Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(rrf @ 2011 01 13, 16:23)
aciu dievui, ne vieni tokie  drinks_cheers.gif

Man ir dėl to galvą skauda doh.gif Maitinau MP iki 1 m. 2 mėn. o nuo to laiko jokio "balto skysčio" neįkiši: nei pieno, nei mišinuko, nei kefyro. Tai stengiuosi, kad kasdien gautų jogurto, varškės ar bent pieniškos sriubytės.
Atsakyti
Jusu bent jau valgo varske ar varskes patiekalus, o mes ju nei is tolo (jis pas mane mesinukas),kefiriuko truputi atsigeria, tik gerai valgo jogurtukus ir varskes desertus ax.gif pieniska sriubyte mums taip pat netinka....
Atsakyti
sveikutes wink.gif maniske tikra valgiuke (1,2m) tik va esam alergiskos pieno produktams,pomidorui ir morkai,todel is savo meniu retai ka galiu as jai pasiulyti,o jai tos pacios kosytes jau nusibodo,kaip ir man jas kasdien gaminti biggrin.gif na bet nieko nepadarysi, tikiuosi isaugsime ir galesime kasdien vagyti bendra patiekala ax.gif jei nesunku pasidalinkite kokiais receptukais be pieno produktu blush2.gif
Atsakyti
Mane irgi nuolat kankina meniu ivairove. Vis pritrukstu fantazijos... Sugalvojau pasigaminti virtu bulviu virtinukus. Maziukams isvirusi pateikiau su sviestuku - skaniai kirto.
Pavakariams pradejau duoti sumustinukus - su batonu, sviestu ir saldaus pieno suriu (taip pat labai kirto); su batonu ir tepama varske.
Pabandykit 4u.gif
Atsakyti
Mum 1m. o valgyt norim tą ką valgo tėveliai biggrin.gif Todėl gaminu praktiškai bendrai (aiškus atsargiai - mažiau pasūdytą, su natūraliais prieskoniais, nekeptą ir pan.).
Labai mėgsta balandėlius thumbup.gif , visada tiks makaronai (su bele kuo) ir ryžiai.
Nemėgstame bulvių schmoll.gif ir kaip ir daugelio valgančių MP visiškai atsisakome pieno ar mišinuko schmoll.gif
Pusryčiams ir vakarienei valgome košytes: avižų arba 4 grūdų. Bet aš jas gaminu su daug daug vaisių ir kad nepabostų kas kelios dienos keičiu (obuoliai, bananai, kriaušės, slyvos, mėlynės, spanguolės, juodieji serbentai). Tiesa, maitinant košes tenka atvažiuoti 'cirkui' - turi būtinai kuo nors užsiimti (duodu pačiam lėkštutę su šaukštu pamakaluot, maitina savo pliušinius meškučius, dėsto kaladėles, žaidžia su įvairiom dėžutėm ir pan.) Blogiausia tik kad greitai atsibosta ir tada mamai tenka vėl galvot kuo 'užimti' vaiką doh.gif
Pietum visada verdame mėsytę (labai retai žuvytę) su daržovėm. Mėsytę dažniausiai maltą o prie jos - jei vakar buvo bulvės, tai šaidien ryžiai, jei vakar pupelės - šiandien žirniai ir pan. (bulvės, moliūgas, morkos, kopūstas, kalafioras, brokoliai, pupelės, ankštinės pupelės, žirniai, pomidorai, agurkai, agurotis). Manau svarbu nepridėti po daug, kad vaikui būtų tam tikras skonis ir jį keisti, kad nenusibostų wink.gif Labai mėgsta kai būna įmaišytų žirnelių ar kukurūzų thumbup.gif
Ypatingai gerai valgo iš tėčio lėkštės lotuliukas.gif Būna, kad pamaitinu, o su tėveliu kambary dar vieną porciją sukerta biggrin.gif Ir atvirkščiai, jei abu valgo prie vieno stalo ir tėvelis greičiau pavalgęs nueina, tai jau ir jam nebe įsiūlysi nė šaukšto schmoll.gif

Taigi manau, kad svarbiausia yra geras pavyzdys wink.gif Valgykite tėveliai patys tai ką duodate vaikui ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
oi as tai svajai jau nebezinau net ka ir duot,rytais duodu avizu arba kukuruzu kose su bananu.na pietus tai dazniausiai ka visi valgom,pavakariai- jogurtas labai megsta,o vakariene vel ka nors galvoju ka cia pasiulyt.labai isranki nebezinau net ka duot,makaronu,grikiu,ryziu nevalgo,savo maistuko seniai atsisake,tu ivairiausiu darzovieniu,mes nevalgom itin sveikai tai sunku ir jai ka pasiulyt blush2.gif o noris kad ji sveikai maitytus,stengiuosi dazniau virt sriubytes darzoviu bet pagrinde bulves isvalgo doh.gif taip pat vistyte labai megsta,dar megsta zirniu ir pupeliu sriuba,cirvinius blynus,bulka tai isvis kerta ta keturkampa sumustiniu duona,tosteri,dar zuvyte megsta.vaisiu kartais valgo minkstesnius kaip pvz slyva,suri megsta.nu beda tik su darzovem virtom visiskai neisiulau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kritulka @ 2011 01 15, 12:10)
Labai mėgsta kai būna įmaišytų žirnelių ar kukurūzų  thumbup.gif

Kokie kukuruzai? Konservuoti?
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2011 01 15, 17:25)
Kokie kukuruzai? Konservuoti?

Šaldyti. Ir žirniai, ir kukurūzai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gothi @ 2011 01 14, 01:33)
Mane irgi nuolat kankina meniu ivairove. Vis pritrukstu fantazijos... Sugalvojau pasigaminti virtu bulviu virtinukus. Maziukams isvirusi pateikiau su sviestuku - skaniai kirto.
Pavakariams pradejau duoti sumustinukus - su batonu, sviestu ir saldaus pieno suriu (taip pat labai kirto); su batonu ir tepama varske.
Pabandykit  4u.gif

Aš taip pat kartais verdu virtų bulvių virtinukus, mes vadiname "sagutėmis", tai abi panos kerta, kad net ausys linksta. Varškę mažoji (1 metukai) tik neseniai pradėjo valgyt. Sublenderiuoju su jogurtuku ir tada valgo. Mažei kol kas dar stengiuosi atskirai gamint, nes mano šeimyna mėgsta keptą maistą. Dažniausiai verdu kokią nors sriubytę (kopūstų, burokų, su ryžiais) ir į ją primetu mėsos kukulių. Mėsytę mažylei sumalu atskirai ir užšaldau nedidelėmis porcijomis. Košes ir dar valgom. Dar verdu žuvienę, jei vyras partempia kokį ešeriuką. Pirktinės žuvies neduodu. Dar mes mėgstam balandėlius, miltinius blynus su obuoliu, su pienu plaktą kiaušinienę (1 kartą savaitėje) bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(techno @ 2011 01 12, 18:45)
Mano vaikas tai valgo taip:
1. 6 val omletas arba varskyte su uogom trintom arba va nesenai atradau kad labai jam blynai miltiniai patinka. Kepiau tokius kaip su varskyte pagal Beatos recepta tai su trintom uogom ir biski grietines tai net laizesi.
2. 12 val (cia didelis tarpas nes nuo 8 eina iki 11 pamiegot dar) kruopu kose su sviestuku, bet ziuriu ko tais man raukytis jis pradejo.
3. 5 val arba darzoves su mesyte, arba naminiai koldunai kur pati darau, arba plovas arba siaip kas nors is to ka mes ir patys valgom. Labai ten riebiai negaminu ne ka, tik visada gamindama jei zinau kad mum darysiu su kokiais grybais ar cili pipiriukais, jam pries tai atidedu be siu ingredientu ir valgo.
4. 10 val tirstas Semper pieno misinys apie 220 ml.
Na kaip ir viskas, aisku tarp situ maitinimu dar gauna ir jogurto, jo irgi parduotuvej neperku bet paimu paprasciausia kefyra ir trintas uogas, suplaku blenderyje ir irgi labai megsta, dar valgo mano mociutes obuolini suri, keptus obuolius labai megsta, kartais koki krekeri sugrauzia, duoniuka

O vaikui 1m 2 men tuoj

Net kelis kartus skaičiau  g.gif  6 val. ryto vaikas jau valgo - užuojauta mamytei. Maniškė 6-7 val. geria pienuką ir dar iki 8-9 val. parpia, o atsikėlus ir iškart nesipuola pusryčiaut.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Greta77: 17 sausio 2011 - 13:54
Ką labiausiai jūsų vaikai mėgsta pusryčiams, vakarienei? Pritrūkau idėjų, o panelė (1,4 m.) kaprizus pradėjo rodyt, nori kažko neaišku ko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2011 01 17, 15:02)
Aš taip pat kartais verdu virtų bulvių virtinukus, mes vadiname "sagutėmis", tai abi panos kerta, kad net ausys linksta. Varškę mažoji (1 metukai) tik neseniai pradėjo valgyt. Sublenderiuoju su jogurtuku ir tada valgo. Mažei kol kas dar stengiuosi atskirai gamint, nes mano šeimyna mėgsta keptą maistą. Dažniausiai verdu kokią nors sriubytę (kopūstų, burokų, su ryžiais) ir į ją primetu mėsos kukulių. Mėsytę mažylei sumalu atskirai ir užšaldau nedidelėmis porcijomis. Košes ir dar valgom. Dar verdu žuvienę, jei vyras partempia kokį ešeriuką. Pirktinės žuvies neduodu. Dar mes mėgstam balandėlius, miltinius blynus su obuoliu, su pienu plaktą kiaušinienę (1 kartą savaitėje)  bigsmile.gif
Papildyta:

Nieko nuostabaus, pripranti...maniškis irgi keliasi 6-7val.ryto...na gi reikia teti į darbą išlydėti ir ATIA pamojuoti ax.gif
Atsakyti
Košytes pusryčiams ir vakarienei tai verdu visokias (ryžių,grikių,kuskuso kartais įdedu, avižų, kukurūzų, neskaldytų manų kruopų, ar kt.) su pieniuku, bet perku iš ekologiškų produktų. Pietums daržovienę su kalakutu,jautiena,vištiena. Jogurta irgi valgo - ekologišką.
Bet...aš esu didelė bailė, viską dar trinu blenderiu blush2.gif , bijau kad neužsprigtu blush2.gif uošvienė tai jam duoda duonytės pakramtyti, obuoliuką.....sako jei užsprings - pakratysim ir atspings..... o aš bijau.......
Drauge tai viską jau savo lelytei duoda-toks pats amžius kaip mano (1savaites skirtumas) ir omleta ir pan.
O KAIP JŪS NUO METUKŲ MAISTUKĄ DAROTE, TRINATE DAR LABAI?
AAS DAR NEESU DAVUSI ZUVIES, BET JAU GALVOJU KAD REIKIA g.gif O KAIP JŪS RUOŠIATE ŽUVĮ METINUKAMS?
Atsakyti