Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(Singė @ 2010 12 27, 21:04)
Ar jūsų vaikučiai valgo su mėsyte bulves ar kažkokius ryžius? Maniškis valgo mėsą tik vieną ir valgo jos tikrai nedaug. Vis gąsdina replikos, koks jis kūdas (man jis normalus, bet ne storulis).
Valgo iš tiesų neitin daug-tikl geria nemažai pieno.
Tiesiog įdomu, kiek ir ko suvalgo pusantrų metukų vaikas. AČIŪ.

Mano dukra su mesa valgo bulves, bulviu kose, makaronus su sviestu, grikius su sviestu, ryziu nelabai megsta. Na visada su garnyru mesa valgo smile.gif
Gal darzoviu torskintu prie mesos valgytu g.gif
Dukryte mazdaug su valgo apie 2-3 saukstus bulviu koses, viena tarkim kalakutienos troskinta kukuli grietinelej(toki vidutini) bei kartais dar salotu duodu - burokeliu. Nors nevisada viska suvalgo, kartais makaronus tik suvalgo o mesos neikisi doh.gif Dar labai megsta vistienos krutinele. Supjaustau mazais gabaliukais, siektiek druskos ir pipiriuku, ir ant slakelio aliejaus iskepu, bet neapskrudinu. Tada i koki puodeli idedu du saukstus grietines, ir siektiek cesnako itarkuoju, sumaisau, ir viska i keptuve, pora minuciu pakaitinu, ir makaronus su siuo padazu labai megsta. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamamia*: 28 gruodžio 2010 - 13:27
Mums jau metukai su trupučiu smile.gif Valgom beveik viską smile.gif
Ryte apie 10 val. valgom mišinuką smile.gif
12 val. Saldi užpilama košytė arba vaisių tyrelė.
14 val. valgom daržovienę su mėsytę, labiausiai patinka brokoliai + bulvės + morkos + mėsytė (dažniausiai vištiena). Dar idedu sviestuko smile.gif
16 val. jogurtukas arba grūdėta varškė.
18 val. lenga daržovių sriubytė arba kruopų košė.
20 val. Saldi užpilama košytė.
21 val. Mišinukas smile.gif

Su valgymu bėdų neturim smile.gif Sūnus tikrai labai valgus, turbūt galėtų valgyt ir valgyt nesustodamas biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū už receptukus - šaunuolės.
Atsakyti
sveikutės,

aš ko gero kitoj temoj rašiau, kad turiu iki metų ir virš metukų vaikučių patiekaliukų receptukų scanuotą knygelę, tai jei kuri norit, rašykit man į až savo el pašto adresiukus ir persiųsiu...
pati dar tik šią savi pradėjau išbandinėti juos... ten yra ir sriubytės ir kompotukai, ir karšti patiekaliukai su varške, žuvim, morkom ir daug kitokių... va, vakar bandžiau varškės dičkukulius (na tokius mini kukuliukus dariau, bet nenormavau jau ten visko taip lygiai pagal receptą, bet mano panikė nelabai valgė, nors ji aplamai dbr visko ką prieš pietus siūlau nelabai valgo, o po pietų miegelio į vakarą tai kerta taip, kad tik spėk duot...) ryt bandysiu kukulius su bulvėm ir varške... dar bandėm manų košę su varške... na tikrai yra ten visai tokių neblogų receptukų, tik reikia atsirinkti kas vaikui skanu... o kas vienam neskanu, tai nereiškia, kad ir kitas nevalgys...
šnd labai šauniai mano panikė suraitojo gal kokius net 8 tokius nedidukus blynelius su varške ir tarkuotais obuoliukais (čia jau receptas savos kūrybos)... ieškau visokiausių būdų kaip jai įsiūlyti naminės varškytės, nes šiaip vien tik su uogom ar grietinėle nevalgo...

na, ir nesupykit, kurios taip maitinat, bet man kažkaip keista, kai dar vaikiukus virš metukų maitinat tom užpilamom košelėm... man jos kažkaip atrodo dar tik tokiems pradedantiesiems košeles valgyti... aš jau dbr ir į keliones deduosi išsivirus grūdinę su bliūdeliu... ir tai dar save ,,kaltinu", kad niekaip neprisiverčiu virti tikrąsias grūdų košes, o ne dribsnius... bet taip greičiau... bet dbr matau, kad aš tais grūdines jau įvairinsiu visokiais kukulaičiais... aišku ir grūdines pasistengsim dar bent kartą per dieną ragauti... nors irgi... į daržovienę įpilu tai ryžių, tai kviečių dribsnių, tai 5 grūdų dribsnių...

na, ką gi skanių visiems košelių, o mamukams išradingumo ir valgių vaikiukų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 30 gruodžio 2010 - 00:27
merginukės, kurioms siunčiau skanuotą receptukų knygelę, labai atsiprašau- ne tą variantą siunčiau doh.gif - apžiūrėjo viena mamytė, kad tik būtent receptukus iki metukų... o pas mane taip MB suskanavęs, kad vienas variantas tik iki pusės, o kitas pilnas doh.gif - o aš ir pamiršus buvau.... dar kartą labai atsiprašau... bandysiu persiųsti, kurių adresiukus dar teberasiu kitą variantą, o kurios negausit, rašykit man dar kartą savo el adresus į až ir būtinai persiųsiu... nu blyn, norėjau gero, o išėjo doh.gif doh.gif doh.gif nepykit, tikrai netyčiom ax.gif pasitaisysiu ax.gif
Atsakyti
laba visoms. su naujais 4u.gif
sakykit merginos, atejau su tokiu klausimuku. planuoju savo maziukei nebeduoti misinuko, o pereiti prie pienuko. tik va klausimukas, koki geriau pirkti, kiek jo reikia duoti gerti (koks kiekis)? iki sipl misinuko gauna du kartus, ryte ir vakare po 240 ml.
Atsakyti
Maniškė labai mėgsta Dobilo pieną, o duodu tiek, kiek jai norisi, paprastai apie 200 ml ryte išliurlina, vakare mažiau, dienos bėgy geria kompotą, arbatą, kefyrą.
Atsakyti
QUOTE(lauruciuxs @ 2011 01 02, 23:51)
laba visoms. su naujais 4u.gif
sakykit merginos, atejau su tokiu klausimuku. planuoju savo maziukei nebeduoti misinuko, o pereiti prie pienuko. tik va klausimukas, koki geriau pirkti, kiek jo reikia duoti gerti (koks kiekis)? iki sipl misinuko gauna du kartus, ryte ir vakare po 240 ml.

Labas,
Mūsų mergaitės skiriasi per vieną dieną tiktai,mes 10 gimę 4u.gif .Ir aš jau galvoju apie pienuką,bet bijau,kad maniškė negers doh.gif nes ir su maistu išranki,bet kažkaip reiktų pratinti.Košytes verdu su pienuku jau senokai.Jūs daug išgeriat pienuko per kartą,maniškė tai tik kokį 150ml.o dabar prieš miegutį tai visai sumažino tik 125ml.Bet naktį dar geria du kartus po 125ml. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele69 @ 2011 01 03, 12:32)
Labas,
Mūsų mergaitės skiriasi per vieną dieną tiktai,mes 10 gimę 4u.gif .Ir aš jau galvoju apie pienuką,bet bijau,kad maniškė negers doh.gif nes ir su maistu išranki,bet kažkaip reiktų pratinti.Košytes verdu su pienuku jau senokai.Jūs daug išgeriat pienuko per kartą,maniškė tai tik kokį 150ml.o dabar prieš miegutį tai visai sumažino tik 125ml.Bet naktį dar geria du kartus po 125ml. smile.gif

manoji jau nuo 5 men naktim nebesiukelia valgyti, ir tai kartais neuztenka jai tiek pienuko, zyzia kai atimi buteliuka. musu pupa visai neisranki maistui, valgo viska. siandien ryte pabandziau pienuko duot, vietoj misinio, tai isgere net apsilaizydama
Atsakyti
Mes geriam Dvaro piena. 2,5 arba 3,5 riebumo. Juo ir koses balinu. Per karta isgeria 130-170 ml. Karves pieno duodu ne dazniau kaip karta i diena. Bijau uzalergizuoti.
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2011 01 03, 14:32)
Mes geriam Dvaro piena. 2,5 arba 3,5 riebumo. Juo ir koses balinu. Per karta isgeria 130-170 ml. Karves pieno duodu ne dazniau kaip karta i diena. Bijau uzalergizuoti.

Merginos, turiu kvailoka klausima..O jus virinat pienuka ar tik pasildot? blush2.gif
Atsakyti
Na aš nevirinto tai tikrai neduosiu manau,kad reikia virinti.
Atsakyti