sidrulka, dėl šakučių ir šaukštelių: aš visada padedu jai prie lėkštės įrankius, pati primaitinu papildomai, bet vaikas stengiasi valgyti savarankiškai, aišku, kol nenusibosta Va visai neseniai pati viena beveik visą jogurto indelį suvalgė, teko perteklių gaudyt su papildomu šaukštu, bet tas procesui nekliudė
O dėl kepenėlių tai aš troškinu vištienos, kalakutienos sprangios, matyt nemoku paruošti, nors ir piene mirkiau Patroškinu su daržovėm ir patiekiu tą troškinuką su bulvių koše.
QUOTE(sidrulka @ 2010 11 30, 00:01)
dėkoju visoms už koteltukų, maltinukų receptukus
o kaip merginos su kepenėlėm ? kokio čia gyvio? kiek girdėjus vištos ar ne? o jas kaip paruošti? su daržoviene ar kaip atskirą patiekaliuką patroškinti?
ir liežuvis sudomino? žinau, kad jis gerai , bet vis dar nebandžiau? čia kiualės liežuvis ar jaučio ? (suprantu, kad ne vištos ar kalakuto )
Papildyta:
ai, beje, mūsų mažė vakar sausblynius, kad kirto, tai kirto, nespėjau, net plėšyti- susigrūdo vieną čirvutę į burnytę ir kuo puikiausiai sukramtė savo dviem kapliukais , o aš jau tik akylai stebėjau, kas čia bus....
o aš čia gal dar truputį ne į temą (nes aktualu, kuo greičiau pripratinti...) , nuo kokio amžiaus vaikiukus pratinat pačius ,,valdyti" šaukštelį ar vaikišką šakutę?
o kaip merginos su kepenėlėm ? kokio čia gyvio? kiek girdėjus vištos ar ne? o jas kaip paruošti? su daržoviene ar kaip atskirą patiekaliuką patroškinti?
ir liežuvis sudomino? žinau, kad jis gerai , bet vis dar nebandžiau? čia kiualės liežuvis ar jaučio ? (suprantu, kad ne vištos ar kalakuto )
Papildyta:
ai, beje, mūsų mažė vakar sausblynius, kad kirto, tai kirto, nespėjau, net plėšyti- susigrūdo vieną čirvutę į burnytę ir kuo puikiausiai sukramtė savo dviem kapliukais , o aš jau tik akylai stebėjau, kas čia bus....
o aš čia gal dar truputį ne į temą (nes aktualu, kuo greičiau pripratinti...) , nuo kokio amžiaus vaikiukus pratinat pačius ,,valdyti" šaukštelį ar vaikišką šakutę?
Dėl liežuvio...
Aš tai duodavau ir kiaulės, ir jaučio...ką išeidavo nusipirkti šviežią - ne šaldytą. Jaučio tai toks didelis, tai susipjaustydavau porcijomis ir užsišaldydavau. O kiaulės tai nedideli liežuviukai, dar nusilupa daug:) vieną per kartą laisvai mano vyrukas įvaldydavo:)
O šaukštą tai valgymo metu duodu visada, tik kad jis žaidžia su juo, kala per staliuką, arba mane maitina, o lėkštę taip pat bando patraukti - jo staliukas turi buti švarus, visiškai nieko ant jo gulėti negali...vat taip:)
dėkoju labai merginos už ats- tai reikės prašyti uošvių, kai pjaus vištą ar kiaulę, kad mums paliktų šių ,,gėrybių" nes jie neįsivaizduoja, kas vaikučiams vertinga... visus moliūgus sušėrė vištom ir kiaulėm - tik sėklas pasiliko o aš dbr ,,ubagaujuosi" per drauges moliūgų
QUOTE(maruša @ 2010 11 30, 17:11)
O dėl kepenėlių tai aš troškinu vištienos, kalakutienos sprangios, matyt nemoku paruošti, nors ir piene mirkiau Patroškinu su daržovėm ir patiekiu tą troškinuką su bulvių koše.
tokiems mazuliams jau kepeneles duodate ka kitos mamytes apie tai galvoja?
na, taip aš girdėjus , kad kepenėles duoda vaikiukams dar neturintiems metukų- jose berods daug geležies, žodžiu, jos vertingos maistingumo atžvilgiu...
QUOTE(sidrulka @ 2010 12 02, 00:48)
na, taip aš girdėjus , kad kepenėles duoda vaikiukams dar neturintiems metukų- jose berods daug geležies, žodžiu, jos vertingos maistingumo atžvilgiu...
Ir as darydavau mazylei kepeneliu dar ji metuku neturejo, gal nuo kokiu 10 men.
+2010 12 02, 00:59-->
Ir aš duodu kiaulės liežuvį-nerealiai mėgsta.
Šaukštą irgi duodu visada, kartais valgo, kartais drąbsto, aišku, susinervinu, bet kol netąško ant užuolaidų, duodu.
Turiu tokias mažutes desertines šakutes, labai gražiai jomis valgo dešrelę. Pats pasismeigia ir dedasi į burnytę. O sriubytės kartais nemažai išlaisto, kol iki burnos daneša .
Neduodaviau, nes net minties nebuvo duoti. Bet paskaičiau ir galvoju, kad gal ir gera mintis.
Bet kiaulės kepenėlės gal per sausos, per sprangios, gal nuo vištienos pradėti?
QUOTE(Kristina:) @ 2010 12 02, 00:59)
Dėl liežuvio...
Aš tai duodavau ir kiaulės, ir jaučio...
O šaukštą tai valgymo metu duodu visada, tik kad jis žaidžia su juo, kala per staliuką, arba mane maitina, o lėkštę taip pat bando patraukti - jo staliukas turi buti švarus, visiškai nieko ant jo gulėti negali...vat taip:)
Aš tai duodavau ir kiaulės, ir jaučio...
Ir aš duodu kiaulės liežuvį-nerealiai mėgsta.
Šaukštą irgi duodu visada, kartais valgo, kartais drąbsto, aišku, susinervinu, bet kol netąško ant užuolaidų, duodu.
Turiu tokias mažutes desertines šakutes, labai gražiai jomis valgo dešrelę. Pats pasismeigia ir dedasi į burnytę. O sriubytės kartais nemažai išlaisto, kol iki burnos daneša .
QUOTE(Neziniuke81 @ 2010 12 02, 02:02)
tokiems mazuliams jau kepeneles duodate ka kitos mamytes apie tai galvoja?
Neduodaviau, nes net minties nebuvo duoti. Bet paskaičiau ir galvoju, kad gal ir gera mintis.
Bet kiaulės kepenėlės gal per sausos, per sprangios, gal nuo vištienos pradėti?
Aš mažajai mėsą kol kas duodu tik tokią: triušiena.veršiena, kalakutiena, jautiena +žuvytė. Kiaulienos, kepenėlių ir pan. neduodu - patys nevalgom ir vaikui neduodam. Kepenėlės, jei skainiai pagamintos, tai man labai skanu, bet taip nemoku, tai ir negaminu.
Mažajai metukai. Apytikslis meniu yra toks:
rytą prabudus - mišinio butelis su trupučiu pieno
apie 12 val. - vaisių tyrelė- pvz. obuolys su kriauše, bananas, arba obuolys su virta morka, galibūti keptas obuolys (čia nuo mamos nuotaikos priklauso) vaisių pakeitimui būna jogurtas arba varškytė
apie 13 val. - kokia nors kruopienė - pagardinta sviestuku ar šaldytom uogom
miegas
apie 16 -17 val. daržovienė arba daržovienė su mėsa
apie 19 -20 val. vakarienė kartu su visais
nakčiai mišinys su pienuku
tarpuose dar būna kokį džiūvėsį sugraužia ar traputį
Mažajai metukai. Apytikslis meniu yra toks:
rytą prabudus - mišinio butelis su trupučiu pieno
apie 12 val. - vaisių tyrelė- pvz. obuolys su kriauše, bananas, arba obuolys su virta morka, galibūti keptas obuolys (čia nuo mamos nuotaikos priklauso) vaisių pakeitimui būna jogurtas arba varškytė
apie 13 val. - kokia nors kruopienė - pagardinta sviestuku ar šaldytom uogom
miegas
apie 16 -17 val. daržovienė arba daržovienė su mėsa
apie 19 -20 val. vakarienė kartu su visais
nakčiai mišinys su pienuku
tarpuose dar būna kokį džiūvėsį sugraužia ar traputį
QUOTE(sidrulka @ 2010 12 02, 01:48)
Taip, bet kepenys taip pat kaupia ir nuodingas medziagas, yra kaip filtras, valantis organizma. Man kazkada gydytoja nerekomendavo, kai dar nescia buvau, sake, kad geriau nereikia tokiu budu hemoglobino kelti. Arba vartoti labai saikingai. Taip ir uzsiliko ta mintis. O siaip labai skanus patiekalas man paciai Bet mazylei dar nesu davusi.
Pabandykit pasiskaityti siame tinklapyje, yra daug mums lyg ir nepriimtinu derinuku, bet vaiku labai megstamu patiekalu
http://www.kuking.net/7.htm
Drauge kai jau visai nedugalvojo ka gamintu berniukui, pabande atnaujinti meniu butent is cia, tai rezultatas buvo puikus, nes matyt vaikams atsibosta tas pats maistas
http://www.kuking.net/7.htm
Drauge kai jau visai nedugalvojo ka gamintu berniukui, pabande atnaujinti meniu butent is cia, tai rezultatas buvo puikus, nes matyt vaikams atsibosta tas pats maistas
QUOTE(sidrulka @ 2010 12 02, 01:48)
taip, ypac kiaulienos