kadangi maniskes neberia, as darau ir taip ir taip
[quote=ievukas_24,2011 03 02, 13:57]
mes geriam imunitetui stiprint citro plius, valgom apelsinus, geriam citrinu arbata, kas mano mazajai labai skanu, na net sloga nebuvo prikibus
[/quoteo
o kaip Jūsų mažylė tą apelsiną valgo jei nepaslaptis? ta prasme taip vieną valgo?
kažkur skaičiau kad citrusinius vaisius rekomenduojama tik nuo 1,5metų....tai aš neduodu dar
Papildyta:
o iš vis , kokus vaisius valgo Jūsų metinukai šiuo metų laiku?
aš tai duodu aišku bananą, obuolį (žalią ar keptą), kivį, kriaušę daviau (tik kad jos neaišku kuom apipurštos-baisoka), slyvą....
ar duodat avokadą...svarsatu - jie tokie minkšti.....
[/quote]
avokada mes jau senai valgom. Jis skaitosi darzove, bet as ir vaisiu tyreles kartais dedu. Dar skaiciau mamytes gyre toki recepta: sumaisai avokada su bananu ir iseina liux, bet pati nebandziau.
0,5 litro pieno isverdam ir 1/4 citrinos isspaudziam, palaikom, po to vel verdam kol pakils. Isjungus palaukti kol susidaro varske. Kartais man neiseina-tada vel pakartoju virima.
P.S. Vietoj citrinos sulciu galima siek tiek kefiro. Kadangi maniskes neberia, as darau ir taip ir taip
QUOTE(jamiro @ 2011 04 01, 15:21)
As ir tuos ir tuos verdu bet pirmenybe jaucio liezuviui duodu
Kažkaip nesirįžtu virti jaučio liežuvio , nors, kaip teko girdėti, jis puikus geležies šaltinis. Beje, kiek laiko jis verda ?
O piena namini naudojate, ar is parduotuves?
O piena namini naudojate, ar is parduotuves?
Mes baliname koses nuo 10 men su Dobilas pienu ir dabar jau pradejau po truputi duoti atsigerti Dobilas pienuko. Kol kas geria nedaug, tik apie 40-50 ml vakarais. Tad kol kas dar MP maitinu
mums 1-eri metukai ir menuo, kiekviena ryta valgom vis kita kose (manu, 7 grudu, 5 grudu, senelio kose (kad butu skaniau idedu jogurto), makaronu su pienu), karta per savaite kiausini, o pietums valgo viska ta pati ka gaminu sau, o vakare geria tik misinuka.tarpuose tarp normaliu valgymu duodu vaisiu, jogurto, varskes ar sureli
sveikos
del avokado uzkliuvo man -ji galima kaip ir pomidora duoti tik nuo metuku,nepamenu kodel bet labai istrigo man .
mano mergytei balandi metukai ,duodu jau nuo 10 men karves pienuka ,geria gerai ,neatpila ir pan ...
valgom darzovienes su mesyte blenderiuoju darzovines koses nes turim tik 2 apatinius priekinius dantukus .
valgom dauk darzoviu.
is vaisiu banana ,obuoli,mandarina,apelsina.
valgom suri (labai megsta), varske ,kartkartem ragaujam kefyro,jogurtas.
duodu grauzti vistienos skilveliu ir kaip minejot kiaules liezuvio .
omletas blenderiuotas. db pradejau duoti virtu varsketuku be cukraus valgo puikiai .
geriam vandenuka ,sultytes vaikiskas pora dienu i sav ,vaikiska arbata.
pacios gamintos tyreles .
koses:manu karta i sav ,avizine,4 grudu,grikiu,ryziu.
valgom tik virta maista ,man net keista kad metinukai valgo ta pati maista kaip patys valgom ,juk druskos ,prieskoniai,riebalai .... nzn ...
barankos,dziuveseliai,ryziu trapuciai organiniai .
is saldumynu tik coko popsus ryziu tuos ir tai karta i sav po kokius 10 grudeliu,daugiau nieko neduodu ,jokiu sausainiu,guminuku,saldainiu ,sokoladu man ziauru kaip taip galima ...vaiko skranduka reikia saugoti o ne kimsti slamstu....ka daro dauguma mamu paskaicius ivairius forumus ,metinukam kisa suda visoki koki patys valgo ...majonezai ,keciupai ,cepelinai ,blynai aliejini riebaluose kepti ,ziauru ....
ai del desreliu ,is kokio sudo jos pagamintos o jus duodat metinukam ko ten neprimalta atliekos vienos ,prideta konservantu ,zmogui nepatariama dauk valgyt desreliu o cia tokiem maziukam ....
mano vaiko meniu kuklus kaip jau ciut ne metuku bet sveikas ir saugus skrandukui .
nieko nenoriu izeist ar moralizuot tik issireiskiau savo nuomone .
del avokado uzkliuvo man -ji galima kaip ir pomidora duoti tik nuo metuku,nepamenu kodel bet labai istrigo man .
mano mergytei balandi metukai ,duodu jau nuo 10 men karves pienuka ,geria gerai ,neatpila ir pan ...
valgom darzovienes su mesyte blenderiuoju darzovines koses nes turim tik 2 apatinius priekinius dantukus .
valgom dauk darzoviu.
is vaisiu banana ,obuoli,mandarina,apelsina.
valgom suri (labai megsta), varske ,kartkartem ragaujam kefyro,jogurtas.
duodu grauzti vistienos skilveliu ir kaip minejot kiaules liezuvio .
omletas blenderiuotas. db pradejau duoti virtu varsketuku be cukraus valgo puikiai .
geriam vandenuka ,sultytes vaikiskas pora dienu i sav ,vaikiska arbata.
pacios gamintos tyreles .
koses:manu karta i sav ,avizine,4 grudu,grikiu,ryziu.
valgom tik virta maista ,man net keista kad metinukai valgo ta pati maista kaip patys valgom ,juk druskos ,prieskoniai,riebalai .... nzn ...
barankos,dziuveseliai,ryziu trapuciai organiniai .
is saldumynu tik coko popsus ryziu tuos ir tai karta i sav po kokius 10 grudeliu,daugiau nieko neduodu ,jokiu sausainiu,guminuku,saldainiu ,sokoladu man ziauru kaip taip galima ...vaiko skranduka reikia saugoti o ne kimsti slamstu....ka daro dauguma mamu paskaicius ivairius forumus ,metinukam kisa suda visoki koki patys valgo ...majonezai ,keciupai ,cepelinai ,blynai aliejini riebaluose kepti ,ziauru ....
ai del desreliu ,is kokio sudo jos pagamintos o jus duodat metinukam ko ten neprimalta atliekos vienos ,prideta konservantu ,zmogui nepatariama dauk valgyt desreliu o cia tokiem maziukam ....
mano vaiko meniu kuklus kaip jau ciut ne metuku bet sveikas ir saugus skrandukui .
nieko nenoriu izeist ar moralizuot tik issireiskiau savo nuomone .