Sveikos. Kas del liezuvio, tai as labai daznai ji duodu, nes ten daug gelezies isverdu paprastai, idedu lauro lapa, kvapniuju pipiru ir koki 1,5 val verdu. Veliau duodu ivairiai, su darzovemis, arba su makaronais , na kaip ir bet kokia kita mesa
Kadangi mums buvo savaite mesos nevalgymo, teko man pasukti galva kaip cia vel isiulyti. Labai skaniai valge jautienos kotletukus. I farsa idejau siek tiek manu, tuomet apkepinau svoguniuka ir morka, sudejau i farsa, dar patarkavau i ji burokine tarka bulve, kiausinukas, druskyte. Vos vos apkepiau ir po to patroskinau. Valge mano vaikas net grazu ziuret buvo
Siandien dariau troskinuka is Beatos knygos - vistos krutinele (nors geriau tiktu kalakutienos blauzdeles mesyte), pakeipntas svoguniukas ir kubeliais pjaustytos morkos, tuomet burokine tarka itarkavau obuoli, viskas pasitroskino ir grietines i pabaiga. Su bulviu kose irgi kuo skaniausiai suvalge
Dar labai skaniai valgome burokeliu sriuba (vel gi Beatos knyga man pagalbininke )
Vienu zodziu, pradedu gaminti toki normalu, dar ne pilnai kepta, bet daugiau troskinama maista is receptu rastu internete ar knygose
O valgant dabar ir mums butinai reikia tureti rankose sauskata ir makaluoti su juo po lekste i burnyte dar retai ji deda, bet makaluoti reikia visu 100 procentu
O sakykit kaip jus stiprinat mzylio imuniteta??mes jau antra karta per tris menesius geriame antibiotikus nors mums dar tik greit metukai siuabas kazkoks!! ir kaip jus sugirdote juos gal cia ne i tema bet nezinau ka daryti viska isvemia
QUOTE(ascionka @ 2011 02 28, 22:11)
O sakykit kaip jus stiprinat mzylio imuniteta??mes jau antra karta per tris menesius geriame antibiotikus nors mums dar tik greit metukai siuabas kazkoks!! ir kaip jus sugirdote juos gal cia ne i tema bet nezinau ka daryti viska isvemia
mes geriam imunitetui stiprint citro plius, valgom apelsinus, geriam citrinu arbata, kas mano mazajai labai skanu, na net sloga nebuvo prikibus
[quote=ievukas_24,2011 03 02, 13:57]
mes geriam imunitetui stiprint citro plius, valgom apelsinus, geriam citrinu arbata, kas mano mazajai labai skanu, na net sloga nebuvo prikibus
[/quoteo
o kaip Jūsų mažylė tą apelsiną valgo jei nepaslaptis? ta prasme taip vieną valgo?
kažkur skaičiau kad citrusinius vaisius rekomenduojama tik nuo 1,5metų....tai aš neduodu dar
Papildyta:
o iš vis , kokus vaisius valgo Jūsų metinukai šiuo metų laiku?
aš tai duodu aišku bananą, obuolį (žalią ar keptą), kivį, kriaušę daviau (tik kad jos neaišku kuom apipurštos-baisoka), slyvą....
ar duodat avokadą...svarsatu - jie tokie minkšti.....
[/quoteo
o kaip Jūsų mažylė tą apelsiną valgo jei nepaslaptis? ta prasme taip vieną valgo?
kažkur skaičiau kad citrusinius vaisius rekomenduojama tik nuo 1,5metų....tai aš neduodu dar
Papildyta:
o iš vis , kokus vaisius valgo Jūsų metinukai šiuo metų laiku?
aš tai duodu aišku bananą, obuolį (žalią ar keptą), kivį, kriaušę daviau (tik kad jos neaišku kuom apipurštos-baisoka), slyvą....
ar duodat avokadą...svarsatu - jie tokie minkšti.....
sveikutės,
aš duodu tik bananą ir obuolį- dažniausiai darau tokią tyrelę (blenderiuoju): varškė, jogurtas arba kefyras, pusė obuolio, šiek tiek banano, šaldytos avietės, jei turiu dar kyvio pusę... valgo panelė neblogai
tiesa, dar kartais duodu pusę obuoliuko į rankytę pagraužti bet jau baigias ir tie obuoliai...
aš duodu tik bananą ir obuolį- dažniausiai darau tokią tyrelę (blenderiuoju): varškė, jogurtas arba kefyras, pusė obuolio, šiek tiek banano, šaldytos avietės, jei turiu dar kyvio pusę... valgo panelė neblogai
tiesa, dar kartais duodu pusę obuoliuko į rankytę pagraužti bet jau baigias ir tie obuoliai...
QUOTE(ascionka @ 2011 02 28, 21:11)
o kokie jums paskirti?Mes gerem,tai buvo apelsino skonio, pakankamai gardus Gal per greit visa kieki supilat?net sirdi suspaude,kai paskaiciau Manoji,jei vaistai pakenciamo skonio graziai sugeria pati,bet neverciu visos dozes,per kelis gurksnelius.O tokius ,kaip influcid lasus tai pasiguldom su vyru,jis prilaiko rankytes ir per kelis kartus sugirdau,o td pakeliu stacia,nes irgi kartais ziaukcioti megina ir kazkaip viskas buna gerai Gal niekuo ir nepadejau,bet linkiu kuo geriausios kloties
as paskaiciau, kad dauguma pusryciams duodate tik misinuko, o po kokiu 2val. jau koses, gal aisku priklauso, kiek tas vaikas isgeria, bet ar nebuna jis alkanas? juk tas misinukas tik gerimas ir tiek? maniske isgeria tik 150ml misinuko, tai as jai dar uz kokiu 30min duodu jogurto ar vaisine tyrele kokia ar sureli (be jokiu sokoladu aisku)
QUOTE(Tikaram @ 2011 03 15, 18:18)
as paskaiciau, kad dauguma pusryciams duodate tik misinuko, o po kokiu 2val. jau koses, gal aisku priklauso, kiek tas vaikas isgeria, bet ar nebuna jis alkanas? juk tas misinukas tik gerimas ir tiek? maniske isgeria tik 150ml misinuko, tai as jai dar uz kokiu 30min duodu jogurto ar vaisine tyrele kokia ar sureli (be jokiu sokoladu aisku)
Neseniai skaiciau staripsni, kad ryte neskubeti vaikui duoti valgyti, o duoti atsigerti, geriausia naturaliu sulciu, skiestu su vandeniu. Tada pabunda ir pasistiprina imunine sistema. o po kokios valandos jau galima ir maisteli duoti, apetitas garantuotas. As ir nezinodama, kazkaip intuityviai taip darydavau. Atsigeres jis tikrai dar valanda laimingas ir nealkanas prazaidzia, o tada kose kapoja per abu zandus issisiepes
QUOTE(rrf @ 2011 03 16, 11:50)
Neseniai skaiciau staripsni, kad ryte neskubeti vaikui duoti valgyti, o duoti atsigerti, geriausia naturaliu sulciu, skiestu su vandeniu. Tada pabunda ir pasistiprina imunine sistema. o po kokios valandos jau galima ir maisteli duoti, apetitas garantuotas. As ir nezinodama, kazkaip intuityviai taip darydavau. Atsigeres jis tikrai dar valanda laimingas ir nealkanas prazaidzia, o tada kose kapoja per abu zandus issisiepes
Sultis ant tusčio skrandžio . Nu niekada vaikui taip neduočiau . Vaikų skrandžio gleivinė visai plonytė. O sultys bet kokios ir bet kaip skiedžiamos turi rūgštelės. Tai kam tą vaikučio gleivinę gadinti. Nebent arbatos galima duoti, kad atsgertų.
QUOTE(Minutėlė @ 2011 03 16, 12:40)
Sultis ant tusčio skrandžio . Nu niekada vaikui taip neduočiau . Vaikų skrandžio gleivinė visai plonytė. O sultys bet kokios ir bet kaip skiedžiamos turi rūgštelės. Tai kam tą vaikučio gleivinę gadinti. Nebent arbatos galima duoti, kad atsgertų.
na, ten ir buvo rasoma, kad skiesti vandeniu, kad nedirgintu. Virs metu vaikas jau nebera toks silpnas ir bejegis Aisku, kiekviena mama elgiasi taip, kaip jai paciai atrodo geriausia, bet kartais vertetu pasidometi ir rekomendacijomis, kad pravaikyti visokius mitus Nieko blogo neturiu omenyje, visi norim auginti sveikus ir nesergancius vaikus
QUOTE(rrf @ 2011 03 16, 19:53)
na, ten ir buvo rasoma, kad skiesti vandeniu, kad nedirgintu. Virs metu vaikas jau nebera toks silpnas ir bejegis Aisku, kiekviena mama elgiasi taip, kaip jai paciai atrodo geriausia, bet kartais vertetu pasidometi ir rekomendacijomis, kad pravaikyti visokius mitus Nieko blogo neturiu omenyje, visi norim auginti sveikus ir nesergancius vaikus
Domiuosiu. Ir netgi vaikų mediciną esu baigusi