Na ir aš papasakosiu kada ir ką valgom, mums 1,3 m.
8.30-9.00 MP, tada kai aš pusryčiauju kąnors duodu jai pagraužt, duonytę, virtą mėsytės gabalėlį, liežuvį, kiaušinį putpelės ar vištos, žodžiu, kažką, kad ramiai pasedėtų kėdutėje ir leistų man kartu papusryčiauti (daug ne valgo nes naktį dažnai vis dar MP geria)
11.30-12.00 sriubytė dažniausiai (burokėlių, tirštą trintą moliugų, tirštą trintą špinatų),
16.00-16.30 mėsytė su daržovėmis arba mėsytė su makaronais, mėsytė su ryžiais. Dar retai lietininį duodu, bet retai, nes labai jautrus skrandukas, paskaustą naktį pilvuką nuo kepto.
19.30-20.00 kruopų košės (4 grudų, 5 grudų, avižų, grikių, manų ir tttt)
21.00 MP ir miegot.
Tarpuose tarp rimtų valgių aišku kada tik užsinori MP, visokie užkandžiai (be pieno deja, nes alergiška), duodavau vaisių, bet kolkas neduodu, beria, tai obuoliukas liko, mano keptas pyragas, nes jokių džiuvėsių ar sausainių negalima dėl alergijos, tada mano kepti sausainiukai, duoniukai ir ryžių paplotėliai nusibodo.
Šiaip labai nori viską valgyt ką mes valgom, tai jei kažką tinkamą gaminan ir jai duodam. Dar balandėlius taip pat labai mėgsta, plovą, cepelinus (svečiuose, aišku be padažų) kažkada čia rašiau tai kritikos gavau, dėl cepelinų
Tik vat dar žuvies nė karto nedaviau, net nežinau kokią pirkt ir kur.
Kaip daryt
Papildyta:
QUOTE(bezdzionyte @ 2010 12 18, 19:34)
Labuka.
Perskaięčiau aš čia vos ne visą temą, bet ramiau vis tiek nepasidarė
Mano mažulei ką tik suėjo vieneri (ūgis~74cm, svoris~10kg), bet pagal visą jos valgymą ir meniu, galima sakyti, mergina ne iš valgiųjų.
Vis dar valgom 1-2 kartus naktį ir vos tik nubudus MP
Apie 10-10.30 pusryčiaujam. Valgom visada kokia nors kruopienę užbalintą mišinuku (MP ne fontanai ) ir paskanintą kokia nors namine uogiene ar pirktine vaisių tyrele. Kažkuri mamytė rašė, kad 8 val pusryčiauja su košėm. Užjaučiu, būtų gan sudėtinga taip anksti atsikelti
Po pusryčių visada geria MP ir užsnaudžia 1-2 valandas
Kai prabunda, pasiūlau kokios nors tyrelės, jogurto, ar kefyro, ar šiaip šviežio vaisiaus. Labiausiai limpa tyrelės ir jogurtas, su vaisiais reikai kovoti, kad bent kasnelį atsikąstų.
Pietūs apie 16val. valgom namuose virtas daržovienes su mėsyte (jautiena, kaiuliena, kalakutiena, vištiena, labai retai žuvis dėl alergijos).
Po pietų atsigeria MP ir kartais dar pasnaudžia, jei neinam į lauką ar šaiaip kurnors neišsirušiam.
~19 val. vakarienei valgo grūdų košę ir akrtais geria MP, kartais ne.
~22 val. MP ir miegelis.
Įdomu būtų sužinoti, kaip greitai jūsų vaikučiai pavalgo, nes mano brangioji valgo apie valandą. Dubenėlį su koše dedu į karšto vandens vonelę, kad neatausštų, kol ji valgo, todėl ir apie savarnkišką valgymą dar nesvajoju, nes tada iš vis visą dieną tik valgytume, jei dar ir jai leisčiau pačiai bandyti valgyti.
Apetitas merginos nei šiok nei toks, kartais viską suvalgo, kartais tik puse pagamintos porcijos (~100-150ml). Su skysčiais didelių bėdų neturim, bet geria tik arbatas, sulčių nepripažįsta-purškia viską lauk.
o aš saviškei specialiai dedu į bliudelį tokį kuriame aušta greičiau, kad greičiau valgyt galėtų, nes jau neturi kantrybės jai greit greit reikia, na ir aš gal ją taip greičiau maitinu, nes vyras tai ilgiau daug užtrunka, šiaip pas mus jai iškart reikai duoti atskirą bliudelį ir šaukštą ar šakiutę, kad ji pati valgytų, o iš kito jau normaliai aš maitinu, kartais apsikeičiam nes ji užsinori iš to valgyt, žodžių ji jau pati reguliuja. Pavaldo 10-20 min, ji pas mus labai judri, neišsėdi ilgiau. O dėl pačios valgymo tai aišku nelabai kas gaunasi, bet labai nori, aš jai maistą pakabinų su šaukštu, nes nelabai dar moka, o ji jau pati į burnytę pataiko ir tokia laiminga buna, kad pati
Vaikams reikalingi ne pamokymai, o pavyzdžiai."