Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(sidrulka @ 2010 11 13, 00:57)
sveikutės,

o jūs nuo kokio amžiaus dedate svogūno į daržovienes? mes patys nelabai mėgėjai, tai nė nepagalvojau, kad galima įdėti mergaitei į košeles... kažkaip atrodo, specifinis skonis... bet jei jūsiškiai valgo- o juk ir vaistas  thumbup.gif  pabandysim jau ir mes- kadangi patys nenaudojam, tai kiek turim svogūniukų, užteks mergaitei iki kito derliaus  lotuliukas.gif

I darzovienes niekada nedejau g.gif Dedavau tik cesnako skiltele, kuria isimdavau pries duodant valgyt. Kai buvo metukai virdavau jai sriubyte, idedavau puse svoguno, ir isimdavau veliau, o dabar supjaustau smulkiai, isviriu sriubyte ir valgo kartu. smile.gif
Atsakyti
O mes i koseles nuo koiu 8men dedam ir svoguno, ir cesnako, ir lauro lapo, tai tik aisku lauro lapa isemu pries trindama, o svoguna ir cesnaka palieku sutrinimui smile.gif Valgo skaniai, o ir vaistas smile.gif
Atsakyti
Mamytes, ziuriu dauguma drasiai duodate mesos sultinukus savo vaikuciams, ta prasme, verdate darzoviu sriubytes ir mesyte kartu. As irgi taip virdavau, bet pasiskaiciau ir per TV kelis kartus girdejau, kad negerai gerti mesos sultinius, ten issiskiria kazkokios kenksmingos medziagos is mesos, ir ypac nerekomenduojama kudikiams g.gif nesu didele zinove, bet jau kuri laika verdu mesyte atskirai ir ta sultini ispilu, o darzoves atskirai isverdu kaip sriubyte, paskui mesyte sumaisau su darzovem ar darzoviu sultinuku ax.gif
Atsakyti
dėkoju toms, kurios atsakėt dėl svogūno ir česnako 4u.gif

bet tai kokios kenksmingos medžiagos gali išsisikrti, jei mes gi ir sumaitinam leliukasm tą mėsytę, tai ką ir ji kenksminga? gal čia turima omenyje kažkas kenksmingo būtent nuo žalios mėsytės, kol dar ji tik apverda... aš kartais nupilu pirmąjį vandenuką nuo mėsytės, jei ten būna putų (pvz nuo veršienos ar triušienos) , o paskui vėl kaičiu ir tada jau dedu daržoves... tokiu atveju manau būtų idealus variantas išgarinti mėsytę atskirai garpuodyje (turiu, bet kažkodėl nenaudoju doh.gif ) - vat tai atradimą padariau pati sau doh.gif blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 13 lapkričio 2010 - 00:22
As ir virdama darzoviene is pirmo apverdu mesyte, po to ispilu vandenuka, ipilu naujo, paverdu, o po to sumetu darzoves.
Atsakyti
Sveikos mamos
Mano berniukai metai ir penki menesiai, va musu meniu:
9val kose aviziniu dribsniu, 4 grudu arba kuri nors is Bebi junior ir uzsigeria 150 -200ml pieno arba blyneliai, omletukas
11 val vaisiai, obuolys, bananas, kriausyte ir arbata arba kompotukas
12-13val sriubyte ir miegot
15-16val mesyte su darzovemis ir uzsigert arbata, kompotukas, sultys
18-19val varskyte su arbata arba sausainiai, dziuveseliai
20val kose, uzsigert pieno ir 21 val miegot g.gif
Cia meniu apie kuri as svajoju biggrin.gif dazniausiai tai viskas susikuicia, susimaiso ir fantazijos jau truksta ka dar pasiulyt vaikui. Viska palengvina tai, kad vaikas valgo, ka ir mes, tik as aisku savo meniu pritaikiau pagal vaiko poreikius: maziau druskos ir kitu astriu prieskoniu, labiau jam susmulkinu...
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Ar jus dar duodate savo vaikams misinukus? Jei ne,kada atpratinote nuo kokio amziaus? Aciu smile.gif
Atsakyti
Neiškenčiau ir nutariau pasiklausti. Rašote, kad Jūsų vaikučiai viską valgo. Kai kurios mamytės taip rašo. O man skaitant vis kyla klausimas: tai kuo gi jie kramto tą maistelį. Mano metinukas turi 4 priekinius viršuje ir 4 apačioje. Jie skirti tik kąsti. Gal Jūsų vaikučiai labai dantingi. mirksiukas.gif
Tai kaip gi jie vis dėl to kramto? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(liuka69 @ 2010 11 14, 12:09)
Neiškenčiau ir nutariau pasiklausti. Rašote, kad Jūsų vaikučiai viską valgo. Kai kurios mamytės taip rašo. O man skaitant vis kyla klausimas: tai kuo gi jie kramto tą maistelį. Mano metinukas turi 4 priekinius viršuje ir 4 apačioje. Jie skirti tik kąsti. Gal Jūsų vaikučiai labai dantingi. mirksiukas.gif

Virtas darzoves, koses, sriubas, mesos kukulius (malta mesyte), virta vistiena, jautiena virta smulkiai supjaustyta, makaronus, ryzius tai vaikai puikiausiai sukrmato su dantenom ir priekiniais, juk maistas minkstas, jau nekalbu apie jogurtus, varskytes ir t.t. Aisku, nesukranmto salotu, duonos plutos, obuolio zieves ir pan. tai ju ir neduodi:)
Atsakyti
QUOTE(laimux5 @ 2010 11 14, 13:03)
Ar jus dar duodate savo vaikams misinukus? Jei ne,kada atpratinote nuo kokio amziaus? Aciu smile.gif

Nuo metukų pradėjau duoti 2,5 proc.karvės pieną, jį skiesdavau virintu vandenuku. Nuo 1,3 metų duodu 3,5 proc., taipogi skiedžiu.

QUOTE(liuka69 @ 2010 11 14, 13:09)

QUOTE(Evelinaki @ 2010 11 14, 15:22)
Virtas darzoves, koses, sriubas, mesos kukulius (malta mesyte),  virta vistiena, jautiena virta smulkiai supjaustyta, makaronus, ryzius tai vaikai puikiausiai sukrmato su dantenom ir priekiniais, juk maistas minkstas, jau nekalbu apie jogurtus, varskytes ir t.t. Aisku, nesukranmto salotu, duonos plutos, obuolio zieves ir pan. tai ju ir neduodi:)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(wilmute4u @ 2010 11 13, 08:28)
As ir virdama darzoviene is pirmo apverdu mesyte, po to ispilu vandenuka, ipilu naujo, paverdu, o po to sumetu darzoves.

Turiu pazistama zyda, tai jis kai gamina maista, visada pirmaji mesos vandeni nupila ir ir vel is naujo verda, sake taip skaniau ir svariau. zydai juk kiaulienos nevalgo, nes skaito, kad tai labai purvinas gyvunas. jie labai isrankus maistui, t.y. viskas turi buti l. svaru, tai ir mesos pirma vandeni visada nupila, nes kaip ir minejo viena is mamyciu ten buna ir kenksmingu medziagu. taigi ir as visada nupilu, ne tik vaikui, bet ir sau gamindama. taip skaniau, nes ypac kiauliena, tai man smirda, kai ji verda ar kepa, siaubingas kvapas, o kai apvirus nupili vandeniuka man maistas skanesnis. beje, tas pazistamas, net kai troskinukui mesa kepa, tai siek tiek apkepes, kai jau issiskiria putos, isima is keptuves mesa, ispila ta skystima, mesa perplauna vandeniu ir tada vel kepa, patikekit troskiniai pas ji nerealus - super skanus, o ju paslaptis yra perplauta mesyte!
Atsakyti
QUOTE(laimux5 @ 2010 11 14, 12:03)
Sveikos mamytes,

dukrytei metai 3 men duodu Aptamil pienuka,ryte vakare
Atsakyti