Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(Adomama @ 2011 02 02, 16:13)
Bet...aš esu didelė bailė, viską dar trinu blenderiu blush2.gif , bijau kad neužsprigtu blush2.gif  uošvienė tai jam duoda duonytės pakramtyti, obuoliuką.....sako jei užsprings - pakratysim ir atspings..... o aš bijau.......
Drauge tai viską jau savo lelytei duoda-toks pats amžius kaip mano (1savaites skirtumas) ir omleta ir pan.
O KAIP JŪS NUO METUKŲ MAISTUKĄ DAROTE, TRINATE DAR LABAI?
AAS DAR NEESU DAVUSI ZUVIES, BET JAU GALVOJU KAD REIKIA g.gif O KAIP JŪS RUOŠIATE ŽUVĮ METINUKAMS?

Ir aš bijau kad neužspringtų. Bet vis tiek duodu supjaustyto banano. Tegul po truputį mokosi kramtyti. O taip maistas trintas. Žuvį senai jau valgome. Perku heką su kaulu(nes file išmirkyta kažkur). Atskirai išverdu. Nurenku kauliukus ir sudedu į daržovienę.
Atsakyti
QUOTE(Adomama @ 2011 02 02, 15:13)
Košytes pusryčiams ir vakarienei tai verdu visokias (ryžių,grikių,kuskuso kartais įdedu, avižų, kukurūzų, neskaldytų manų kruopų, ar kt.) su pieniuku, bet perku iš ekologiškų produktų. Pietums daržovienę su kalakutu,jautiena,vištiena. Jogurta irgi valgo - ekologišką.
Bet...aš esu didelė bailė, viską dar trinu blenderiu blush2.gif , bijau kad neužsprigtu blush2.gif  uošvienė tai jam duoda duonytės pakramtyti, obuoliuką.....sako jei užsprings - pakratysim ir atspings..... o aš bijau.......
Drauge tai viską jau savo lelytei duoda-toks pats amžius kaip mano (1savaites skirtumas) ir omleta ir pan.
O KAIP JŪS NUO METUKŲ MAISTUKĄ DAROTE, TRINATE DAR LABAI?
AAS DAR NEESU DAVUSI ZUVIES, BET JAU GALVOJU KAD REIKIA g.gif O KAIP JŪS RUOŠIATE ŽUVĮ METINUKAMS?

As trinu, tiksliau blendiruoju darzovienes, o kruopas verdu is dribsniu. Taip pat bijau, kad nepaspringtu. Net baronku dar neduodu, nes jis megejas prisikimsti pilna burna ir laikyti, gal todel daznai springsta. Na, ir dantu dar tik 8, ka ten besukramtysi su tiek.
Nezinau, gal ir bus veliau problemu del kramtymo unsure.gif

Omleta darau taip: kiausinukas, siek tiek druskos, siek tiek prieskoniniu zoleliu (pvz. gelsves), siek tiek vandenuko arba pienuko. Ir kepu keptuveje ant sviestuko, bet is tiesu tai gaunasi kaip ir virta kiausiniene, nepridega. Na, ir valgo thumbup.gif

Visai nesuprantu del kukuruzu. Karta bandziau virti, tai baisiai baisiai ilgai vire ir vis vien kieti liko. Nezinau kaip jus juos ir is ko paruosiate. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2011 02 02, 16:55)
Visai nesuprantu del kukuruzu. Karta bandziau virti, tai baisiai baisiai ilgai vire ir vis vien kieti liko. Nezinau kaip jus juos ir is ko paruosiate.  cool.gif

Tai tu gal bandei iš kukurūzų burbuolių g.gif . Yra tokie kaip manai. Tik vadinasi kukurūzų kruopos. Aš juos pavirdavau su pienu. Ir uždengusi katile dar palaikau.
Atsakyti
Maniškė irgi tik 8 dantis teturi, na 9-tas pakeliui, bet jau nieko nebetrinu ir net nesmulkinu, nes suka nosį šalin nuo tyrelių, atseit suaugusią vaidina hihihi.gif 1.4 m. jau.
Neduokit baronkų, jei baisu, duokit duoniukų ar batono kokio, minkščiau, sučiulps wink.gif
Atsakyti
QUOTE(dzherda @ 2011 01 13, 23:58)
sveikutes wink.gif maniske tikra valgiuke (1,2m) tik va esam alergiskos pieno produktams,pomidorui ir morkai,todel is savo meniu retai ka galiu as jai pasiulyti,o jai tos pacios kosytes jau nusibodo,kaip ir man jas kasdien gaminti biggrin.gif na bet nieko nepadarysi, tikiuosi isaugsime ir galesime kasdien vagyti bendra patiekala  ax.gif jei nesunku pasidalinkite kokiais receptukais be pieno produktu  blush2.gif

manoji irgi alergiska pieno produktam.. bet nealergiska kefyrui.. is jo darau varskyte: kafyra plastikiniam pakeli idedu nakciai i saldymo kamera, ryte prakerpu ir isimu susalusi gabala, idedu i marles gabala ir pakabinu, kad nuvarvetu... i pavakere jau marleje lieka tik varske. Karta ja daviau su uogos (tik karta valge taip, kita karta jau atsisake), taip pat is sitos verskytes varsketukus padariau ir isviriau.. skaniai valge.
MAzutei mano 1,1m.. Blenderio jau nebenaudoju visai...
Atsakyti
QUOTE(Linyte737 @ 2011 02 11, 19:09)
manoji irgi alergiska pieno produktam.. bet nealergiska kefyrui.. is jo darau varskyte: kafyra plastikiniam pakeli idedu nakciai i saldymo kamera, ryte prakerpu ir isimu susalusi gabala, idedu i marles gabala ir pakabinu, kad nuvarvetu... i pavakere jau marleje lieka tik varske. Karta ja daviau su uogos (tik karta valge taip, kita karta jau atsisake), taip pat is sitos verskytes varsketukus padariau ir isviriau.. skaniai valge.
MAzutei mano 1,1m.. Blenderio jau nebenaudoju visai...

Ir as taip darydavau, man paciai tokia varskyte yra skanesne... smile.gif
Atsakyti
Na ir aš papasakosiu kada ir ką valgom, mums 1,3 m.
8.30-9.00 MP, tada kai aš pusryčiauju kąnors duodu jai pagraužt, duonytę, virtą mėsytės gabalėlį, liežuvį, kiaušinį putpelės ar vištos, žodžiu, kažką, kad ramiai pasedėtų kėdutėje ir leistų man kartu papusryčiauti (daug ne valgo nes naktį dažnai vis dar MP geria)
11.30-12.00 sriubytė dažniausiai (burokėlių, tirštą trintą moliugų, tirštą trintą špinatų),
16.00-16.30 mėsytė su daržovėmis arba mėsytė su makaronais, mėsytė su ryžiais. Dar retai lietininį duodu, bet retai, nes labai jautrus skrandukas, paskaustą naktį pilvuką nuo kepto.
19.30-20.00 kruopų košės (4 grudų, 5 grudų, avižų, grikių, manų ir tttt)
21.00 MP ir miegot.
Tarpuose tarp rimtų valgių aišku kada tik užsinori MP, visokie užkandžiai (be pieno deja, nes alergiška), duodavau vaisių, bet kolkas neduodu, beria, tai obuoliukas liko, mano keptas pyragas, nes jokių džiuvėsių ar sausainių negalima dėl alergijos, tada mano kepti sausainiukai, duoniukai ir ryžių paplotėliai nusibodo. schmoll.gif
Šiaip labai nori viską valgyt ką mes valgom, tai jei kažką tinkamą gaminan ir jai duodam. Dar balandėlius taip pat labai mėgsta, plovą, cepelinus (svečiuose, aišku be padažų) kažkada čia rašiau tai kritikos gavau, dėl cepelinų rolleyes.gif
Tik vat dar žuvies nė karto nedaviau, net nežinau kokią pirkt ir kur. g.gif Kaip daryt g.gif

Papildyta:
QUOTE(bezdzionyte @ 2010 12 18, 19:34)
Labuka.
Perskaięčiau aš čia vos ne visą temą, bet ramiau vis tiek nepasidarė smile.gif
Mano mažulei ką tik suėjo vieneri (ūgis~74cm, svoris~10kg), bet pagal visą jos valgymą ir meniu, galima sakyti, mergina ne iš valgiųjų.
Vis dar valgom 1-2 kartus naktį ir vos tik nubudus MP
Apie 10-10.30 pusryčiaujam. Valgom visada kokia nors kruopienę užbalintą mišinuku (MP ne fontanai ) ir paskanintą kokia nors namine uogiene ar pirktine vaisių tyrele. Kažkuri mamytė rašė, kad 8 val pusryčiauja su košėm. Užjaučiu, būtų gan sudėtinga taip anksti atsikelti smile.gif
Po pusryčių visada geria MP ir užsnaudžia 1-2 valandas
Kai prabunda, pasiūlau kokios nors tyrelės, jogurto, ar kefyro, ar šiaip šviežio vaisiaus. Labiausiai limpa tyrelės ir jogurtas, su vaisiais reikai kovoti, kad bent kasnelį atsikąstų.
Pietūs apie 16val. valgom namuose virtas daržovienes su mėsyte (jautiena, kaiuliena, kalakutiena, vištiena, labai retai žuvis dėl alergijos).
Po pietų atsigeria MP ir kartais dar pasnaudžia, jei neinam į lauką ar šaiaip kurnors neišsirušiam.
~19 val. vakarienei valgo grūdų košę ir akrtais geria MP, kartais ne.
~22 val. MP ir miegelis.
Įdomu būtų sužinoti, kaip greitai jūsų vaikučiai pavalgo, nes mano brangioji valgo apie valandą. Dubenėlį su koše dedu į karšto vandens vonelę, kad neatausštų, kol ji valgo, todėl ir apie savarnkišką valgymą dar nesvajoju, nes tada iš vis visą dieną tik valgytume, jei dar ir jai leisčiau pačiai bandyti valgyti.
Apetitas merginos nei šiok nei toks, kartais viską suvalgo, kartais tik puse pagamintos porcijos (~100-150ml). Su skysčiais didelių bėdų neturim, bet geria tik arbatas, sulčių nepripažįsta-purškia viską lauk.

o aš saviškei specialiai dedu į bliudelį tokį kuriame aušta greičiau, kad greičiau valgyt galėtų, nes jau neturi kantrybės jai greit greit reikia, na ir aš gal ją taip greičiau maitinu, nes vyras tai ilgiau daug užtrunka, šiaip pas mus jai iškart reikai duoti atskirą bliudelį ir šaukštą ar šakiutę, kad ji pati valgytų, o iš kito jau normaliai aš maitinu, kartais apsikeičiam nes ji užsinori iš to valgyt, žodžių ji jau pati reguliuja. Pavaldo 10-20 min, ji pas mus labai judri, neišsėdi ilgiau. O dėl pačios valgymo tai aišku nelabai kas gaunasi, bet labai nori, aš jai maistą pakabinų su šaukštu, nes nelabai dar moka, o ji jau pati į burnytę pataiko ir tokia laiminga buna, kad pati biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma099 @ 2011 02 23, 01:46)
11.30-12.00 sriubytė dažniausiai (burokėlių, tirštą trintą moliugų, tirštą trintą  špinatų),
Tik vat dar žuvies nė karto nedaviau, net nežinau kokią pirkt ir kur.  g.gif Kaip daryt g.gif

O kaip darote moliugu ir spinatu sriubytes? Noretusi receptuko ax.gif

Del cepelinu, tai nieko blogo nematau schmoll.gif Sveciuose kai bunam pas mama ir ji padaro cepelinu, tai duodu ir jai. smile.gif

O del zuvies, tai perku cheka, padarau file, ir su darzovem orkaitei iskepu smile.gif Nors retkarciais, tai ir file nuperku jau gatavo, kartais tingis zaisti u tais kauliukais, ir skurytem ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamamia*: 23 vasario 2011 - 15:35
QUOTE(mamamia* @ 2011 02 23, 16:34)
O kaip darote moliugu ir spinatu sriubytes? Noretusi receptuko  ax.gif

Del cepelinu, tai nieko blogo nematau  schmoll.gif Sveciuose kai bunam pas mama ir ji padaro cepelinu, tai duodu ir jai.  smile.gif

O del zuvies, tai perku cheka, padarau file, ir su darzovem orkaitei iskepu  smile.gif  Nors retkarciais, tai ir file nuperku jau gatavo, kartais tingis zaisti u tais kauliukais, ir skurytem  ax.gif

labai paprastai, maliugas, bulvytės, (morkytė, galima ir be jos), druskytė, krapai džiovinti, išverdu ir sublenderiu sutrinu, o jau tirštumą tai reguliuoju kokį noriu,
šiaip yra receptų moliugų sriubos, bet aš kadangi vaikui tai paprastą tokią verdu.
o špinatų taip pat, pradžioje bulvytes apverdu supjaustytas, o jau link galo sudedu špinatų lapus, galima ir šaldytus, o prieskoniukai kokius naudojat, mes kaip visad druskytės, šiek tiek krapų, kartais petražolių, ar svogūno laiškų , ir viską sublenderiuoju.
šiaip aš vadinu sriubytėmis, o kitos mamytės gali pasakyt tiesiog košytės, kurias kažkada vaikučiai jau valgė, 4u.gif
Atsakyti
mano daržovienės sriubytės- košytės tai tokios ,,viendūdės": bulvyčių pora, morkytė, kalafijoras arba brokolis, moliūgas arba cukinija, petražolės, bazilikas...
dar dedu kruopų: arba dribsnius, arba makaronukus arba ryžiukus...
kartais įpjaustau burokėlio... skiriasi ir mėsytės su kuriomis verdu: vištiena, stirniena, triušiena... va, šnd kaip tik viriau su žuvyte (menke)... aš žuvies duodu retai, bet ją taip pat verdu su daržovėm- gaunasi toks kaip troškinukas
Papildyta:
aha, mūsiškė irgi jau bando pati makaloti su šaukšteliu bliūdelyje, tai duodu jai atskirą šaukštelį- pabaksnoja pabaksnoja į bliūdelio turinį ir laiminga kiša į burnytę thumbup.gif biggrin.gif
Papildyta:
o dėl kramtymo man atrodo aš jau rašiau anksčiau ir šioje temelėje.. na, kadangi aš mėgėja pasivadovauti šiek tiek literatūromis, tai radau parašyta, kad vaikučiai, nors ir neturėdami dantukų ar nesvarbu kiek jų turėdami (nes daugumai atrodo , kad jei neturi dantukų, tai negali sukramtyti, o iš tiesų tai sukramto kuo puikiausiai aštriomis dantenukėmis) , jau mokosi kramtyti apie 8-9 mėn (tiksliai nepamenu)... todėl aš savo panikei neblenderiuoju (na, tik kartais, kai serga, kai man pačiai nesveika ir norisi greičiau pamaitinti) jau nuo 9 mėn tai tikrai, ir kuo puikiausiai išmoko sukramtyti mano mergina, net ir didesnius gabaliukus ... tfu tfu tfu nė karto nespringo... o pirmieji dantukai išdygo tik 11 mėn... o vat toje knygoje taip ir rašo, jei praleisite kramtymo mokinimosi periodą ir vis dar duosite trintą maistelį, tai vėliau bus jau daugiau bėdos , kol išmoks pats kramtyti, kad ir kiek dantukų beturėtų, nes jis jau pripratęs lengvai be didelių rūpesčių nuryti... čia sakyčiau panašiai, kaip ir su žindymu iš (.) ar iš buteliuko... jau kai pripranta iš buteliuko, (.) nebenori, nes sunkiau žįsti... arba kaip gėrimas iš buteliuko ir puodelio... kiti vaikučiai jau nuo pusės metukų geria iš puodelio, kas man ir dbr dar atrodo sunkiai tikėtina, bet vat mes dbr ir vargstam su tuom išmokimu gerti iš puoduko... o kuo anksčiau būčiau pradėjus pratinti, turbūt butų buvę tuo geriau... tike, kad jau praktiškai nuo gimimo buvo pripratusi prie buteliuko...
Papildyta:
QUOTE(mamamia* @ 2011 02 23, 16:34)
O kaip darote moliugu ir spinatu sriubytes? Noretusi receptuko  ax.gif

Del cepelinu, tai nieko blogo nematau  schmoll.gif Sveciuose kai bunam pas mama ir ji padaro cepelinu, tai duodu ir jai.  smile.gif

O del zuvies, tai perku cheka, padarau file, ir su darzovem orkaitei iskepu  smile.gif  Nors retkarciais, tai ir file nuperku jau gatavo, kartais tingis zaisti u tais kauliukais, ir skurytem  ax.gif

papasakokit konkrečiau dėl kepos orkaitėje žuvytės: kokias daržovytes dedat? ar tą žuvytę kaip nors marinuojat, prieskoniuojat? ką pilate į skardą, kad nesviltų> ar ant kokios folijos kepat? kaip ilgai kepat? man tia kažkaip žuvis asocijuojasi su ryžių garnyru...

aš berods jau anksčiau klausiau ir kažkas man atrašė, bet dar kartelį pasidomėsiu, ar duodat ir kaip paruošiat liežuvį? aš turiu nusipirkusi kiaulės liežuvį, bet vis dar neprisiruošiu jį gaminti... įtariu, kad kaip ir su mėsyte daryčiau- išvirčiau kartu su daržovėm...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 24 vasario 2011 - 01:05
QUOTE(sidrulka @ 2011 02 24, 03:09)
papasakokit konkrečiau dėl kepos orkaitėje žuvytės: kokias daržovytes dedat? ar tą žuvytę kaip nors marinuojat, prieskoniuojat? ką pilate į skardą, kad nesviltų> ar ant kokios folijos kepat? kaip ilgai kepat? man tia kažkaip žuvis asocijuojasi su ryžių garnyru...

aš berods jau anksčiau klausiau ir kažkas man atrašė, bet dar kartelį pasidomėsiu, ar duodat ir kaip paruošiat liežuvį? aš turiu nusipirkusi kiaulės liežuvį, bet vis dar neprisiruošiu jį gaminti... įtariu, kad kaip ir su mėsyte daryčiau- išvirčiau kartu su daržovėm...

Taip, pamarinuoju file su druskyte ir siektiek pipiriuku. Darzoves saldytas apverdu ( man patinka kai buna brokoliai, kopustai, zirneliai, morkos ( skaniausios bonduel, deja namines jau baiges uzsaldytos ) suriame vandenyje(mazdaug apie 10-15 min) Tada ikaitinu orkaite, skarda uzkloju kepimo popierium, ir siektiek aptepu aliejum, tada sudedu file gabaliukus viens prie kito, ant virsaus uzdedu darzoves nukostas,papipirinu, siektiek apslakstau citrinos sultim, sau aptepu dar majonezu plonu sluoksniu, vaikui netepu, ir i orkaite 20 min). Zuvyte buna labai labai minksta, darzoves taip pat. Ir skanaus 4u.gif
Mums patinka kai darzoviu buna laaabai daug, tai mums ir yra kaip garnyras, aiku jai norit, galit ir su ryziais smile.gif
(dedu pakeli file, arba dvieju zuvyciu file, ir du pakelius darzoviu, ir tai galetu ju buti daugiau biggrin.gif )

Dar liezuvio nedaviau, kai pati nemegstu jokiu tokiu dalyki tai neperku ir jai doh.gif Bet prisiverciau nupirkti kalakutu kepeneliu, tai ir guli saldyklyje, ir nezinau ka daryti su jom, niekada negaminau ju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamamia*: 24 vasario 2011 - 16:20
o aš kiaulės liežuvį kolkas tik paparastai išvirtą ant vandenuko daviau, nes patys tokį mėgstam su majonezu, tai mergytei duodam pagraužt be jojonezo, tai jai patinka, bet kelis kart kolkas daviau, man jis verda ilgai blink.gif
Atsakyti