Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(Miolanda @ 2010 10 27, 20:07)
Mazei 1,2 m. ir sugalvojau pabandyti duoti tuno, nusipirkau "skarbonkeje" savo sultyse ir vat galvoju, ar dar reikia kazkaip apdoroti ar galima iskart valgyti  g.gif

As tai Jusu vietoje dar susilaikyciau nuo koncervu, juk tiek sviezio maisto!!! aisku zuvyte reikia vaiku duoti karta per savaite, bet gal parinkite, sviezia file (kur be kaulu), as perku visa zuvi ir verdu su darzovemis (bulvyte, morkyte, salieras) tai labai skanu darzoviene gaunasi, su zuvies gabaliukais. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelinaki @ 2010 10 30, 12:31)
As tai Jusu vietoje dar susilaikyciau nuo koncervu, juk tiek sviezio maisto!!! aisku zuvyte reikia vaiku duoti karta per savaite, bet gal parinkite, sviezia file (kur be kaulu), as perku visa zuvi ir verdu su darzovemis (bulvyte, morkyte, salieras) tai labai skanu darzoviene gaunasi, su zuvies gabaliukais. thumbup.gif

Na del file zuvies naudingumo vaikui as abejociau ax.gif juk kaulai tirpinami stipriame skiedinyje ax.gif tai kiek ten tos verte lieka is zuvies? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 10 30, 12:33)
Na del file zuvies naudingumo vaikui as abejociau  ax.gif  juk kaulai tirpinami stipriame skiedinyje  ax.gif  tai kiek ten tos verte lieka is zuvies?  g.gif

Matot, gyvenu ne Lietuvoje, tai apie kaulu tirpinima nelabai zinau... turiu galimybe pirkti tiesiai is zveju, kur man ir isdarineja, bet negi Lietuvoje nera sviezios zuvies, kuri neturetu daug smulkiu kaulu?!
\
Atsakyti
QUOTE(Evelinaki @ 2010 10 30, 19:42)
Matot, gyvenu ne Lietuvoje, tai apie kaulu tirpinima nelabai zinau... turiu galimybe pirkti tiesiai is zveju, kur man ir isdarineja, bet negi Lietuvoje nera sviezios zuvies, kuri neturetu daug smulkiu kaulu?!
\

Tada suprantu 4u.gif Jus kalbejote apie file, o sveikos file tai nelabai LT rasi unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,

Norėčiau paklausti, kokį mišinuką davėt/duodam vaikui nuo 1 metų? Ir ar reikia? Manau, sudėtis mišinio geresnė nei karvės pieno, bet, kita vertus, gal čia mišinių gamintojų biznis? Patiko Semper, paskui pabandžiau duot Nestle Junior+, nepatinka, matyt, per saldus. Gal kokį Similac išmėgint g.gif Dukrai 1,1m.

Ir ar sūdot nors kiek maistą vaikui, mes nemėgstam labai sūriai patys valgyt, bet gal vaikui visai nereiktų tos druskos, kažkaip pradėjau parintis unsure.gif

Ir paskutinis klausimukas, ką dar, be pienuko ar MP, duodat gert vaikui dienos bėgy? Vaikiškos sultys gan brangu, tai ne visad jas duodu pastaruoju metu, kompotą verdu nelabai saldų, arbatų nelabai mėgsta, tai vat nežinau, gal kokių idėjų būtų? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maruša @ 2010 10 30, 21:39)
Sveikos,

Norėčiau paklausti, kokį mišinuką davėt/duodam vaikui nuo 1 metų? Ir ar reikia? Manau, sudėtis mišinio geresnė nei karvės pieno, bet, kita vertus, gal čia mišinių gamintojų biznis? Patiko Semper, paskui pabandžiau duot Nestle Junior+, nepatinka, matyt, per saldus. Gal kokį Similac išmėgint g.gif Dukrai 1,1m.

Ir ar sūdot nors kiek maistą vaikui, mes nemėgstam labai sūriai patys valgyt, bet gal vaikui visai nereiktų tos druskos, kažkaip pradėjau parintis unsure.gif

Ir paskutinis klausimukas, ką dar, be pienuko ar MP, duodat gert vaikui dienos bėgy? Vaikiškos sultys gan brangu, tai ne visad jas duodu pastaruoju metu, kompotą verdu nelabai saldų, arbatų nelabai mėgsta, tai vat nežinau, gal kokių idėjų būtų? 4u.gif

As duodu Similac, bet mes ji vartojam nuo pat gimimo, tai jis mums pats geriausias, nors esam bande ir kitu. ir man atrodo, kad tai vienas pigesniu misinuku siuo metu, nes jo tereikia deti 4 saukstelius i buteliuka, o visu kitu buna, kad zymiai daugiau. Dabar duodam skirta nuo vieneriu m. amziaus. Asmeniskai as mieliau renkuosi misinuka, nes jis subalansuotas tokio amziaus vaiko skrandukui, papildytas visokiais vitaminais ir pan. O parduotuvini piena duodu tik paragauti is sriubu ir pan., bet taip grynai gert - tai ne.
Pasudyto maisto neisvengiam, nes valgo beveik viska ka ir mes, bet mes neesam suraus maisto megejai. Manau siek tiek druskos nepakenks.
pries miega, nakti ir kai tik atsikelia geria misinuka, o diena vandeni, retai kada arbata ar kompota, nes nemegsta. Sulciu negeriam, tik paragaujam.
Atsakyti
QUOTE(maruša @ 2010 10 30, 23:39)

1. ...... kokį mišinuką davėt/duodam vaikui nuo 1 metų? Ir ar reikia? .

2. Ir ar sūdot nors kiek maistą vaikui,..........

3. ....ką dar, be pienuko ar MP, duodat gert vaikui dienos bėgy?

1. Iki metukų gėrė mišinuką, po metukų duodam parduotuvinį Dvaro karvės pieną (skiedžiu vandeniu virintu). Aš gal esu senų pažiūrių-manau, kad natūralus pienas geriau , nei sintetinis mišinukas. Bet čia tik mano nuomonė blush2.gif .
Kaimiško pieno pabijojau duot.

2. Sūdau, bet neitin daug, dedu prieskonių, bet stengiuosi natūralių (pipirai, lapeliai, bazilikas). Maniškis (1,3 metų) valgo kartu su mumis.
Skaičiau Mamos žurnale, kad nuo metukų laiko vaikutį reikia pratint prie druskytės, prieskonių, bet visa tai turi būt su protu, saikingai.

3. Iki metukų gėrė virintą vandenį. Paskui daviau paragaut skiestų sulčių, labai patiko ir dabar l.noriai jas geria.
Paskutinį kartą parduotuvėje pirkau 3 litrų stiklainį lietuviškų obuolių+aronijų 100 proc.sulčių. Tai pigiau, nei pirkt vaikiškas. Ir visada skiedžiu vandeniu.
Ilgą laiko tarpą bijau duot tik sultis. Buvau skaičiusi, jog esančios rūgštys, cukringumas, gali kažkiek dantukams pakenkt (nors kai skiedžiu, gal jos nėra tokios kenksmingos g.gif ).
Dar kartais duodu ramunėlių arbatos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 31 spalio 2010 - 07:22
Ačiū už atsakymus, pasisėmiau idėjų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(uogyte777 @ 2010 10 31, 00:20)
As duodu Similac, bet mes ji vartojam nuo pat gimimo, tai jis mums pats geriausias, nors esam bande ir kitu. ir man atrodo, kad tai vienas pigesniu misinuku siuo metu, nes jo tereikia deti 4 saukstelius i buteliuka, o visu kitu buna, kad zymiai daugiau. Dabar duodam skirta nuo vieneriu m. amziaus. Asmeniskai as mieliau renkuosi misinuka, nes jis subalansuotas tokio amziaus vaiko skrandukui, papildytas visokiais vitaminais ir pan. O parduotuvini piena duodu tik paragauti is sriubu ir pan., bet taip grynai gert - tai ne.
Pasudyto maisto neisvengiam, nes valgo beveik viska ka ir mes, bet mes neesam suraus maisto megejai. Manau siek tiek druskos nepakenks.
pries miega, nakti ir kai tik atsikelia geria misinuka, o diena vandeni, retai kada arbata ar kompota, nes nemegsta. Sulciu negeriam, tik paragaujam.

mes germ nuo gimimo hipp.bet visa laika vaika parbere sad.gif tada pabandziau mamos patarimu similak,sako su juo tave pacia uzauginau,taigio jis tiko mano suneliui ir patiko smile.gif ir iki vieneriu metuku ji gerem,bet KUR DAROTE JUS SIMILAKA NUO VIENERIU? AAS visur ieskojau bet neradau,tai isvaziuodama i nok,prisipirkau aptamil,tik dar nzn nebanndem,tikiuos kad patix unsure.gif
Atsakyti
mums lygiai metukai,sveriam netoli 10 kg,ugis 75 cm.gydytoja vis truksta trukta svoriobet mano vaikas valgus,tai nesuprasi,stori blogai,ploniukai blogai,normalus vaikai taip pat neisitinka schmoll.gif g.gif nesuprasi kas gerai kas blogai unsure.gif
Atsakyti
duodu Aptamil, Nestle labai saldus, fui smile.gif
dedu druskytes, zolyciu,pipiriuku. daznai valgo su mum, bet gan sunku itikti. na ir ne viska duodu ka patys valgom.
piene verdu koses, su vandeniu dar praskiedziu
Atsakyti
QUOTE(escada* @ 2010 10 31, 17:53)
mes germ nuo gimimo hipp.bet visa laika vaika parbere sad.gif tada pabandziau mamos patarimu similak,sako su juo tave pacia uzauginau,taigio jis tiko mano suneliui ir patiko smile.gif ir iki vieneriu metuku ji gerem,bet KUR DAROTE JUS SIMILAKA NUO VIENERIU? AAS visur ieskojau bet neradau,tai isvaziuodama i nok,prisipirkau  aptamil,tik dar nzn nebanndem,tikiuos kad patix unsure.gif

randu jo visur - Norfoj, Maximoj, IKI, assorti parduotuvese. Gal jo nepastebi, nes prie pavadinimo similac dar yra prierasas GAIN smile.gif
Atsakyti