Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

Na, o as nevirinu. Tik pasildau. Pienas pasterizuotas. Kam virinti?
Skaiciau, kad virinant aukstoje temperaturoje ten kazkas zuva, tiksliai nepamenu kas blush2.gif Atrodo, kazkokie vertingi baltymai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aronia: 03 sausio 2011 - 17:19
QUOTE(avvka @ 2011 01 03, 18:19)
Merginos, turiu kvailoka klausima..O jus virinat pienuka ar tik pasildot? blush2.gif

Parduotuvinio pieno nevirinu, jis jau pasterizuotas, o namini virinu smile.gif
Atsakyti
o nuo kokio amžiaus pradėjote duoti pienuką vietoj mišinuko? aš esu girdėjus, kad mišinukas vertingas duoti net iki 2 metukų... tai dbr nė nežinau, kaip čia geriau...
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2011 01 03, 22:22)
o nuo kokio amžiaus pradėjote duoti pienuką vietoj mišinuko? aš esu girdėjus, kad mišinukas vertingas duoti net iki 2 metukų... tai dbr nė nežinau, kaip čia geriau...

Metu ir vieno men jau pradejo gerti tik piena smile.gif Ispradziu palaipsniui pratinau, duodavau diena atsigert siektiek, didinau iki tol kol rytais pradejo buteliuka isgerti, o veliau jau ir vakarais, ir dabar geria kuo puikiausiai smile.gif
Atsakyti
Karves piena pradejome ragauti suejus metukams. Bet duodu ir misinuko, nes mano vaikas ji megsta. Be to, misinuke daug vitaminu, tai kol kas duodu ir vieno, ir kito.
Atsakyti
va man irgi tas klausimas - pereidinėjam prie MP tik vakare/naktį/paryčiais, o dieną jau be MP, tai ar reikia 1 m 3 mėn. vaikui mišinį duot, ar jau duot karvės pieną, ar užtenka to, kad gauna pieniškų košių, varškės, jogurto?

O šiaip įdomu, ant kiek įvairus jūsų mažiukų meniu? Nes maniškis dažniausiai tai valgo visokias košes pusryčiams ir vakarienei, pietums - virtą mėsą (dažniausiai kalakutieną) ar žuvį su bulve, morka, kalafijoru, brokoliu, tarpuose užkanda obuolių ar kitų vaisių, bulkos/duonos, jogurto (šito kažko nebemėgsta..), kartais vietoje košės išverdu varškėtukų ar koldūnų su varške be E, retai - omleto ar virto kiaušinio, dešreles mėgsta, bet nepiktnaudžiauju. Štai ir visa pagrindinė paletė, kažin ne per siauras asortimentas? Ką dar tokio, ko neišvardinau, duodate?
Atsakyti
Vat ir man aktualu kaip galima butu paivairinti raciona, nes tas koses jau man atsibodo gaminti, o tai kaip turejo dukrytei pabosti jas valgyti blink.gif Neseniai pradejo kiausinuka valgyti, tai i savaite karta pusrytine kose keisim kiausiniene. O is mesos tai daug ka valgom - jautiena, kalakutinea, liezuvi, eriuko vat buvau uzpirkus, bet jau baigem. O jogurtuka kai pamato tai net dreba is laimes lotuliukas.gif Man dar idomu koks jusu vaikiuku valgymo grafikelis. Musu toks:
6-7 apie 150 ml misinuko
apie 10 kosyte
apie 12 val. obuoliukas su kiviu ar kitu vaisiu tyrele
13.30 mesyte su darzovemis
17 val jogurtukas, arba jogurtukas su varskyte
20 val. kosyte
20.30 misinukas, o kartais jo ir nenori.

Man atrodo, kad per didelis tarpas gaunasi tarp pietu ir vakarienes, bet kazkada bandziau ankstinti, tai nelabai noriai valge doh.gif
Atsakyti
Maniskis irgi panasiai valgo, tik kiek kitokiu metu: 6-7 Val. misinukas (210 ml),
9 Val. Vaikiskas miuslis,
Po to gauna obuolo, mandarinu, sausainiuku.
12val. Pietus. Mesa su darzovemis, zuvis kartais.
14.30 Val. Jogurtas
Po to dar vela kokie vaisiai ar uogos.
17 - 17.30 Val. Vakariene. Kosytes ar ryziai su darzovemis, blynai. Maniskis nemegsta varskes apkepu ar varskeciu...
18.30 Val. Vel misinukas pries miega.
19-20 Val. Einame miegoti.
Atsakyti
Mano vaikas tai valgo taip:
1. 6 val omletas arba varskyte su uogom trintom arba va nesenai atradau kad labai jam blynai miltiniai patinka. Kepiau tokius kaip su varskyte pagal Beatos recepta tai su trintom uogom ir biski grietines tai net laizesi.
2. 12 val (cia didelis tarpas nes nuo 8 eina iki 11 pamiegot dar) kruopu kose su sviestuku, bet ziuriu ko tais man raukytis jis pradejo.
3. 5 val arba darzoves su mesyte, arba naminiai koldunai kur pati darau, arba plovas arba siaip kas nors is to ka mes ir patys valgom. Labai ten riebiai negaminu ne ka, tik visada gamindama jei zinau kad mum darysiu su kokiais grybais ar cili pipiriukais, jam pries tai atidedu be siu ingredientu ir valgo.
4. 10 val tirstas Semper pieno misinys apie 220 ml.
Na kaip ir viskas, aisku tarp situ maitinimu dar gauna ir jogurto, jo irgi parduotuvej neperku bet paimu paprasciausia kefyra ir trintas uogas, suplaku blenderyje ir irgi labai megsta, dar valgo mano mociutes obuolini suri, keptus obuolius labai megsta, kartais koki krekeri sugrauzia, duoniuka

O vaikui 1m 2 men tuoj
Atsakyti
Maniskis kai pabaige valgyti 9 men.mano piena, tai nei misinuko, nei paprasto pieno negeria. duodu kefyra, jogurta, varske, ir vis bijau, kad jam truks kalcio. Gydytoja sako, kad nieko tokio, viskas gerai, dabar jau bus metukai kita savaite. bet ziuriu visu vaikai geria, ir vel susinervinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(rrf @ 2011 01 13, 14:40)
Maniskis kai pabaige valgyti 9 men.mano piena, tai nei misinuko, nei paprasto pieno negeria. duodu kefyra, jogurta, varske, ir vis bijau, kad jam truks kalcio. Gydytoja sako, kad nieko tokio, viskas gerai, dabar jau bus metukai kita savaite. bet ziuriu visu vaikai geria, ir vel susinervinau  g.gif

Maniskis lygiai taip pat negeria nei pirktinio pieno, nei misinuko. Musu gydytoja pasake lygiai ta pati, tai nustojau pergyventi... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(sabatini @ 2011 01 13, 14:58)
Maniskis lygiai taip pat negeria nei pirktinio pieno, nei misinuko. Musu gydytoja pasake lygiai ta pati, tai nustojau pergyventi... smile.gif

aciu dievui, ne vieni tokie drinks_cheers.gif

Atsakyti